Şimdi Ara

İngiltere kendi GPS uydusunu kurmak için çalışmalara başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • İngiltere'nin uzun bir süredir Avrupa Birliği'nden çıkmak için müzakereler yürüttüğünü biliyoruz. Eğer AB'den çıkış sağlanırsa, İngilizler sivil olarak AB'nin GPS uydusu olan Galileo'dan faydalanabilecekler ancak askeri kullanım için veriler kısıtlanacağı için ülke kendi GPS uydusunu kurma çalışmalarına başlamış durumda.

     


    AB'den 1 milyar pound talep edilecek


    İngiltere'nin Avrupa Birliği'nin 10 milyar euro değerindeki Galileo uydu ağında kısıtlamalara maruz kalacağının öğrenilmesinin ardından, maliye bakanı Philip Hammond, ülkenin kendi GPS ağının yapımında harcanması için 100 milyon pound ayırdıklarını açıkladı. Galileo GPS uydusunun normal vatandaşlara navigasyon ve konum olarak hizmet vereceği ancak ülkeye askeri verileri kısıtlı bir şekilde sağlayacağı belirtiliyor.


    Galileo uydu sistemine yakın bir GPS uydusunun İngiltere'ye yaklaşık olarak 3 milyar pound maliyeti olacağı ve İngiltere'nin AB'den 1 milyar pound talep edeceği de gelen haberler arasında. İngiltere'nin 29 Mart 2019'da yerel saatle 23:00'a kadar AB ile kalan anlaşmazlıkları çözeceği ve Avrupa Birliği'ni resmen terkedeceği ifade ediliyor.

      







  • KESİNLİKLE BİZDE YAPMALIYIZ

  • tamam

  • GPS uydusu demek biraz yanlış. Sonuçta birçok uydudan oluşan sistem.

  • kendi gps uyduları vardır diye düşünüyorum
    konum belirleme sistemi daha dogru olur

  • İnsani hırslar ve milletlerin birbiriyle alıp veremedikleri nedeniyle şimdi de uzayı uydu çöplüğüne dönüştür adem oğlu. Aferin sana!

  • diyanete verdiğimiz - nereye harcandığı belli olmayan- paralarla kendi gps sistemimizi kurardık heralde

  • quote:

    ...Eğer bu gerçekleşirse, AB'nin GPS uydusundan çıkıp kendi GPS sistemine geçecek...


    GPS (Global Positioning System) Amerikan menşeili bir teknoloji. Avrupa Birliği ile alakalı değil. Avrupa birliğine ait olan Galileo'dir.

    İçerik tamamda girişteki bu bilgi yanıltıcı.

  • GPS yukarıda da dendiği gibi Amerika'nın konum uydusu sistemidir. Ruslarınki Glonass, Avrupa Birliği'ninki Galileo, Çin'inki Beidou, Japonya'nın ki QZSS ve Hindistan'ın ki de IRNSS'tir. GPS, Glonass, Galileo ve Beidou haricindekiler birkaç uydudan oluşan yerel kapsama sağlayan sistemlerdir.

    Birden çok konum uydusu sistemi bulunduğu için artık bunlardan bahsedilirken GPS ifadesi kullanılmıyor, GNSS ifadesi kullanılıyor. Yani Global Navigation Satellite System. Bizde de bu tür haberlerde artık GPS ifadesi yerine umarım GNSS ifadesi ya da yerlileştirilmiş eşdeğer bir ifade kullanılmaya başlanılır umarım.
  • Umarım bizde yaparız kendi sistemimizi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bozkırınoğlu B kullanıcısına yanıt
    Açıkçası uzayda yeterince konum uydusu takımı var şu anda. Hepsinin sağlayıcısı ülkeler ile aynı anda aramızın bozulması biraz imkansız ama olmayacak şey değil. Amerika ile aramız bozulursa Rusların Glonass'ı, Çin'in Beidou'su, AB'nin Galileo'su var. Ruslarla bozulursa yine diğerleri var. İngiltere'nin çabasını da biraz gereksiz görüyorum bu açıdan.

    Onun haricinde de aşırı pahalı bir şey. Hadi biz yapıp uzaya uyduları gönderdik diyelim, farklı konum yongası üreticilerinin de bizim sistemimizle çalışabilecek yongalar geliştirmesi lazım. Malum, bizde öyle bir yonga üretecek firma yok şuan. Bizde inşaat firmaları tutuluyor, teknolojik ürün üretenler değil. Ha bunlar yapılsa bile yonganın kullanıldığı cihazda diğer tüm uydu gruplarını devredışı bırakıp sadece bizim uydularımızı kullandıracak bir mekanizma şart. Yoksa bir savaş durumunda kullandığın cihazlar diğer sinyalleri elimine edip sadece kendi konum sinyalini almazsa çok büyük sıkıntılara gebe.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.