Şimdi Ara

İnşaat mühendisi Yazılım üzerine Yüksek Lisans yapabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bu sene inşaat mühendisliğini bitiriyorum devamında da yazılım mühendisliği üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum. Benim merak ettiğim bu yapılabiliyor mu ? Ve eğer yapılıyorsa YL bittikten sonra yazılım mühendisi ünvanı alabiliyormuyum ?



  • Konuyu hortlatalım, bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Alan dışı yüksek lisans ile inşaattan nasıl sıyrılabiliriz özellikle yazılım tekelinde.
  • Yapan gördüm hocam ,Odtü İnşaat sonrası Boğaziçi yazılım mühendisliğinde yüksek yaptı.Şu an yazılım alanında çalışıyor.Yazılım alan olarak pek fazla diplomaya bakmayan daha çok projelerine ve kendine kattığın şeylere bakan bir alan olduğu için inşaattan yazılım alanına geçebilirsiniz.
  • Vadkram147,

    Cevap için çok teşekkür ederim. Ben de ODTÜ inşaat mühendisliği mezunuyum, 6-7 senedir bu sektörde çalışıyorum. Çalışma şartları çok ağır olduğu için kendimi tamamen yazılıma adamış durumdayım.

    Hangi üniversite olursa olsun, kendime akademik background da oluşturmak için bu sene yüksek lisans yapmaya karar verdim. Bu tarz örneklerin olduğunu duymak çok iyi oldu.

    Eğer yüksek lisans yapamazsam da freelance devam edeceğim, durmak yok yola devam. ))
  • Hocam aynı şekilde inşaat mühendisliği mezunuyum hacettepe yazılım mühendisliği yüksek lisans programı var alırlar mı bizi bende hali hazırda 6 yıldır mezunum inşaat sektöründe çalışıyorum bu sene yksye girdim bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği yazayım diyorum ama okadar çok teori dersleri varki ve 10 seneyi geçen dersleri saymıyorlar fizik kimya vb bunun yerine yüksek lisans yapmak ve bazı zorunlu dersleri hazırlık sınıfında almak daha mantıklı geldi acaba alıyorlar mı bizi yoksa illa bilgisayar veya yazılım mühendisliği mezuniyeti mi arıyorlar yüksek lisansta?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.