Şimdi Ara

İnsanın evrim yolculuğu-1: İnsanlardan önce ne vardı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
7
Favori
19.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dinciler reddediyor, dinsizler maymundan geldik diyor. Meseleyi fazla karıştırmanın bi anlamı yok.

  • kankam1030 kullanıcısına yanıt
    Benim en son gördüğüm seyrekleşen ağaç sisteminde uzaklardaki ağaçlardaki meyveleri alıp taşıyabilmek için kollarla meyveleri kucaklayıp iki ayak üstünde yürüme gereksinimi nedeniyle oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adı üstünde evrim teorisi. İspatı olmayan şeye teori denir. Teoriyi gerçekmiş gibi savunup insanları aşağılamak çok saçma. Darwin in bile bu teoriden bizimkiler kadar haberi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamunpatra

    Adı üstünde evrim teorisi. İspatı olmayan şeye teori denir. Teoriyi gerçekmiş gibi savunup insanları aşağılamak çok saçma. Darwin in bile bu teoriden bizimkiler kadar haberi yok.
  • Bol animasyonlu, bu iş için özel olarak hazırlanmış medyaların etkisinde kalmışsın...
    "Gözü düşünmek çoğu zaman beni teorimden soğuttu. Ama kendimi zamanla bu probleme alıştırdım. Şimdilerde ise doğadaki bazı belirgin yapılar beni çok fazla rahatsız ediyor. Örneğin bir tavuskuşunun tüylerini görmek, beni neredeyse hasta ediyor." (Darwin)
    Tartışma yeri burası değil. Bununla iktifa ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hamunpatra H kullanıcısına yanıt
    Bilimde kullanılan bir terim olan teori ile halk arasında "yanlış" kullanılan teori arasında fark var. Halk arasında "benim bir teorim var" şeklinde kullanımda kastedilen şey aslında hipotez. Değişik kişi ve kurumlar tarafında yapılan sayısız deney ve gözlemlerle doğrulanan hipotezler teoriye dönüşür.

    Newton'un yerçekimi teorisi gibi.
    İzafiyet teroisi gibi.
    Quantum teorisi gibi.

    TDK'dan : Teori - Kuram :
    Sistemli bir biçimde düzenlenmiş birçok olayı açıklayan ve bir bilime temel olan kurallar, yasalar bütünü, nazariye, teori

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamunpatra

    Adı üstünde evrim teorisi. İspatı olmayan şeye teori denir. Teoriyi gerçekmiş gibi savunup insanları aşağılamak çok saçma. Darwin in bile bu teoriden bizimkiler kadar haberi yok.
    Bilimsel teori ne demek önce onu öğren sonra bilimsel konular hakkında yorum yazarsın.


    Kuram: Sistemli bir biçimde düzenlenmiş birçok olayı açıklayan ve bir bilime temel olan kurallar, yasalar bütünü, nazariye, teori (http://tdk.gov.tr)

    A scientific theory is an explanation of an aspect of the natural world that can be repeatedly tested and verified in accordance with the scientific method, using accepted protocols of observation, measurement, and evaluation of results. (Wikipedia)

    The University of California, Berkley, defines a theory as "a broad, natural explanation for a wide range of phenomena. Theories are concise, coherent, systematic, predictive, and broadly applicable, often integrating and generalizing many hypotheses." Any scientific theory must be based on a careful and rational examination of the facts. (https://www.livescience.com/21491-what-is-a-scientific-theory-definition-of-theory.html)


    @Sharparrow

    Müslüman ülke ?

    BİRİNCİ KISIM
    GENEL ESASLAR

    II. Cumhuriyetin nitelikleri
    Madde 2

    Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

    http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2709.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 5 Aralık 2018; 0:59:59 >
  • 89 IQ akımı devam ediyor. Yorumları okudukça insanın kusası geliyor. Şempanzelerin bunlardan daha akıllı olduğuna hiç şüphe yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekkanik

    Yazıklar olsun, sözde teknoloji sitesi ama paylaşıma bak. Gençlerin fikrini zihnini karıştırmak için elden geleni yapıyorlar. Evrimi teorisi binlerce kez çürütülmüşken daha neyin davası bu?
    Nerde o evrim teorisini binlerce kere çürüten kanıtlar ? Bilimsel bir konuda konuşuyorsan bilimsel bir kanıt göstereceksin.
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Forumlarda saçma sapan, kısır döngüye girmiş tartışmalarla kaybedecek vaktim yok. Bu kadar kusursuz ve muhteşem bir düzen içinde yaşarken, sen hala maymundan geldim diye kendini kandırmaya çalışıyorsan diyecek lafım yok. En azından oturup araştır bari inandığın akıl mantık almayan evrim teorisini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekkanik

    Forumlarda saçma sapan, kısır döngüye girmiş tartışmalarla kaybedecek vaktim yok. Bu kadar kusursuz ve muhteşem bir düzen içinde yaşarken, sen hala maymundan geldim diye kendini kandırmaya çalışıyorsan diyecek lafım yok. En azından oturup araştır bari inandığın akıl mantık almayan evrim teorisini.
    Akıl, mantık olmayınca almaması normal. Bir de sanki çok okumuşlar gibi konuşmazlar mı şöyle.
  • Bunun din ile ateistlikle tartışılmasına karşıyım
    evrim teorisinin maymundan geldik diye kestirilip atılacak bir yönü yok
    öyle olsaydı şu an dünyadaki tüm maymunların evrime uğraması gerekirdi
    ilk insanın bizim şu anki fiziksel biçimimizle o tür bir doğada hayatta kalmamızın zor olduğunu düşünüyorum
    kaldı ki kayıt altına alınmış geçmiş belgelerde ve hatta şu kısacık ömrümüzde bile insanoğlunun evrimine tanık olmamız mümkün

  • kankam1030 kullanıcısına yanıt
    Boşa konuşuyorsun dostum. Muzla aralarına giremezsin :)

  • Sharparrow S kullanıcısına yanıt
    Budur....

  • ulukaptan U kullanıcısına yanıt
    Hiç bir tanrı ne demek? Sen RA'ya falan mı tapıyorsun hacı :)

  • varoluşumuzu en iyi açıklayan teori. evrim candır, geri heyecandır XD

  • iyice sıktınız. nedir bu ya tükürür böyle bilimin içine.

  • Bilimin cevabini bilmedigi her seyi "Tanri" yi kullanarak acikliyor insanlar. Bu hep boyleydi. Dunya'nin 6 gunde yaratilmasi gibi.
    Bilim bu konuya cevap verince, eskiden dogru bildikleri seyi alip; "Orada 6 diye bahsedilen bizim bildigimiz gun degil tabi" diyerek kivirmaya basladilar. Ne yapsinlar, gercek anlaminda alirlarsa yanlis oldugu apacik ortaya cikacak, figuratif konusmayla hakliliklarini devam ettirmek istiyorlar.
    Evrim, Tanri ile aciklanmaya calisilan bir seyi onun elinden alip, rasyonel bir zemine oturtmayi basardi. Evrim teorilerinin tamami tumuyle yanlis dahi olsa, artik bu meseledeki otorite din degil, bilim. Yapacak bir sey yok.
    Hazimsizlik buradan geliyor.
    Ilk canli nasil olustu, BigBang nasil meydana geldi gibi henuz cevabini bilimin bilmedigi sorular var hala. O kisimlari Tanri'yi kullanarak aciklamaya devam ederek tatmin yasayabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuraya yazmayayım diyorum ama cehalet o kadar yayılmış ki ülkemin insanlarına inanamıyorum. Birisi aşağıda yarım milyon yıl önce bunlar mı vardı diye. O evrimleşememiş tüylü insansılar şimdi de var. Suriye de IŞİD'lilere Hizbullah ve El Kaide teröristlerine canilerine bakman yeterli. İkinci olarak da evrimcilere laf eden iyotsuz tuzluklara lafım var. Ayak serçe parmaklarınıza eğilip bakın. Ve aileniz eşiniz dostunuz yanınızda kim varsa bir kaç kişininkine daha bakın. Çekinmeyin bakın bakın. Farkettiniz mi.? Evet evet cevaplardan biri o. Neden bazılarınınki vücuduna ve diğer parmaklara oranla daha içe dönmüş ve küçülmüş. İtiraf edin kormayın çünkü dini inancınıza aykırı bir durum yok ortada . Çünkü hiç bir tanrının evrim teorisine inanmayın gibi net ve saçma bir cümlesi yok. Olamaz da. SERÇE PARMAKLAR KÜÇÜLMÜŞ. İNANAMIYORUM! neden biliyor musunuz iyotsuz tuzluklar. Çünkü artık dengede durmak avcılardan kaçmak yalın ayak koşarken veya yürürken dikenlere takılıp yuvarlanırsam ne yaparım gibi bir derdimiz yok. Onbinlerce yıl önce deriden ayakkabı yapmaya başladık ve bu dertleri aştık. KULLANMADIĞIMIZ HER ŞEYİMİZ, YERLERİNİ YENİ VE İŞLEVSEL OLANA BIRAKMAK İÇİN BİZİ ZAMAN İÇİNDE TERKEDİYORLAR. İŞTE EVRİM BU DEMEK. inanca neden aykırı olsun. HANGİ TANRI NEDEN BUNU REDDETSİN!

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.