Şimdi Ara

- (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.094
Cevap
12
Favori
33.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • smartboy38 S kullanıcısına yanıt
    Hocam ağzına sağlık ne güzel özetlemişsin kurandan ayet vererek bu tip insanların psikolojik ve zihinsel durumunu. Bende isra süresi 82. Ayetten örnek vereyim aynı duruma * kuran mümine şifa ve rahmettir Zalimin ise ancak hüsranını artırır. Selam ve dua ile

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah razı olsun ,sizin gibi mümin ve mümineleri gördükçe hakkın gelecek onbinli yıllarda hakim olacağını görüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi bazı dinlerde tanrının madde evreninin dışında olduğu belirtiliyor yani madde değil. Ama insanoğlu belli miktarda madde ve belli bir miktar enerjiden (işte bu kısımdan tam emin değilim fakat sırf madde örneği yeter) oluşuyor ki bu da sizin olmadığını savunduğunuz tanrıyla insan arasında farklar olduğunu gösteriyor. Bu da etmenlerin farklı olmasından dolayı sonuçların da farklı olmasını sağlıyor.
    Kısaca tanrının nasıl oluştuğunu açıklayamam fakat insan kendi kendine var olamasa da tanrının kendi kendine var olabileceği doğru. Hem enerjinin korunumu yasasına göre enerji yoktan var, vardan yok olamaz. Bu da tanrının var olduğunu ve kendi sahip olduğu enerjinin bir kısmını ya da var olan enerjiyi kullanarak insanoğlunu oluşturduğunu gösterir.
    Ha ne kadar bana göre yanlış düşünseniz de bizim Müslüman kılığına bürünmüş dolandırıcılardan ya da dini sorgulamadan her şeye evet diyenlerden iyi olduğunuzu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AF304ECB -- 18 Ocak 2019; 19:44:11 >
  • bütün evren, insanlar, bütün hayvanlar nasıl ve neden oluştu kim yaptı?
  • Bu kafadan ben de istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaratıcı nasıl oluştu veya yaratıcıyı kim yarattı? Onu başka bir yaratıcı oluşturdu ya da yarattıysa bu soru sürekli tekrar eder. Yok eğer yaratıcı hep vardı ise bunun ispatı nedir? İspat yoksa bu ön kabul nereden geliyor? Bu arada tabi önce yaratıcının ispatlanması gerekir. Bana böyle mantıklı geliyor demek ispatlamak değildir.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Yaratıcı nasıl oluştu veya yaratıcıyı kim yarattı? Onu başka bir yaratıcı oluşturdu ya da yarattıysa bu soru sürekli tekrar eder. Yok eğer yaratıcı hep vardı ise bunun ispatı nedir? İspat yoksa bu ön kabul nereden geliyor? Bu arada tabi önce yaratıcının ispatlanması gerekir. Bana böyle mantıklı geliyor demek ispatlamak değildir.)
    Doğuştan alışkanlık

    Fikir değişikliğinden övünüyorsan müslümanların da fikrini değiştirmesi konusunda sınırlaması yok sayılır

    İki taraf da eş kategoride
  • alt sınır olarak denilenler doğruya benziyor.

    ancak ivmelenmiş gerçeklerde bir sorun var.

    aksiyom
    bir kişiyi doğuran onu annesidir. özne nesne ilişkisinde hata.
    1 çocuk sahibi A ya dendi ki birisi annene cinsel manada yaklaşıyor.

    adam kadıncağız 70 yaşında bu yaştaki kadına bir de dedi topu tüfeği aldı baba evine gitti.

    bu aşamadan sonrasından önce bu aşamaya bakalım.

    ...............................

    kişi özne ile nesneyi ayıramıyor. yani yaratıcı olan ile bundan etkileneni ayıramıyor. annen denince oluşan nesneyi algılayamamış halde baba evine gidiyor. halbuki kişinin annesi onu doğuran kişi ise adamın kendi evine gitmesi gerekiyordu. onu doğurmuş annesi orada idi. kendisi ise ebeveynlerinin doğumu olarak başka bir özne iken kendisini doğuranın hali nesneleşmiş halde kalıyor ve nesnede hataya düşüyordu.

    ..................................

    adam geri geldi ve gittim babamın evine anam ne oluyor dedi geldim. ulen kim bu şakayı yaptı söylesin çizicem dedi.

    bu aşamada, kendisine beyanı veren kişinin dumuru anlaşılamıyor. 3. şahıs bu. zira kendisinin beyanı hiç bir şekilde anlaşılamadığı halde sonuç üretmiş kabul ediliyor. yanlış eve gitmesi hata iken bir de söylenenin yanlışlığı konusunda kesin kanaat sahibi.

    ...................................

    3. şahıs ses etmeyebilir ancak ses etmesi halinde dahi bu aşamadan sonrası anlamsız olacak.

    .....................................

    3. şahıs aksiyom(tanım sorunu) gereği dedi ki; seni doğuran senin annenken sen yanlış eve gittin.

    adam bu kere kendi evine gitmesi gerektiğini kavrar gibi oldu. yani eşim artık benim annemdi. ancak nesnede(öznede olabilir hata varsa düzeltin) hata yapmıştı.

    şimdi bu hatayı anladı ve evine gittiğinde eşinin de sorun yaşamadığını öğrenince döngü başladı.

    .......................................

    adam şunu yapabilir. benimle alay mı ediyorsun ne saldırısı atıp durma.

    bu aşamaya bakalım.

    adam nesnede hataya düştüğü gibi öznesini de kaybetmiş halde. zira aksiyom gereği yaptığı çıkarımdaki 3. şahsı anlamak şöyle dursun özne ve nesnesini kaybetmişliğini tanımlayamıyor.

    ..........................................

    3. şahıs şöyle düşündü ve aksiyom gereği doğru olanı yaptı. benim anneme yani eşime cinsel manada yaklaşan benim zaten. bu durum(cinsel yaklaşımım saldırı olamaz) yanlış olamaz ya da ben bu işi yapıyor olmamam.

    burada ise nesnedeki hata özneyi yok etti.

    .............................................

    kişi fx=0 anında ivmelendi ve tekrar yerine geldiğinde aslında hiç bir şekilde ileri gidemeyeceğini gördü. eşi annesiydi ve anne ile eş kavramı telahuk edince yapılan her türlü cinsellik esasen zor kavramına girerdi. birisi saldırı yapıyor olmalıydı zira annesi olmuştu ancak bu ya ahlakiydi ya da ben yapıyor olamazdım.

    kişiyi 0 anından 1 anına ulaştıracak her türlü eylem bakımından yaratıcı denen zat esasen hiç bir şey yapmamıştı. zira kişi ivmelenmeye başladığı an ile yerine oturduğu an arasındaki hiç bir fiili, kendisinin yaptığına inanamazdı. yani bu işi ben yapmış olamam deyince çıkan artık yaratıcı iken ve yaratıcı da bu kişiye etki yapmış iken oluşan karmada özne ve nesnesini yitirmiş kişi yaratıcının yaptığına inandığı ancak onun etkisinin de olamayacağı bir düzenekte fx=0 anından ilerleyemediğini görecekti.

    .................................

    kişinin türeme ile yaratılış adına yaptığı her şey esasen hiç bir şeydi çünkü öyle olmak zorunda iken; yaratıcının, benim dışımda hiç bir amel yoktur sairdeki işler fx=0 dır dediği bir anı formulüze etmek çok zor olsa gerektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 18 Ocak 2019; 21:36:24 >
  • Allah a inanmayanlar şayet doğru söylüyorsanız ölüm size gelince onu geri çevirin O ALLAHIN EMRİ İLE GELİYOR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Yaratıcı nasıl oluştu veya yaratıcıyı kim yarattı? Onu başka bir yaratıcı oluşturdu ya da yarattıysa bu soru sürekli tekrar eder. Yok eğer yaratıcı hep vardı ise bunun ispatı nedir? İspat yoksa bu ön kabul nereden geliyor? Bu arada tabi önce yaratıcının ispatlanması gerekir. Bana böyle mantıklı geliyor demek ispatlamak değildir.)
    Yaratıcıyı yaratacak bir şeyin olması sorunu doğru. Ancak bu benim o söylediğim mantığı haksız çıkarmıyor. Sadece ortaya yei bir sorun çıkartıyor.

    Benim o söylediğim mantık nihai sonuç. O yaratıcının da yaratılması gerekiyor. Peki nolacak? Eğer böyle devam edersek onu da birinin yaratmış olması lazım, onu da, onu da... vs diye uzar gider. Bu bariz bir paradoks oluşturur. Buradan varılacak tek sonuç demek ki o tetikleyiciye ihtiyaç duymayan bir varlık.

    Buna başka bir referans olarak da zamanın mekana bağımlı olmasını verebiliriz. Yani mekan yoksa zaman da yoktur. Başka bir şey vardır. (big bang öncesi) demek ki zamandan bağımsız bi şey vardır. Yeni sorular sorarak bunu çürütmüş olmuyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum matematiğe falan gerek yok.

    ortalama 40 50 yıl daha yaşarsın maximum. o zaman kanıt nedir görürüz hep beraber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilim der ki evren zamanin olmadigi hiçlikte yoktu . o zamanlarda senin benim tezahür edebilecegimiz hic bisey yoktu peki bilimce olmayan birsey nasil olduda olusumunun kivilcimini kendi varsayımsal bilinçli hiçliginde başlattı

    Yanliş yere odaklanmak zaman kaybidir hatirlatirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matraxx22 -- 18 Ocak 2019; 22:53:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada onlarca uzay bilimciler ve çoğu bilim adamı yaradılışdaki muazzamlığı ve gizemi çözemeyip hatta keşfederken bile hayranlıkla kalıp Müslümanlığa yönelen var şimdi siz kıçı kırık felsefe ve matematik bilginizle mi Allah’ın var olmadığını iddaa ediyorsunuz? Şaşılası ve acınası haliniz var. Ben kendi yaradılışıma bile baktığım zaman böyle bir dizaynı evrim değil 3.8 milyar yılda , 8.3 milyar yılda bile getiremez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ikiz kardeşlerden gidelim.

    iki ikiz var biri öldü. bu andan sonraki her an ölen açısından sonsuzdur. yaşayan için ise an olarak düşünülür. zira ölü olan için dirinin yaşadığı en küçük birim erişilmesi imkansız olan sonsuzluğu tanımlar. bu sonsuzluk diri açısından geçerli olurken esasen yaşanan her bir an ansal olarak değer kazanmaktadır.

    ............................

    fakat bir sorun var. esasen sonsuzluk denen şeyin bu şekilde anlam kazanması bir başka sorunu ortaya koyuyor.

    50 yıl yedim ve içtim. sonra bir an yemez ve içemez oldum. bana dayalı sonsuzluk algısında yine bir sorun oluştu. fiziksel ve ruhsal olarak 50 yıl yemiş içmiş olmak dirinin sonsuzluk algısında kesintiye uğrar. sanki hiç yememiş içmemiş gibiyim artık.

    bu açıdan bu ikincil duygu anındaki sonsuzluk ise daha farklıdır. sanki sonsuza kadar yememiş içmemiş gibi olursam ki bu su için 3 gün yemek için 10 gün kadar olsa bu süreç benim yaratılış argumanımdaki başlangıcımı belirleyen bir kıstasa dönüşebilir.

    ..........................

    şöyle demek istiyorum ölüm yemeksiz susuz bir devam şekli ise benim o andan sonraki sürem esasen dünyevi olanda dahi tanımlanan sonsuz devamımı açıklayabilir.

    ilahi kudretin kronometreye basıp da hayat şimdi başladı diyeceği bir anı yaşamsal olarak aç susuz bırakılma ile deneyimleyebiliyorum.


    total manada zamanın bu şekilde kullanımı bakımından hayat denen şeyin sonsuzluk kıstası ile başladığı alanları oluşturabiliyorum. zira bu anlar öyle ki öncesinin varlığının anlamı yok.

    ...........................

    özünde ilahi kudretin kronometreyi başlattığı an faraza benim ölüm anıma denk geldi. şimdi yaşamsal kıstasla baktığımda beni öldüren açlık susuzluğun başlangıç anı ile neticenin bitişikliği süreci anlatan şey iken bu sava dayalı olarak öldüğüm andan sonraki süreçteki susuzluk açlık denen durum dahi yaratıcının yaratma kronometresini başlatabileceği şekilde yorumlanabilir.

    bu açıdan yaratıcının zaman konusunda elinin çok güçlü olduğu görülüyor. zamanı sınırlı süreçlerde sonsuza ıratabildiği gibi sonsuzu belli sınırlara hapsedip yaşanmışlığın anlamsızlığı ile kendisi çok kısa olan 3-10 gün bile olsa sonsuz denilen kavramla açıklayabilmesi ve bu sürecin sonucu oluşan olayı da olaydan sonrası için kronometresi ile başlatabilmesi ilginç bir yaratılış örneği olurdu.


    .............................

    ikizimin ölümünden sonra ve bu süreden 50 yıl sonra bu süreden 3-10 gün sonra ve bu sürece tabi olarak öldüğüm andan itibaren verilen her süre aslında aynı sonsuzluğun değişik şekilleri olarak tanımlanabilir. ölümden sonraki an ise yaratıcının yaratışındaki dikkat edilmesi gereken bir haldir. bu esnada topraktan bir şeyin kalkması gerekmeden yaratıcının başka bir sonsuzluk bahşi yani aslında bidayeten yaratılışın ilk anlarından başka bir verilmiş olabilir.

    ..............................
  • sonsuz büyüklükte bir evren minimum 14 milyar yıllık süreç canlılığa müsait şartların oluştuğu evrenin ufacık bir köşesi siz hala raslantısallığı aptallık olarak görüp bu koca evreni yaratanın bu minnak dünya üzerinde bir peygamber seçip onun hanımlarının akibetini dert edinmesini mutlak aklın tezahürü olarak kabul ediyorsunuz. Primatlara özgü alpha erkeğine yakışır bir hamle bir de evrime gömüyorsunuz.

    Herşeyin sonunda bir çok raslantının ertesinde ortaya çıkmış insan zekası gibi tabiri caizse bir anomaliyi (içinde bulunduğu ortama tamamıyle uyumsuz ve zararlı) alıp, platon ileri zekalısının kurguladığı idealar dünyasındaki karşılığı; kurgusal mutlak zekayı, herşeyin başlangıcının sebebi, ezeli yokluğun tek sakini yapmayı, ayıplı bir ürünü üretim bandının yaratıcısı kılmayı ancak insan gibi bir anomali başarabilirdi zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Allah a inanmayanlar şayet doğru söylüyorsanız ölüm size gelince onu geri çevirin O ALLAHIN EMRİ İLE GELİYOR
    ucuz pamukla gelmesin..

    (sanki kendi ölümsüz)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: •Acharad

    Dünyada onlarca uzay bilimciler ve çoğu bilim adamı yaradılışdaki muazzamlığı ve gizemi çözemeyip hatta keşfederken bile hayranlıkla kalıp Müslümanlığa yönelen var şimdi siz kıçı kırık felsefe ve matematik bilginizle mi Allah’ın var olmadığını iddaa ediyorsunuz? Şaşılası ve acınası haliniz var. Ben kendi yaradılışıma bile baktığım zaman böyle bir dizaynı evrim değil 3.8 milyar yılda , 8.3 milyar yılda bile getiremez.
    yaş kaç.

    50 milyar yıl mı..
  • Öyle bir evrim teorisini ben ortaya koymuyorum, iddia eden sensin asıl sana sormak lazım o soruyu . Malum o kadar yıl öncelerini dün yaşamış gibi anlatmana göre.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Milyarlarca yıl yaşayan bu insanlık, böyle bir şeyin kanıtını bulamamışken sadece bir teoriden ibaretken sizler nasıl inanıyorsunuz anlamış değilim. Sizden binlerce yıl önce yaşayan adamların ortaya attığı evrim teorisine binlerce yıl sonra inanan , onlardan daha medeni bir şekilde yaşayıp ,ve zeka yapısı bin yıl sonrasında bile gelişmemiş aynı düşünceye saplı kalmış olan insanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi •Acharad -- 19 Ocak 2019; 0:29:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: •Acharad

    Öyle bir evrim teorisini ben ortaya koymuyorum, iddia eden sensin asıl sana sormak lazım o soruyu . Malum o kadar yıl öncelerini dün yaşamış gibi anlatmana göre.
    bilmiş gibi bol kepçe sallayan sizlersiniz ben değil.
    aslan başlı insan bekleyen ara formculara laf anlatılmaz.
    insan yer yüzünde sapiens formunda 200 ila 600 bin yıl arasında var.(sapienslik seviyesiyle orantılı)
    2 ila 6 milyon yıldır da evrim geçire geçire bu güne dek geldi.
    milyarlarca yıldır yok.
    senden önceki binlerce milyonlarcasına hatırlatılan şeyi papağan gibi tekrar edeyim sende bizi şaşırt ve öncekilerin papağan gibi tekrarları dışına çıkarak özgün argümanlarla tanrının insanı yarattığını kanıtla.
    sen kanıtlarsan yaratmadığını kanıtlamak zorunda olmadığım halde bende kanıtlamak için elimden gelen çabayı çabana saygımdan sarfederim..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.