Şimdi Ara

İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63.798
Cevap
343
Favori
2.733.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1335 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rocky997

    yanlış anlaşılmasın ama herkes akk hayır kampanyası başlatıyor sürekli yeni kampanya başlatmak yerine mevcut olandan devam edip imzayı arttırmalıyız

    2.madde

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!
  • Destek up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam destek
  • Teknoseyirin internet tarifelerini karşılaştırdıkları videoları var yeni çıkmış. Bilgilendirici onu da ekleyebilirsiniz ilk sayfaya.
  • destek
  • rezerved
  • Konunun bir yere varacağını sanmıyorum ama yine de bir kaç şey yazmak istedim.

    Öncelikle imza ile bir şeylerin başarılacağını düşünmüyorum bunu anlamak için çok uğraşmaya gerek yok aslında haberleri izleseniz nasıl bir ülkede yaşadığınızı görürsünüz. Bu sistem değişmediği sürece bu tarz öncelik sırası olmayan konuların düzeleceğini sanmıyorum.

    akknin ne kadar saçma ve yalancı bir uygulama olduğunu uzun uzun yazsam mı yoksa hala bu uygulamanın gerekli olduğunu "düşünen" insanlar var mı bilmiyorum. Daha önce ciddi ciddi savunan kişileri görmüştüm. Neyse ben yazayım yinede.

    Vereceğim örneklerdeki fiyatlar tahminidir. Seneler öncesini çok net hatırlamıyorum.

    akk uygulamaya girdiğinden beri akk'li internet kullanıyorum. 8 mbps sınırsız bir internete ayda 40 yada 50 lira ödüyordum diye hatırlıyorum. akk geldikten sonra ne oldu? benim 40-50 liraya kullandığım paketin adını değiştirdiler ve fiyatını %50-%60 artırarak yeni bir paket olarak satmaya başladılar. Ve benim paketime de 25 yada 50gb'lik bir akk sınırı koydular. Demokratik hiç bir ülkede böyle bir saçmalığın devlet tarafından kabul edileceğini sanmıyorum. Kaldı ki bildiğiniz gibi ülkemiz internet sansürleme konusunda üst sıralarda yer edinmiş bir ülkedir. Gerçi artık yeni uygulaması yasaklamak değil girelemeyecek derece de yavaşlatmak. Bomba falan patlayınca sosyal medyaların yavaşlaması sizce de garip değil mi? Peki sizce böyle bir tutum sergileyen devlet insanlarının hızlı internet kullanmasını ister mi? Yoksa akkden memnun mudur?

    3mbps ve 50gb kota. Bu değerleri ciddi bir para ödeyerek aldığınızı yabancı forumlarda falan söyleseniz konu gülen kullanıcılardan geçilmez herhalde. Bu tek başına anlatıyor aslında herşeyi detaya inmek gerekirse;

    50 GB Nedir?

    - GTA V isimli "1" oyun 60gb'dır.
    - 1080p gerçek Bluray "1" filmin boyutu ortalama 40-50gb'dır.
    - 1-3 dakikalık 4K videolar ortalama 1-2gb'dır.
    - Windows güncelleştirmeleri, Telefonların güncelleştirmeleri, Televizyonların güncelleştirmeleri derken bir şey indirmesen bile dolacak demektir.

    Kısaca bu 50 gb nedir biliyormusunuz 3mbps'dir. İsterlerse 1000mbps hız versinler bunun hiç bir anlamı ve önemi yok.

    Kota Olmasa İnternet Kasar Geyiği

    - Kota aybaşı herkes de sıfırlanıyor. Hani nerede sorun? Seneler öncesinde akk yokken bile böyle bir sorun yoktu. Şimdi seneler sonra o kadar teknoloji de gelişti ve bunun gerçek olduğuna mı inanıyorsunuz? Ayrıca bu bir bahane değildir. Örnek vermek gerekirse basit bir mağazanız var ve kapınızda kuyruk dolusu müşteriniz bekliyor. Satılan her üründen kar edileceği gerçeğini varsayarsak, böyle bir satış potansiyeline sahip birisi ne yapar? Daha çok müşteriye ulaşmak için yeni mağazalar açar. İşleri hızlandıracak elemanlar alır belki bu sayede karını daha da artırarak büyük bir mağaza olma yolunda ilerler. Peki ttnet ne yapıyor? Başka mağaza açmadan, başka mağazaya kira falan vermeden işleri tek yerden yürütüyor. Gelen inanılmaz karı ise artık ne şekilde kullanıyor yada kullanmıyor sizler de tahmin edersiniz herhalde.

    Kısaca demek istediğim şu; Böyle bir hizmetin zaten demokratik bir hukuk ülkesinde yapılmasına izin verilmez. Bu uygulamayı yüksek sesle duyurma gücüne sahip olanlar zaten bu uygulamadan haberleri bile yoktur. Hepsinin evinde yüksek bir internet paketi vardır. Türkiye'de herkes soyulur ama zenginde para çok olduğu için canı yanmaz.

    Ama umarım beni yanıltırsınız ve sesinizi duyurursunuz ve asıl önemli olan bazı şeylerin değişmesini sağlayabilirsiniz. Şahsen ben artık her konuda çok karamsarım Türkiye'nin geleceği konusunda. Ama ortalıkta bu kadar insanın emeği ve umudu varken benim destek olmamam yanlış olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 8 Haziran 2016; 15:37:19 >
  • Kota birdenbire kalkmaz ama yüksek düzeyde iyileştirme yapılabilir.
  • Umarım en en azından bu konuyla beraber amacımıza ulaşırız.
  • Düzenli ve özenli olmuş daha iyi olmuş.Sonuna kadar destek en azindan sesimiz duyulur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım başarabiliriz.
  • neden hep konu açılıyor ?
  • Konu sahibi neden 2.kez değişti ve yeni konu açıldı acaba ?
  • Eski konuya noldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski konu kafa karışıklığı yarattı için kapatıldı, bundan devam ediyorız.
  • uploadlar düzeltilecek denildi düzeltilmedi. Kota yükseltilecek denildi halen ağustosu bekliyoruz.. Bekle bekle bir hal olduk.. Kotayı hızı uploadu falan yükseltmezler.. İmzalıyorum her defasında fakat yapılabilecek ne var ki? bir milyon imza alsak dahi adamlar para kazanıyor bu kota işinden. Bak ben aylık 20TL ekstra para veriyorum UYKU YOK PLUS paketi için.. Şimdi upload ve kota düzeltilirse ben bu paketi almayacağım. E adamlar neden böyle bir yükseltme yapsınlar ki?

    Bende istiyorum yükselmesini düzeltilmesini, resmen kazıklanıyoruz ama bunca yıldır bir düzeltilme yapılmadı, neden şimdi internet kullananlar oranı bu kadar yükselmişken düzenlemeler yapsınlar ki?
  • İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!
    buna şükrediyoruz biz yabancı ülkelerde gülüyolar buna



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prowind -- 8 Haziran 2016; 18:57:26 >
  • internetin anayasal hak olması lazım
  • yukarı
  • Hayırlı olsun yeni konu. İlk aşama olarak tekrar toplanalım bir imza da siz atın birşey kaybetmezsiniz arkadaşlar. Gerisi gelir inşallah.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.