Şimdi Ara

iOS 11 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.926
Cevap
93
Favori
910.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iOS 11 [ANA KONU]

    iOS 11 [ANA KONU]
    iOS 11 [ANA KONU]




    iOs 11 Developer Beta 1 çıktı. (5 Temmuz 2017)

    iOS 11 Developer Beta Link



    Arkadaşlar Merhaba. Telefonuma iOS 11'i yükledim. Merak edenler için küçük bir inceleme yaptım. Hepsini sizinle paylaşacağım.

    İlk olarak kilit ekranı şu şekilde. Normal iOS görünümü ama ilk dikkat çeken şebeke barı (çekim gücünü gösteren yer) artık yuvarlak değil. Eskisi gibi çizgiye dönmüş.

    iOS 11 [ANA KONU]


    Ve güzel bir haber; screenshot aldığınız zaman ekranın sol atına bu ekran geliyor ve düzenleyip kaydetme şansına erişiyoruz.

    iOS 11 [ANA KONU]



    Ana ekranımız bu şekilde. Standat iOS 7 ve sonrası. iTunes logosu dikkatimden kaçmadı.

    iOS 11 [ANA KONU]


    Arama ekranı değişmiş. Ben açıkcası beğenmedim. Eski hali daha güzeldi sanki.

    iOS 11 [ANA KONU]


    Veee Apple Store yenilenen yüzüyle. Bana inanılmaz karışık geldi. Belki alışık olmadığımdandır.

    iOS 11 [ANA KONU]


    iOS 11 [ANA KONU]


    iOS 11 [ANA KONU]


    iOS 11 [ANA KONU]



    Ve bir yenilik. Ekranı aşağıdan yukarı kaldığınız zaman günün özeti yani son bildirimleri gösteriyor.

    iOS 11 [ANA KONU]

    iOS 11 [ANA KONU]



    Ve o meşhur kontrol paneli. Bana bir garip gibi gelse de artık hücresel veriyi tek tuşla açıp kapatabiliyoruz. (Sonunda)
    iOS 11 [ANA KONU]



    Genel olarak böyle arkadaşlar. Ben beğendimle beğenmedim arasında kaldım. Alışık olmadığım için olabilir. Gerçi 5 yıldır aynı şeylerin üstünde çalışıyor Apple. iOs 6'dan, iOs 7'ye geçiş gibi olamadı 5 yıldır.
    Merak ettiklerinizi yazın SS atarım.
    Beta olmasına rağmen ufak tefek takılmalar dışında başarılı geldi bana.

    Video linki burada arkadaşlar. Daha net görebilmeniz için. Ayrıca bir program kullanmadım kaydederken. Çünkü artık herkes tek tuş ile kayıt alabilecek iOS 11 ile. Video kaydetme özelliği gelmiş.








    iOS 11 [ANA KONU]

    iOS 11 [ANA KONU]

    iOS 11 [ANA KONU]

    iOS 11 [ANA KONU]

    iOS 11 [ANA KONU]

    iOS 11 [ANA KONU]

    iOS 11 [ANA KONU]

    iOS 11 [ANA KONU]


    iOS 11'ile Hayatımıza Girecek Olan Yenilikler


    iOS 11 [ANA KONU]


    iOS 11 [ANA KONU]


    iOS 11 [ANA KONU]


    iOS 11 [ANA KONU]


    iOS 11 [ANA KONU]


    iOS 11 [ANA KONU]


    iOS 11 [ANA KONU]


    iOS 11 [ANA KONU]


    iOS 11 [ANA KONU]


    iOS 11 [ANA KONU]


    iOS 11 [ANA KONU]



    iOS 11 ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurcuHale -- 4 Ocak 2020; 3:26:52 >



  • konuya bakıyorum da arkadaş bu ne sabırsızlıktır ya, ios 11'de hayatınızı anında değiştirecek hangi özelliği bekliyorsunuz anlamış değilim, güncelleme 1 gün geç gelse apple'a ana avrat küfür edecekler var forumda aklım almıyor, ne yani hangi işiniz yarım kalacak güncelleme ayın 20'sinde gelse, forumun var ya harbiden yaş ortalaması bi hayli düştü, kimse kusura bakmasın ama, bu güncelleme bağımlılığı bir kenara burakıp kafanızı daha ciddi şeyler işin yorun arkadaşlar.

    Neyse herkese iyi forumlar.
    Arkadaslar su anda cok detaylı yazamıyorum ama sızlere ıkı tane uygulama onerım olacak.

    1) Takvım uygulamasını sıklıkla kullanın. Bır sonrakı randevunuzu takvımden etkınlık olarak olusturun. Etkınlıgı olustururken konumu ve saatını gırın. Arkadasınızın evıne mac seyretmeye bıle gıdıyorsanız bunu yapın. Uyarı olarakda cıkıs zamanını secın. Takvım bundan sonra bulundugunuz yerı hesaplayıp, trafıgıde ıse katarak sıze cıkmanız gereken zamanı soyleyecek. Bu sekılde saat kacta cıkmalıyım acaba seklınde endıselenmenıze gerek yok. Trafıktekı sapmayıda goz onune alarak randevunuz ornegın 8:00pm de ıse 07:50 gıbı degerlerde yapıp bıraz daha erken orda olabılırsınız.

    2) Apple'ın workflow uygulamasını ındırın. Muthıs bır program muthıs ama. Olusturacagınız otomatık workflowlar ıle her seyı otomasyona baglayabılırsınız. Ornegın kız arkadasına mesaj atıyorsunuz. Bunu bır uygulama gıbı ana ekranınıza kız arkadasınızın fotografını uygulama ıkonu seklınde koyabılırsınız. Bu sekılde uygulamaya bastıgınız anda dıkte acılır, soyledıklerınız kelımelere dokulur ve sonra mesela whatsapp acılır ve otomatık kız arkadasınıza bu mesajınız yazılır. Sıze sadece gonder'e basmak duser.

    Uygulamanın yapabıleceklerının sınırı yok. Ustelık WIdget ekranına da kısayol olarak koyabılıyorsunuz. Resmen telefona Samsung Bıxby'nın ozellıklerını getırıyor. Ustelık sız bır sey yapamasanızda hazır workflowlar var onları hemen ındırıp kullanabılıyorsunuz.

    Kendı kullandıgım bazı workflowlar. Bunların hepsı uyguylama seklınde ana ekranımda. Basmamla beraber hemen aktıf oluyorlar.

    - Is yerıme Google Maps ıle kac dakıka var bana soyle
    - Fotograflarımı sıl ( sıze once hangılerı oldugunu sorar, secersınız ve hemen sıler
    - Belırledıgım adreslere (ıstedıgınız kadar adres gırın ve her bırıne uygulama ıkonu atayıp ana ekrana koyun) Google Maps ( veya baska bır uygulama) ıle navıgasyon baslat.
    - fotograflar whatsappta alı ye gonder. ( sıze fotografları acar, secım yaparsınız ve cat dıye hepsını whatsapp ı acarak alıye gonderır. sız sadece gonder tusuna basarsınız)
    - Istedıgınız sıtedekı haberı sıze okur
    - Fotografları gonder ( sectıgınız fotografların cozunurlugunu dusurur veya artırır sonra PDF'e cevırır sonrada ıstedıgınız uygulama uzerınden ıstedıgınız kısıye gonderır veya ıstedıgınız kısıye emaıl atar ustelık tek bır tıklama ıle)
    - Bahsıs hesapla ( restoranda hesabı gırersınız ve belırledıgınız oranda bahsısı hesaplar)
    - Eve gıdıcne hatırlat ( ıstedıgınız uygulamada ıstedıgınız seyı sıze eve gıdınce hatırlatır. Ornegın evde yapamanız gerekenler seklınde notunuz var. eve vardıgınız anda sıze hatırlatır)
    - Bır sonrakı etkınlıgıme yol tarıfı ( demın demıstım aksam alıde mac seyredeceksınız ve . takvımde etkınlık yarattınız. Etkınlık 8 de ve alı sıze yarım saat uzaklıkta ama trafıkte var. Once takvım sıze 7.20 de cıkmanız gerektıgını hatırlatır. Araba bınersınız ve yıne tek tusa basarak alıye navıgasyon baslatırsınız)
    - Hızlı arama ( ıstedıgınız kım var ıse rehberınızden hızlı arama olarak ıstersenız wıdget ekranına ıstersenız ana ekranınıza koyarsınız)
    - Muzık lısteımı cal ( apple musıcde yer alan turkce lıstemı tek tıklama ıle calmaya baslarım)
    - Anımsatıcı ( sıze kac dakıka veya saat sonra anımsatıcı koymanız gerektıgını soyler. Sız sureyı belırlersınız. Ornegın 15 dakıka sonra apple musıcden bır sarkı calarak surenın bıttıgını soyler)
    - Eve mesafe ve sarkı lıstem ( arabaya bındınız eve navıgasyon baslatır ve apple musıc de kı lıstenızı calmaya baslar, arabada dınlersınız)
    - Cumle cevır ( Bır ekran cıkar, ıstedıgınız cumleyı dıkte edersınız, ısınız bıtınce bunu ıstedıgınız dıle cevırır)
    - Ise kacta cıkmam lazım ( Her sabah mesaınız 9 da baslıyor. 9 da ıste olmak ıcın tarfıgıde hesaba katarak kacta evden cıkmanız gerekgını soyler)
    -- Kolaj yao ( fotografları acar, sız secersınız ve onları anında kolaja cevırır)
    - Ekran goruntulerını sıl ( aldıgınız ekran goruntulerını fotopgraflarınız arasından ayıklar ve sıze gosterır, bunları sılersınız)
    - Vıdeoyu GIF yap. ( cektıgınız vıdeoyu sorar. sonra onu acar ve ıstedıgınız yerı secerek onu GIF'e cevırır)


    Uygulamanın sosyal aglarla, mesajlasmalarla, whatsapp la kısaca hemen hemen her seyle etkılesımı var. Sıklıkla yaptıgınız seylerı otomasyona cevırebılırsınız. Tek bır tusa basıp yapabılırsınız.

    Ayrıca iPhone X ıcınde anımojılerı GIF'e cevırme veya dırek Whatsapptan gonderme gıbı bır suru ozellıgı var.

    Mutlaka denemenızı tavsıye ederım.
    İnsanlara “Güncelleme kardeşim!” diyeceğinize Apple’a “Beceremiyorsan güncelleme verme kardeşim!” demeniz gerekiyor bence.

    Yüklediğimiz şey Android telefonlarda olduğu gibi custom ROM değil. Dünyanın en büyük telefon üreticilerinden birinin resmi olarak yayınladığı bir güncelleme. Ben bu telefona 3000 küsür ve üzeri verdikten sonra her güncelleme çıktığında “Acaba stabil mi?” diye araştırma yapıp düşüneceksem ne anlamı kaldı o zaman? Kasasında milyar dolarlar olan bir firmanın güncellemesinin kusursuz gelmesini beklerim. Araştırma yapıp sürümün sağlam olup olmadığını öğrenmek benim işim değil ama Apple’ın sorunsuz bir güncelleme yayınlamak en büyük sorumluluklarından biri. Yüklediğimiz sürümler beta olsa “Yüklemeyin kardeşim, araştırın!” deme hakkınız var ama tam sürüm olarak yayınlanmış bir güncellemeyi yüklediğim için kimse kimseye bozuk atamaz.

    Anlamıyorum sizi arkadaşlar. Herkes güncellemeyi yüklediği için birbirine atar yapıyor ama hırsızın hiç mi suçu yok?
    Hocam iOS hakkında sahip olduğunuz bilgi birikiminizi neden bu kadar itici bir üslup ile paylaşmaya çalışmayı uygun görüyorsunuz anlamıyorum fakat dilimiz çok güzel bir dil.Neden kullandığınız her kelimenin baş harfini büyük yapıyorsunuz veya sizin isteğiniz dışında oluyorsa düzeltmiyorsunuz anlamış değilim. Keşke şu konu hakkındaki üstün bilgi birikiminiz kadar ki en azından öyle olduğunu düşünüyorum, dil bilginize de yansımış olsaydı. O zaman yazdıklarınızı daha dikkatli ve değer verir şekilde okuyabilirdim.

    Saygılarımla.
    Konuyu okuyalım faydalı bir şeyler öğreniriz diyoruz ama sürekli bir şarj muhabbeti dönüyor. Arkadaşlar elinizdeki telefonu sabah aldığınızda akşama kadar şarja takma gereği duymuyorsanız nedir bu uzun şarj muhabbeti. Performansı eleştir, hataları konuş ama şarjda kimse kusura bakmasın 10.3.3 ile ciddi bir kullanım süresi farkı yok ama performansta ciddi düşüş var. Önemli olan da bu.

    Sürekli saçma sapan kullanım süreleri ekranı paylaşılıyor. Bunların başkası açısından karşılaştırma yapma değeri yok. Kimi arkadaş okey oynayıp müzik dinlemiş 7 saat kullanım paylaşıyor, kimisi subway vs. gibi oyun oynamış 4 saat paylaşıyor çok düşük sorunmu var bende diyor ve sürekli bu kısır döngü tekrarlıyor.

    Gün içinde wifi ile kullanılan bir cihazla LTE kullanan bir telefon arasında 2 saat kullanım süresi farkı oluşuyor. Aydınlık bir ortamda kullanılan bir telefonla düşük ışıkta kullanılan bir telefon arasında yine 1.5 2 saat kullanım farkı oluyor. Bu bakımdan aynı ortamda aynı uygulamalarla yapılan karşılaştırmalar olmadan paylaşılan görüntülerin hiçbir anlamı yok.

    İşin trajikomik yanı birçok insanın iphone kullanmasının en büyük nedeni olan siriyi kapatmayı düşünenler var. Arabada siri birini ararken kaza riskini azaltıyor, herhangi birine istediğiniz mesajı sesli yazdırıp gönderiyorsunuz, hatırlatıcı ekleme, takvim notu vs. derken birçok işlemi telefonu elinize aldırmadan yapan siri gibi bir nimeti kapatmak çok saçma olurdu.
  • Eline sağlık. Net bir inceleme olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siri nin sesi nasıl hocam? Bir de akıcılık ne durumda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fawkes81 kullanıcısına yanıt
    Siri'nin sesi aynı herhangi bir değişiklik yok. Takılmalar oluyor. Donmalarda. Beta olduğu için normal tabii bunlar.
  • Kasma falan var mı hocam telefonda. Birde hücresel veri işime yaramayacak benim ben dışarıdayken 2g ye alıyorum interneti şarj gitmesin diye tamamen kapatıyo heralde oraya basınca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabjk -- 6 Haziran 2017; 8:5:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolgabjk T kullanıcısına yanıt
    Evet kasma var. Zaten kararlı bir sürüm değil. Beta olduğu için kasıyor çoğu yerde. Evet hücresel veriyi açıyor veya kapatıyor o tuş. Bant seçeneği sunmuyor maalesef.
  • Teşekkürler yararlı bir konu. Ekran kaydı seçeneğinin gelmesi ayrı bir güzel olmuş. Yeni şeyler keşfettikçe konuyu güncellerseniz iyi olur. Hatta başlığı iOS 11 ana konu bile yapabilirsiniz böyle detaylı inceleyen yok henüz. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bluetooth da kısayoldan açılıp kapanmıyor.Cihaz SE

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;

    App store üzerinden hücresel veri ile 100mb üzeri uygulama indiremiyorduk malumunuz.

    Bunda bir gelişme olmuş mu ?
  • metinnitem1 kullanıcısına yanıt
    6s aynı durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 begenmeyip 10.3.2 ye dönerken sorun yaşayan varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UoH -- 6 Haziran 2017; 10:33:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İos 11 resmi olarak çıktı mı , iphone 5s kasma / batarya vs nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme icin teşekkürler emeğinize sağlık :)
    Ben o şebeke barını eskisini daha çok seviyordum güzel olmuş ;) bakalım iOS 11 kararlı sürüm çıksada yüklesek

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5s'e bende yükledim , şuan gayet , iyi çalışıyor ama bildirim panelini sevmedim bir türlü bana göre en iyi bildirim paneli iOS 6'da kaldı
  • IOS 11 için 85 yeni özellik listelenmiş :

    English input for Japanese Romaji keyboard
    Kannada, Malayalam and Odia keyboards
    Flashlight support for iPad Pro 9.7″
    3D Touch for Safari tab switching
    Spoken/Braille captions for video
    Enterprise network security
    Flight status in Spotlight and Safari
    New Arabic system font
    Spotlight tab in News
    iCloud file sharing
    Streamlined family setup
    Definitions, conversions and math in Safari
    Maps entrances to landmarks in China
    Business Chat preview
    HomeKit tap to set up
    Password autofill for third-party apps
    iCloud family storage plans
    Traffic camera alerts in China
    Screenshot and markup
    NFC reader mode
    SOS on iPhone
    Top hits in Mail
    WebRTC support
    Enhanced Dynamic Type support
    One-handed keyboard
    Redesigned Podcasts app
    Carrier data usage
    HomeKit occupancy and duration triggers
    Automatic setup via iCloud
    Type to Siri accessibility (typing queries to Siri)
    Safari safe browsing for China
    Siri can now follows up on questions with context
    English on 10-key Pinyin keyboard
    iCloud remote backup
    News Video in Today View
    Redesigned invert colors
    Russian and English bilingual dictionary
    Unified iCloud Drive trash
    Screen recording
    iCloud family Apple Music integration
    Advanced WiFi analytics
    VoiceOver descriptions for images
    Invite family with iMessage
    One-handed zoom in Maps
    Tap-to-join meetings
    Personalized Top Stories in News
    PDF accessibility
    3D Touch for Lookup
    Enhanced Switch Control typing
    Phone number as Apple ID in China
    Storage optimization
    Camera QR code scanning support
    Hindi dictation
    Share URLS with 3D Touch in Messages
    FaceTime Live Photos
    Expanded braille editing
    SMS fraud extension
    WiFi password sharing
    PDF annotation in iBooks
    Portuguese and English bilingual dictionary
    Files app replaces iCloud Drive app
    NFC now open to 3rd-party apps
    Drag and drop on iPhone in Files and some other apps (but not system wide like on iPad)
    Floating window on iPad
    Multitasking with four apps at once (two side by side and one floating) in addition to PiP video on iPads with 4GB RAM
    Redesign for Calculator app
    New icons for iTunes, App Store, Calculator apps
    No labels for apps in dock
    Landscape lock screen on both 5.5-inch and 4.7-inch iPhones (maybe a bug?)
    On the iPad, number and symbol rows which are accessible via Shift or CAPS key are now shown on the keys themselves and they can now be optionally accessed by pulling down on the key and releasing
    Customizable toggles in the new Control Center
    Automatic uninstall of unused apps
    System-wide bolder text
    Accounts & Passwords section in Settings
    New privacy options for Safari in Settings
    Pause for iCloud Photo Library sync
    Storage and iCloud Usage tab now called “iPhone Storage” in Settings
    Facebook, Twitter, Vimeo, Flickr integration removed
    New iMessage effects
    Taking a screenshot displays a preview thumbnail, tapping which opens a Markup editor
    Support for 32-bit apps removed
    Support for 32-bit devices removed
    One new wallpaper
    Dotted icons for cellular signals changed back to bars in status bar
    New system-wide animations
  • Denetim merkezine kısayol ekleme yapabiliyoruz. Ayrıca kilit ekranında gelen bildirimleri sola kaydırıp silebiliyorduk sanırım kalkmış.

    iOS 11 [ANA KONU]

    iOS 11 [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Modu gene yok nasıl eklenmiyor hala delirmemek elde değil
  • ios 10 ağırlığında sanırım sistem aynı altyapı gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Files uygulamasını test eder misiniz?
  • 5s'te performansı iyi mi? Düşünüyorum da.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.