Şimdi Ara

iOS 12.1 yayınlandı: İşte gelen yenilikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın bu akşam düzenlediği yeni iPad Pro lansmanında pek çok cihazın yanında yazılım sürprizi de vardı. Önemli yeniliklerle donatılan iOS 12.1 güncellemesi de etkinliğin ardından indirmeye sunuldu.


     


    Apple zaten App Store üzerinde iOS 12.1 yeniliklerinin anlatımı için bir kullanıcı rehberi hazırlamıştı. Bu bakımdan pek çok yenilik zaten biliniyordu. Bugün de kullanıcılar yeni iOS sürümünü deneyimleme şansına sahip olacak.


     


    iOS 12.1 neler sunuyor?


     


    iOS 12.1 ile gelen yeniliklerden ilki Group FaceTime oldu. Aslında Group FaceTime ilk iOS 12 beta sürümlerinde denemeye sunulmuştu ancak son bir revizyon amacıyla ertelendi ve iOS 12.1 güncellemesine kaldı. Grup FaceTime özelliği ile birlikte 32 kullanıcıya kadar sohbet edebilme, en çok grup sohbetine katılanların daha büyük fotoğraflarının gösterilmesi gibi yenilikler sunulacak.


     


    Ayrıca Bkz.Twitch grup yayınlarına başlıyor

    Grup FaceTime özelliğine anlık olarak doğrudan iMessage içerisinden katılabiliyorsunuz. Böylece başlatma veya sonlandırma yapmak gerekmiyor. iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone SE modelleri ise sadece sesli grup görüşmesine elverişli olacak.


     


    İkinci olarak çift SIM desteği yazılım tarafında da sunulmaya başladı. Bazı bölgelerde çift nanoSIM bazı bölgelerde de nanoSIM+eSIM şeklinde satılan iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modellerinin ekranında artık ikinci SIM için operatör çubuğu görünecek. Yine Ayarlar menüsünde de iki hat yerini almış.


     


    Üçüncü olarak iPhone XS, XR ve XS Max modellerine akıllı bulanıklık efekti eklendi. Portre moduna eklenen F tuşu ile çağıracağınız bir çember ile derinlik verilerine göre bulanıklık derecesini ayarlayabiliyorsunuz. Bu özellik hem çekim esnasında hem de çekim sonrasında kullanılıyor. Yine iPhone XS ve XS Max ön kamerasında özçekim esnasında güzelleştirme yaparken ortaya çıkan hata da gideriliyor. Son olarak sisteme 70 yeni emoji ekleniyor.


     



     


     


     



  • 5s kullanıcısıyım aynı dönemlerde aldığım samsung çöp oldu gitti iphone 8 de ne varsa 5s de aynı şeyleri yapıyorum video bile düzenleyebiliyorum hatta yedeklediğim iphone 8 i 5s e kurabiliyorum telefonum en azında güvenli olduğunu biliyorum... samsung note 5 kaybettim yurt dışında şuan telefonumu bi fransız kullanıyor kırmışlar telefonumu açmışlar git ios 12 kır bakalım 4 5 binlira bi telefona vericek kadar paran varsa samsunga verip çöpe atma derim
    2 yıla yakın zamandır iPhone 7 kullanan genç bir elektrik mühendisi arkadaşınız olarak şu yorumları paylaşmak istiyorum. Yeni güncelleme ile sizin için olmazsa olmaz bir özellik eklenmemişse muhakkak yükleyip kullanmanız gerekmiyorsa kesinlikle güncellemelere bulaşmayın. Her yeni sürümle batarya sürem katlanarak azaldı resmen yarı yarıya daha az dayanıyor şarjım. İos 12.1 için yayınlanan 5 beta sürümün ardından final yayınlandı 5 betada düzeltmedikleri gibi final sürümde de geribildirim yaptığım sorunlar aynen devam etmekte. Neymiş bu sorunlar diyen arkadaşlar özelden sorabilirler hiç çekinmesinler. Kapitalist düzen Apple’ın kalbi dostlar ben bunu net bir şekilde gördüm. İyi yönleri yok mu ilk aldığımda işin doğrusu her şey yolundaydı ve deneyimim genel olarak ortalamanın üzerindeydi ancak zamanla karşılaştığım tecrubeler neticesinde kesinlikle şu an ki yorumum ortalamanın çok altına inmiş durumda. Tamamen sömürgeci ve yenisini satmak üzere kurulmuş bir sistem. Geribildirimleri salladıkları yok ancak işlerine gelirse. Peki piyasada durum ne diğerleri çok mu iyiler hayır onlarda aynı hikaye. Ama en azından kazığın neresinden dönsek kardır ihtiyacı karşılayan makul fiyatlarda bir cihaz almak daha akıllıca görünüyor. Apple da sıradan bir marka hiç uçup kaçıp büyütmeye gerek yok saygılar.
  • “Vay be adamlar 5s’e kadar güncelleme veriyor” Nedir biliyor musunuz, sadece hakkında kısmında ios 12.1 yazıyor gelen yenilik ne ? Bilmem ne sırıtışı yapan emoji. 6s plustan bildiriyorum millet, ios 10dan sonra bu cihaza yenilik namına çığır açan bişey gelmedi.Herşey en yeni cihazlara... Samsungu gömün ama bunları da bilelim...

  • buraxus kullanıcısına yanıt
    Geliştirici düzeyinde gelen düzenlemeler, güvenlik güncellemeleri, arka plan performans-stabilite ayarlamaları... Zaten bunlar çok önemsiz şeyler. Neymiş, emoji geliyormuş bir tek. Dediğine sadece işi bilmeyenler güler

    i5s'te çığır açan yenilik gelmesini XS özelliklerini yapmasını bekleyen yok, güncel olması güncelleme alması bile kafidir. Aynı devirdeki Android bir cihaz çürümeye yüz tuttu, gerçekleri görün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • buraxus kullanıcısına yanıt
    5s kullanıcısıyım aynı dönemlerde aldığım samsung çöp oldu gitti iphone 8 de ne varsa 5s de aynı şeyleri yapıyorum video bile düzenleyebiliyorum hatta yedeklediğim iphone 8 i 5s e kurabiliyorum telefonum en azında güvenli olduğunu biliyorum... samsung note 5 kaybettim yurt dışında şuan telefonumu bi fransız kullanıyor kırmışlar telefonumu açmışlar git ios 12 kır bakalım 4 5 binlira bi telefona vericek kadar paran varsa samsunga verip çöpe atma derim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu grup görüntülü facetime olayının iphone7’den itibaren verilmesi saçma olmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Genelde bu tip haberlerin altına apple ürünü kullanmayan kişilerin yorumları olur.
    Gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır. :D

    Son model androidli telefon alıp, güncelleme almamak daha rezil bir durum bence.

  • Bu çift sim kartlı modeller acaba ikiside aynı anda aktif olarak destekliyormu. Mesela 1 hat ile konuşulurken 2. Hat arama bekletme yapıyormu yoksa kapalımı gösteriyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • her güncelleme ile şarj sürem süresi dahada kısalıyor. üstelik dfu modda sıfır kurulum yapıyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Genelde bu tip haberlerin altına apple ürünü kullanmayan kişilerin yorumları olur.
    Gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır. :D

    Son model androidli telefon alıp, güncelleme almamak daha rezil bir durum bence.
    Evet şuan telefon segmentin de Apple ürünü kullanmıyorum ve uzun bir süre de kullanmayacağım gibi,

    Ancak,

    Yıllardan beri de iphone varsa elim de bir de zamanın amiral gemisi olan android modeli hangisi ise onu da alacak kadar teknoloji hastasıydım.

    Birini Yabancı Gsm operatörün den bedava alıyorsam,diğerini peşin cebim den alıyordum,yanlış anlaşılmasın.

    İphone 3g 3gs den itibaren,4-5 ta ki şarj döngüsü zayıflamış batarya dan ötürü,sistem arada ,zorlandığın da ,brick olmasın diye, Apple'ın bilerek işlemci hızını downclock yaptığı i6,i6s plus a kadar dibine kadar iphone kullanmış ve hali hazır da ipad4 ü ios 9 bilmem kaçda kullanan biri olarak,

    Şuan iphone kullanmasam da,Müsadenle,

    Başka bir konuda yazdığımı buraya da copy paste gibi olacak ama olsun.


    Apple 4 sene güncelleme veriyor da ne oluyor ,anlatırmısınız bana.

    Ne olduğunu ben yazayım, sadece Android için değil,kanunen zaten minimum 2 sene destek verilmesi gerekirken,Apple hikaye den 2 sene daha fazla, önceki modellerine de destek vermeyi sürdürerek ,güncelleme içeriğine bakıyorsun yok şu açık giderildi, şu iyileştirildi ,çaresi olmayan hastaya yalandan ilaç verip placebo etkisi bırakan güncellemeler ile,pisikolojik göz boyamak dan başka birşey değil.


    İphone 3g ,4g gibi standart ekran kullandığı zamanlar da,Apple ın O meşhur eko sistem, sisteme göre optimizasyon donanıma göre optimizasyon dan ötürü ,ios mükemmel çalışıyordu.Güncellemeler de bile bir standart vardı.


    Sonra Steve Jops un i5 zamanında , 4inç ekran ebatları için ,tek elle kullanım açısından bir telefon için standart ekran budur ve biz bu ekran ebatlarından daha büyüğünü çıkarmayacağız açıklamasını yaptık dan çok kısa süre sonra,ne oldu ? İlk çıktığı zaman İ5 alıp kullananlar daha iyi bilir ,iphone ekranları büyümeye başladı değilmi?

    Şimdi artık görüldüğü üzre öyle değil.Android segmenti gibi oldu ,Apple eko sistemi de.Ekran ebatlarından tut,çentikli çentiksiz, donanıma kadar bariz farkları olan modeller, 2 üst model çıktıktan sonra yeni modele ayar çekene kadar, elindeki ios 11 ile tam performans a stabilite adına tam randımana ulaşmışken , hop ios 12 çıkıyor, ios 12 ile yeni model ve bir önceki modele güncelleme ile ayar çekerken, 2 sene eskimiş 3-4 yıllık iphone kullanan da sanıyor ki ,ios 12 ile sadece yazılım update ile ,performans daha da artacak.Daha da güvenli olacak.Hâlâ donanım olarak elinde ki kanatlanacak.2 sene yazılım,sistem güncelleme ile elindeki cihaz stabilite ye hâlâ ulaşmamışsa ve sen hâlâ 4 . Sene de Apple dan birşeyler bekliyorsan,kusura bakma da çok safmışız.Ya da Apple çok yavaş,ya da beceriksiz ki 4 sene önce çıkardığı modeli ancak son kıvama 4 sene de getirebiliyor.Beceriksiz olmadığı kesin de.

    4. Sene de tabi güvenlik açığı,stabilite sorunu olur, çünkü üst modelleri optimize ederken, 3-4 senelik modelin stabilitesinin içine ediyor,sonra tekrar düzeltmeye çalışıyor.Sıvıyor onda sonra.


    Aplle ın 4 sene güncelleme ile 3-4 senelik modeline yaptığı tek şey,kişisel veri toplamak ve bir kaç arayüz ,icon değişikliği ,ile cihazların kontrolünü sözde güvenlik açıklarını giderip elinde tututup ,eskitip ,geri bildirim almaktan başka birşey değil.Sadece 6 seri değil, Apple bunu çok daha önce den de çaktırma dan yapıyordu.İ6 ile s,çtı.Zirve yaptı.



    4 sene yazılım destek vereceğine sen bana ,her yıl geliştirip ,ballandıra ballandıra anlatığın işlemciyi,2 sene yavaşlatmadan destekleyecek Batarya koy.

    Güncelleme ile telefonun işlemcisinin yavaşlatılması tabi ya stabilite, güvenlik adına yapıldı dimi? Apple kendi güvenliği adına bu adımı atmış olmasın, 2 sene de herkesin batarya kullanım ,batarya nın şarj döngüsünü eskitmesi bir değil ama 2 sene garantili bir telefonun 2 sene den önce batarya dan dolayı yavaşlatırsan bunun adı stabilite olmaz.

    Apple tut du bir de bu işlemciyi yavaşlatma durumunu özellik miş ,lütuf muş gibi menü ye ekledi.

    Neden ? Çünkü 2 sene garantili bir telefonun ,batarya şarj döngüsün den ötürü çıkabilecek sorunların,sorumluluğunu almamak için.
    Bataryan eskidiyse işlemcini yavaşlat, yada gel yetkili servisime yeni batarya taktır.

    Komedi resmen.

    Çin telefonlarının yıllar dan beri kullandığı, çift hat olayıyla dalga geçenler de şimdi ,büyük lütuf olarak görür bu olayı.

    Ya azıcık dik durun,prensipli olun kardeşim,Apple kullanıyorsun diye körü körüne bu savunma ,sahiplenme neyin nesi,şunda da yanlış diyin.Apple ne yapsa şak şak.

    Her b'k da kral dan çok kral cı olmak bu memleketin insanının genlerin de var sanki.

    Ben de sağlam bir Apple kullanıcısıydım, Capacitive ekranla mobile segmentin de çığır açmış böyle bir firmayı sırf bu yaptıkları yüzünden boykot ediyorum.

    Ben Apple markası almışım almamışım ,Fare ,dağ misali Apple a birşey olmaz ,ancak hiçbir marka da babamın malı gibi sahiplenip ,sidik yarıştırır gibi fanatikleşmem.





    Anlatabildim mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 30 Ekim 2018; 22:11:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıla yakın zamandır iPhone 7 kullanan genç bir elektrik mühendisi arkadaşınız olarak şu yorumları paylaşmak istiyorum. Yeni güncelleme ile sizin için olmazsa olmaz bir özellik eklenmemişse muhakkak yükleyip kullanmanız gerekmiyorsa kesinlikle güncellemelere bulaşmayın. Her yeni sürümle batarya sürem katlanarak azaldı resmen yarı yarıya daha az dayanıyor şarjım. İos 12.1 için yayınlanan 5 beta sürümün ardından final yayınlandı 5 betada düzeltmedikleri gibi final sürümde de geribildirim yaptığım sorunlar aynen devam etmekte. Neymiş bu sorunlar diyen arkadaşlar özelden sorabilirler hiç çekinmesinler. Kapitalist düzen Apple’ın kalbi dostlar ben bunu net bir şekilde gördüm. İyi yönleri yok mu ilk aldığımda işin doğrusu her şey yolundaydı ve deneyimim genel olarak ortalamanın üzerindeydi ancak zamanla karşılaştığım tecrubeler neticesinde kesinlikle şu an ki yorumum ortalamanın çok altına inmiş durumda. Tamamen sömürgeci ve yenisini satmak üzere kurulmuş bir sistem. Geribildirimleri salladıkları yok ancak işlerine gelirse. Peki piyasada durum ne diğerleri çok mu iyiler hayır onlarda aynı hikaye. Ama en azından kazığın neresinden dönsek kardır ihtiyacı karşılayan makul fiyatlarda bir cihaz almak daha akıllıca görünüyor. Apple da sıradan bir marka hiç uçup kaçıp büyütmeye gerek yok saygılar.

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Bir Android kullancısı olarak Apple'ın en sevdiğim yönü bu hocam katılıyorum.

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Gizli hayranlığımı gereksiz eleştirilerimle gösterebilecek 70 emojim olmadığı için çok kötü hissediyorum.

  • Insanlar android neden kullaniyor gercekten hayret..

  • İşlemci çekirdek frekansını azaltma skandalı ortaya çıktı adamlar bu sefer bataryaları hiç ettiler. İlla bir çakallık peşindeler. 6s ios 9'dan ios11 göre %50 ekransüresi kaybı var.

  • Akbaba89 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle,

    iphone veya herhangi bir android markasının modelini, bir çoğu sorgulamıyor ezbere kullanıyor.O kadar para vermiş ya, markanın yaptığı olumsuzlukları görmek den,kendine bile itiraf edip kabullenmek den aciz bir çoğu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 31 Ekim 2018; 8:36:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0EFF95B10

    Bu çift sim kartlı modeller acaba ikiside aynı anda aktif olarak destekliyormu. Mesela 1 hat ile konuşulurken 2. Hat arama bekletme yapıyormu yoksa kapalımı gösteriyor
    maalesef desteklemiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Insanlar android neden kullaniyor gercekten hayret..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rsmbyrktr

    2 yıla yakın zamandır iPhone 7 kullanan genç bir elektrik mühendisi arkadaşınız olarak şu yorumları paylaşmak istiyorum. Yeni güncelleme ile sizin için olmazsa olmaz bir özellik eklenmemişse muhakkak yükleyip kullanmanız gerekmiyorsa kesinlikle güncellemelere bulaşmayın. Her yeni sürümle batarya sürem katlanarak azaldı resmen yarı yarıya daha az dayanıyor şarjım. İos 12.1 için yayınlanan 5 beta sürümün ardından final yayınlandı 5 betada düzeltmedikleri gibi final sürümde de geribildirim yaptığım sorunlar aynen devam etmekte. Neymiş bu sorunlar diyen arkadaşlar özelden sorabilirler hiç çekinmesinler. Kapitalist düzen Apple’ın kalbi dostlar ben bunu net bir şekilde gördüm. İyi yönleri yok mu ilk aldığımda işin doğrusu her şey yolundaydı ve deneyimim genel olarak ortalamanın üzerindeydi ancak zamanla karşılaştığım tecrubeler neticesinde kesinlikle şu an ki yorumum ortalamanın çok altına inmiş durumda. Tamamen sömürgeci ve yenisini satmak üzere kurulmuş bir sistem. Geribildirimleri salladıkları yok ancak işlerine gelirse. Peki piyasada durum ne diğerleri çok mu iyiler hayır onlarda aynı hikaye. Ama en azından kazığın neresinden dönsek kardır ihtiyacı karşılayan makul fiyatlarda bir cihaz almak daha akıllıca görünüyor. Apple da sıradan bir marka hiç uçup kaçıp büyütmeye gerek yok saygılar.
  • OLumsuz yorum yapanları anlamıyorum 3 sene önce aldığım iphone 6s, aldığım günden daha hızlı çalışıyor. Bunu nasıl açıklayacaksınız? Bir de gelen güncellemelere küfredenler var hakikaten çok komiksiniz.

  • Rehberdeki şu H harfi sorununu düzeltmek bu kadar zormuydu ??

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.