Şimdi Ara

IP Kameralar hakkında tüm soru ve sorunlarınızı cevaplıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
6
Favori
43.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • system_25 kullanıcısına yanıt
    öncelikle bahsetiğiniz şekilde ethernet üzerinden bağlamak her zaman en sağlıklı olan yöntemdir , imkanınız varsa ethernet ile bağlanın , ama diğer türlü arada tek duvar olan modelde de sorun yaşayacağınızı sanmıyorum , ama bu kamera üzerindeki wifi alıcının kalitesine bağlı ,

    linkini verdiğiniz ürünü tanımıyorum , yüzlerce oem üründen bir tanesi , denemediğim ürün olduğu için iyidir yada kötüdür diyemiyorum ,

    http://www.ipkamera.online/urun/dunlop-dp-22cd1412f-iw-kup-kamera/

    yukarıdaki linkteki ürünün fiyatı 100 usd nin altında ,denenmiş ios ve android uygulamalrı sorunsuz çalışan bir üründür ,
    yada tamamen kablosuz ve üzerindeki pille 6 ay çalışan üzerindeki sdcard a kayot yapan modellerimiz geldi , fiyat 1750 usd + kdv

    onları da inceleyebilirsiniz




  • Kablosuz kameralarin cocuklara zararli oldugu dogru mudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • phantasm P kullanıcısına yanıt
    ev tipi bir çok kablosuz cihazlar gibi kameralarda 2,4 ghz lik bandda çalışıyorlar , evimizdeki adsl modem ne kadar zararlı ise kameralarda o kadar zarar veriyor diye düşünün , yani evet zararı var ama her tarafın baz istasyonu olduğu zamanımızda kaçamayacağımız sinyaller bunlar , yani evinizdeki kamerayı kablosuz kullanmayın , zarardan kurtulamıyorsunuz çünkü cep telefonunuzu açıp wifi kısmında dünya kadar adsl modem erişimi göreceksiniz , yani kaçış mümkün değil , eğer derseniz dağ başında yaşayacağım , o ayrı :)
  • https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_power-serv%C4%B1ce-ak%C4%B1ll%C4%B1-%C4%B1p-kamera-1175657.html

    Mediamarkt'ta 400 TL'ye satılan Humax IP kamera hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim ? Yada bu özelliklere sahip bir IP kamera tavsiyesi alabilirim.
  • Merhaba ben ali express den starcam marka ıp kamera aldım 128 gb hafıza kartı girişi ve ethernet girişi var. Tüm bağlantıları yapıyorum telefondan kayıt düğmesine basıyorum telefon ekrani kapandığı zaman otomatik olarak kendisi de kapanıyo. Satıcıya mesaj attım bişeyler söyledi pek bişey anlamadım. Ben istiyorum ki telefonum yanımda olmasa bile otomatik kendi kendine hafıza kartına kayıt yapsın. Nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaferce kullanıcısına yanıt
    öncelikle şunu söylemek isterim , bu tarz ürünler oem ürünler yani bakın internete , humax diye bir üretici bulamazsınız , bir türk firması yurtdışından bulduğu ürünleri humax adı altında satıyor , bu türkiye de çok uygulananan bir yöntem , firma hakkında herhangi bir bilgim yok , size tek tavsiyem kimin ürettiğini bildiğiniz malları alın ki türkiye temsilcisi kapansa bile siz destek almaya devam edin , ben sizin yerinizde olsam detaylı bir araştırma yapardım ,özelden yazarsanız size bir kaç marka hakkında tavsiyede bulunabilirim ,ama şunu bilin sorun yaşamayacağınız ürünlerde bu fiyatları yakalamak zor ama eğer sağa sola dönmesine gerek yok ben geniş açı ile her yere bakarım ve bu bana yeter derseniz sabit kameralarda uygun fiyatlı ürünler mevcut ,
  • Merhaba mknstmtro , starcam modeli hakkında aldığınız firmadan destek almanız gerekecek , maalesef burada ürün ve teknoloji danışmanlığı yapıyorum elimden geldiği kadar , diğer türlü teknik destek vermeye kalkarsam tüm mesaim özelden gelen sorulara cevap vermekle geçer , bu konuda affımı rica ediyorum herkesten::)

    yinede altından kalkamadığınız bir nokta olursa şirketi aramanızı rica edeceğim ,arkadaşlarım yardımcı olacaktır ,www.akilteknoloji.com
  • merhaba,
    daire kapısı önüne güvenlik amaçlı bir kamera koymak istiyorum. ip kamera mı yoksa kablolu kayıt cihazlı bir şey mi yapsam karar veremedim. açıkçası konuya çok vakıf da değilim.
    tek bilemedin en fazla iki kameralı -ola ki ilerde başka yere de koyacak olursam diye- bir sistem için en uygun ve mantıklı seçenek sizce nedir?

    öneriniz için teşekkür ederim. iyi bayramlar...
  • Merhabalar.



    Gittigidiyor üzerinden 16 ahd kameralık bir set almıştım. Bulut üzerinden izlediğimizden verim alamıyorduk,sabit ip bağlattık fakat cihaz monitöre görüntü vermediğinden ( mobilden izliyorduk çalışıyordu. ) garantili diye servise gönderdim. Adamlar 2 ay göndermedi. Sonra gönderdiklerinde ise hdd yi vidalamadan gönderdikleri için cihaz paramparça bir şekilde geldi. Şirket adına faturalı olduğundan thhyede gidemedim. Neyse sonradan neutron marka 16 kanal bir cihaz aldım.



    http://urun.n11.com/kamera-kayit-karti/neutron-tra-5116-2nhd-dijital-kayit-cihazi-P153397848



    Satıcıya defalarca sormama rağmen sabit ip ile neutron lite programı vasıtasıyla görüntü alamıyorum. Devamlı zaman aşımı diyor. Portları açıyorum. Cihaza 192.168.1.108 ip veriyorum. Modemden bu ip için tüm 37777,34567,80,554 portları açtım ve güvenlik duvarını kapattım. Canyouseeme üzerinden portlara bakıyorum açık. Acaba modemdemi sorun var diye eve götürdüm. Superonline ı arayıp onlara port açtırttım yine olmadı. Sanırım mobil programda sorun var.

    Sizden ricam bana 16 kanal ahd destekli ( hibritte olabilir ) bir cihaz önerirmisiniz pmden veya yanlış yaptığımı düşündüğünüz bir şey varsa beni yönlendirirmisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar.



    Çocuk/Bakıcı için kamera sistemi kurmak istiyorum. Salon, odalar, koridor ve mutfak için ortalama 5 kamera düşünüyorum. Hali hazırda bir server gibi kullandığım laptap mevcut.



    Analog kamera tarafında:

    - Gece görüşlü ve uygun fiyatlı kameralar bulmak mumkün.

    - Coax kablo çekmek ve kameralara adaptör takmak gerekli. Fazla kablolama ve çirkin görüntü olacak.

    - Kayıt cihazı gerekli. Analog görüntü ve ses için çeviri birimi lazım. DVR veya PCI(e) çevirici bir ünite gerekli.





    Ip kamera tarafında:

    - Kamera bulmak zor (uyguna).

    - Wifi li kamera kullansak yinede adaptör durumu var.

    - Poe li kamera (ethernet portundan) mantıklı ama uyguna bulmak zor.

    - Çevirici bir birim gerekmemekte, ancak kayıt için sunucu gerekli.



    Yukarıdaki değindiğim durumlara göre şu an ucuz ve ethernetli kamera bulup 10TL ye satılan POE splitter lar ile CAT5/6 kablo çekip (duvar-tavan bileşimi alçı oluk içinden ethernet kablosu) kablo ve wifi sinyal kirliliği olmadan bir sistem kurmak mantıklı geliyor.

    Uygun bir yazılım bulup eski laptop üzerinde kayıt yapmak ve bu yazılım fırsat verir ise IP/PORT eşleşmesi ile modem den uzaktan izleme (sabit ip alarak) yapılabilir.



    Önerebileceğiniz, özellikle Ankara da temin edebileceğim uygun ip-ethernet kamera var mıdır? Wifi si yada sd kart kaydı olmasa daha iyi olur. Öyle kamera ip sinden üzerindeki webServer ile aman aman ayar yapılmasına da gerek yok.

    Deneme şansım olmadı ama, poe splitter ile iş gürlebilir mi?

    Normalde poe ler için 48 volt luk gerililim ile besleme yapan POE-switch edinsek, standartlara uygun POE li ipCam de edinmek lazım. Gittigidiyor da baktığım poe splitter olarak adlandırılan ürünler RJ45 in aktif olmayan 4 kablosu üzerinden 5 yada 12 volt gibi gerilimi aktararak çalışıyor ise kameraya yeterli akım gitmeyebilir. Kablo boyundan sebep voltaj kaybı olacaktır. Gece görüş için röle ve ir-led ler akım çekmeye başladığı zaman ne kadar akım çekilir (kamera ya göre fark edecektir) bilemiyorum.



    2 set 10 ar liradan sipariş verdim. basit bir üründe deneyip bakacağım. Konu ile ilgili yorumlarınıza ihtiyacım var. İyi geceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • elt42at kullanıcısına yanıt
    Merhabalar elt42at ,

    tersten başlayayım , 10 usd lik cihazlar POE değil , onlar PWE modülleri (power with ethernet ) ve aynen dediğiniz gibi bunların tek yaptığı cat6 kablo ile 12 volt besleme göndermek , yani kameraya yine power jack takmanız gerekir ve güç hesabınında iyi yapılması lazım , 10 usd değil ama 25+ usd + kdv ye sağlam poe splitter almak mümkün , bu işin splitter tarafı idi ,

    kamera tarafında ise analog u unutun , eğer bir dvr alacağım ve kamerayı ona takıp görüntü kaydedeceğimderseniz düşük kaliteli bir sistem aldığınızı bir kenara bırakırsanız , kaydeder uzaktan izletir ve nisbeten iş görür , ama server gibi kullanılan laptop un burada bir esprisi yok ,

    öte yandan IP tarafta üzerinde poe , sdcard wifi bulunan ve uzak izlemesi sorunsuz fiyatları da 80 usd mertebesine düşmüş ürünler v ar , analog a göre pahalı ama sorunsuz sistemlerdir.

    Gelelim bomba habere , benim de en son test ettiğim ve hakikaten sorunsuz olduğunu gördüğüm tamamen kablosuz , üzerinde bulunan ve yaklaşık 6 ay giden piller bulunan ve 6 ay sonunda 30 tl ye pilleri değişen ,HD, sdcard lı , istersenz buluta kaydeden kameralar var , fiyatı şimdilik 160 usd + + kdv seviyeesinde , ama gece görüşü , HD , çift yönlü ses gibi özellikleri eşsiz ,sadede al evde istediğin köşeye biblo gibi koy ,5 dk da kur ve unut ,

    bence bunu da düşünün ,ama sizde 5 kamera olacak , rakam sizi aşabilir diye düşünüyorum ,

    iyi geceler




  • Merhaba,

    Öncelikle böyle bir destek önerisinde bulunduğunuz için çok teşekkür ederim. Ben evimde (Çocuk bakıcısı için) 4 tane Wifi kamera ile NVR üzerinden kayıt edebileceğim bir düzenek kurmak istiyorum. Halihazırda 2 adet Wifi kameram var. Tıpatıp aynısından 2 adet daha sipariş ettim. Bunları şu anda telefon aplikasyonu ve internet üzerinden canlı izleyebiliyorum. Sorum şu: Kayıt etmek için modeme direkt bağlayacağım 4 kanallı bir NVR cihazı yeterli olur mu? Şu cihazdan sipariş ettim ama inşallah yanlış birşey yapmıyorum :-)

    http://urun.n11.com/kamera-kayit-karti/4-kanal-nvr-ip-kamera-kayit-cihazi-sabit-ip-istemez-P175414041

    Hard disk dışında farklı bir donanıma ihtiyacım var mı? Bir de bunları kurduğumda evdeki internet kullanım hızında bir düşüş yaşar mıyım?

    Teşekkürler...




  • gokund G kullanıcısına yanıt
    aldığınız NVR cihazı oem bir cihaz , yani kimin ürettiği belli değil , b u şekilde noname alınan cihazlar ister kamera olsun ister nvr cihazı , bir ywrlerde sıkıjntı çıkarıyor size markalı bir cihaz almanızı tavsiye ederim , yukarıdaki mesajları okursanız oem ürünlerde yaşanan sıkıjntıları görebilirsiniz ,yani 99 TL ye cihaz olamaz , bu ekmeği 20 kuruşa almaya benzer ,:)

    HDD haricinde bir malzemeye ihtiyaç yok ,
    ayrıca elinizdeki mevcut kameralar onvif destekli ise NVR da onvif destekli ise (ki ikiside öyledir muhtemelen ) ,bir kaç özellik kısıtlaması olsa bile kaydeder.
  • Köy evine amatör bir kamera sistemi kurmak istiyorum. 3 kamera olacak. Hareket olduğunda mail gelmesi önemli. Kayıt için cihaz da alsam fena olmaz. Öner’iniz var mı ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ercanturkan kullanıcısına yanıt
    Selam, cevabınız için çok teşekkür ederim. Bir sorum da şu. 4 tane IP kamerayı Wifi olarak kayıt etmek üzere NVR'a bağladığımda evdeki internet bağlantı hızımda bir düşüş yaşar mıyım sizce?
  • Selamlar
    Minibüslerde veya metrobüslerdeki araç içi , önü , arkası gibi kritik yerleri gösteren ve kayıt altına alan bi sistem düşünüyoruz
    yaklaşık 50 aracımıza monte ettirmeyi düşünüyorum ....

    Online olarak izlemekde bi isteğim fakat maliyeti ne olur?

    (1 araçta 3 kamera) En kötü aracı 1 aylık kayıt altında tutan ve kendi kendine silip devam eden sistem düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 13 Ekim 2017; 20:30:2 >
  • nzhsvc kullanıcısına yanıt
    gecikme için kusura bakmayın , iş yoğunluğundan ancak bakabildim , kamera olarak IP kamera almanız çok daha pratik ve uzun vadede ekonomik olacaktır,üzerine SDkart ile kayıt yapabileceğiniz kablosuz modeller indirimli olarak 100 USD'nin daha aşağısında ,

    örnek alttaki ürün ;

    http://www.ipkamera.web.tr/dunlop-dp-22cd2412f-iw-13-mp-kablosuz-kup-kamera-pmu94
  • OnderT O kullanıcısına yanıt
    bir çok IP kamera modeli var , sorunsuz çalışan , şudur dye yazmak buradan çok mümkün değil , sadece fiyat eşiklerinden bahsedeyim , düşünürseniz ayrıntılı bilgi veririz ,kameralar için 100 usd kayıt cihazı için ise 150 usd + kdv gibi bir rakam düşünün , NVR için 70-80 usd ye alacağınız bir harddiskede ihtiyacınız olavcaktır , gerisi kurulum ,
  • heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    bu sistemi kurmanın iki yöntemi var , bir tanesi analog ve piyasada daha yaygın olan ve nispeten uygun maliyetli olan model , diğeri ise IP kamera , şu anda IBB ve bir çok büyük kurumda IP'le rkullanılıyor , IP kameralar ile yüz tespiti yapmak gibi uç kontrollerde yapılabiliyor ama maliyet aynı oranda artıyor ,

    bahsettiğiniz 2 kameralı kompakt cihazlar ise içinde 2 adet kamera barındıran all-in-one cihazlar , üzerindeki SDcard a kayıt yapan , gps bilgisini paylaşan online izlenebilen cihazlar ama öyle 30 gün felan kayıt alamazsınız ,maksimum 8-10 gün düşük çözünürlüklü
    kayıtlar mümkündür , diğer sistemlerde ise aracın beynin diye tabir edilen ECU'dan bilgi almanız bile mümkün, böylece aracın hızı , motor devri , sıcaklığı tüm bilgileri merkezden görebilir ve anlık bir harita üzerinden izleyebilirsiniz , Projeniz hakkında ayrıntılı bilgi vermek ancak yüz yüze görüşerek mümkün olabilir ,




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.