Şimdi Ara

iPhone NAND Hafıza Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
22
Favori
90.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    İnternette bir çok yurt dışı kaynaklı (özellikle Çin) sitelerde iPhone'un hafızasını 16GB'tan 128GB'a yükseltilen videolar mevcut. Çok cüzi fiyatlara bu işlemi yapıyorlar ve çok da başarılı olduğunu gördüm. Sorum şu; acaba bu uygulamayı ülkemizde yapan bir yer var mıdır? Ya da bu NAND hafızalardan temin etsem kendim becerebilir miyim? Emin olamıyorum bu yüzden yardım ve görüşlerinizi bekliyorum. Biraz araştırma yaptım ve Türkiye'de 128Gb'a yükseltme işlemini Tokat'ta bu arkadaşlar yapmaya başlamış sanırım. Amacım reklam değil fiyat güvenilirlik vs. hakkında hiç bir bilgim yok. Yardımlarınızı bekliyorum...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Ben beklemeye son verip cihazlarimin kapasitelerini yukselttirdim.

    Icimizde belki yaptirmak isteyip te risklerin cok oldugu gerekcesiyle kararsiz kalmis arkadaslar olabilir.
    Bundan dolayi kisisel deneyimimi merak duyan arkadaslarla paylasmak isterim.

    Elimde iki tane cihaz vardi, bu cihazlarin ikisinin de garanti suresi dolmus durumdaydilar zaten.
    Oyuzden, benim garanti kapsamimi kaybetmek gibi bir riskim hic olmadi.
    Zaten bu cihazlardan birisi Birlesik Arap Emirliklerinden alinma, oburu de Japonya'dan alinmaydi.

    Cihazlarin listesi su :

    iPhone 6, 64GB, Space Grey (UAE model) < FaceTime kisitlamasi var, Birlesik Arap Emirlikleri kanunlarina gore VOIP kullanmak yasak...
    iPhone 5s, 32GB, Silver (Japan model) < Kamera hicbir sekilde sessize alinamiyor, fotograf cekerken ve hatta ekran goruntusu alirken bile ses cikariyor, Japonya kanunlari...

    Eger elinizde Birlesik Arap Emirligi, Sudi Arabistan veya Pakistan'dan alinmis telefon varsa FaceTime engeli sorununuz bu islem sirasinda 'kalici olarak' cozulebilir.
    Ayni sekilde Japonya veya Guney Kore 'den alinmis telefonunuz varsa, her fotograf cektiginizde veya ekran goruntusu aldiginizda ses cikmasini istemiyorsaniz, ayni yontemle kalici olarak sorun cozulebilir.
    Apple'in kendi cihazlarina uyguladigi bolgesel kisitlamalara karsi hicbir kaynakta jailbreak disinda cozum malesef yok.
    Benim bir teorim vardi, sagolsun bu arkadaslar beni kirmayip bu deneyi benimle beraber gerceklestirmis oldular ve sonuc basarili oldu.

    Esas mevzumuza geri donecek olursak; iPhone 5s'i 32GB'dan 64GB'a ve iPhone 6'yi da 64GB'dan 128 GB'e basariyla yukselttirdim.
    Turkiye'deki kargo firmalarina guvenmedigim icin, risklerimi azaltmak adina, cihazlardan anakartlari soktum, bunu herkese tavsiye etmem.
    Firmaya sadece iki anakart gonderdim ve ayni sekilde iki anakarti kusursuz geri aldim.

    Her bir NAND degisimi icin yetkili arkadas 30 dakika harcadi, eger cihazi oldugu gibi verseydim belki 1 saat harcamak durumunda kalabilirdi.
    Cok hizli bir sekilde bitirdiler.
    Internette gezinen video'larda genelde isil islem sirasinda anakartta hafif erimeler vs. gorup te negatif fikirler uretmis olabilirsiniz.
    Isin asli ben de boyle olabilecegi endisesine sahiptim.
    Bu sekilde temiz, profesyonel bir calisma cikacagini beklemiyordum desem yeridir.
    Anakartlarin uzerinde gozle gorulur fiziksel hicbir deformasyon olmadi.

    Anakartlari cihazima takip montajlarini yaptiktan sonra Touch ID, Finger Print (Parmak izi sensoru) calismadi.
    Bunun sebebini de ogrenmis olduk yetkili arkadaslarla beraber. Bu da ayri bir deney oldu diyebilirim.
    Sebebi megerse suymus, benim anakartlar, onlarin kendi ellerindeki iPhone kasalarina takili oldugu icin iTunes'tan yapilan yeni iOS yuklemesi (IPSW yuklemesi) sirasinda iOS onlarin kasalarindaki Touch ID sensor kodunu sisteme islemis.
    Her ne kadar iPhone'u komple sil, herseyi sifirla islemi yapsaniz da sorun cozulmuyor.
    Anakartlar orijinal kasalarindayken iTunes'u acip sifirdan iOS yuklemek (IPSW) sorunu cozdu.

    Suan her iki cihazim da canavar gibi calisiyor, sonuctan mutluyum.
    Altini ozellikle cizmek isterim, herkes bu isi profesyonelce yapamaz, suan icin dunya'da bile bu isi yapani bulmak cok zor, hatta profesyonel ve temiz yapanini bulmak daha da zor.
    Turkiye'de boyle bir imkanin olmasi bence buyuk bir nimet.

    Fotograflar :

    iPhone 5s - Anakart On Goruntu - Oncesi / Sonrasi


    iPhone 5s - Anakart Arka Goruntu - Oncesi / Sonrasi


    iPhone 6 - Anakart On Goruntu - Oncesi / Sonrasi


    iPhone 6 - Anakart Arka Goruntu - Oncesi / Sonrasi


    Saygilar
    Arkadaşlar nand sökmek öyle kolay bir iş değil, özellikle sökülmesin diye alınan bir sürü önlem var anakart üzerinde. önce zift temizle sonra anakartta hassas parçaları ısıdan koru, nandı sabırla sök, ardından pro3000 veya daha üstün bir cihaz ile 64 bitten söz ediyorum, tutup iphone 4 e 32gb üzeri takmanın bir esprisi olmaz. nandı okuyup yeni nanda aktar. anakartı 150 derecede güzelce ziftten arındır. flux ile lehimleri tazele ve temizle. yeni nand için ayak yap, sonra 360 derece ayarında fluxta kullanıp yerine tak. zift olmasa basit aslında ama zitf nedeniyle cihazın ömrünü yer bu işlem. ek olarak AX cpu hassastır, 160 derece üzeri ısılarda zaten %96-%99 başarıyla yerine monte edilmiş olduğunu düşünürsek ısı buraya fazla kaçarsa cihaz board id boot id aklınıza ne gelirse ilginç sorunlar ile karşılaşabilirsiniz.
    sonra cihazı yüksek kapasite ipod olarak kullanmakta var.
    bu işi önce icloud için deneyen servisten arkadaşım var, ancak imei nand üzerinde değil, ayrıca eeporom baseband değişimi ve ax cpu nun değişimi gerekiyor. cpu değişimi çok zor olduğundan sadece uzman tamirciler %25 başarı oranı ile yapıyor. cnc ile anakarta kaçırma vs. elle yapılınca yolla beraber malzemenin gelme durumu var. bu işi yapan biri vardı denedi çok fazla riskli olduğunu gördükten sonra sadece telefon dışında apple diğer ürünlerinde bunu uyguladı. yani bir tablet aldıysanız ekran seri ile kasa seri tutmuyorsa bu Nevşehirli abinin elinden geçmiştir. ardından cihazı satılığa çıkardı, çünkü apple güvenliğini eski mina (seri ile eşleyen) serveri çok sık kırıyorlar. hatta en son 5-6 ay mina server de exploit ile 3 dk sadece seri ile kilitli apple cihazları açıyorlardı. açıkları için para mükafatı vermedikleri için source vermedim.
    şuan mina en dandik server, imei serveri ve bir kaç server daha var aralarında en iyi imei server ama onuda 3-12 saatlik bir deneme ile anlık yanıltıyorlar. diğer servislerde kişisel bilgiler vs var. onların çokta güvenli olduğunu söylemem. hatta yılbaşı öncesi Albert amcanın iki serverini icloud off için (28/12/2016) kısa süreliğine açtılar. servis açıkken yazılımı indirip yükleyen tüm hash bilgisini imzaları dolaylı alberte exploit ile dolaylı gönderip FMI kapatmış oldu. interden adamlarda hızlı 40 cihazdan fazlası çok kısa sürede açıldı. bu imei / serial ne olursa.

    * Kişisel tavsiyem riskli bir şey. elinizdeki cihazı satıp üzerine 200-400 ekleyip yine ikinci el bir yüksek hafızalı cihaz almanızı öneririm. 64 gb fazlasıyla yeter ama yine de kimi kullanıcı vardır 128gb bile yetmez bilemeyiz. 16 gb zaten söylemeye gerek yok. işletim sistemi sonrası 11 gb yer kalıyor. bir tercih yapıp yükleme yapmak lazım. mesela ben 300 mb boş yer ile kullanıyorum.
    Uzun oldu kafa şişirdim biraz. umarım bir fikir sahibi olursunuz, iyi seneler dilerim.
  • O değilde o boş olan nand belleğe bootloader dahi olmadan nasıl İOS kuruluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence satıp 128lik almak gönül rahatlığı açısından daha rahatlatıcı. Sonuçta kullanılan nand hakkımda bilgimiz kısıtlı, nereden bulduklarını bilmiyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Want to

    O değilde o boş olan nand belleğe bootloader dahi olmadan nasıl İOS kuruluyor

    Tahminimce nand clone makineleri falan vardır diye düşünüyorum, yanılıyor olabilirim Ben de işletim sistemine yeni nandı nasıl adresletiyorlar diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işlemi forumdan bir arkadaş yaptırmıştı yurt dışından iPhone 7 bölümünde okumuştum , Arkadaş sadece 6S lere yapıldığını söylemişti. ve kendi cihazini 60 dolara mi ne yaptırmış yanlış hatırlamıyorsam.
  • Bu olayı bende şans eseri görmüştüm ve biraz araştırmıştım. Cihazdaki çipin seri numarası yeni çipe kopyalanıyor. Eğer istenirse içerisindeki bilgilerde aynen kopyalanıp aktarılıyor yada çip takıldıktan sonra dfu modda yeniden yazılım yüklenip veriliyor. İçerisine bol bulunuyor diye sanıyorum toshibanın çipleri takılıyor genelde. Bildiğim kadarıyla orjinal çipin markasıda sandisk.

    Şuanda ülkemizde yapam yerler nerelerde var nasıldır bilmiyorum ama yurtdışı fiyatı 60 dolar civarındaymış. Bizdede 200 250 aralığında olur. Garantili telefonlarda zaten olmaz ama garantisi bitmişlerde belki yaptıranlar olursa deneyimlere göre yaptırmak isteyenler çıkabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5S'de denemek isterdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yukarıda linkini verdiğim yerde bu işlemin maliyetini bugün öğrenmiş bulunuyorum. 64GB yükseltme için 200 lira, 128GB için ise 300 lira demişler. Toshiba veya Skhynix marka NAND hafızaları tercih ediyorlarmış. Emin olamıyorum yaptıran birileri olsa ve bize burdan bilgilendirme yapsa aslında çok güzel olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeavyClocker


    quote:

    Orijinalden alıntı: Want to

    O değilde o boş olan nand belleğe bootloader dahi olmadan nasıl İOS kuruluyor

    Tahminimce nand clone makineleri falan vardır diye düşünüyorum, yanılıyor olabilirim Ben de işletim sistemine yeni nandı nasıl adresletiyorlar diye düşünüyorum.


    Bu konuyu ben de araştırdım. Sistem şu şekildeymiş;

    Öncelikle cihazın seri numarasını bir yere not alıyorlar. Ardından eski NAND hafızayı anakarttan çıkarıp NAND programlayıcı cihaza yerleştirip bilgisayar üzerinden port açarak bilgileri alıyorlar. Daha sonra yeni NAND hafızayı programlayıcıya yerleştirip açık olan portu yeni hafızaya aktarıyorlar. Bu arada tabi ki seri numarasını da yeni hafızaya işliyorlar. Daha sonra hafızayı geri anakarta monteleyip telefonu iTunes'a bağlıyorlar. Şayet işlem başarılı olduysa zaten iTunes'a bağlanır bağlanmaz DFU modunda cihaz tespit edip hemen iOS kurulumuna geçiyor ve cihaz kapasitesi yükseltilmiş oluyor. Benim yaptığım araştırma ve edindiğim bilgiler bu yönde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi West Coast -- 29 Ekim 2016; 16:41:44 >
  • Arkadaşlar yok mu konuyla veya yukarda bahsettiğim yerle ilgili bilgisi olan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuları ve yapılan makınelerı yurt dısı sıtelerınde gordum ve bende yaptırmak ıstıyorum ama turkıyede maalesef yapan bır yer bulamadım
  • serhatmirkelam S kullanıcısına yanıt
    En üstte linkini verdiğim yer Türkiye'de fakat güvenilir mi, ne kadar doğru yapabilirler, daha önce bu yerde yaptıran var mı gibi sorulara cevap bulamadığımdan henüz ben de çaresiz bekleyiş içindeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tr de biraz yaygınlaşmasını bekleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkcası ben de yaptırmayı düşünebilirim ancak bunu İstanbulda yapabilecek biri yok mudur ?
  • cembu1991 kullanıcısına yanıt
    Ben de İstanbul'da yapabilecek yerler arıyorum bulursam eğer buradan bilgilendiririm.
  • Arkadaşlar bir diyorumki, konu ile ilgili apple a talep maili atsak toplu şekilde. Yurtdışında bazı ülkelerde apple servisleri bu işlemi yapıyormuş diye duyumlar aldım netten. Belki bizdende yoğun talep gelir ise yaparlar. Sonuçta zor ve riskli bir işlem yok, eski çip çıkarılıp seri nosu yeniye kopyalanıyor ve yenisi takılıyor. Ki bu dışarıda yapan yerlerin telefon yeni çipin serisini tanımasını sağlama yetkisi olmadığı için yaptığı bir şey. Yani serviste seri no vs ile bile uğraşmazlar.

    Konu sahibi bu işi organize ederse ortak bir zaman diliminde mail atalım. İsteyenin bir yüzü vermeyenin alayı zenci misali.
  • yerin linkini bana pm den atar mısınız ?
  • Günler sonra konuyu tekrardan gündeme taşıyalım. Yukarıda belirtmiştim fakat üzülerek söylemeliyim ki İstanbul'un altını üstüne getirmeme rağmen bu uygulamayı yapabilecek bir yer ne yazık ki bulamadım. Son yaptığım araştırmalarda Antalya'da bir yerin bu uygulamayı yaptığını buldum. Fakat izledikleri yöntem bana biraz korkutucu geldi. Konuya merakı alakası olan varsa araştıran vs lütfen bu başlık altında paylaşın. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Ben Antalya'dayim, coook uzun bir suredir burada NAND programlayabilen birilerini ariyordum.
    Tokat'ta bir firma bulmustum fakat kargo firmalari ile telefon gondermek, zira kargo firmalari sorumluluk kabul etmediklerine dair size yazi imzallattiriyorlar... arti firma ya telefonu geri gondermesse suphesi vs..
    Antalya'daki yerin linkini, iletisim bilgilerini paylasirsaniz, hemen bu hafta kendilerini ziyaret edip, anlasirsam iki tane telefonumda bir takim mudaheleler yaptirtmak istiyorum.
    Bu foruma geri donup olup bitenleri sizlerle paylasabilirim.

    Saygilar
  • Bunu bende yaptırmayı düşünüyorum ama Türkiye'de yapan bir kaynak bulamadım maalesef.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.