Şimdi Ara

İran yerli savaş uçağı Kevser için seri üretime başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
5.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Dün ABD'nin yeniden yaptırım uygulayacağını açıkladığı İran'dan, bu sabah çok çarpıcı bir cevap geldi. İran Devlet Televizyonu, yerli savaş uçağı Kevser için seri üretime başlanacağını açıkladı. 
     
    Seri üretimin başlangıcı için düzenlenen ve devlet televizyonundan yayınlanan törende konuşan İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, "Çok yakın gelecekte bu uçaktan gerekli miktarda üretilerek Hava Kuvvetleri'nin kullanımına sunulacaktır." açıklamalarında bulundu.
     
     
    İran medyasında yer alan haberlere göre, gelişmiş havacılık ve ateş kontrol sistemleriyle donatılmış dördüncü nesil bir savaş uçağı olan Kevser, tamamen yerli imkânlarla üretilmiş durumda. Kevser Savaş Uçağı, harp ve eğitim amaçlı tek ve çift kabin olarak kullanılabiliyor.
     
     
     
    Yerli savaş uçağı Kevser, bu yılın Ağustos ayında İran savunma sanayisinin yıl dönümü için düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin komutu ile ilk uçuşunu başarı ile gerçekleştirmişti. 
     
    Törenden sonra yapmış olduğu konuşmada savunma sanayisinde maliyeti düşük ve etki gücü yüksek silahlar üretmek istediklerini açıklayan Ruhani, İran’ın bu sahada gittikçe güçlendiğini ifade etmiş ve ayrıca "ABD, İran'a saldırması durumunda maliyetinin kendileri için çok ağır olacağını çok iyi biliyor" açıklamalarında bulunmuştu.
     
    Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, tören sonrası yaptığı konuşmada ayrıca, "Bazıları askeri gücümüzü artırdığımızda, savaş istediğimiz sonucuna varıyor. Ama bu aslında barış arayışı, çünkü biz savaş istemiyoruz" şeklinde konuşmuştu. Ruhani, açıklamalarına "Ancak eğer caydırıcı olmazsak diğerlerine bu ülkeyi işgal konusunda yeşil ışık yakmış oluruz" sözlerini de eklemişti.







  • İran'ın 1978'de aldığı F-5'leri her sene boyayıp boyayıp "yeni uçak yaptık" diye yaptığı komik açıklamasına "adamlar en azından bir yerinden başlamış" yazmış zeka özürlü, onun kadar özürlü bir sürüsü de like'lamış. bizim yaptıklarımızın sadece afiş olduğunu sanıyor embesil. Hürkuş air show'larda boy gösteriyor, gösteri uçuşu yapıyor, Atak terörist avlıyor, Hürjet'in mock up'ı ve prototip öncesi versiyonu fuarlarda birebir haliyle sergileniyor, TFX dolu dizgin ülkeler arası anlaşmalarıyla, ihaleleriyle hedefine gidiyor. Sorsan kendilerine "zeki" der bu gerizekalılar.

  • Eski F-5 savaş uçaklarını boya, bikaç parçasını değiştir sonrada yerli üretim uçak diye piyasaya sür çok komiksin iran....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kopyasını dahi yapsan birşeydir bence

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kyuzo940

    Eski F-5 savaş uçaklarını boya, bikaç parçasını değiştir sonrada yerli üretim uçak diye piyasaya sür çok komiksin iran....
    Biz kendi ulkemize bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kopyasını yapmıyor işte elinde kalan parça yüzünden uçuramadığı uçakları faal duruma getirdikçe yerli olarak yaptık diyor....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunlarda çok sıkı ambargo olmasa 5 veya 10 yıla tsknın 2 katı kadar son teknolojik silahlar alırlar. Adamlardaki petrol gücü inanılmaz ama ambargodan dolayı pek işe yaramıyor.

    Dünya kadar ambargo olmasına rağmen ekonomide bizim hemen arkamızdalar. Ambargo olmasa ortadoğuda dengeleri baya değiştirirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökte uçan bir şeyi neden o kamoya boyamışlar ki?
  • Kur'an ayetlerinin isim haklarını patentleyelim, satar saray yaptırırız...

  • Yakın gelecek dediği 10-15 sene sonra...

    İran bizi QısQaniyehhhhhh bize özeniyeeeeeeehhh

  • Yukardan bakınca yerle birleşik görünsün diye, hem uçarken hem pist yakınlarında beklerden. Bizim atak helikopterleri gibi

  • İsme Bak Kevser

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw he he csb + blok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iranda ahmedi nejada sempatim vardı adam hem kimya yukseklisansı yapmış açtığı nükleer santrallerde hesaplamalarda kendiside yardım ediyordu.

    Ciddi ciddi soyleyim iran bu bölgedeki en emperyal devlet abd nin irana ambargosu bizim işimize gelir eğer iran bi serbest kalsa önce ırak sonra bizim doğu anadoluya direk dalar.inanmayan bu milletin en piskopatı uzun hasanı araştıra bilir ozamanın süper gücü Osmanlı bile irana gelince es geçmiş zaten kasrı şirin ile sınırını çizmiş dahada üstüne gitmemiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfırdan f-35 seviyesinde uçak üretmelerini mi bekliyorsunuz nedir? Bir uçağı üretip uçurmuşlar bu bile büyük gelişme.

  • f22 raptoru kesın vurur bu
  • iran 60 model f5 dahi üretemez. Zaten ambargo yüzünden yıllarca bakımsız kalan yolcu uçakları dahi kazalarla gündeme gelmişti. Bunlar ellerindeki f5lere boya cila çekmişler o kadar. işte gariban halkı kandırmaca...

  • İran’nın yağlı boya çalışmalarına yenisi eklenmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.