Şimdi Ara

İran yerli savaş uçağı Kevser için seri üretime başlıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
5.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İran'daki rejimin kendi yandaşlarına gazıdır bunlar.

    Geçiniz...
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Buyrun güncel liste, biz İran'nın üstündeyiz.

    https://www.scimagojr.com/countryrank.php

    Bu arada rakibimiz İran ise vay bizim halimize...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SultanApex

    Buyrun güncel liste, biz İran'nın üstündeyiz.

    https://www.scimagojr.com/countryrank.php

    Bu arada rakibimiz İran ise vay bizim halimize...
    İran listede yok hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SultanApex

    Buyrun güncel liste, biz İran'nın üstündeyiz.

    https://www.scimagojr.com/countryrank.php

    Bu arada rakibimiz İran ise vay bizim halimize...
    İngilizcede büyük i yok, unutmuşum.
    Attığınız listede İran bizden önde. 16. sırada.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Türkiye 20, İran 22

    Siz yıl olarak bakmışsınız. Bu arada İran bizi geçmiş, geçmemiş umrumda değil. Gerçekten rakibimiz İran ise biz bitmişiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 5 Kasım 2018; 13:36:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SultanApex

    Türkiye 20, İran 22

    Siz yıl olarak bakmışsınız. Bu arada İran bizi geçmiş, geçmemiş umrumda değil. Gerçekten rakibimiz İran ise biz bitmişiz.
    2014-2017 yılları arasına bakınız. Eskiden iyiymişiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SultanApex

    Türkiye 20, İran 22

    Siz yıl olarak bakmışsınız. Bu arada İran bizi geçmiş, geçmemiş umrumda değil. Gerçekten rakibimiz İran ise biz bitmişiz.
    Maalesef. Bir de sizin attığınız link 96-2017 yıllarını kapsıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 5 Kasım 2018; 13:39:37 >
  • Bende ülkemizin çok geç kaldığını düşünüyorum ama Dünyanın en köklü uçak üreticileri bile yeni bir uçak yaparken 10 yıl harcıyor. Şuan bir savunma sanayisinde gelişiyoruz bari buraya sallamayın eleştirilecek o kadar çok konu var ki böyle yapınca onlar arada kaynıyor ver yerimizde sayıyoruz.

  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Başkalarına hakaretler ederek yazının değerini düşürmüşsün, hakaretler olmadan yazın daha güzelmiş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    Ulan ne çok şey biliyorsunuz be eleştiriye geldimi herkes uzman.
    Adam google görsellerden uçakları karşılaştırıp yorum yapıyor. Sen ne yaptın diye sorsak ağzını eğer.
    Ne yapar diyorsun çok güzel işkembe den sallarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krstarica

    quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo

    hani cumhuriyet ile osmanlıdan daha iyi olacaktı? nerede? adamlar en azından uğraşıyor. bu gün kopya yapar yarın özgün yapar. abd hemen f35 yapmadı önce pervaneli yaptı 100 yılda bu seviyeye geldi.

    Osmanlidan daha iyi degil daha kotu olabilmesi icin once yikilmasi gerek. Yikilmis hastalanip ingilizlere satilmis osmanlimi guclu

    Alıntıları Göster
    hasta osmanlı nın savaştığı rakipler şimdi türkiyeye saldırsa türkiye toz duman olur. böyle güçsüz türkiye olacağına varsın hasta olsun osmanlı olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo

    hasta osmanlı nın savaştığı rakipler şimdi türkiyeye saldırsa türkiye toz duman olur. böyle güçsüz türkiye olacağına varsın hasta olsun osmanlı olsun.

    Hazir soz yerine gelmisken gedigine yerlestiriyim. Sizler varken ekstra dusmana bile gerek yok. Seyhulislam abdullah efendi soysuzu Ataturk icin olum fetvasi vermis buna onay veren (ingilizin malaya gemisiyle kacan super vatansever cok guclu ordularin sahibi hasta olmayan capcanli osmanlini serefli padisahi!) Vahdettindi. Ingiliz Muhipler(Sevenler/Hayranlari) Cemiyetini de oglu damadi kurarken ingiliz kopegi olurken Turklerin kuracagi yeni bir devlette dusmana ne gerek? Sonucta bu adamlar gitti kuyruklari kaldi milyonlarca tapani var o fesli delinin Keske Yunan Galip Gelseydi diyenlerin taraftarlari dolu Turkiyeye dusman ne gerek?

    Eminim o zaman ki Amerika daha gucsuzdur degil mi? Amerika su an dunyanin en guclu ulkesi ve Turkiye ile savasmiyor degil mi? Osmanli sizler sayesinde yikilmistir zaten bu kadar utopik dusuncelere kadir bir devletin varligi mumkun degil. Osmanlinin kurulusu ne ki yikilisi ne olsun. Bizans destegiyle kurulmus bir devlet Avrupa'nin skolastik yapisi sayesinde 600 sene meydani bos bulmaktan yasamistir. Adamlar ne zaman ayikti reform yapti nallari topladi Osmanli. Gozunde buyuttugun imparatorlugun col ve colun otesinde toprak kazanmaktan baska icraati yok. Irani bir kere maglup edememis (Kasri sirinle sinirini cizip zor kurtulmus) Avrupadan iki kere geri puskurtulmus ama cezayiri fasi yemeni topraktan sayip cihan imparatorlugu olmussunuz. Evet evet.

    O yuzden mi 2.mahmut suud krali abdullah bin suud medineyi ele gecirip hac yolunu kapattiginda dini kutsal topraklarinizi bile geri almaktan acizdiniz. Midir hicvine yalvardilar ne olur yardim edin diye. Hayatiniz masallarla efsanelerle dolu git bunlari tarih bilmeyen cahillere anlat onlar inanir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 6 Kasım 2018; 9:23:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • krstarica kullanıcısına yanıt
    ingiltere o devrin abd si. osmanlı ingilizlerle savaşıyor. abd türkiye ile savaşsa ne olur şimdi? fazla uzun yazmaya gerek yok. bende sana 3 sayfa osmanlının olumlu yazılarını yazarım. sen soruma cevap ver. karşılıklı atışmaya gerek yok beni tanımaz etmezsin şu düşmanlık vatanseverlik konusunda lafı yapıştırırım ama bende seni tanımıyorum. konu dağılmasın osmanlımı güçlü daha iyi türkiyemi.

    koç ortağı bernar ın babası lozana talat paşanın danışmanı olarak gitmiş. haim nahum - bildiğin hahammış. oğlu bernar koç ile ortaklık yapıyor bak din adamı oğlu BErnar KOç ile. BE-KO. okudunmu. vehbi derki zenginliğimizi bernara borçluyum o bizi otomobil işine sokmasaydı bu kadar zengin olmazdık. düşün haham oğlu bernar. sen ekstra düşmana gerek yok derken doğru söylüyorsun. içimizde cumhuriyeti kuran dönemde yeterinde var o dediklerinden. peki yahudi hahamı yeni kurulan (osmanlıdan gelişmiş)cumhuriyetin anlaşmasına imza atarken yanına fikrini almak için danışman olarak alan talat kim? onuda sen araştır.

    avrupa boşlukta kalmışta osmanlı gereksiz ülke fethetmiş falan... o dönemin dünya şartlarından haberin yok. bir avusturya-macaristan neresi bilmiyorsun. hollanda ne zaman dünya ticaret merkeziydi bilmiyorsun. haçlı nedir bilmiyorsun. ki o zamanki hristiyan nüfus oranı müslüman nüfus oranına göre kat kat fazla. bunuda hiç hesaba katmıyorsun. o dönemin mısır ı nedir mısır fethi ne demek haberin yok. anadolu nedir bilmiyorsun. osmanlı o dönemin avrupasının yarısını fethetmiş dünya hristiyan ülkelerinin yarısını fethetmiş zaten. italya yunanistan anadolu avrupa kültürünün 3 merkezi. sen zaten avrupada yaşıyorsun haberin yok. noel baba niğdede, ilk hristiyanlık merkezi vatikan istanbuldan önce hatay süryani kilisesi, pontus rum ilk hristiyanlığı kabul eden devlet, çanakkale dediğin truva, zeus herküldeki medusa yılan kadın adanada, yani avrupa kültürü bunlar hep. parayı ilk bulan ilk üniversite anadoluda. yani osmanlıyı şimdiki bosna hersek gibi düşün, tutuyor dünyanın en gelişmiş bölegisinde büyüyor londrayı fethediyor. osmanlı bunu yapmış işte.

    o dönemin avrupası evet şimdikine göre oranlarsan daha güçsüz. sebebi işte osmanlı zaten. osmanlı güçsüz olunca avrupa güçlendi. ingiliz general demiş türklerin yükselmeye başladığı dönem avrupanın geriye gitmeye başladığı dönem olacaktır diye. aynı anda hiçbir devirde 3 süper güç olmamışki. sen tersten bakıyorsun. rusya çin güçsüz olduğu için abd güçlü değil. abd güçlü olduğu için şu anda rusya çin güçsüz. aynı osmanlı güçlü olduğu için o dönemin avrupası güçsüzdü. ne zaman osmanlı engeli kalktı avrupa güçlendi. sen tutup bunu reform rönesansa bağlama. bir dönem önceki dünya kupası şampiyonu almanya son dünya kupasında ilk elenenlerden oldu. bu önceki dünya kupasındaki rakipler kötü oynadı da almanya ondan şampiyon oldu mantığına gelmez.

    bilgilerini artırmanı ve mantığını objektif olarak kullanmanı tavsiye ederim. sen bir tez den yola çıkarak onu haklı çıkaran bilgileri edinmişsin ve tek taraflı mantıktan değerlendiriyorsun. bu şekilde yaptığın tespit hatalı olur. almanya japonya bombaları yedi 2 savaşa girdi çıktı yinede güçlendiler. biz 1 savaşa girdik 100 yıldır güçlenemdik. çünkü hatayı yanlış mantıkla tespit ediyoruz öyle olunca bulduğumuz çözüm bir işe yaramıyor. önce mantığı düzelteceğiz. sonra hatayı doğru tespit. sonra doğru çözüm bulmak. daha biz hatanın ne olduğu konusunda anlaşamıyoruz çünkü mantıklar farklı farklı.

    ha eğitim araştırma geliştme reform rönesans tamam olsun. japonya bombayı yedikten sonra avrupaya öğrenci göndermiş okusun araştırsın gelsin japonyaya faydalı olsun diye. 8 öğrenciyede 1 kontrolcü göndermiş ve göndermeden önce her 8 öğrenciyi toplayıp o 1 kontrolcüyü göstermiş. demişlerki orada okumaya araştırmaya faydalı uygulanabilir şeyleri bulup sonra gelip japonyada uygulamak için gidiyorsunuz. eğer böyle yapmaz iseniz işte sizi öldürecek olanın suratı bu, diye. bizde gidimde orada okuyim iş bulim....

    daha çok sayarım. boeing mesela abd ye roket üretiyor. al sana ordu şirketleri destekliyor. boeing şimdi dünyanın en güzle uçaklarını üretiyor. ordu desteklemeseydi bu olurmuydu. harley davidson orduya motor üretmiş. sonradan demiş biz devam edelim bunu satalım diye. yine ordu. vosvogen. bettle. hitler diyor rus dağlarında motoru donmayan motor üretin. vosvos motoru üretiyorlar susuz çalışan. al sana yine ordu vosvogen markası doğuyor. bizim ordu naptı 100 yıldır. 1 tüfek üretmedi kendisine. şu 10 yıldır ordu şunu bunu üretti diye daha yeni yeni haberler duyuyoruz. 80-90 lı yıllarda 1 çöp üretmezdi ordu 1 çöp destek olmazdı. bana masal anlatma osmanlı ile türkiyeyi kıyaslama lütfen komik oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 6 Kasım 2018; 13:13:38 >




  • o yazdığın cümle kuran ayetidir.daha saygılı olmanı tavsiye ederim.

  • İran senelerdir ağır ambargo altında. Bunu herkes gözardı ediyor.

  • Türkiye’de yaşıyorsun ama Türk Savunma Sanayinden haberin yok galiba. Türkiye 50-60 yıllık teknoloji ile uğraşmaz en gelişmiştiniz üretmek arayışında. Biraz zaman alıyor ama oluyor. Atak, Anka, Hürkuş sınıfının en iyisi. Kaç ülke savaş helikopteri üretebiliyor. Yeni projeler Hürjet, TF-X yeninesil uçakları olacak. Dünkü haberleri izlemedin galiba, Atmaca füzesini duydunmu, bak bakalım kaç ülke üretebiliyor. Türkiye kıytırık işlerle uğraşmaz. Alırsa en iyisini, yaparsa en iyisini. Eski kafalı zihniyetler bunu anlamaz, ama birgün farkına varacaklar.

  • Motorunu başka yerden alıp ta yerli İHA SİHA yaptık diyoruz değil mi? Milli arabanın bile kopyasını aldık. Kim komik değil mi?

  • Bırak uçağı sen daha yerli araba yapmadam çok önce adamların arabaları vardı. Senin neyini kıskanacak. İSA ile SİHA yı bile kendileri yapıyordu. Kendinizi büyük görmekten kibirden kaçının biraz. Ne olduğunuza bir bakın hala ABD nin yaptırmları kaldırması için neler yaptığınıza nelerinizden vazgeçip taviz verdiklerinize bakın. Hala büyükmüsünüz. Bilim biraz bilim. EYYYY lerden uzak durup tükürdüğünüzü nasıl yalattırdıklarına bakın

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.