Şimdi Ara

iş için bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhabalar
    aslında bana göre normalde hızından vb. şikayet etmeyeceğim (ekran kartı hariç), ama sağolsun, neredeyse günde en az 1 kere, bazense ardarda çok fazla defalar kendiliğinden/aniden kapanan, kapandıktan hemen sonra açmaya çalışırsam ya tam açılacakken, ya da açıldıktan çok kısa bir süre sonra tekrar kapanan gerizekalı bir sisteme sahibim. (kasanın kapağı açık, fanlar devre dışıydı, şimdi 8 mm'lik de olsa 2 fan taktım, bilgisayar biraz uzun müddet açılmadan bırakılırsa açıldığı için <ve bazen de video izleme vb. gibi yük bindirdiğini düşündüğüm işlemler sırasında daha sık oluyormuş gibi hissettiğim için> ısınma kaynaklı olduğunu düşünüyorum, ama kasa açık-ben hiç anlamadığım halde bazı parçaları kendim sonradan monte ettiğim ve kablolar kasanın her yerinde gelişigüzel dolaştığı için kablo vb. gibi bir şeylerin bazen bir yere baskı yapması, ya da bir bileşen dolayısıyla kısa devre yapması vb. gibi bir şey de olabilir, bilgim sınırlı olduğu için emin olamıyorum)

    işlemcim Amd Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3,1 GHz (ki aslında performans olarak bana yetiyor), anakartım Biostar TA 790GX, ama ikinci bir ekran kullandığımdan (odanın kapısında bir iletişim monitörüne bağlı) 2. bir ekran kartı almak zorunda kaldım, ve şimdi bu sistemi "mecburen" yenilemek istiyorum (bu kapanma problemi nasıl teşhis edilir, bilmiyorum, ama tahminimce oldukça emek gerektiriyor, ve ben bu olmadık zamanlarda kapanma durumundan inanılmaz sıkıldım)

    işlemci fiyatlarına ve diğer bileşenlerin fiyatlarına (ya da hazır sistemlere) bakınca oldukça yüksek fiyatlar çıkıyor (dolar artışı da cabası), aslında işlemciyi ve 550'lik power'ı sabit tutup sadece anakartı ve ekrankartını - USB girişlerini vb. değiştirip devam etmek de bir seçenek, ama bilgisayar sistemleri konusunda yeterli bilgiye sahip olmayınca neyin ne ile ne kadar uyumlu olduğunu/ bir araya getireceğim bileşenlerin tekrar uyumsuz çalışma sonucu aynı veya benzer hata verip vermeyeceğini, ya da kendi kapasitelerinde çalışıp çalışmayacağını kestiremiyorum, ve o kadar masraf yapmışken tekrar aynı sorunla karşı karşıYa kalmak istemiyorum. (bir de anakarta para vermişken sırf işlemcimle uyumlu diye sadece günü kurtaracak <mesela USB 3.0 yerine USB 2.0 destekli olacak gibi> , en azından önümüzdeki bir kaç yıl boyunca yeni gelişmelere/donanım ihtiyaçlarına da uyumlu olmayacak bir anakart almış olmak yerine sistemi tümden değiştirip bana bir müddet "şunu da şöyle yapsaydım" dedirtmeyecek bir sstem kurmak daha mantıklı olabilir)

    bilgisayarı işyerinde iş maksatlı olarak sadece kullandığımız özel bir yazılımı çalıştırmak için kullanıyorum (ki onun için de sistem gereksinimleri aslında çok da üst düzey değil), ancak bu programın hızlı çalışıp işimi pratik kılabilmesi için işlemcinin ve RAM'in gerçekten yeterli olması gerekiyor (yoksa program içinde bir menüden diğer bir menüye geçmek, 2. programı açmak veya program açıkken başka bir işlem yapmak vb. inanılmaz can sıkıcı olabiliyor) (ayrıca ben chrome'da vb. çoğu zaman onlarca sayfayı açık bırakarak nette dolaşıyorum, pek çok sayfayı kapatmadan iş için kullandığım programa geçiyorum, aynı anda office programlarını açık bırakıp dönem dönem onlara geçiş yapıyorum, yani aslında daha çok RAM gerektiren işler yapıyor gibiyim sanırım, onun dışında oyun hiç oynamıyorum, arada da klip-film gibi şeyler izliyorum, ama ne için olursa olsun sistemin düşük tutulması yerine sistemin olabildiğince hızlı olması ve bir sayfadan diğerine geçişte hiç sorun çıkarmaması-sistemin akıcı olması konusunda neredeyse takıntılıyım)

    bana ;
    -- işlemcisi hızlı olacak, ama oyun oynamak yerine yukarıdaki ihtiyaçlara cevap verecek
    -- birden fazla ekran (şu an için 2 monitör) bağladığım için ekran kartı bu 2 monitörde sorun çıkarmayacak (aynı zamanda pek çok videoyu izlerken zorlanıyorum, böyle bir şey olursa bana bunun izlediğim site kaynaklı odluğunu düşündürtecek, ekran kartım kaynaklı olduğunu düşündürtmeyecek) (ama yine tekrar ediyorum, oyun için sorun çıkarmayacak bir seçenek olmasına gerek yok)
    -- bu değişebilir/sonradan eklenebilir ama yazıcı, e-imza modulü, harici bağlantılar vb. gibi zaten yığınla sabit USB bağlantısı yüzünden çok sayıda USB çıkışı içerecek
    -- RAM'i kesinlikle yeterli olacak

    bir sistem tavsiyesi verebilecek olanlar var mı ? (eski-çakma da olsa bir kasam var, HEXA 500 W power var, 400 GB kadar bir HDD ve 128 GB'lık bir Kingston SSD var, monitörüm var, bunların dışında birbiriyle uyumlu-sorun çıkarmayacak sistem olursa çok memnun olurum) (hatta emin olabilsem işlemciyi bile değiştirmeyebilirim, ama işlemcinin de dahil olduğu kombinasyonlar daha mantıklı olabilir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barkodd -- 15 Ağustos 2018; 15:21:3 >



  • ryzen 1500x 3.5 (bütçen yeterse 1700x alabilirsin)
    MSI B350M PRO-VD PLUS
    ddr4 3000 mhz 8gb (2 adet)
    msi r7 240 (anakartta vga var isteğe bağlı)
    s-link vga box
    seagate 1tb 64 mb
    toshiba 256 gb ssd
    lg modisc dvd rw
    compusa pace + 3 adet kasa fanı
    highpower 400w



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi start_system -- 16 Ağustos 2018; 23:3:13 >
  • start_system kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim, RAM fiyatlarını görünce insan almaktan soğuyor (8 GB DDR4 RAM'ler 1.000 TL civarı yapyor 2 tane olunca), anakartta da galiba 32 GB RAM desteği var ama sanırım sadece 2 RAM slotu var, bir de galiba anakartta HDMI çıkışı yok, yanlış mı görüyorum?



    Bu arada brnim mevvut sistemimde 4 RAM slotu var, ve bende farklı markaların 2 GB 800 Mhz'lik 2 adet RAM'i var, bunların yanına boşta kalan 2 slota da 2 tane aynı özellikte RAM eklesem mantıklı olur mu acaba? (Bu RAM'leri 40 TL civarına bulmak mümkün)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada RAM ekleme için nette araştırma yaparken takılan RAM'lerin hem DDR tipleeinin, MHz'lerinin, hem CL değerinin hem de timinglerinin aynı olması gerektiği yazılmış (son ikisi tam olarak ne demek, bilmiyorum), bir kullanıcı da seri numarası aynı olmayan 2 aynı marka RAM'in bile farklı değerleri yüzünden sorun çıkarabileceğini yazmış, ve biri de kendisinin başına geldiğini, bilgisayarının kapanıp açıldığını yazmış (benim de 2 tane DDR II, 800 MHz, ama farklı marka 2 RAM'im var, farklı zamanlarsa almıştım, ve bu bilgisayarın kapanmasının ben özellikle windows 10'a geçtikten aonra olmaya başladığını farkettim, acaba windows 10 ile gelen bir özellikle bu RAM farklılığı sıkıntı çıkarmaya başlamış olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8gb 1bin lira değil. sen pahalı yerlere bakmışsın.

    ram uyumu konusuna gelince yazdıkların doğru. anakartta dual channel desteği varsa 2 tip ram ı aynı anakartta kullanabilirsin (anakartın üstünde yazar). örneğin 2 adet 4gb 1066 mhz ve 2 adet 2gb 800 mhz. aynı olan ram lar aynı renk slotlara takılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.