Şimdi Ara

Isı Pompası hangi marka önerirsiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
8
Favori
117.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kullanan tanıdıklardan bildiğim kadarıyla yerden ısıtma verimli ama çok kullanışlı değil. Bu kişilerin evleri eski ve evin tamamen verimli bir şekilde ısınmış hale gelmesi çok uzun sürüyor (deneyimlenen: tatil sonrası eve varmadan 2 gün önceden ısıtmanın açılması gerekiyor - Yer Konya). Tabi evin yalıtım ve bina malzemesinin kalınlıklarına göre değişir bu süre. Radyatörler daha hızlı evi ısıtabilir. Ayrıca, güneş kazanımına tepki aynı şekilde radyatörlerde daha hızlı. Güney cepheli bir evde güneşli bir öğle zamanında eviniz hamam olabilir eğer yerden ısıtma olursa, radyatörler (hızlı tepki veren bir termostatik vana takıldığında) güneş kazanımının etkili olduğu anlarda ısıtma sisteminizi durduracaktır hızlı bir şekilde.

    Geç bir cevap olabilir ama yeni okuyacaklar için öneri maiyetinde yazıyorum. Merak ettim: hangi sistemi tercih ettiniz ve memnun musunuz aktarır mısınız bize.
  • hikmetg H kullanıcısına yanıt
    hocam merhabalar, 130 m2 evin komplesini bu cihazla ısıtmıyorsunuz anladığım kadarıyla, zaten kapasite olarak yetmez. aynı zamanda sıcak kullanım suyu da ürettiğinizi düşündüğümüzde 8 kw çok küçük kalır.
    Normal şartlarda sizin evinize konması gereken cihaz 12 kw olmalıdır.( izolasyon durumu normal, dış hava en düşük -3 baz alındığında).
  • deltoid D kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar, tam 18 yıldır Türkiye de ısı pompaları konusunda hizmet vermekteyiz. Yukarıda bahsetmiş olduğunuz işlemleri ülkemizde hayata geçirmek için büyük mücadeleler verdik veriyoruz. Bundan 5 yıl öncesine kadar insanlara saatlerce ısı pompasını anlattığımızda bize dönerek '' haa siz su kuyusu mu yapıyorsunuz?'' dediklerini hep hatırlarım.
    Avrupa'da bir çok şehirde artık yolların otobanların altını ısıttıkları Isı pompası sistemlerini ülkemizde hayata geçirmek için bir çok mücadele veriyoruz. Son yıllarda oldukça yaygınlaşmaya başlaması bizlere büyük mutluluk veriyor.
    Tabi bu yaygınlaşma ile birlikte yeterli bilgili ve tecrübeli personelin olmaması, yenilikçi mühendislerin ve mimarların olmaması Isı pompasını insanların yanlış tanımasına vesile olmaktadır. Projelere uygun olmayan kapasiteler seçilmesi, uygun olmayan ısı pompası tipi seçilmesi( Hava- Su- Toprak) ve yanlış kurulumlar bunlara bir kaç örnektir.
    Ama biz ne olursa olsun mücadelemize devam edeceğiz ve her platform da her toplantı ve seminerlerde ısı pompası ve avantajlarını anlatamaya devam ederek ülkemizin enerjide dışa bağımlı olmasını bir nebze olsun önleyeceğiz.
    iyi günler dilerim.
    www.yesilenerji.net
    facebook/yesilenerji60




  • ycangir Y kullanıcısına yanıt
    hocam merhabalar, yazınızı yeni gördüm. Büyük ihtimalle projeniz tamamlanmıştır. Biz İstanbul merkezli Türkiye'nin her yerinde ısı pompası yerden ısıtma ve fancoill soğutma tesisatları ile ilgili hizmet vermekteyiz. 18 yıldır Türkiye'de ısı pompaları uygulamaktayız. Hava kaynaklı SU ve Toprak kaynaklı ısı pompaları konusunda geniş bir referans listesine sahibiz.
    öncelikle projeniz için Yerden ısıtma ve ısı pompası düşünmeniz beni çok sevindirdi. Amacımız Ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanım konusunda hızla ilerlemesidir. bu uğurda büyük mücadeleler vermekteyiz.
    umarım projenize uygun bir kapasite de ısı pompası seçimi yapmış ve uygulatmışsınızdır.
    saygılar sunarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yeşil Enerji60

    hocam merhabalar, yazınızı yeni gördüm. Büyük ihtimalle projeniz tamamlanmıştır. Biz İstanbul merkezli Türkiye'nin her yerinde ısı pompası yerden ısıtma ve fancoill soğutma tesisatları ile ilgili hizmet vermekteyiz. 18 yıldır Türkiye'de ısı pompaları uygulamaktayız. Hava kaynaklı SU ve Toprak kaynaklı ısı pompaları konusunda geniş bir referans listesine sahibiz.
    öncelikle projeniz için Yerden ısıtma ve ısı pompası düşünmeniz beni çok sevindirdi. Amacımız Ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanım konusunda hızla ilerlemesidir. bu uğurda büyük mücadeleler vermekteyiz.
    umarım projenize uygun bir kapasite de ısı pompası seçimi yapmış ve uygulatmışsınızdır.
    saygılar sunarım.
    merhaba projemiz henüz tamamlanmadı serinletmeyi toshiba multi split klima aldım yerden ısıtma muhtemelen rehau nun ürünlerini kullanacaz yerden ısıtma için teklif isteyebilirim sizden




  • karadenizde yaşıyorum deniz kenarında tribleks evim var.şap döktürmedim henüz ,yerden ısıtma ve ısı pompası düşünüyorum.evim 240m hangi marka ve güç olarak ne önerirsiniz?
  • deltoid... merhaba... Akhisar’da yaşıyorum.. Bir yakınımdan ısı pompası satın almak üzereyim.... lütfen ... atar.huseyin@gmail.com. dan görüşebilir miyiz.. yardımınıza ihtiyacım var.. şimdiden teşekkürler...
  • ..............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan 3448 -- 16 Ocak 2019; 11:26:52 >
  • merhaba Arkadaşlar;

    NEDEN ISI POMPASI ?
    Isıtma & Soğutma ve Kullanım sıcak su ihtiyacını TEK BİR MAKİNE ile çözebilmektedir. Ayrıca, havuz ısıtma ve soğutma ihtiyacını karşılayabilir.
    Isıtma & Soğutma ve Kullanım sıcak su ihtiyacını karşılayabilen EN EKONOMİK sistemlerdir.
    Klima cihazları gibi, havayı kurutmaz. Bu yüzden hem sağlıklı, hemde hijyenik sistemlerdir.
    Klima cihazlarına göre, %75 e varan tasarruf sağlarlar. Klima sistemleri havayı ısıtır veya soğutur. Isı pompası sistemleri ise, suyu ısıtıp - soğutarak enerjiyi nakil eder. Su, havaya göre enerjiyi 4 kat daha fazla absorbe eder.
    Isı pompası sistemleri, yenilenebilir enerji kaynakları arasında bulunmaktadır. Çevreci sistemlerdir. CO2 salınımı yoktur.
    Isı pompası sistemlerinde, patlama, kötü koku ve zehirlenme riski bulunmaz.
    Isı pompası sistemleri, sık sık bakım gerektirmeyen, çok uzun ömürlü sistemlerdir. ( Yaklaşık 20-30 sene kadar )
    Çalışma maliyetleri diğer ısıtma ve soğutma sistemlerine göre çok düşüktür.
    Avrupa ve Amerika da 70’li yıllardan beri kullanılan en verimli ısıtma ve soğutma sistemleridir.
    Gelişen teknoloji ile birlikte artık bir çok seçkin projede tercih edilmektedir.
    İnşaat sektöründe kalitenin ve konforun yükselmesi ile birlikte, ısı pompası sistemlerinin kullanımı çoğalmaktadır.
    Günümüzde, Isı pompası sistemleri 60 m2 lik seçkin yaşam alanlarından başlayarak, çok büyük yaşam alanlarına sahip olan, AVM ve otel gibi projelerde de tercih edilmektedir.




  • ISI POMPASI ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR!


    1. Ürünün Sanayi Bakanlığı tarafından onaylanmış bir garanti belgesi mevcutmudur?

    2. Ürün eğer radyatör sisteminde kullanılacaksa, 65 C derece su sıcaklığına ulaşabiliyor mu? 50-55 C derece de çalışan ürünler radyatör sistemlerinde yetersiz gelebilmektedir. Özellikle +5 C derecenin altındaki dış hava sıcaklıklarında çok büyük problemler yaşanmaktadır.

    3. Ürünün kullanılacağı bölgedeki dış hava şartları çok önemlidir. 5 C derece nin altındaki bölgelerde bir çok Fason üretim yaptıran markanın Isı Pompası Sistemleri çalışmamakta ve kış aylarında mağduriyetler yaşanmaktadır.

    4. Uzakdoğu menşeili, 50-55 C derece çıkış su sıcaklığı verebilen sistemler, Uzakdoğu iklim şartlarında (ılıman iklim kuşağı) üretimi ve testleri yapıldığı için, +5 C derece altındaki iklim kuşaklarında verimleri çok düşük kalmaktadır. Özellikle COP ve EER değerleri ciddi oranda düşmektedir.

    5. COP ve EER verimlilik değerleri dış hava şartlarına göre değişmektedir. Hava kaynaklı ısı pompası sistemleri, ısı enerjisini dış havadan aldığı için, dış hava şartları çok önemlidir. Ürünün de bu dış hava şartlarına göre tasarımı önem kazanmaktadır.

    6. Avrupa da üretilen ısı pompası sistemleri, Soğuk iklim şartlarına göre üretilmekte ve Euro Normlarında tasarlanmaktadır. Ürün içindeki kompenantlar Avrupa Standartlarını taşımaktadır.

    7. Unutulmamalı ki Kaliteli ürünler ucuza değil, uygun fiyata alınır.


    8. Ürün ve marka ile ilgili bir referans listesi istenmelidir.

    9. Bir çok ünlü marka Çin' de fason üretim yaptırarak, kendi markası adı altında bazı ülkelerde ısı pompası satmaktadır. Bu markaların Avrupa ısı pompası sektöründe pazar payları bile yoktur.

    10. Isı pompası sistemlerinin yaklaşık ömrü 20 - 25 Yıl olarak belirlenmiştir. Bu yüzden ısı pompası alırken uzun ömürlü bir yatırım olduğu unutulmamalıdır. Alınacak ısı pompası seçimi de çok iyi ve profesyonel bir firma tarafından yapılmalıdır.

    11. Avrupa'da faaliyet gösteren Isı Pompası firmaları, sadece ısı pompası sektöründe hizmet verdikleri için, bu konu üzerine büyük pazar paylarına ve Araştırma & Geliştirme Laboratuvarlarına sahiptirler.




  • NEDEN NİBE ISI POMPASI ?

    NIBE ISI POMPASI SİSTEMLERİ İSVEÇ TEKNOLOJİSİ İLE ÜRETİLMEKTEDİR.
    NİBE FİRMASI SADECE ISI POMPASI ÜRETİMİ YAPAN VE 1950 YILINDAN GÜNÜMÜZE KADAR FAALİYETİNİ SÜRDÜRMEKTE OLAN BİR FİRMADIR.
    DİĞER FİRMALAR GİBİ ISI POMPASI ÜRETİMİNİ FASON OLARAK BAŞKA MARKALARA YAPTIRMAMAKTADIR.
    NIBE ISI POMPASI SİSTEMLERİNİN TÜM OTOMASYON GRUPLARI, SICAK SU BOYLERİ VE AKÜMÜLASYON TANKLARI İSVEÇTE İMAL EDİLMEKTEDİR.
    ÇİN DE FASON ÜRETİM YAPTIRMAMAKTADIR.
    AYNI ANDA, ISITMA & SOĞUTMA & KULLANIM SICAK SUYU ÜRETİMİ YAPABİLMEKTEDİR.
    HAVUZ SUYU ISITMA VE SOĞUTMASINDA DA KULLANILMAKTADIR.
    İSVEÇ İKLİM ŞARTLARINA GÖRE ÜRETİLDİĞİNDEN, ÖZELLİKLE ÜLKEMİZİN ILIMAN KESİMLERİNDE, ÇOK YÜKSEK VERİM SAĞLAMAKTADIR.
    NIBE ISI POMPASI SİSTEMLERİ İNVERTER KOMPRESÖR SİSTEMİ İLE EN YÜKSEK VERİMİ YAKALAMAKTADIR.
    NİBE ISI POMPASI SİSTEMLERİ, -25 DERECE DE, +64 DERECE ÇIKIŞ SUYU SICAKLIĞI ELDE EDEBİLEN DÜNYA’DAKİ TEK MARKADIR.
    HAVADAN SUYA SİSTEMLERDE, ÇOK YÜKSEK COP DEĞERİNE SAHİP ÜNİTELERDEN BAŞLAR.
    TÜRKİYE DE BİR ÇOK SEÇKİN PROJEDE KENDİNİ KANITLAMIŞ BİR FİRMADIR.
    MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ÖN PLANDA TUTAN BİR MİSYONA SAHİPTİR.
    www.hat-son.comwww.nibeturkey.comwww.nibe.eu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HATSON

    NEDEN NİBE ISI POMPASI ?

    NIBE ISI POMPASI SİSTEMLERİ İSVEÇ TEKNOLOJİSİ İLE ÜRETİLMEKTEDİR.
    NİBE FİRMASI SADECE ISI POMPASI ÜRETİMİ YAPAN VE 1950 YILINDAN GÜNÜMÜZE KADAR FAALİYETİNİ SÜRDÜRMEKTE OLAN BİR FİRMADIR.
    DİĞER FİRMALAR GİBİ ISI POMPASI ÜRETİMİNİ FASON OLARAK BAŞKA MARKALARA YAPTIRMAMAKTADIR.
    NIBE ISI POMPASI SİSTEMLERİNİN TÜM OTOMASYON GRUPLARI, SICAK SU BOYLERİ VE AKÜMÜLASYON TANKLARI İSVEÇTE İMAL EDİLMEKTEDİR.
    ÇİN DE FASON ÜRETİM YAPTIRMAMAKTADIR.
    AYNI ANDA, ISITMA & SOĞUTMA & KULLANIM SICAK SUYU ÜRETİMİ YAPABİLMEKTEDİR.
    HAVUZ SUYU ISITMA VE SOĞUTMASINDA DA KULLANILMAKTADIR.
    İSVEÇ İKLİM ŞARTLARINA GÖRE ÜRETİLDİĞİNDEN, ÖZELLİKLE ÜLKEMİZİN ILIMAN KESİMLERİNDE, ÇOK YÜKSEK VERİM SAĞLAMAKTADIR.
    NIBE ISI POMPASI SİSTEMLERİ İNVERTER KOMPRESÖR SİSTEMİ İLE EN YÜKSEK VERİMİ YAKALAMAKTADIR.
    NİBE ISI POMPASI SİSTEMLERİ, -25 DERECE DE, +64 DERECE ÇIKIŞ SUYU SICAKLIĞI ELDE EDEBİLEN DÜNYA’DAKİ TEK MARKADIR.
    HAVADAN SUYA SİSTEMLERDE, ÇOK YÜKSEK COP DEĞERİNE SAHİP ÜNİTELERDEN BAŞLAR.
    TÜRKİYE DE BİR ÇOK SEÇKİN PROJEDE KENDİNİ KANITLAMIŞ BİR FİRMADIR.
    MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ÖN PLANDA TUTAN BİR MİSYONA SAHİPTİR.
    www.hat-son.comwww.nibeturkey.comwww.nibe.eu
    Merhaba.

    64 dereceye nasıl çıkıyor? 64 dereceye çıkarken rezistans kullanımı veya kaskad kompresör kullanımı var mı?

    64 dereceye çıktığında cop'u kaç oluyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 7 Kasım 2019; 19:23:22 >




  • merhabalar konuyu hortlatıyorum.


    Muğla Bodruma 30 km uzakta 86 m2 kullanım alanı olan orta kat güneye bakan yalıtımı fena olmayan bir dairede oturuyorum. Monoblok ısı pompası olarak hangi ısı pompasını tavsiye edersiniz.radyatör ile ısınmayı düşünüyorum.aklımda şuan hitachi yutaki 8kw var .

  • Konuyu hortlatıyorum ama elektriğe gelen bu %125 zamda ISI pompası hiç avantajlı olmayacak heralde sobaya geçicez
  • Merhaba konu hakkinda uzun uzun yorumlar yapilmis. Hepsini okumaya calistim ama konuya cok yabanciyim. Izmirde sahil kesiminde yasiyorum. Dublex apartman dairesi ortalama 140 m2. Dogalgaz olmadigi icin isi pompasi arastirmaya basladik. Cesitleri kapasitesi vs derken nerden baslamaliyiz uygun sistemi nasil belirlemeliyiz. Yardimci olursaniz sevinirim.

  • 30 Ocak 2022 tarihli 1 aylık fatura 1710 lira. Fethiye/ 100 m2/ arakat/ Toshiba 8 kw. hiç kapatılmadı, ısıtma suyu 35 derece.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oly1786 -- 31 Ocak 2022; 16:23:54 >
  • Kayseri gibi soğuk bir iklimde 3 yıl ısı pompasıyla yaklaşık 400m2 ilk tripleks villayı ısıttım, oda sıcaklığı 24 saat 23,5-24C idi. aralık -ocak aylarında elektrik tüketimi yaklaşık olarak aylık 2500-2750KWh saat idi. daha sonra bazı sebeplerden dolayı kombiye geçtim. ılıman iklimde gazla falan uğraşmaya gerek yok bence ısı pompası çok iyi çözüm, elimde 2 adet 12kw lık Nibe 2040 havadan suya ısı pompası mevcut ilgilenen olursa cazip fiyattan vereceğim. aynı zamanda yazında çok ekonomik olarak soğutma yapmakta




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertan081 -- 31 Ocak 2022; 16:34:39 >
  • Yazlık bölgelerde bu kadar masraf kırma dökme işi çıkarıp yok ısı pompaları yok petekler yok yerden ısıtmalar uğraşana kadar hem yazın hem kışın kullanabileceğiniz konsol tipi klimaları neden kullanmıyorsunuz ? Yerden sıcak hava verme özelliği var,yazında üstten soğuk hava veriyor 1 taşla 2 kuş. Hemde her odaya ayrı ayrı klima ve motor takacağınız için biri arıza yapsa diğerleri çalışıyor. Isı pompasında kocaman kazanlar,tek motora bağlı ısıtma sistemi gerçekten mantık dışı. Birde bakım diye 15 dk da filtrelerini temizleyip 1000-3000 tl arası vermek gerçekten mantıklı olmuyor.
  • Merhaba,

    Aydın'da ısı pompası almak üzereyiz.

    Müstakil dubkeks, toplam 130m2 ev için aylık tüketim kaç kw olur? (12kw'lık öneriyorlar, yerden ısıtma olacak)


    benzer büyüklükteki evde ısı pompası kullanan varsa yorum alabilir miyim? malum zamlardan sonra hala mantıklı mı düşünmekteyiz..

  • extreme190601 E kullanıcısına yanıt

    Merhaba son durum nedir aldınızmı hangi marka aldınız memnunmusunuz? Bende kuşadasındaki evime almayı düşünüyorum 140 mkare.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.