Şimdi Ara

İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi Günler;

    Ev için ses sistemi almayı düşünüyorum ancak bulunduğum yer itibariyle deneme fırsatım yok.Tam 2 aydır ingilizce/yerli bütün kaynakların altını üstüne getirdim ama bazı sorularıma yanıt bulamıyor, bir fikir sahibi olamıyorum.

    Araştırmalarım sonucu farklı sistem kurulumları (hi-fi, bookshelf, high-end) gördüm. Youtube'da binaurial audio yöntemi ile bir çok video izledim.
    Sınırlı bilgimle ortaya çıkarabildiğim sonuç; Edifier, Audiopro T10 veya Presonus eris 4.5

    1-) Öncelikle stereo keyfi açısından; tek unit almak yerine iki adet bookshelf almak daha bir çözüm müdür? Yoksa teknoloji bu açığı kapatmış mıdır? Örneğin T10, edifier Rt1700'un verdiği keyfi verir mi?

    2-) Bazı markaların üzülerek ülkemizde satışının olmadığını fark ettim. Amazon'dan almak efektif bir çözüm müdür? Garanti kapsamında bir sıkıntı yaşar mıyım?

    3-) Modern müzik dinlemek ve olabildiğince ses kırılması olmadan performans almak istiyorum. Yerim max volume açısından oldukça müsait. Yukarıda saydıklarımdan başkaca öneriniz varsa mutlu olurum.

    4-) Studio Monitor ile Hi-Fi arasında nasıl bir fark olur? Bazı kaynaklarda Hi-Fi sistemlerin müziği daha keyifli kıldığını okudum. Sonuçta dinleyeceğim şarkılar KPBS'si düşük (mp3) formattalar. Studio Monitor ile dinlerken rahatsız olur muyum?


    Edit : Unutmadan bütçem max 2000-TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ewer11 -- 25 Nisan 2018; 18:40:35 >







  • up
  • Bu işlere yeni girdiğini varsayarak cevaplıyorum, yoksa belli bir yolu kaydetmiş olanlara verilecek cevaplar farklı olabilir.

    1-stereo iki yönden gelen sesi dinleme prensibi üzerine kurulu bir olay. Teknolojik gelişmelerle bose gibi markaların iddialı çözümleri var, dinledim ve zamanında beğenmiştim ama süslü ve doğaldan uzak ses verir. Gerçi sen zaten süslü doğal olmayan seslere alışık olduğun için ilk etapta hifi olayını yadırgayabilirsin, özellikle benim yaşadığım gibi basslar çok eksik gelebilir ama zamanla bu atlatılıyor. Yani cevap bookshelf gerçek çözümdür. Stüdyo monitörler keyifle müzik dinlemekten ziyade üretilen müzikteki detayları duymak için kullanılır bu yüzden çok tavsiye edilmezler. Zamanında Audioengine A5+ kullanmış keyif almamıştım.

    Düşük kbps mp3 dinleyeceksen bose companion 50,creative megaworks550, aego m ya da klipsch promedia tavsiye edebilirim. Megaworks yüksek seste en güçlüsüdür. Hifi a hiç bulaşma mp3le ters bir olay.

    Amazon tecrübem yok.




  • yigitboylu kullanıcısına yanıt
    Hi-fi alacağım o zaman.
    Edifier s350db nasıl?
  • ewer11 E kullanıcısına yanıt
    Fiyatına bağlı. 750TL üstüne alınmaz bence.
  • Bana kalırsa yenı nesı sound barlardan almayı deneyebılırsın bluetooth ve kablolu modellerı mevcut cok guzel sonuclar alınabılıyor gerek fılm gerek oyun anlamında omurluk bır sekılde kullanılabılecek aletler.
  • Mp3'ün Hifi mecrasinda yeri yoktur. Mp3 dinliyecekseniz hifi ürünlere boşa para harcamayın. Ancak kaliteli müzik dinlemek istiyorsanız eninde sonunda yolunuz Hifi ürünlere çıkacaktır. Bir hatirlatma daha yapayım bu yolda kalite ile teknoloji biraz tezat ilerliyor. Ne kadar geriye giderseniz o kadar kalite diyebilirim. Lambalı amfi ve pikap son nokta diyebiliriz. Giriş yapanlar için en azından cd veya müzik platformlarını ( spodify vs) tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sezgin32 S kullanıcısına yanıt
    Hocam, ilgin için eyvallah, sanırım sisteme ne kadar input koyarsan o kadar output alırsın demeye çalışıyorsun.

    Evde sx2 mixerım var, hobi olarak onunla uğraşıyorum. Offline çalıştığı için müzik indirip çalmam gerekiyor, o yüzden mp3 zorunluluğum var.
  • Dijital kaynak kullanmanızda bir sakınca yok. dsd
    Flac wav wma bu formatlarda kullanılabilir. mp3 seviyesine inmenize gerek yok. Bu formatlarda depolama yapıp ofline çalışabilirsiniz. Mp3 hiç bir zaman bir zorunluluk olamaz. Mp3 eseri yapanların emeğinin heba olmasıdır. Hifi ürün sahibi olursaniz demek istediğimi daha iyi anlarsıniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezgin32 -- 15 Mayıs 2018; 9:50:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sezgin32 S kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi anlıyorum ancak bazı şarkıların -özellikle remixlerin- wav, flac formatını bulmaya imkan yok.

    Ünlü remixler beatport gibi sitelerde satılıyor ama bir hobi olarak yaptığım birşey içinde şarkı başına 3-4 dolar vermeye mantığım da imkanım da el vermiyor.

    HiFi ürün almamın sebebi ise zaten halihazırda premium spotify üyeliğim var. Bir de almışken insan iyisini almak istiyor açıkcası
  • Tabiki bi işler imkanların müsade ettiği kadar oluyor. Sadece alternatifleri bilmenizi istedim. Kolay gelsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.