Şimdi Ara

Işın izleme teknolojisi yakın zamanda AMD ekran kartlarına gelmeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yılın başlarında Microsoft ve Nvidia başta olmak üzere bir grup teknoloji devi tarafından duyurulan Ray Tracing yeni gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi bilindiği üzere kullanıma sunuldu. Nvidia GeForce RTX ekran kartlarında bulunan ışın izleme teknolojisi uzun bir süre daha orada kalacak gibi görünüyor.


     


    Gündemde yok


     


    Teknoloji ilk kez duyurulduğunda AMD yöneticileri Vega mimarisinin RT teknolojisi için uygun olduğunu duyurmuştu ancak bu olmadı. Hali hazırda hiçbir Radeon RX Vega ekran kartında RT desteği bulunmuyor.


     


    Ayrıca Bkz.Güneşi engelleyen cam filmi klimaların performansını arttırıyor

    Yöneticiler bu hafta yeni bir açıklama yaparak tüm ekran kartları RT teknolojisini desteklemeden kullanıma sunmayacaklarını bildirdi. Yani hem alt seviye hem üst seviye ekran kartlarının tümünde bu teknolojiyi kullanıma sunmak ve ayrım yapmak istemiyor. Nvidia bilindiği üzere üst seviye kartlarında bu teknolojiyi sunuyor.


     


    AMD’nin kararı yerinde sayılabilir ancak Nvidia karşısında hamlesini çok geç bir zamanda yapması anlamına geliyor. Bazı kaynaklar Navi mimarisinde RT teknolojisinin tam olarak destekleneceğini iddia etmişti. Bu bakımdan gelecek yıl ortalarında Navi 10 tabanlı RX 600 serisinde bu teknolojiyi görebiliriz. Sonraki yıl ise amiral gemisi seviyesinde Navi 20 mimarisi de aynı teknolojiyi kullanıma sunabilir. Bununla ilgili gelişmeler oldukça sizlere aktaracağız.


     







  • bence olumlu zaten performansı yuksek kart yapmakta zorlanıyolar bıde qpunun bi bölumunu buna ayırmamaları yerinde bi karar

  • Yani işlemcim AMD mevcut ekran kartım amd monitörüm freesync destekli bi monitör, ama Ekran kartı tarafında baya geriden geliyorlar. Vega 64 bildiğin eziyet hem yaktığı kadar performans yok deli gibi güç çekip ısınıp o oranda birşeyler çıkartamıyor. AMD ye olan sempatim ekran kartı olayında Nvidia ya kayacak gibi RTX 2080 eğer ki (ki pek ummuyorum) fiyatı daha alınabilir seviyelere inerse sonraki ekran kartım o olacak...

  • Destekleyen oyunda yok zaten sorun yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 13 Kasım 2018; 20:59:24 >
  • Görsellik oyunlarda tabi ki çok güzel ama ekran kartına binen yükde cabası, MP oyunlarda arkadaşlarımızın çoğu FPS artsın diye özellikleri açmazlardı faydası olduğunu söylerlerdi.

  • Winston_2010 W kullanıcısına yanıt
    İsteseler kaç tane yüksek seviye ekran kartı üretirler ancak fazlası ile karşılayamayacaklarını biliyorlar karşılarında Nvidia gibi bir rakip varken Amd daha çok işlemci tarafında ilerliyor. Çünkü Intel son yıllarda bir çok hata yaptı.

  • rtx için daha çok erken olduğunu 2000 serisiyle görmüş olduk zaten.2080 ti gibi çok kuvvetli gpu bile rtx le döküldü resmen.En azından 3000 serisi nvidia ve yeni mimari amd yi beklemek lazım.
  • .....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkhandemirci -- 13 Ocak 2020; 20:18:15 >
  • Önce rakibinin seviyesinde ekran kartı yapsın da aman ray tracing i eksik kalsın. Sayelerinde kan emici bir firmanın eline kaldık.

  • Şuan Amd'nin mevcut mimarisini kullanacak bir gpuda, ray tracing için ne ek donanım konulabilir bir yapı var, ne de o ek donanımı kaldırabilecek gpu alanı. En azından Nvidia kadar eli rahat davranamayacağı belli. Tabi Nvidia yalnızca rt core koymadı, tensor core da koydu gpulara. Amd oradan kısabilir. Ama kıstığı haliyle bile gpular yine büyüyecektir. Elde edilecek performans da belli değil. Nvidia'nın ki dün ortaya çıktı; beklendiği gibi berbat.

    https://www.techpowerup.com/reviews/Performance_Analysis/Battlefield_V_RTX_DXR_Raytracing/4.html

    Ya da çok ham diyelim. Amd bundan azını sunacaksa, hiç sunmasın daha iyi. En azından ray tracing olmadan yüksek performans alır, mutlu mesut yaşarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 15 Kasım 2018; 16:44:40 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.