Şimdi Ara

İsrail’den flaş Erdoğan tasviri: “Düşman görünümlü dost”

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İsrail’den flaş Erdoğan tasviri: “Düşman görünümlü dost”
    İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, İsrail ve Suudi Arabistan arasında ilişkilerin geliştirilmesi çağırısında bulunurken, İsrail-Körfez demiryolu hattının kurulması çağrısında da bulundu.

    Bakan Katz’a göre, İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki Demiryolu hattının, İsrail Beyt Shaan’da bulunan Şeyh Hüsseyin köprüsü ve İsrail Ürdün Sınırı üzerinden geçebileceğini ve bu sayede de gerek İsrail, gerekse Ürdün ticari ilişkilerinin Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri ile gelişebileceğini ifade etti.

    “GAZZE DIŞ DÜNYAYA BAĞLANMIŞ OLACAKTIR”

    “Bu vesile ile aslında hiç de rüya olmayan Hicaz Tren yoluna atıfta bulunmak istiyorum” diyen Katz, Osmanlı’nın tesis etmiş olduğu Şam-Hayfa ve Medine hattının tekrar hayata geçirilebileceğini belirtti.

    Katz, Gazze karşısında kurulması olası olan bir ada ile Gazze’nin insani yardım sorunlarının giderilebileceğini ifade etti. Katz, “Bu şekilde Gazze dış dünyaya bağlanmış olacaktır” dedi.





    Bakan İsrael Katz, ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasından sonra Erdoğan’ın “Düşmandost” (Frenemy) rolü oynadığının altını çizerek, “Bize oldukça fazla saldırıyor. Biz de haliyle cevap veriyoruz. Unutmamak gerekir ki, Türkiye’nin Körfez ülkelerine yaptığı ihracatın %25’i Hayfa limanı üzerinden gerçekleştirilmektedir” dedi.

    İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARET, SADECE ARTIŞ GÖSTERMEKTE…

    Erdoğan’ın kendisini Müslüman Kardeşler örgütünün doğal lideri olarak görmekte olduğunu ve bu konumu itibarıyla da sürekli İsrail’e saldırmak zorunda hissetmekte olduğunu ifade eden Katz, ”-Aslında sadece kendisi için konuşmaktadır(Erdoğan için)- Türk Hava Yolları, İsrail’de faaliyet gösteren en geniş uluslararası havayoludur. Dış Ticaret hacmi de iki ülke arasında, özellikle Mavi Marmara’dan sonra sadece artış göstermektedir” dedi.

    Trump, Kudüs’ten söz ederken “Birleşik Kudüs” ifadesini kullanmazken, Kudüs sınırlarından da söz etmedi. Katz, gelecekte bu durumun tartışılabileceğini belirtti.

    Katz, Suudi Arabistan’ın, İsrail ile Arap dünyası arasındaki ilişkileri düzeltebileceğini belirtirken, yapılacak anlaşmaların Suudi Arabistan veliaht prensi Mohammed Bin Salman’ın İsrail’i ziyareti ya da Salman’ın İsrail Başbakanı Netanyahu’yu, Riyad’a davetiyle mümkün olabileceğini ifade etti.
    http://onurlugazeteciler.com/israil-den-flas-erdogan-tasviri-dusman-gorunumlu-dost



  • Cesaret madalyası iade edilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Danisikli dovus. Herzamanda secim oncesi bu Israel boyle soylemlerle Tayyibin ekmegine yag suruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urkal -- 14 Mayıs 2018; 21:9:5 >
  • Az bilinen bir gerçeği dile getirmiş: iyi de yapmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 17 Mayıs 2018; 16:24:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatırlarsanız referandumdan önce Hollanda ile suni kriz çıkarıp tepki oylarını toplamıştı
    Şimdi de İsrail üzerinden sürdürecek bu politikayı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 17 Mayıs 2018; 16:27:33 >
  • Bunu bakan mevkisinde olan bir yetkilinin açıklaması ilginç olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müslüman Kardeşler gibi bir yapının Türkiye ile nasıl bir ilişkisi olabilir?Bir ülke bunu neden kabul eder?Anlaşılacak şey değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.