Şimdi Ara

İsrail’den Türkiye’ye karşı saldırgan F-35 açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
2
Favori
7.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Türkiye’nin 25 milyar dolarlık toplam yatırım hacmi ile en önemli ortaklarından olduğu F-35 projesi için 120 adetlik uçak alım planı bulunuyor. Alım garantisi bir yana 10 tane Türk şirketi F-35 uçaklarında kullanılacak malzemeler için tedarikçi durumda. Şirketlerin projeden çıkarılması demek zaten şimdiden hedeflenen bütçeyi milyarlarca dolar aşan aşan F-35 sürecine yeni maliyetler ve teslimat tarihlerinin uzaması gibi maliyetler doğuracak. Zaten ABD’li savunma sanayii yetkilileri de bunu açık bir şekilde vurgularken Trump’ın hamlesi kesin bir anlam taşımasa da kaygı uyandırdı.


    Tüm bunlar olurken F-35’leri ilk kez kullanan ülke olan İsrail’den saldırgan bir açıklama geldi. İsrail, F-35 projesinde üretim anlamında rol üstlenen TAI ve diğer 9 Türk şirketi yerine İsrailli savunma sanayii şirketlerinin süreci devralmaya hazır olduğunu ilan etti. İsrail Havacılık Endüstrisi ve 2 diğer İsrail şirketi Türk şirketlerinin yerine geçmeye hazır diyen İsrail’in bu saldırgan hamlesi ülkemizden nasıl yanıt bulacak merak konusu.


    F-35 projesi için Türkiye toplam alım planları kapsamında 12.36 milyar dolar bütçe ayırmış durumda. Her bir uçak 103 milyon dolar olarak hesaplanıyor. Türkiye’nin alımı iptal etmesi projenin ortaklarına bu kadarlık daha eski yazması anlamına geliyor. Bugüne kadar 12 ülkeden 3000 binin üzerinde F-35 siparişi geldiği açıklanan rakamlar arasında yer alıyordu. Türkiye, ABD ve İngiltere ile birlikte ilk partide en fazla alım yapacak ülkeler arasında yer alıyor. TAI, Aselsan, Roketsan, Kale Havacılık, MİKES gibi 10 şirket tedarikçi olarak sıralanıyor.



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Türkiye'ye gelecek F-35 savaş uçağı ilk kez havalandı
    Türkiye'ye gelecek F-35 savaş uçağı ilk kez havalandı
    Türkiye'ye gelecek F-35 savaş uçağı ilk kez havalandı
    Türkiye'ye gelecek F-35 savaş uçağı ilk kez havalandı
    Türkiye'ye gelecek F-35 savaş uçağı ilk kez havalandı
    Türkiye'ye gelecek F-35 savaş uçağı ilk kez havalandı
    Türkiye'ye gelecek F-35 savaş uçağı ilk kez havalandı
    Türkiye'ye gelecek F-35 savaş uçağı ilk kez havalandı
    Türkiye'ye gelecek F-35 savaş uçağı ilk kez havalandı
     
     







  • Sanki adam mercedes ten ford a geçiyor. Araba değiştirmek gibi birşey sanıyorsunuz bunu ama bu o kadar kolay bir iş değil. Üslerin doğu bloğu ülkeleri altyapısı ve uçakları için uygun değil. Yeniden üs yapacaksın pilotları en az 5-6 sene üst düzey bir eğitime alacaksın. Filondaki tüm teşhizatı yeniden dizayn edeceksin yeniden yeni uçaklar için bomba alacaksın. Radar sistemini baştan aşağı değiştireceksin. Herşeyi geçtim ruslar bize abd den daha çok sıkıntı çıkarmış bir devlet.
    Ben hayatımda kendine düşman başka millet görmedim. Illet bir durum.



    Ne yapacaktı ? Neyi öngörecekti? Ulen sorun çıkartan biz miyiz ki bunlar başımıza geliyor? Neyi öngöremedik biz? Ne hata ettik? Sığ dediklerinin düşünemediğini sen süper zekanla açıkla bakalım.



    F 35 projesine mi dahil olmayacaktik ?

    Abd nin ettiklerine ses çıkartmayacak miydik ?

    Kendi ülke çıkarlarımıza göre çalışmayacak miydik ?

    Yıllarca patriot isterken parasıyla abd vermiyorken rusya s400 verince amerikalı abilerimiz kızar alamayız mi diyecektik ?



    Ne yapacaktık ulen ne? Abd ye köpek mi olalım. Ne diyorsa onu mu yapalım?



    Bir de "kizmayin arkadaşlar adamlar çıkarına göre hareket edecek tabi" diyor. O adamlar çıkarlarına göre hareket edince kızılmiyo da senin ülkeni yönetenler ülke çıkarları için çabalayınca sığ düşünceli oluyo demi.



    Siz artık ne diyeceginizi be dusuneeginizi bile tartamaz olmuşsunuz. Bari susun susun.



    Yazıklar olsun tek diyebileceğim bu.
  • Bunda kızacak bir durum yok arkadaşlar, herkes kendi ülkesinin menfaatini düşünür, asıl problem bu işin bu noktaya gelebileceğini hesaplayamayan sığ beyinli ülke yönetimidir, ayrıca f35 in ürettiğimiz parçaları en önemsiz parçaları ve bunları herhangi ülke üretebilir basit bir prosestir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haydi Amerikan sevdalıları, Yok mu arttıran! Rus Mig'lerden bahseden çıkabilecek mi acaba! Varmı böyle popülist birisi! Yoksa illa f35 mi herşey!

  • İyi de olağan bir durum. Boşalan yeri doldurmak istemiş.

    Aynı yer israilden boşalmış olsa ve biz buna talip olsak “saldırgan” mı olacaktık?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 25milyar$ değil miydi? 12 ye mi indi?

  • haQQo kullanıcısına yanıt
    Ortada boşalan bir pozisyon yok.
    İsrail türkiyeyi çıkarın yerini biz alalım diyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pr0gedys

    Ortada boşalan bir pozisyon yok.
    İsrail türkiyeyi çıkarın yerini biz alalım diyor.
    İsrail denen terörist ülke bu açıklamayı dünkü Gelişme üzerine yaptı.

    Bu da demek oluyor ki Türkiye şirketlerinin kapı önğne konacağına emin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'nin ciktigi falan yok. Onlarin yerine geceriz diyorlar. Yani, Bizdeki ABD-Türkiye krizinden istifade kendilerine cekmek istiyorlar.

    Israil, ABD'siz koca bir hictir aslinda.


    Türkiye, F-35'leri Rusya ile yaptigi anlasma gibi dolayli yoldan almasi gerekiyor, bu durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 14 Ağustos 2018; 16:21:16 >
  • Dünuyada artık hiç bir şey alternatifsiz değil. Sıkmayın o güzel canınızı. Çin gibi bir güç var artık. 10 sene sonra başka şeyleri konuşuyor olacağız. Adamların afrikaya yatırımı Amerikanın 3 katı. Bu çok yüksek bir rakam amerika karşısında. neden afrika? sorusunun cevabını siz araştırın artık.
  • F35'in üretim sürecinde Hiçbir Türk firmasının önemli katkısı yoktur. Bu parçaları savunma sanayiinde herhangi bir firma üretebilir. O tren kaçtı artık bir daha savaş uçağı alamaz bu hükümet.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • K_Spartakus K kullanıcısına yanıt
    Sanki adam mercedes ten ford a geçiyor. Araba değiştirmek gibi birşey sanıyorsunuz bunu ama bu o kadar kolay bir iş değil. Üslerin doğu bloğu ülkeleri altyapısı ve uçakları için uygun değil. Yeniden üs yapacaksın pilotları en az 5-6 sene üst düzey bir eğitime alacaksın. Filondaki tüm teşhizatı yeniden dizayn edeceksin yeniden yeni uçaklar için bomba alacaksın. Radar sistemini baştan aşağı değiştireceksin. Herşeyi geçtim ruslar bize abd den daha çok sıkıntı çıkarmış bir devlet.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu parçaları savunma sanayiinde herhangi bir firma üretebilirmiş. Sulandırmanın da bir sınırı vardır be arkadaş :)
    ARkadaş öyle bir yazmış ki sanki zil takıp oynayacak bu habere. Her şeyde bir hayır vardır demek lazım bu olaya aslında. f-35 e binebilmek için abd den şifre talep etmek zordaymışsınız hem de her seferinde. Uçağa bindiğinde de nerede olduğun ve nereye gittiğin an ve an abd tarafından görülebilecek, dost düşman tanıma sistemi abd ne yazarsa o olacak. Yani elin şeyi ile gerdeğe girme mevzusu :)
    Zaten tam olarak kullanamayacaktık o uçakları. Ama şöyle 3-5 tane alabilseydik inceler ona göre kendi uçağımızda bu teknolojileri kullanabilirdik.
    İsrailden böyle bir haber yapılması beni hiç şaşırtmadı. Zaten geçen sene bu f-35 leri aldıklarında rahip olayı bile yok iken "bu uçaklar Türklere verilmesin" diye bir açıklama yapmışlardı. Adamlar büyük israili kurmak istiyorsa Türkiye nin elinde f-35 olmasını tabi ki istemeyecektir.





  • Zaten sırada bu var, uçağı vermeyecek ama parça mı ürettirecek? benim merak ettiğim bugüne kadar ödenen para ne olacak?
  • dobrasam kullanıcısına yanıt
    Vaybe en önemsiz parçaları imiş. Sığ beyinde çığır açtınız maşallah.
  • abd savunma sanayinin %97 si İsraili kuran ve destekleyenlere ait. Dolayısıyla bunlar boş laflar. Pek çok teknoloji şirketi de onlara ait. İsraillilerin tamamı üst seviye elektronik mühendisi ve bilgisayar mühendisi vb olsa bile yapılmayacak şekilde tüm büyük teknoloji firmalarının arge, üretim vb tesisleri İsrail'de var. Bazıları gelip yok İsrail şöyle ileri böyle ileri diye atıp tutacaktır. Zerre alakası yok. 1.5 milyarlık çin 40 senede bir yere geliyorsa 8 milyonluk İsrail yüzyıllarca gelemez oraya. Bunlar nasıl geldiler buraya? Bilim vb de ilerleyerek mi? Hayır. Tamamen finans sektörünü ele geçirip oradan elde ettiği güçlerle çevirdikleri oyunlarla. Her şey parayla döndüğü için sen uzay gemisi bile yapsan, bilimde çığır bile açsan, uzay yolu dizisini bile yapsan, coca colayı bile icat etsen dönüp dolaşıp adamların eline düşüyorsun. Ha bu böyle olduğu halde böyle değilmiş gibi davranıyorlar çünkü diğer insanların kendilerine hizmet etmesine muhtaçlar. O yüzden yeri geldi mi ipi ger, yeri geldi mi sal politikası uyguluyorlar... Bunlar artık gün gibi ortada olan şeyler iken, insanların ve özellikle Müslümanların ki en büyük düşmanları Yahudilerdir (Son Peygamber kendilerine gelmediği için ve uygulandığı taktirde İslam'ın, kurdukları düzeni yıkması kesin olduğu için) ve daha da özellikle ülkemizin, hayal aleminde yaşaması, kendi kendini kandırması, atıp tutması, bunların parasıyla ve araçlarıyla gerdeğe girmesi bile bile lades olmaktır ve akıl tutulmasından da ötedir.





  • iyi olmuş emekliye dağıtılsın o para :) çok hosuma gıdıyor bu tarz haberler ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar tembel olma araştır öğren hangi parçaları üretiyoruz ve biz üretmezsek sırada kaç ülke var üretim imkanına sahip, ama balık baştan kokar yukarısı nasıl zihniyetse sizde aynı tas aynı hamam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şu gdo lu tohumlarını almadan ürün yetiştiremediğimiz israilden mi bahsediyorsunuz ? hani her cuma "kahrolsun" deyipde onlardan aldığımız tohumlarla yetişen domataes, salatalıkları lüpür lüpür yediğimiz israil ?
  • Bizde bir laf vardır senin elin armutmu topluyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Trump Başkan seçilince sevinip "Oh, Türk düşmanı Clinton gelmedi," diye zil takıp oynayan bir kısım vardı. Hatırlıyor musunuz, kimdi onlar?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.