Şimdi Ara

İSS Değiştirmek İstiyorum Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler ben 11 aydır superonline adsl öğrenci tarifesi (8mbps 100gb akn 69.90tl) kullanmaktayım. Haziranda taahhüdü bitiyor ve ben daha ucuz internet kullanmak istiyorum. 1 senedir bir kez bile internet kesilmedi ping veya herhangi bir sorun yaşamadım. Alırken hattımın 14mbps desteklediğini ancak 16yı geçmediği için sistemde 16mbps seçeneğinın sönük olduğunu ve bana taahhütname bile çıkaramayacaklarını söylediler ki bende şahsen oradaydım ve seçenek sönüktü ve seçilemiyordu. Bu sebeple 8 mbps bağlattım. Bana kalsa geçen sene türknet bağlatacaktım ancak gözüm korktu. Bu sene de türknetin sıkıntılarının başladığını gördüm. Netspeedi forumda araştırdım genel itibariyle iyi gibi gözüktü. Netspeed facebook sayfasına mesaj attım. Hat değerlerinin fotoğrafını çektim. Netspeed i hali hazırda kullanan veya geçmek isteyen kişilerin edindikleri bilgi ve tecrübeleri sormak istiyorum. Memnun musunuz? Olası bir sorun var mı genel itibari ile? Yıllarca tek İSS olmasından dolayı ttnet ile yüzlerce konuşma ve binlerce şikayet talebinden sonra şu son bir senede 0 konuşma ve 0 sorun kaydı rekorumdur. Netspeed ile buna devam edilebilinir mi yoksa superonline yada ttnete mecburen bu paraları rezil internet hızları için vermeye devam etmek zorunda mıyım? Bulunduğum konumda kablonet yok maalesef konum Balıkesir altıeylül. Resimleri ekledim facebooktan bana attıkları resim bu. Doğruluk payı var mıdır? Bide modem arayüzünden aldığım görüntü var tabi bana bişey ifade etmiyor. Anlayan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi? Ben vdsl olanı almak istiyorum 35 mbps olani. Bu değerlerle bu mümkün mü? Mesafesi de çok fazla geldi bana 500 m çok gibi bu hızı alabilir miyim o mesafeden? Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.
    İSS Değiştirmek İstiyorum Yardım
    İSS Değiştirmek İstiyorum Yardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • merhaba hocam öncelikle modemin veya hat değerlerin destekliyorsa vdsl tavsiye ederim. fakat şuan gördüğüm kadarıyla yanılmıyorsam adsl 2 plus değerlerinde hat değerin. dediğim gibi destekliyorsa hiç düşünme geç derim. gelelim netspeed ile ilgili soruna aktif olarak kullanıyorum hiçbir sıkıntısı olmadı nerdeyse bir aydır. ben 16 mbit e kadar kotasız tarifesini kullanıyorum aknsiz aknli günlerin acısını çıkarıyorum diyebilirim. netspeed sana daha uygun gelir. eğer vdsl kullanmak istiyorum diyorsan netspeed e ara adresini ver onlar sana ne kadar hız alabileceğini söyler. netspeed de genel olarak ping değerlerinden yana dert yanan arkadaşlarımız oluyor ama ben yaşamadım kullanan başka bir arkadaşımda hiç öyle bir şeyden bahsetmedi. bunun çözümü belki statik ıp ile olabilir diye düşünüyorum. yoğun kullanımlı yerlerde böyle sorun yaşaman normal çünkü netspeed tek hat üzerinden internet veriyor tabi bu da hatlardaki yoğunluktan dolayı ping artıyor. kısaca böyle kullanıp kullanmamak senin tercihin. tabi sen bilirsin.




  • Çok teşekkür ederim yorumun için sağol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hat değerlerine göre 16 mbps hızı alırsın. Netspeed zaten 35 mbps hızı verebileceğini söylemiş sana. Eğer vdsl port sorunun yoksa 32 mbps 150 gb kotalı tarife bence senin için çok ideal.

    superonline hizmet olarak iyidir. Ama ne hız ne kota hiç bir şey vermez. 8 mbps interneti bile 100 gb kota ile satan garip bir şirket. O da öğrenci tarifesi olduğu için. Yoksa 100 gb bile vermez.

    Modemin destekliyorsa bahadır ın dediği gibi vdsl paketlerine yönelebilirsin. Eğer modemin desteklemiyorsa da yeni modem alman gerekecek bu da ilave masraf demek.

    tavsiyem limitsiz tarifeler yerine akn li tarifeler. Netspeed paketleri 1 yıl sabit fiyat ve hız garantilidir. 2019 yılı itibariyle akn kalkacak. Kullandığın akn li tarifeler otomatik olarak limitsiz ve akn siz olacak.
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Vdsl modemim yok malesef ancak ikinci el ttnet, superonline falan verdiği vdsl modemlerden almayı düşünüyorum. Ev 1+1 55 m2 olduğu için çekim gücü sorun teşkil etmez zaten bende şuan superonlineın verdiği Huawei modemi var heryerden çekiyor. Bende o 32 lik paketi düşünüyorum ancak vdsl port sorunu derken neyi kastettiniz boş port olup olmamasını mı acaba? Eğer öyleyse nerden öğrenebilirim boşta port olup olmadığını



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Awkward -- 23 Mayıs 2018; 19:29:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.