Şimdi Ara

İşsizlik !!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
403
Cevap
5
Favori
46.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
126 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiyede internette en çok arananlar arasında ("İnternetten nasıl para kazanırım","Bilgisayardan para kazanma","Para kazanma yollar",VB.) cümleler bulunmakta Çiftlik bank olayınıda hatırlatmak isterim eringen ve üşengenç bir milletiz emin olki işsizlik oranımız az bile herkez armutun pişip azına düşmesini bekliyor kimsenin hiçbir şey için çabalamadığı bir ülke burası İş olmadığından değil yani işsizlik oranının yüksek olması
  • SonOsmanli46 kullanıcısına yanıt
    Bizden bir önceki jenerasyon, yani anne-babalarımız okuyamadığı için genelde düşük sosyo-ekonomik gelirli vasıfsız işlerde çalıştılar. Gerçekten de o dönemde üniversite mezunu bulunmaz bir nimetti, belki liseyi tam bitirenler bile rahatlıkla çok güzel yerlere geldiler. Ebeveynler evlatlarının sonunun kendisi gibi olmasını istemediğinden ısrarla bizlere okumanın önemini aktardı, iyi kötü zorla okuttu çocukları. Kendi içinde haksız sayılmazlar, fakat o dönem geçti. İnanılmaz hızlı bir diploma enflasyonu yaşandı. Şimdi 3 kişiden 4'ü üniversite mezunu. Arz-talep dengesi mahvolmuş. Çoğu işveren için senin kişiliğinin, karakterinin önemi yok. Kim daha az maaşla daha çok iş yapacak, onu arıyor. Beğenmezsen git diyor, alternatifi bol, sen gibi üniversite mezunundan çok ne var sonuçta ? Bugün garanti meslek görülen tıp, diş hekimligi gibi bölümlerin dahi bir kaç yıla kalmaz sonu gelebilir. (Örnek olarak verdim yıllık mezun rakamları karşılaştırılırsa daha somut veriler görülebilir.) Bir tıp mezunun işsiz kalması mesela onun için ne kadar ağır bir tramva olacaktır ? Yıllarca sınava hazırlan gençliğini feda et ve sonunda bir sonuç alamamak...

    Bu sefer dediğiniz gibi insan kendine şu soruyu soruyor "sahi, ben niye okudum ?" Lise mezunu biri direkt bir ara meslek işe girse 4 yılda hem kendini işinde geliştirir hem maddi birikim sağlardı. Örnek; Bir tanıdığım ilköğretim mezunu liseyi açıktan okuyor direkt işe girdi şimdi ev aldı borcunu ödüyor işinde de kendini geliştirdi, bense iyi bir sıralamayla girip 4 yılda vize final ödev stres bitirdiğim bölüm sonunda aylardır işsizim, elimde başka bir meslek yok, elim kalemden başka bir şeye yatkın değildir, bir şeyden anlamam.

    Girişimcilik, kendi işini kurmak, ticaret...Bunları da kendi içinde hep düşünsem de verilen teşvikler kağıt üstü kalıyor, vergisini düzenli veren şirketlerin birçoğunun ezildiğini gördüm. Okumak sanki bu konularda cesaretimi almış götürmüş, eğitim beni yontmuş gibi. Ya da ben bahane buluyorumdur her neyse.

    Belki içinde bulunduğum durumdan dolayı erken konuşuyorum, okumanın boşa olmadığını biliyor ve saygı duyuyorum. Kimseye kötü örnek olmak istemem, okumayın diyemem. Fakat kendi durumum da budur. Okuyacak arkadaşlar okuyacaksanız en iyisini okuyun, diğer mezunlardan farklarınız olsun.

    "Burada insanı bir umut, bir de umutsuzluk öldürür" diye bir söz var ya hani. Ülkeye ve kendime dair umudumu korumak istiyorum, istiyorum, ama bu gidiş düşündürücü...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bulunduğum sektör için belirtmek gerekirse iş çok değil fakat mevcut işleri de artık vatandaşlarımız değil afganlar, suriyeliler, iranlılar oradan buradan gelen somalililer kapmaya başladı. Kayıtsız çalışıyorlar. Asgari ücretin altında maaş alıyorlar. Bir işveren daha ne ister ?

    Buna devlet bazında önlem alınması lazım ama nerede o kafa. Adamlar full mülteci doldurmuş haldır haldır çalıştırıyorlar. Türk te bunu görünce çıldırıyor tabi. Kendisini çok daha iyi hayat şartlarına hazırlamıştı oysa ki.

    Tek söyleyeceğim bunlar daha iyi günlerimiz.

    İş beğenmeme var diyen arkadaşlar günde 12 saat, fazla mesai yok, yol ücreti yok, asgari ücret, yılda belki 1 hafta o da patronun canı isterse tatil falan çalışsınlar bu şartlarda.

    Bir işe 10 kişi başvuruyordu kalifiye olan alınıyordu eskiden. Şimdi 100 kişi başvuruyor, en ucuz olan alınıyor piyasa şartları gereği.

    Ne yani mülteciler ensar muhacir çok sevmemiz lazım büyük nimet diyenler de alsın evine beslesin bir zahmet.

    Toplumun yapısına dinamit yerleştirdiler. 2023'ten sonra kürtçü bir partiden sonra suriyeli partisi de meclise girecek. Yazın bunu da bir kenara. Belediyeler alacaklar kendi kanton yapılarını oluşturmaya başladılar bile mahalle mahalle. Kendi esnaflarından alışveriş yapıyorlar, kendi hastaneleri var, kendi okulları var. Devlet te buna ön ayak oluyor çok güzel. Neden bop eşbaşkanı yüzünden.

    Neyse siyasete girdik ben kaçar.




  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    İş arama kriterim yok benim ne iş bulsam yapacam onlar benim mevcut durumum yani onlara sahibim demek istedim yoksa markettede çalıştım mağazadada pazarlama işide yaptım ne iş olsa yapıcam çünkü evliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olaya yine enterasan tarafından bakan bir arkadaş daha şimdi sana şunu sormak istiyorum.Büyük bir şehirde asgari ücretle çalışan bir kişi iki çocuğuyla bu kişinin çocuklarına iyi bir gelecek sunma olasılığı ne ?? Ev alma yada araba alma olasılığı ne ? Çalıştığı özel bir kurumsa belli bir yaştan sonra çıkarılmicanın veya işin sona ermesinin nedeni ne ??? Bunlar bir kenera insanlar tembel olabilir ona katılıyorum fakat yukarda saydığım olayların gerçekleşme ihtimali çok zor olduğu için ve çalışma şartlarının çok zor olduğu gerekçesiyle kısa yoldan zengin olma arayışına giriyor insanlar tabi böyle bir durum çok zor bir durum hatta imkansız gibi yani insanların öyle arayışlar içine girmesi hayat şartlarının zorluğu ve insanların bişeylere sahip olma daha iyi bir yaşam istegi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MusaRami kullanıcısına yanıt
    Benimde yukarda bahsettigim olay tam olarakda buydu zaten aynı şeylerden bahsediyorız ve ayni durumdayız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde boş boş oturursan tabi iş bulamazsın. Gir bi işe, gerekirse köle ol ama işi öğren. Kendine güvendiğinde işini başlat kardeşim. İş yerime ne adamlar geliyor iş aramaya ama 5 erkek kardeşiz işçiye ihtiyaç yok. Baba parası demeyin ben çöpten kağıt topladım, komilik yaptım, sırtımda beton torbası taşıdım da kurdum iş yerimi. Sağolsun işi adam gibi yapınca kosgeb desteği aldım, işim çok iyi gidiyor. Şimdi metrobüsteyim Esenler otogara gideceğim. izmirde güzel bir doblo buldum onu almaya gidiyorum. Ben 5 kardeş 1 ana babasız bu günlere getirebildiysem 4 yılda, siz neler neler yaparsınız. Bahane yok emek var, çalışmak var kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerrjo1 kullanıcısına yanıt
    Güzel bir konuya değinmişsiniz olay biraz siyasete giriyor zaten çünkü olay ordan bu konulara geliyor. O işlere yerleşenler daha doğrusu ülkeye yerleşen vatandaşlar işlerin hemen hemen her koluna yerleştiler kendi işlerini kurmaya başladılar yarın dediğiniz gibi partide kurarlar ki milletvekili adaylarını falan gördük diğer gün bunlar bizden toprakda isterler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Csoylu2 C kullanıcısına yanıt
    Kardeş bu konular seni aşar sen git doblonu al keyfine bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abimin eşi üni mezunu muhasebeci ama çocuklardan ötürü çalışamıyor geçen gün çocuk okul servisinde part time hostes olmak için başvurmuş patronu 1000 tl maaş önermiş ve 3 4 tane sınıf temizlemesi gerektiğini söylemiş duyunca benim bile sinirim çıktı altınşehir tarafında kalıyorlar suriyeliler oradaki çoğu adamın ekmeğini bozdu . benim çalıştığım yerinde işleri kötü mültecilere nefretimi anlatamam zaten fakiriz kendimize yetmiyoruz bugün atilla yeşiladayı izledim tek dert suriyeli değil diyor ırak afgan suriye ne bulursa geliyor diyor 7 milyon civarı diyor ve it gibi ürüyorlar yani ben artık din kardeşi masallarına kanmıyorum ve bir şey yaşanırsa seve seve bende katılacağım bizim kıdem tazminatlarına çöküp afgana iranlıya ıraklıya suriyeliye yedirme planları yapıyorlar o kadarda değil gerektiğinde taşın altına elimizi koymayıda biliriz onlar bizim için var biz onlar için değil babasının malı değil krallık değil online oyun değil yok öyle yağma




  • İş bulsak ne olacak?Verecekleri para asgari ücret.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SonOsmanli46 kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi istisnalar gerçekleri değiştirmiyor. işin zor. Allah yardımcın olsun. sana gerekli yardımı yapabilmek için şartları tam anlamak gerekir. internet ortamı da ona müsait değil.
  • Valla işyerimde en son çalışmak isteyen daha işe başlamadan aramızda geçen bir alışverişte illa kendi dediğini yaptırdı, hemen o anda (sıradan bir insanın dahi) müdahale etmesi gereken bir olay oldu kulaklarını kapayıp başka şeylerle ilgilendi.
    (iyi ki tesadüfler zincirinin adı mülakat değildi)

    Bu tarz insanlar öyle çok ki. Ben o yüzden işsizlik var diyene pek inanamıyorum. Tabii terbiyeli görgülü ve eğitimli olduğu halde şansız insanlar var ama ben de sürekli böyle tipleri gördükçe onlar da arada kaynıyor maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peni_Silin -- 15 Kasım 2018; 0:22:47 >
  • Yeterince vasıfsız iş gücü var. Kendini geliştirmeyen bedelini ödesin , hiçbir şeyden anlamayan adamlar iyi bile ekmek yediler bu günlere kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Ben dişhekimiyim 1.5 yıldır işsizdim kendi çabam ile sınava çalıştım ve uzmanlığı kazandım.

    Şimdi iş beğenmemezliğe gelince bu laf akplilerin arkasına sığındığı bi idda bir çok arkadaşım mesleğin şerefini ayaklar altına alacak işler yaptılar yani insanlara yalan söyleyip soyuyorlar bu işte hukumetin eseri

    2002 de 65 milyonduk yanlış yaptılar kontrolsuz ve kalitesiz insanlar oluşturdular toplum ve nüfus planlaması yapmadılar.

    Benim ikea da raf duzelten odtü mezunu veya benim gibi hekim arkadaşlarım var ve kimseyede bunu soylemiyorlar sen şimdi bunlara iş beğenmiyor demen yanlış.

    Ben bu milleti yarın yetiştiremedikleri veya sistemin dezenforme ettiği ahlak yoksunu hekimin eline düşünce görecem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %11 resmi işsizlik bu verilerin hesaplanması aylar alıyor yani şuanda gerçek rakam %14 ü bulacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ddsmurat kullanıcısına yanıt
    Canınızı sıkmak gibi olmasın hocam ama bişey olmaz. 260 bine Passat alan abiler olduğu sürece o discinin isteyeceği para verilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr Geyik Reoman

    Üniversite bittiğinde 1 yıl aöf, sonraki 3 yıl yüksek lisanstan (ki bırakmıştım) dolayı öğrenci görünüyordum. Oysa bildiğin işsizim. Benim gibi kaç kişi vardır kim bilir...

    Bunlar bir yana işe girmiş olanların ne iş yaptığı ayrı konu. İnsani koşullarda çalışanların oranı kaç? Artık malum ucuz market çalışanlarının personelleri hep lisans mezunu. İstihdamın içeriği işsizlikten daha vahim gerçeklerle dolu.
    Esas bu konuya değinmeleri lazım. Özel sektörün çok küçük bir kesiminde insani şartlarda adam çalıştırılıyor. Çoğunluğunda köpeğe çekilen muamele var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş beğenmeyenler var. Onları çıkarsak işsizlik yüzde 1 fala nolur muhtemelen
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.