Şimdi Ara

İşsizlik !!! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
403
Cevap
5
Favori
46.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
126 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle işsizliğin üniversite okumayla bir alakası yok. Okuyan da işsiz kalabilir, iş bulamayabilir.

    Yaklaşık 15 yıllık iş tecrübem var. IT sektöründeyim. Çalıştığım firma genç yetenekleri işe almak istediğinde bazen beni de görüşmeye çağırırlar. Arkadaşlarla görüşür müsün diye. Kendi fikirlerimi paylaşacağım. Katılmak zorunda değilsiniz. Ayrıca herkes de böyledir demiyorum yanlış anlaşılmasın.

    - IT ile alakalı gerçekten çok basit olan sorulara bile cevap veremiyorlar.
    - Şu konu hakkında fikrin var mı diye sorarsın "yok" derler.
    - Az buçuk tecrübeliyse ne yaptın dersin anlatamazlar.
    - Kendi yaptığın ufak tefek projelerin var mı dersin yok derler.

    Ama sıra onların isteklerine gelince;

    - Yeni mezunum ama ayda 5000TL isterim.
    - Outsource olmam , Avrupa / Asya tarafına gitmem.
    - Yemek ve servis olmazsa olmaz.
    - Mesai 07:30'da mı başlıyor_ Çok erken 9da gelsem olmaz mı.
    - Ben o işi bilmiyorum yapamam.

    Ya oldu canım Audi'de verelim altına.

    --Hayaller--
    Eğer üniversite mezunuysan kendini okurken geliştireceksin. Böyle boş boş gelmeyeceksin. Evet işsizlik had safhada. Aradan sıyrılanlar yukarıda dediklerimi yapmayanlar. Firmalar yeni mezun işe alırken bomboş adamı almaz! Birşeyler biliyor olman gerekli ki inansın sana, yatırımını yapsın.

    Bunun yanında ülkelerin üniversite okumayan elemana da ihtiyacı vardır. Mesela bakın Kanada'ya. Vatandaşlık başvurusunda bulunmak isteyenlerin meslekleri şunlar olmalıdır derler. Duvar ustası, kepçe operatörü, düğün fotoğrafçısı v.s

    --Gerçekler--
    Herşey torpilde bitiyor...
  • Dis hekimiyim. Ben ve benim gibi yeni mezun hekimlere teklif edilen para 3 bin tl. Simdi ben okumusum etmisim yillarca , ogretmenin 4.5 aldigi polisin 4 aldigi bi ulkede ben nasi 3 bini kabul edeyim. Benim gibi cogu hekim issiz , uzmanliga calisiyor herkes.



    Plansiz programsiz her sehre bi universite acarsan herkesi hekim doktor muhendis yaparsan boyle işsiz hekimler olusur.



    Bukadar doktor yetistiriyorsan onlari calistiracak hastanelerde yapman gerekir. Simdi bazi dangalaklar cikar yapiyor iste diye. Ulan gerizekali herif benim verdigim emegin %2 sini sen vermemissindir.



    Neyse durum bu gencler. Bunu okuyan ve dis hekimi doktor olmak isteyen arkadaslar yazmayin artik su bolumu bugun bile dolmussa piyasa siz mezun olana kadar 5 senede bu maaslar 2 bine iner inecektirde. Avukatlar gibi olacaz iste. Neyse allah belasini versin bunlara oy veren herkesi diyorum gidiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsizlik yok diyen arkadaşlara bir çift sözüm var, üniversite bitirmiş yada çekirdekten yetişmiş deneyimli elemanlara, inanın asgari ücreti dahi çok gören işletmeciler var bunun nedeni de ülke yönetimi çalışandan değil şirket sahibinden yana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonOsmanli46

    Katılmıyorum uzun süredir işsizim ve iş bulamıyorum özellikle ilçelerde küçük yerlerde kesinlikle yok
    hocam arkadaş bi konuda haklı ama

    1000 liraya iş çok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam 5 aydir issiz muhendisim 2 dilim var askerligi yapmisim daha ne diyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johnson22

    Dis hekimiyim. Ben ve benim gibi yeni mezun hekimlere teklif edilen para 3 bin tl. Simdi ben okumusum etmisim yillarca , ogretmenin 4.5 aldigi polisin 4 aldigi bi ulkede ben nasi 3 bini kabul edeyim. Benim gibi cogu hekim issiz , uzmanliga calisiyor herkes.



    Plansiz programsiz her sehre bi universite acarsan herkesi hekim doktor muhendis yaparsan boyle işsiz hekimler olusur.



    Bukadar doktor yetistiriyorsan onlari calistiracak hastanelerde yapman gerekir. Simdi bazi dangalaklar cikar yapiyor iste diye. Ulan gerizekali herif benim verdigim emegin %2 sini sen vermemissindir.



    Neyse durum bu gencler. Bunu okuyan ve dis hekimi doktor olmak isteyen arkadaslar yazmayin artik su bolumu bugun bile dolmussa piyasa siz mezun olana kadar 5 senede bu maaslar 2 bine iner inecektirde. Avukatlar gibi olacaz iste. Neyse allah belasini versin bunlara oy veren herkesi diyorum gidiyorum

    Ogretmenler 4.5 derken abartmissin, yeni mezun ogretmene de kimse asla 4.5 vermez.

    Bu isler o kadar basit degil, yeni mezunlar kendi icinde inanilmaz farklilik gosterebiliyor. Ben bilgisayar muhendisiyim, okurken kendimi hic kasmadim, kisisel projelerle vs ugrasmadim, okuldaki odev ve projelerimi yaptim sadece, okudugum muddetce de hicbir ise girmedim part-time vs. Bana 3200+yemek teklif ettiler, kabul ettim ve burada okulda ogrendigimden cok daha fazla sey ogreniyorum, ozellikle patron bile beni yanina cagirip suan bunu yapmana gerek yok ama dogrusu soyle soyle yapilir diyerek bir nevi ders veriyor. Okurken part-time calisma deneyimleri olan, kendi kendine de yaptigi isler olan yakin arkadasim var, o mesela yakinimdaki bir sirkette 4000'e basladi, kisa sure once de zam aldi. Ben zaten burada muhendis olmayi ogrenirken daha fazlasini istemeye yuzum olmazdi, 2-3 senedir calisan biriyle bile aramda inanilmaz fark var. Ama 1 sene deneyim sahibi olup kendime guvenim arttiginda da mesela bu maasi hayatta kabul etmem.

    Ha ben bunu bu konuya ithafen mi yaziyorum? Hayir sadece senin yazdigina cevap olarak yaziyorum, yoksa evet issizlik kesinlikle var, artiyor ve durum iyi degil. Insanlar yeni acilan universitelerden mezun oldukca bu issizlik orani daha da artacak ve tum bunlar olurken hukumet her yere universite actik diye ovunecek.

    Begenmeme var diyenlere de, evet begenmeme var, ama hakli bir begenmeme var. Universite egitimi almis adam niye kendisiyle tamamen alakasiz, egitiminin hicbir ise yaramadigi bir ise girip asgari maasa calismak istesin, yazik degil mi? Hicbir gelismis ulkede olmayan bir sey bu, Almanya'da herhangi bir muhendislikten mezun olup 2500+ euroya is bulmamak imkansiz. Insanlar tabi ki memnun olmayacak, tabi ki o paralara calismak istemeyecek, zaten liseden mezun olur olmaz bir magazaya girse de onu kazanacakti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 15 Kasım 2018; 11:29:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendisim. 3 sene yurtdışında büyük ölçekli firmalarla çalıştım. Evlilik sebebiyle Bursa'ya döndüm artık burada yaşayacağım. 4 aydır iş arıyorum ama yok. Piyasa gözlemlediğim kadarıyla işin ehli olmayan insanlar tarafından referans (torpil!!!) adı altında ya da tanıdıklarla doldurulmuş.

    İş bulmak tamamen tanıdığa bakıyor o işle alakan bile olmasa.
  • Mühendis 1700 lira maaşa razı olursa iş var bir ihtimal. Yoksa ya AKP'li olup torpilli atamayla memur olacaksın, ya büyük firmalara tanıdık vasıtasıyla gireceksin ya da çok şanslı olacaksın. Başka şansın yok. Bir ihtimal dil ve mesleğini geliştirmişsen yurtdışı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi Thanos lazım dünyaya
  • okumuş işsizim diyen mağdur olanlar tamamen haklı.

    verilen hedef okumak olunca haklılar .mühendis doktor .

    eğitim sisteminin bir türlü başı bozukluktan kurtulamaması sonucu bu oldu.

    akp li olarak diyorum .

    eğitim sistemi ve enerji iktidarın bişey beceremediği alanlar.
  • Sırf muhalefet olsun diye mesaj yazmaktan bıkmadınız mı? Böyle sığ muhalefet yapmanın da artık bir anlamı kaldı mı ki? Hep aynı kuru ezber klişe cümleler. Gerçek işsizlik şu kadarmış, bu kadarmış. Bir tane de özgün cümle kurabilen yok. Papağan gibi her zamam hep aynı ezber cümleler. Yok mu mesela şöyle özgün cümleleri olan:

    İşsiz olmanın bir mantığı var, asıl sorun çalışıp da işsiz gibi olmak!

    Resmi olarak işsiz görülenlerin %5lik kısmın aylık geliri asgari ücretle çalışanlardan daha fazla!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt
    Hukumet adam gibi istihdam saglarsa, millet de papagan gibi tekrarlamayi keser...



    Calisma sartlari x



    Verimli calisma x



    Parayi zamaninda alma x



    "Issizlik yok, is begenmeme var" lafini da elime anlatin...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ddsmurat kullanıcısına yanıt
    gercekten ikeada raf dizen dis hekimi varmi ? uzmanliga vs hazirlanirken kafa dagitmak icin yapiyor olabilirmi ?
  • Kısmen haklısınız kısmen ise haksız...

    Çoğu insan kendisini yanlış değerlendiriyor ve çok büyük talepler ile geliyor. Piyasa şartlarında da bu talepleri karşılamayı gerektirecek bir ortam yok. İşveren için her şey gayet güzel, siz ne kadar donanımlı da olsanız piyasada sizden donanımlı ve daha az paraya çalışacak yığınla insan bulunuyor.

    Bu konuya sitem eden tipler birkaç sene sonra burada yazdıklarını bile arar duruma gelecek. Bence içinde bulunduğunuz duruma hayıflanmak yerine teslim olun ve itaat etmesini öğrenin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: phoenix_88

    Mühendisim. 3 sene yurtdışında büyük ölçekli firmalarla çalıştım. Evlilik sebebiyle Bursa'ya döndüm artık burada yaşayacağım. 4 aydır iş arıyorum ama yok. Piyasa gözlemlediğim kadarıyla işin ehli olmayan insanlar tarafından referans (torpil!!!) adı altında ya da tanıdıklarla doldurulmuş.

    İş bulmak tamamen tanıdığa bakıyor o işle alakan bile olmasa.
    vay be sende bursa gibi biyerde is bulamiyosan dicek soz yok

    dedigin dogru torpilli hop geliyor senin onune geciyor
  • Bizde issizlik falan yok bunlar algi operasyonu falan olmali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün bi görüşmeye gittim günlük 10 saat haftada 1 gün tatil. 45 saati nasıl aştırıyor işyerleri çözemedim ya. eskiden 9 saate çok diyodum şimdi nereye gitsem günlük 10 saat 1 günde tatil durum vahim baya. bundan sonrakide aynı şeyi söylerse mecbur kabul etcez artık
  • Ülkede askerlik neden zorunlu sizce? Askere çok mühim ihtiyaç mı var yoksa birileri rakamları düşük mü görmek istiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trancenden

    Öncelikle işsizliğin üniversite okumayla bir alakası yok. Okuyan da işsiz kalabilir, iş bulamayabilir.

    Yaklaşık 15 yıllık iş tecrübem var. IT sektöründeyim. Çalıştığım firma genç yetenekleri işe almak istediğinde bazen beni de görüşmeye çağırırlar. Arkadaşlarla görüşür müsün diye. Kendi fikirlerimi paylaşacağım. Katılmak zorunda değilsiniz. Ayrıca herkes de böyledir demiyorum yanlış anlaşılmasın.

    - IT ile alakalı gerçekten çok basit olan sorulara bile cevap veremiyorlar.
    - Şu konu hakkında fikrin var mı diye sorarsın "yok" derler.
    - Az buçuk tecrübeliyse ne yaptın dersin anlatamazlar.
    - Kendi yaptığın ufak tefek projelerin var mı dersin yok derler.

    Ama sıra onların isteklerine gelince;

    - Yeni mezunum ama ayda 5000TL isterim.
    - Outsource olmam , Avrupa / Asya tarafına gitmem.
    - Yemek ve servis olmazsa olmaz.
    - Mesai 07:30'da mı başlıyor_ Çok erken 9da gelsem olmaz mı.
    - Ben o işi bilmiyorum yapamam.

    Ya oldu canım Audi'de verelim altına.

    --Hayaller--
    Eğer üniversite mezunuysan kendini okurken geliştireceksin. Böyle boş boş gelmeyeceksin. Evet işsizlik had safhada. Aradan sıyrılanlar yukarıda dediklerimi yapmayanlar. Firmalar yeni mezun işe alırken bomboş adamı almaz! Birşeyler biliyor olman gerekli ki inansın sana, yatırımını yapsın.

    Bunun yanında ülkelerin üniversite okumayan elemana da ihtiyacı vardır. Mesela bakın Kanada'ya. Vatandaşlık başvurusunda bulunmak isteyenlerin meslekleri şunlar olmalıdır derler. Duvar ustası, kepçe operatörü, düğün fotoğrafçısı v.s

    --Gerçekler--
    Herşey torpilde bitiyor...
    Sonuna kadar hak veriyorum size.



    Bende iç mimar işe alımı yapıyordum. 3dmax iyi bilmez inşaat saha deneyimi sıfır 3000 maaş ister aşağısına çalışmazmış paşam.. ya tamam arkadaş okul okudunda insanların çöpe atacak parası yok kı biraz az maaşla başla piyasa yap deneyim yap sonra önüne bak.. bu devirde birden fazla mesleğiniz olmalı tek bir seçeneğe bağlı kalmayın. Girişken olun



    1 hafta önce bir amca ila tanıştım bu amcamız zamaninda tofaşa tampon dikiz aynası uretiyormus. Daha sonraları tofaş dediğimiz fiyattan yapacaksın yapmayacaksan sana iş yok denmiş.. amcamızda karadenizli atara atar yapmış. Dil bilmem yol bilmem aldım çantayı çıktım yurtdışına tarzanca dilimle tavuk sulama nipeli pazarladım ilk siparişim 5000 adet idi hemen turkiyede döndüm ödeme şartlarını bile konuşmadım. Küçük merdiven altı bir atölyede başladım üretime dedi. Arkadaşlar şuan o cahil gözüyle baktığınız adam 35 ülkeye ihracaat yapiyor ve sadece nipel uretiyor 5 cm lik plastik parçası.. işin kısacası okumak sizi en tepeye koymaz bir cahile göre biraz daha pratik düşünceli olmanızı sağlar.işi herkes öğrenir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    Sırf muhalefet olsun diye mesaj yazmaktan bıkmadınız mı? Böyle sığ muhalefet yapmanın da artık bir anlamı kaldı mı ki? Hep aynı kuru ezber klişe cümleler. Gerçek işsizlik şu kadarmış, bu kadarmış. Bir tane de özgün cümle kurabilen yok. Papağan gibi her zamam hep aynı ezber cümleler. Yok mu mesela şöyle özgün cümleleri olan:

    İşsiz olmanın bir mantığı var, asıl sorun çalışıp da işsiz gibi olmak!

    Resmi olarak işsiz görülenlerin %5lik kısmın aylık geliri asgari ücretle çalışanlardan daha fazla!
    Fransadan konuşmak kolay seher hanım. Buyrun ülkenize gelin de öyle değerlendirin konuyu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.