Şimdi Ara

İstanbul 3. Havalimanı (Ana Konu) (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
5
Favori
19.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • istanbul Yeni Havalimanı ulaşım hatları ücretleri:
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/3-havalimani-ulasim-hatlari-ve-ucretleri-belli-oldu-40943875
    http://www.kokpit.aero/tum-ulasim-hatlari-ve-ucretleri
    http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/yeni-havalimani-ulasim-ihalesini-kazanan-belli-oldu.html
    http://www.kokpit.aero/yeni-istanbul-havalimani-tasima-ihalesi

    Çok pahalı bana kalırsa. Beylikdüzünden taksi 150TL civarı tutar. Kendi arabamla gitsem 36km yolu ort 7 litre yakan benzinli bir arabayla gitsem benzin 6.26 dan toplam tutar 15tl. 52km gidersek 23tl. 4-5 kişi gidebiliyoruz. Otobüse 4 kişilk bir aile binse 84 tl verecek. Dönüşüde cabası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 15 Eylül 2018; 17:25:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: purple

    http://haber.sol.org.tr/turkiye/yeni-havalimani-nedeniyle-bulgaristana-yuklu-miktarda-odeme-yapilacak-246262



    Yazıda yer alan sorular düşündürücü.
    Yeni Havaalanı ile ilgili merak edilen onlarca soru var fakat ben Bulgaristan meselesine pek inanmıyorum, mantıklı gelmiyor. Yeni Havaalanı yaza yaza bir hal oldum LTFM koduyla yazacağım artık. LTFM nin Atatürk LTBA ile aynı patern genişliğine sahip olacağını ön görüyorum. İniş ve kalkışlarda Bulgaristana ödenecek bir para yok bence ancak Bulgaristan hava sahsına olan yakınlığı nedeniyle batıya doğru yapılan uçuşlarda daha çabuk hava sahası terk edildiği için öyle görünüyor olabilir. Hava sahalarını geçerken ödenen ücretler ise doğal olarak ödenir.
    https://www.euscoop.com/en/2018/8/31/turkey-will-not-pay-bulgaria-romania-greece-airspace-domestic-flights bu haber daha mantıklı geliyor. İç hat uçan uçakların herhangi bir ödeme yapmayacaklarından bahsetmiş ama dış hatlarında ödeyeceğini pek mantıklı bulmuyorum. Dediğim gibi Batıya doğru planlanan bir uçuş varsa her durumda o sahadan geçecek ve ödeyecek.

    İstanbul 3. Havalimanı (Ana Konu)
    Tabi ki FIR haritasına baktığımızda Atatürke kıyasla 20nm civarı daha yakın ama Bulgaristan hava sahasına 50nm den birazcık daha fazla bir uzaklığı var gibi görünüyor. Tam olarak bilgim yok ama fikrim bu şekildedir.
    Diğer sorulara değinecek olursak aralarında çok mantıklı sorular var ama bir o kadar da gereksiz sorular var biraz abartılmış bazı sorular. Yedek meydan konusu da bana mantıklı gelmiyor. Atatürk için yedek meydan Sabiha ve izmir. LTFM için de aynısı uygulanacaktır. Atatürk havaalanı hizmete devam etseydi daha iyi olurdu başka bir meydan daha olmuş olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 3 Eylül 2018; 5:8:27 >
  • http://www.kokpit.aero/yeni-havalimani-yumusak-gecis

    ''BASIN EKSPRESS NE OLACAK?

    Yeni havalimanının devreye girmesiyle birlikte ilk 1-2 yıllık dönem toplu taşıma açısından sıkıntılı geçecek. Bunun ana nedenlerinden biri metronun 2019 sonunda açılacak olması. Bir de sektörel iki ana sorun var.

    Havalimanı devreye girdiğinde en az 1 yıllık dönemde tüm ikram Atatürk Havalimanı’nda hazırlanacak ve buradan Basın Ekspres yolunu kullanarak yeni havalimanına gönderilecek.

    Bir de kargo yönü var. Yeni kargo merkezinin inşaatının tamamlanmasına kadar kargo uçakları Atatürk Havalimanı’nı kullanacak. Buradan kargonun dağıtılması için yükün tekrar TIR’lara yüklenmesi ve uçak altı kargo için yeni havalimanına gönderilmesi gerekiyor.

    Yani ikram ve kargo kamyonları da İstanbul’un atar damarlarından biri olan Basın Ekspres yolunda daha uzun süre boy gösterecek.''
  • Bu havalimanında uçakların bakımı yapılacak mı? THY TEKNİK, mytechnic falan kurulacak mı içine ? Uçak bakım teknisyeni olacağım ileri de Eskişehir teknik üniversitesinde Avionics okuyorum, bizlere istihdam sağlanıcak mı acaba ?
  • https://www.youtube.com/watch?v=rz1A3vDoSAs 3. Havaalanı hakkında Güntay Şimşek röpörtaj yapmıştı. Yaklaşık 1 ay önce Habertürk te yayınlanmış bu röpörtajı seyretmek isteyenler olabilir. Bazı merak edilen soruları da cevaplıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ulussoy

    Bu havalimanında uçakların bakımı yapılacak mı? THY TEKNİK, mytechnic falan kurulacak mı içine ? Uçak bakım teknisyeni olacağım ileri de Eskişehir teknik üniversitesinde Avionics okuyorum, bizlere istihdam sağlanıcak mı acaba ?
    Benim bildiğim kadarı ile henüz Hangarların inşaatı bitmedi. Teknik kısım tabi ki de kurulacaktır. Şirketler 3. havaalanına daha kapsamlı, donanımlı ve kullanışlı bir yapı kurmak istiyor. Ama ne zaman hizmete girecek bilmiyorum. Atatürk te ki istihdam nasıl sağlanıyorsa aynı şekilde sağlanacaktır. Değişen bir şey yok bence.
  • Fiyatlar pahalı ama bir sorum var. Bu seferler yanlış bilmiyorsam 29 Ekim günü başlayacak

    Teknofest 2018 için yenikapı, otogar, eminönü gibi yerlerden 3. havalimanına nasıl gidilecek bilen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phorever -- 5 Eylül 2018; 1:39:13 >
  • Yeni havalimanının açılışı ertelenecek mi?
    http://www.kokpit.aero/istanbul-yeni-havalimani-acilis-erteleme-gundemde

    ''İstanbul Yeni Havalimanı’ için hedef 29 Ekim. 60 günden daha az sürenin kaldığı açılışta ilk etapta bir aylık bir gecikmenin olabileceği konuşulmaya başlandı.

    İnşaat çalışmalarının önemli bölümü bitirilirken sistem testlerinin tam olarak tamamlanmamış olması bu gecikmeye neden olarak gösteriliyor.

    Geçtiğimiz günlerde Kokpit.aero’nun Genel Koordinatörü Tolga Özbek, operasyonun ‘yumuşak geçiş’ ile olacağına dikkat çekmişti.

    Havayolu şirketleri taşınma ve sonrasında operasyonun aktarılmasında yaşanabilecek sorunların kar topu gibi kısa sürede ciddi boyuta ulaşabileceğine dikkat çekerek ‘yumuşak geçiş’ ile sorunların daha çabuk ve aşamalı olarak çözülebileceğine dikkat çekiyor.

    GECİKME SÜRESİ UZAYABİLİR

    İlk etapta bir aylık gecikme planlansa da bazı uzmanlar bu sürenin üç aya kadar uzayabileceğini belirtiyor. Önümüzdeki günlerde bu kararın resmi olarak şirketlere de açıklanması bekleniyor.

    FOD BÜYÜK SORUN

    İstanbul Yeni Havalimanı inşaatı sırasında çok ciddi hafriyat yapıldı. Çalışmalar sırasında meydanda ciddi FOD olarak adlandırılan Foreign Object Damage yani Yabancı Madde Hasarı oluşturabilecek taş-toprak ve inşaat artıkları da uçuş operasyonlarını etkilemesi bekleniyor. Havacılıkta motorların en büyük düşmanı olan FOD, yüzbinlerce dolarlık hasara neden olabiliyor.

    Uzmanlar, bölgedeki rüzgarlara da dikkat çekerek FOD konusunun çözümlenmesi ile operasyonun tam olarak başlayabileceğini ifade ediyor.''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 14 Eylül 2018; 19:41:44 >
  • http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/3-havalimaninin-adi-belli-oldu.html
    http://www.kokpit.aero/abdulhamid-han-mi
    https://eksisozluk.com/abdulhamid-han-havalimani--5190992?a=popular

    İstanbul Yeni Havalimanının adının Abdülhamid han olacağı iddiaları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 8 Eylül 2018; 21:29:20 >
  • https://www.youtube.com/watch?v=nhh2qwyl0Lw

    140JOURNOS
    KUZEY-BÖLÜM 4

    Bu kanalı bilmeyen varsa tüm videolarını izlesin derim. Her şeye inceden dokunduran bu kanal 3.havaalanına da dokundu. İyi Seyirler.
  • http://www.borsagundem.com/haber/3-havalimaninda-muthis-prova/1222941 bu iş için 2 milyon dolar bütçe ayırmışlardı
    http://www.kokpit.aero/5-bin-ogrenciyle-prova bu günlerde ise bedavaya getirmeye çalışıyorlar gibi geldi bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 11 Eylül 2018; 16:57:17 >
  • Otobüs ihalesi iptal edildi.
    http://www.kokpit.aero/yeni-havalimani-otobus-ihalesi
    http://www.kokpit.aero/istanbul-yeni-havalimani-acilisa-46-gun-var
    http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/yeni-havalimani-otobus-ihalesi-iptal-edildi.html ne oldu da iptal edildi acaba hmm bu terslikte bir iş mi var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 14 Eylül 2018; 19:40:41 >
  • http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/thyden-flas-yeni-havalimani-karari.html

    ARALIK SONUNDA TAMAMEN TAŞINACAK

    THY’nin daha önceki aylarda da kademeli taşınma konusunda niyetinin olduğu ancak kademeli yerine THY’nin topyekün taşınması yönünde baskın kanaat oluştuğu biliniyordu. THY’nin kademeli taşınması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ikna edildiği, Aralık ayı sonuna kadar tüm uçakların yeni havalimanından operasyon yapıyor hale geleceği bildirildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 15 Eylül 2018; 16:22:15 >
  • https://eksisozluk.com/15-eylul-2018-3-havaalani-gozaltilari--5786172?a=popular
    http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/istanbul-yeni-havalimaninda-gece-yarisi-baskini.html

    Haberler gerçekten sinir bozucu. Benim düşünceme göre göz altıların sebebi inşaatı yavaşlatmak isteyen provokatif birileri var düşüncesiyle hareket etmeleri olabilir. Ama işçilere resmen zulüm ediliyor. 3.Havaalanı lanetli bir yer gibi geliyor artık bana çünkü gördüğüm kadarıyla büyük bir kesim artık bu havaalanından huzursuz. Bu ülke bitik durumda artık söyleyecek söz bulamıyorum.

    Farklı kaynaklardan bir çok bilgiye ulaşabiliyorsunuz ama gördüğümüz sonuç işçilerin memnun olmadığıdır kul hakkına girildiğidir.https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/3-havalimani-insaatinda-eylem-sabaha-karsi-600-gozalti-2627546/

    A habere göre ise Batılıların oyunuhttps://www.ahaber.com.tr/gundem/2018/09/15/3-havalimaninda-buyuk-provokasyon-1537019019

    Mantık süzgecinden geçirip artık siz karar verin hangisinin doğru olduğuna.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 15 Eylül 2018; 17:7:45 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.