Şimdi Ara

İstanbul Havalimanı hakkında bilmeniz gereken her şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
3.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    2013 yılında hazırlıklarına başlanan ve benzerine az rastlanır büyüklükte bir inşa sürecinin ardından ilk etabı tamamlanan İstanbul Havalimanı, dün düzenlenen etkinlikle resmen açıldı. Dünyanın ulaşım merkezi haline gelerek Türkiye'nin ekonomisine büyük katkı sağlaması beklenen yeni havalimanında ilk uçuşlar başlarken, biz de İstanbul Havalimanı hakkında merak edilen detayları sizler için derledik.
     
    Avrupa yakasında, Karadeniz kıyısındaki bölgede Tayakadın ve Akpınar köyleri arasındaki alana inşa edilen İstanbul Havalimanı, 76.5 kilometrekarelik alana yayılıyor. Dün ilk etabının açılışı gerçekleşen yeni havalimanının inşası önümüzdeki yıllarda da devam edecek ve 2023 yılına kadar tüm etapların inşası tamamlanacak.
     

    Dünyanın en büyük havalimanı olacak 

     
    İnşası tamamlanan ilk etabıyla 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olan İstanbul Havalimanı; tamamlandığında 6 bağımsız pisti, 500 uçaklık apron sahası, 70 bin araçlık otoparkı ve 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olacak.
     
    250'den fazla havayolu şirketine ev sahipliği yapacak İstanbul Havalimanı'nda 350'den fazla rotaya uçuş gerçekleşecek ve günde 2 bin uçak iniş kalkış yapabilecek. Yeni havalimanında Airbus A380 ve Boing 737-800 gibi günümüzde yaygın kullanılan her türlü uçağın iniş kalkışı da mümkün olacak.
     
     
    2 bağımsız pist, taksi yolları, apron-terminal binaları, hizmet binaları, hava trafik, haberleşme ve meteoroloji sistemlerinden  oluşan birinci etapta özellikle 90 milyon yolcu kapasiteli ana terminal binası dikkat çekiyor. 1 milyon 300 bin metrekarelik büyüklüğüyle dünyanın en büyük terminal binası olan yapının içi Türk mimarisine uygun olarak hazırlanırken, terminalin çatısı da Mimar Sinan'ın eserlerinden esinlenilerek yapıldı.
     
    Terminal binasındaki duty-free alanına ise Boğaziçi görüntüsü verilecek. 53 bin metrekarelik alana yayılacak duty-free alanı 6 bölümden oluşacak. Bu alanın 6500 metrekaresinde lüks butik mağazalar yer alırken, 3000 metrekare alan da Türk ürünlerinin satılacağı pazar konseptinde mağazalara ayrılacak.
        
    442 odalı bir otelin bulunduğu İstanbul Havalimanı'nda ayrıca 21 bin dinlenme koltuğu, 640 adet asansör ve yürüyen merdiven, 8 bin 671 kapı, 42 kilometre uzunluğunda bagaj bandı ve 239 tuvalet bulunacak. Toplam 13 chek-in adasının olacağı terminalde yolcuların uçağa biniş işlemlerini gerçekleştireceği 468 banko yer alacak.
     

    Türkiye'ye maliyeti ve kira bedeli

     
    10 milyar 247 milyon euro yatırım maliyeti ile Türkiye tarihinin en büyük yatırımı olan İstanbul Havalimanı; Cengiz, Kolin, Limak ve Mapa'dan oluşan ortak girişim tarafından yapıldı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan havalimanını 25 yıl boyunca bu ortak girişim işletecek. 
     
    İstanbul Grand Airport (İGA) ismi altında birleşen bu girişim, devlete yıllık 1.1 milyar euro olmak üzere 25 yılda KDV dahil 26 milyar euro kira ödeyecek. Bu sayede devletin kasasına KDV ile birlikte yaklaşık 176 milyar lira para girecek.
     

    Ulaşım

      
    İstanbul Havalimanı'nda ilk dönemde en büyük sıkıntı ulaşım olacak gibi görünüyor. Yeni havalimanına şimdilik metro ile ulaşım sağlanamıyor. İlk aşamada ulaşım otobüs ve taksiler ile sağlanacak.  İETT; Mecidiyeköy, Halkalı ve Atatürk Havalimanı'ndan yeni havalimanına seferler düzenleyecek. 18 farklı hatta 150 otobüs şehir merkezinden havalimanına ve havalimanından şehir merkezine yolcu taşıyacak.
     
    Bu seferlerde ücretler 12 ile 30 TL arasında değişecek. Ödemeler İstanbul Kart ile yapılırken, ücretlerde yıl sonuna kadar yüzde 50 indirim olacak. Yeni havalimanı ocak ayına kadar tam kapasite olarak hizmet veremeyeceği için otobüs saatleri, mevcut uçuş planına göre kademeli olarak belirlenecek. 
     
    İstanbul Havalimanı'nda taksi hizmeti için İstanbul 34 No'lu Taksiciler Kooperatifi ile anlaşma imzalandı. Yolcu deneyimini geliştirmek için yüksek kalite standartları belirlenirken, taksi şoförlerine İngilizce eğitimi verildi. İlk etapta 660 taksinin çalışacağı havalimanında zamanla taksi sayısı arttırılacak.
     
    Yeni havalimanına metroyla ulaşımın 2019 sonunda başlaması bekleniyor. Şu sıralar yapımı süren 27 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe - Yeni Havalimanı metrosunun 2019 yılı sonunda hizmete açılması bekleniyor. Ayrıca bir kolu Gayrettepe'ye bir kolu da Halkalı'ya uzanan metro hatları ve bağlantı noktaları için çalışmalar sürüyor. Halkalı - Yeni Havalimanı metrosunun ise 2020 yılında açılması bekleniyor.
     
    İstanbul Havalimanı'na özel araçla gelecekler için de yol ve otopark çalışmaları yapıldı. Yeni havalimanının ilk etabında 40 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark bulunuyor. 30 Aralık'a kadar havalimanında otopark hizmeti ücretsiz olacak. Çok sayıda oto kiralama ofisinin de yer alacağı havalimanında, paylaşımlı araç uygulamalarının da faaliyete geçmesi bekleniyor.
     

    Veri ve iletişim teknolojileri

      
    Dünyanın en akıllı havalimanlarından biri olacak İstanbul Havalimanı’nda 3 adet veri merkezi, 102 adet entegre sistem, 467 adet sunucu, 780 telekomünikasyon odası, 3257 adet kartlı geçiş noktası, 3267 uçuş bilgi monitörü, 4549 destek verilen bilgisayar ve 9000 adet güvenlik kamerası yer alacak.
     
    Bu teknolojik geliştirmeler sayesinde havalimanında bagaj bekleme süresi de azalacak. Saatte 10 bin 800 bagaj işletme kapasitesine sahip 42 kilometre uzunluğundaki bagaj sistemi sayesinde bagajlar kısa sürede uçaklara ve yolculara ulaştırılacak. 

    20 milyon GB’lık data alanına sahip havalimanı, ortalama bir şehirde bulunan 80 bin network portu kadar bir porta sahip olacak. Havalimanına, İstanbul - Berlin arasındaki mesafeye eşit olan 1700 km uzunluğunda fiber kablo döşendi.
     
    İstanbul Havalimanı’nın tüm teknolojik altyapısını ve bilişim hizmetlerini İGA Bilişim sağlayacak. İGA Bilişim, yerli mühendislerin geliştirdiği milli sistemleri kullanacak ve 780 kişilik ekip ile havalimanının, altyapı, güvenlik, havacılık, iş uygulamaları ve yazılım geliştirme gibi 5 ana sistemini idare edecek.
     
    Yeni havalimanında iletişimi sağlamak için Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell iş birliğiyle ortak altyapı kuruldu. Böylece yeni havalimanında cep telefonu ve siber altyapı ortak kullanılacak.  Havalimanında 55 bin kişiye eş zamanlı olarak kesintisiz, hızlı ve güvenli internet sağlanacak.
     

    Güvenlik 

      
    Havalimanının güvenliği için 3500 güvenlik görevlisi ve son teknoloji 9000 akıllı kamera iş başında olacak. 60 metrede bir sabit kameralar, 360 metrede bir PTZ kameralar, 720 metrede bir termal kameralar ve fiber optik sensörler yer alacak.
     
    9 bin akıllı kameraya tanımlanan 8 kusurlu hareketten birini yapanlar anında tespit edilecek. Ayrıca havalimanında yüz ve plaka tanıma için gerekli altyapılar da kuruldu. Havalimanının güvenliği ana terminal içinde bulunan sanal kuleden idare edilecek.
     
    Yeni havalimanında ilk kez yer radarları kullanılacak. Havalimanı çevresindeki hareketlilik 2.5 kilometre mesafeden başlayarak tespit edilebilecek.
     

    İlk Uçuşlar 

     
    İstanbul Havalimanı'ndaki ilk ticari uçuş THY'nin 31 Ekim günü saat 11.30'daki İstanbul-Ankara seferi olacak. THY ilk seferini Boeing 777 tipi geniş gövdeli uçakla gerçekleştirirken, yeni havalimanındaki ikinci sefer ise Boeing 737-800 tipi uçakla yapılacak.
     
    İlk etapta günlük 5 kalkış ve 5 inişin yapılacağı havalimanında, ilk uçuşlar THY tarafından 31 Ekim'de Ankara, 1 Kasım'da Antalya ve 2 Kasım'da İzmir'e gerçekleştirilecek. İlk yurt dışı uçuş ise 1 Kasım'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapılacak. Onu 8 Kasım'da gerçekleşecek Azerbaycan seferi takip edecek.
     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
    İstanbul Havalimanı açıldı
     







  • İstanbul'u dünyanın en önemli "Hub" merkezlerinden biri yapacak olan ve teknolojisiyle, alt yapısı ile, yolcu kapasitesi ile en iyileri barındıran bu havalimanını diğer tüm eşsiz eserleri gibi hayal edip gerçeğe dönüştürdüğü için Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürler. Başka ülkelerin on yıllarca uğraşıp hala tamamlayamadığı hava alanı inşaatları varken, çok kısa bir sürede ilk etabını faaliyete geçiren yüklenici firmalar da ayrıca tebriği hak ediyor.
    Eeeee, hani haberin başlığı "İstanbul Havalimanı Hakkında Bilmemiz gereken HER ŞEY" idi?

    Bunu açtılar diye Atatürk Havalimanını kapattılar.
    Onun hakkında bir bilgi yok. Hani her şeydi?
    Adamlar Türklükten de Atatürk'den de nefret ediyorlar.
    29 Ekim'de ne yapsak da törenlere gitmesek diye yer aradılar...
    Olay fikirde bitiyor. Şimdi Türkiye'ye uçacak olan insanlar Atatürk Havalimanı yerine İstanbul Havalimanı adını duyacaklar.
    Atatürk'ten ve adından nefret ediliyor. İsmi kullanılmasın da insanların sevgisini azaltalım, unutturalım planı işliyor.
    Sana göre Atatürk Havalimanı kapatılmadı. Bana göre kapatıldı. Orayı da yavaştan yavaştan unutturup, sonra da "Bu milletin
    a.... koyacağız" diyen adamlar gibi birine peşkeş çekerler...
  • Hadi bakalım hayırlı olsun 3. havalimanımız.

  • Malum yerlerden emir gelmiş belli ki...

  • İnşallah metro hemen tamamlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1600TL maaş alıp havalimanını diyenlerden allah uzak eylesin

  • İhale şartnamesinde 90 metre zemin dolgusu istenirken ihale sonrası bu yükseklik neden 60 metreye düşürüldü. En başta 60 metre denseydi ihale bedeli daha düşük çıkmaz mıydı. Bu 30 metrelik farkın bedeli müteahhide gideceğine devletin cebinde kalmaz mıydı? Bunun da bilmem gereken bir şey olduğunu düşünüyorum ama haberde göremedim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yunanistana her kalkan ucak icin para odeme meselesi vardi bi ara o noldu acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeye karşı çakallar toplandı yine.

  • Insanimiz o kadar cahil ki, eger editör bile 737-800 ü dunyanin en buyuk ucaklarindan biri zannederse, dusunemeyen halkin havalimani insaatini matah birsey zannetmesi geyet normal...

  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    Medyada sansür oldugu ıcın gercekler gızlenıyor ve yazılmıyor. Bır gun bunlar gıdınce tüm kirli çamaşırları ortaya dokulecek. Cengız inşaat varsa bilin ki orada yolsuzlukta vardır.
  • quote:

    Yeni havalimanında Airbus A380 ve Boing 737-800 gibi günümüzde kullanılan en büyük uçakların


    Şu haberleri kopyala-yapistir yapmayin.B737-800 ne alaka? B747-8'dir o.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 737-800 gibi en büyük yolcu uçakları inecekse ne ala ama yeni modeli olan 737-800Max için bir planları varmı acaba? Haberi yapan bu konuyada açıklık getirsin. Herhalde paralel pist kullanıma açılınca oda gelebilir. İniş takımlarının birini bir piste diğerini öteki piste hooopp tamamdır.

  • Haber editoru devletin kasasina giren parayi yazmis ama devletin kasasindan cikan paraya kulaklarini kapatmis.

    Verilen yolcu garantisini, 6,3 milyar euro teminat bedelini vs bizmi yazacagiz.

    Sadece baharda 400 000 kusun gectigi guzergahta yeni havaalani bulunuyormu bulunmuyormu?

    Haberi tarafsiz sekilde tum gercekleriyle yazamiyorsaniz lutfen teknolojiye iliskin yazilar yayinlayin. Veya kisadan bu isi burakin.

    Saygilar.

  • İstanbul'u dünyanın en önemli "Hub" merkezlerinden biri yapacak olan ve teknolojisiyle, alt yapısı ile, yolcu kapasitesi ile en iyileri barındıran bu havalimanını diğer tüm eşsiz eserleri gibi hayal edip gerçeğe dönüştürdüğü için Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürler. Başka ülkelerin on yıllarca uğraşıp hala tamamlayamadığı hava alanı inşaatları varken, çok kısa bir sürede ilk etabını faaliyete geçiren yüklenici firmalar da ayrıca tebriği hak ediyor.

  • Eeeee, hani haberin başlığı "İstanbul Havalimanı Hakkında Bilmemiz gereken HER ŞEY" idi?

    Bunu açtılar diye Atatürk Havalimanını kapattılar.
    Onun hakkında bir bilgi yok. Hani her şeydi?
    Adamlar Türklükten de Atatürk'den de nefret ediyorlar.
    29 Ekim'de ne yapsak da törenlere gitmesek diye yer aradılar...

  • Hayırlı olsun the chapulculara kulak asmayın kodları öyle...

  • Cengizi görmek hiç hoşuma gitmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    abimiz geçen hafta beğeni 1.si idi bu hafta ortalarda geziyor biraz like atın yoksa kalpten gidecek.....

  • Ekrem71.5 kullanıcısına yanıt
    Tespit on numara

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.