Şimdi Ara

İşte dünyanın en çok kilometre yapan Tesla Modeli; üç yılda tam 650 bin kilometre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    Güney Kaliforniya merkezli Tesloop, Amerika’da ring hizmeti veren şirketlerden yalnızca bir tanesi. Adından da anlaşılabileceği üzere yalnızca Tesla’nın elektrikli araçlarıyla hizmet veren bu şirket, Los Angeles ve Las Vegas hattında kullandıkları Tesla Model S’in yaklaşık 650 bin kilometreye ulaştığını açıkladı.
     

    Tesloop’un eHawk olarak adlandırdığı Model S 90D, şirketin en eski araçlarından bir tanesi. Yaklaşık 650 bin kilometreye ulaşan elektrikli araç, dünyanın en çok kilometre yapan Tesla modeli olarak kayıtlara geçmeyi başardı. Bu durumu kendi blog sayfası üzerinden duyuran Tesloop, bu kilometreye ulaşana dek yapılan bakım masraflarını da diğer araçlarla karşılaştırmalı bir biçimde yayınladı.

     

    Yakıt ve bakım masraflarını büyük oranda düşürdü 

    Şirket tarafından yayınlanan listede Tesla Model S’in toplam bakım masrafları yaklaşık 19 bin dolar olarak açıklandı. Aracın genel onarım masraflarını 6.700 dolar, planlı bakım masraflarını da 12.200 dolar düşürdüğü belirtildi. Yapılan karşılaştırmada, ring hizmetinde kullanılan bir başka araç Lincoln Town Car’ın bakım masraflarının 88 bin dolar civarında seyrettiği açıklandı. Bu da iki araç arasındaki farkı çarpıcı bir biçimde ortaya koymuş oldu. Tabii ki bu rakamlarda Amerika'da el işçiliğinin oldukça pahalı olmasının da etkisi büyük.

     
     

    Bataryası yalnızca iki kez değiştirildi 

    650 bin kilometreye ulaşan Tesla Model S’te şimdiye dek 2 kez batarya değişimi yapıldığı belirtildi. Bunlardan ilki 300 bin kilometre civarında gerçekleşti. Bu esnada batarya ömründe sadece %6 azalma olduğu, fakat şirketin bataryayı şarj etme sıklığında görülen bir sorun nedeniyle bataryanın değiştirildiği açıklandı. İkinci değişim ise 520 bin kilometreye gelindiğinde yapıldı. Burada batarya ömrünün yaklaşık %22 oranında azaldığı belirtildi. Üstelik bu değişimler 8 yıllık garanti kapsamında gerçekleşti.

     

    Ring servisinde yüz binlerce kilometre yapan Tesla Model X’in kabin tarafında, özellikle koltuklarda herhangi bir deformasyon yaşanmaması da oldukça kaliteli malzemeler kullanıldığını gözler önüne seriyor.

     







  • pil kaç para acaba ????

  • Ucuz olduğunu düşünmüyorum en az 4000+ $ tahminimce

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 8 yıl garantisi varmış daha ne olsun

  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz_sea

    pil kaç para acaba ????
    Beleş değişmiştir 8 yıl garantisi var. Zaten orası Türkiye değil özel üretim araçlar hariç 10 yıl arabanın ömrüdür.
  • Teslayi zarara sokmus :D Garanti kapsaminda 2 batarya degismis. 90*150:13500 dolar batarya maliyeti . 23600 Dolarlik batarya degisimi Garanti kapsaminda yapilmis.

  • 2023 te teslayi aldığımız zaman yerli ve milli olmanın ayricaliklarini tadacagiz
    Az kaldı şunun surasinda kaç gün var
    Sıkın disinizi biraz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elektrikli otomobil her türlü daha avantajlı demek ki.

  • Reklamın etkisini düşünürsek aslında Tesla bu işten karlı çıkmış oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parayı bulayım ne bmw ne mercedes ilk işim Uzun menzilli bir Tesla almak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piller oldukça pahalı hala.pil değişimleri garanti kapsamına alınmadan maliyet hesaplanmalı.böyle daha gerçekçi olur bence.piller mutlaka daha da ucuzlamalı ve tek şarjda daha uzun menzil sağlanmalı.

  • Elektrikli arabalar motor ve mesefa konusunda iyi yerlere geldiler ama batarya konusu hala sıkıntı. Mobil cihazlar nerelere geldi hala en büyük sıkıntıları bataryalar. Ömrünün azalmması, ağırlığı, sıcaklığa göre kapasitesinin etkilenmesi ve kolay yanıcı olması hala beni elektrikli arabalara soğruk tutan şeydir. Onun dışında en başta sessiz olmaları tek başına alınması için yeterli sebeptir.

  • 3 yılda 650bin yapmış 2 yıla milyonu devirir bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • elektrikli araclarin en buyuk avantajlarindan bir taneside bu. mekanik, disli parca az oldugu icin cok daha az bakim istiyor, cok daha uzun dayaniyor. su an uretilen tesla araclarin motor omru 1milyon mil. 1,6 milyon km. karsilastirma yaparsak benzinli araclar elektriklilerin yaninda buharli araba gibi kaliyor, agir hantal, cok bakim isteyen yagli pasli.

  • Piller bedavaya değişmiş fakat değişmese bile 10 yıllık bir araçta ortalama yüzde 20 performans kaybı oluyor tabiki tesla pil değişim maliyetlerini de hesaplayarak satıyor arabaları ama en büyük avantaj sadece arabanın az yakması değil elektrikli arabaların az bakım istemesi ve az sorun çıkartması sayesinde siz kendiniz bile ödeseniz bakım maliyetlerini yinede az tutacak başka bir marka araç 3 yılda o kadar KÖ yapsaydı zaten çöp olurdu elektrikli araçların motoru sanılanın aksine çok ucuz oyüzden 50-100bin km olmadan motoru değişen teslalar da var. Batarya üretim hacmi de arttıkça batarya fiyatları düşüyor tek sıkıntı menzil oda 10 yıl içinde çözülür 2 seçenek var ya araçlar benzin alır gibi dakikalar içinde full şarj olabilecek yada bataryalar sizi çok uzun örnek 1000km soluksuz götürebilecek onu zaman içinde görücez artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bakım masrafı 19.000 $

    Normal mi yani bu ? Kimse bunu konuşmamış

    Su soğutma sistemi (Radyatör, devirdaim, antifriz vs.)
    Şanzıman (bakımı, yağı, debriyaj baskı balatası, vs)
    Motor (buji, ateşleme sistemi, subap, piston vs.)

    Özetle aklıma gelmeyen daha birçok Mekanik anlamda parçanın bulunmadığı bir araç için bu rakam çok değil mi ?

    +

    Ücretsiz 2 defada pil değişimi .. (düşündürücü değilmi)

    Elon MUSK ve TESLA hayranları için sanırım bunlar sorun değil

  • içten yanmalı motora sahip bir aracın bu km'de amerikada servise ödeteceği para yaklaşık 36 bin dolar. Ki bu dediğim servisin her biri sadece 800 dolarlık sıradan filtre değişimlerinden ibaret, ağır bakımları hesaba katarsak 45-50 bin dolardan aşağı çıkmaz. Haliyle 19bin dolar deve de kulak...
  • Mekanik dişli parçası yok neyi bozulacak zaten?? Bozulsa bozulsa cam düğmesi kliması vs bozulacak onlar bile düşük ihtimal bu kalite ataç için..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihmhizli F kullanıcısına yanıt
    Diğer aracın bakım maliyeti 88 bin dolar

    Onunla karşılaştırınca çok düşük bakım maliyeti demek. Amerikada işçilik çok pahalı diye düşününce bu yüksek fiyat olmuyor. Yazıda geçiyor.

    Türkiyeye gelince bakım maliyeti 3 yıllık 19 bin dolar olmayacak yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihmhizli F kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ABD işçilik maliyetleri yüksektir.Piyasa tüketime endeksli olduğu için tamir işi pek rağbet görmez yapılınca da ucuza gelmez.

    Ayrıca,
    1: Araçta redüksiyon var.Gavurun powertrain dediği motordan gelen gücü tekere aktaran bunun içinde sabit dişliler kullanan sistem.Çok istisnai olsa da bunun içinde bakım gerekiyor.

    2: Süspansiyon sistemi,ön takım direksiyon sistemi klima sistemi v.s gibi içten yanmalı araçlarda da bulunan sistemler olduğu gibi ek olarak batarya iklimlendirme sistemi de mevcut.Yani saniyi ağzı ile "Aks bilyasi" bunda da bozulur/değişir.

    3:Filtre sayısı sıradan araca göre oldukça fazla ve büyük.Hepa filtre gibi pahalı sarf malzeme kullanıyorlar.

    4:Aracın yaptığı kilometre anormal.Türkiye'de araç kiralasanız bile bu rakama sürede kolay kolay kimse ulaşamaz.Zaten istisnai durum olduğu için açıklama yapmışlar.Bu kadar km işin içine girince normalde olmayan arıza ve değişimlerde işin içine giriyor.Yoksa siz kullansanız ne o maliyeti ne o km'yi bulursunuz.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.