Şimdi Ara

işTeknik: Dizüstü bilgisayarda panel değiştirmeyi deniyoruz. 'Video Rehber' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
5.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sendemi casper ?
  • demekki z500 ün paneline dokunmayacağım , kötü oldu bu
  • güzel video olmuş çalışsaydı şaşardım zaten.

  • Garanti etiketiyle ilgili;



    Bir eve toplama bilgisayar alınmıştır. 256 MB bellek olarak anlaşılmıştır. Adam kasaya 256 yerine 512 takmış. Adam eve geliyor ve yanlış takmışız diyor ve 256'yı takıp 512'yi götürüyor. Sonra bilgisayar garantilik oluyor ve garantiye gönderiliyor. Adam "Bilgisayara müdahale ettiniz mi?" diyor. "Yok." falan denmesine rağmen adam "Garanti etiketi yırtılmış, garanti dışıdır cihazınız." diyor. Karşı taraf ise ram sökülürken garanti etiketinin yırtıldığını çok sonra anlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 5 Temmuz 2013; 2:16:19 >
  • mesut hocam yanlıştan ziyade;

    panel değişimi için plastik levye vs. gibi araçlara ihtiyaç yok. çerçeveyi sökme işlemine kenarlardan değil içeriden başlamanız tırnaklar açısından daha sağlıklı olacaktır. çerçeve vidalarını söktükten sonra alt kısmın iç tarafından elle çekerek kolayca ayırabilirsiniz. Panel sökülürken dikkat edilecek hususlar kamera ve wifi kablolarıdır bazı cihazlarda çerçevenin içinden değil ekranın arkasından geçmektedir ve birden asılınca kablolara zarar verme olasılığı yüksektir.
    Ultrabooklarda cihaz ince olduğu için panel etrafına çerçeve konmaz genelde, ancak notebooklarda menteşeye bağlı bir çerçeve vardır ve panel bu çerçeveye yanlardan vidalıdır kimi durumlarda 20ye yakın vida sökülür ve çerçevesi olan cihazlarda wifi kamera kabloları genelde panel arkasına sabittir.
    Bazı notebooklarda data ve besleme için iki ayrı film kablo mevcuttur. işin en hassas kısmı bu iflm kabloları çıkarma ve takmada öne çıkar film kablolar hasar görürse notebook kasasının komple sökülmesi gerekir değiştirmek için. Birçok durumda bu film kablolar hasar görür ekrana görüntü tek renk kırmızı sarı vs. ya da kesik kesik gelir. Birçok servis bunu fırsat bilir ekran değişecek der faiş fiyatlar alıp 10 liralık kabloyu değiştirir.
    Uygulayacak olanlara tavsiyelerim;
    Bazı çerçevelerde silikon ayaklar çok ince sert plastikten yapılmıştır bunu çıkartırken ortadan yada köşeden çıt diye gider, neşter gibi keskin ve ince bir aletle çerçeveyi çizmeden çıkarılmalıdır ayrıca bu ayaklar işlem bittikten sonra altındaki yapışkan özelliğini kaybederse (%90) kaybeder kullanırken düşer. Ekranı bir açarsınız kabak gibi vidalar görünür :) uhu ya da bali gibi temizlenebilecek bir yapışkanla yapıştırmak sağlıklı olacaktır kesinlikle japon ve benzeri yapıştırıcılar kullanmayın ve yapıştırıcıyı çok az sürün ekrana klavyeye yapıştırıcı akmasın.
    Bazı çerçevelerin altında çok ince bir sünger olur. Eğer deforme olmuşsa ve sökerken sünger parçası düşerse ya da eksikse bu süngeri komple çıkarın çünkü ışık sızması olur ve sizi rahatsız eder.
    Eğer panel yanlardan aliminyum çerçeveli ise genelde 3 farklı vida olur bunları doğru yerlerine takmanız gerekmektedir. Vidalar karışısırsa ön çerçeveden taktığınız bir vida ekranın arkasından yada yandan taktığınız vida panelin içinden çıkabilir. Bu tarz kazaları engellemek neyi nerden söktüğünüzü iyi guruplandırıp akülü vidalama kullanmamanız sağlıklı olacaktır.
    Film kabloları sökerken ne aşağıya ne de yukarı doğru zorlamayın film kabloyu tutan güvenlik bantından (genelde ince plastik bir kulak olur) tutarak paralel şekilde yavaşça çekin.
    Çerçeveyi yerine takarken kamera ve wifi kablolarının çerçeve arasına sıkışmadığına emin olun.
    Aklıma gelenler bukadar saygılar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: elfmrt

    mesut hocam yanlıştan ziyade;panel değişimi için plastik levye vs. gibi araçlara ihtiyaç yok. çerçeveyi sökme işlemine kenarlardan değil içeriden başlamanız tırnaklar açısından daha sağlıklı olacaktır. çerçeve vidalarını söktükten sonra alt kısmın iç tarafından elle çekerek kolayca ayırabilirsiniz. Panel sökülürken dikkat edilecek hususlar kamera ve wifi kablolarıdır bazı cihazlarda çerçevenin içinden değil ekranın arkasından geçmektedir ve birden asılınca kablolara zarar verme olasılığı yüksektir. Ultrabooklarda cihaz ince olduğu için panel etrafına çerçeve konmaz genelde, ancak notebooklarda menteşeye bağlı bir çerçeve vardır ve panel bu çerçeveye yanlardan vidalıdır kimi durumlarda 20ye yakın vida sökülür ve çerçevesi olan cihazlarda wifi kamera kabloları genelde panel arkasına sabittir. Bazı notebooklarda data ve besleme için iki ayrı film kablo mevcuttur. işin en hassas kısmı bu iflm kabloları çıkarma ve takmada öne çıkar film kablolar hasar görürse notebook kasasının komple sökülmesi gerekir değiştirmek için. Birçok durumda bu film kablolar hasar görür ekrana görüntü tek renk kırmızı sarı vs. ya da kesik kesik gelir. Birçok servis bunu fırsat bilir ekran değişecek der faiş fiyatlar alıp 10 liralık kabloyu değiştirir.Uygulayacak olanlara tavsiyelerim;Bazı çerçevelerde silikon ayaklar çok ince sert plastikten yapılmıştır bunu çıkartırken ortadan yada köşeden çıt diye gider, neşter gibi keskin ve ince bir aletle çerçeveyi çizmeden çıkarılmalıdır ayrıca bu ayaklar işlem bittikten sonra altındaki yapışkan özelliğini kaybederse (%90) kaybeder kullanırken düşer. Ekranı bir açarsınız kabak gibi vidalar görünür :) uhu ya da bali gibi temizlenebilecek bir yapışkanla yapıştırmak sağlıklı olacaktır kesinlikle japon ve benzeri yapıştırıcılar kullanmayın ve yapıştırıcıyı çok az sürün ekrana klavyeye yapıştırıcı akmasın.Bazı çerçevelerin altında çok ince bir sünger olur. Eğer deforme olmuşsa ve sökerken sünger parçası düşerse ya da eksikse bu süngeri komple çıkarın çünkü ışık sızması olur ve sizi rahatsız eder. Eğer panel yanlardan aliminyum çerçeveli ise genelde 3 farklı vida olur bunları doğru yerlerine takmanız gerekmektedir. Vidalar karışısırsa ön çerçeveden taktığınız bir vida ekranın arkasından yada yandan taktığınız vida panelin içinden çıkabilir. Bu tarz kazaları engellemek neyi nerden söktüğünüzü iyi guruplandırıp akülü vidalama kullanmamanız sağlıklı olacaktır.Film kabloları sökerken ne aşağıya ne de yukarı doğru zorlamayın film kabloyu tutan güvenlik bantından (genelde ince plastik bir kulak olur) tutarak paralel şekilde yavaşça çekin.Çerçeveyi yerine takarken kamera ve wifi kablolarının çerçeve arasına sıkışmadığına emin olun.Aklıma gelenler bukadar saygılar.



    hocam bı gun konuk olsanızda sızın elınızınde dahıl oldugu detaylı bı vıdeo ızlesek...tecrubelerınızı aktarmıs olursunuz...hatta farklı 2-3 modelde olabılır...





  • @cryzboy43 valla sıra bana gelene kadar benden çok daha profesyonel üstatlar var konuk olmayı hak edecek. benim gördüğüm en komplike cihazlar apple, sony ve lenovolar.
  • Bu işi uzmanlara bırakın yani bize :) ahahah sesli güldüm
  • Benim donanımhaberden beklediğim video tarzı açıkcası bu. Hep ürün tanıtımı olmasın. Bu video serisini lütfen devam ettirin. Keyifle izledik.

    Teşekkürler.
  • sorun casperda, kimsenin adını sanını bilmediği anakart vs bileşenleri bir araya getirince yedek parça uydurması zor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri Reklam kokan hareketler bunlar
    Bir bitmediniz arkadaş. En sağlıklısı Misafir yorumlarını kapamak anlaşılan o.


    reklam olmazsa nasıl para kazanacaklar???

  • gayet yararlı bir video olmuş teşekkürler mesut çevik umarım devamı gelir

  • sayın Mesut çevik her ne kadar üzülmemek güç olsa da hiç üzülmeyin çünkü bende samsung laptobu mu sadece çözünürlük için panelini değiştirmeyi düşünüyordum sanırım vazgeçeceğim ama ama ama daha geçen hafta masaüstü pc'min monitörünü değiştirdim sonuçta masaüstü de bilgisayar laptop da çalışmaması için bir neden göremiyorum yeni ekranın bozuk olması ve(bence sorunun kaynağı) normal monitörlerde hem panel olur hemde bir panele ait anakart. Bu mönitörün içindeki anakart sayesinde monitörün ışığını, görüntünün yerini ayarlarız acaba diyorum sizin taktığınız panel laptobun içindeki mönitörün beyni ile uyuşmadğı için çalışması.Sonuçta çalışmaması için hiçbir neden yok.Bu arada başka bir laptopda deneseniz keşke.Umarım laptop ekran kartı, işlemci hatta laptop soğutucu değiştirme işine bile girersiniz





  • kırıldı ! :(

  • Sizin adınıza üzüldüm. işTeknik bölümünün devamını bekliyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri Reklam kokan hareketler bunlar
    Bir bitmediniz arkadaş. En sağlıklısı Misafir yorumlarını kapamak anlaşılan o.


    herşeyi ne kadar güzel anlatmışsınız kapatılmalı bencede reklam kokan hareketmiş papates misafir bu adamlar parayı nereden kazacanak ? akşam taksiye çıkıp gündüz donanimhaberimi yapacak ? adamlar reklamlar sponsorlar olmazsa yurt dışına nasıl gidip gelecek 24 bin liralık pc yi nasıl toplıyacaklar sadece göstermek için onuda söyle sen vereceksin bütün bu masrafları giderleri filan ayrı

  • mesut bey oldukça başarılı bir video çıkarmışsınız ama video da ister istemez emeğiniz ve çabanızın karşılığını alamamanız gerçekten yüzünüze yansımş Ben de bu işin içindeyim ve panel konusunda sizi bilgilendirmek isterim. Öncelikle panel fiziksel ve bağlantılarıyla %100 uyumlu olsa bile kesinlikle bu oranda başarı sağlayamıyorsunuz. Ve Çözünürlük sorunu yüzünden panel değiştirmeyi düşünen arkadaşlar bu işten vazgeçsinler zira sorun sadece panel de değil bios kısıtlaması yüzünden fabrikanın ön gördüğü çözünürlüğün dışına çıkamıyorsunuz. Hatta bazı modellerde kuzey köprüsünü değiştirseniz bile örnek olarak verim alamıyorsunuz adam içine bir donanım kimliği koyuyor ve alet çöp oluyor. taşınabilir pc çözümleri masaüstü sistemler kadar özgür değil malesef. Yalnız benim gördüğüm kadarıyla panelle ilgili de bir uyumsuzluk ya da panel de bir sıkıntı var zira yaptığım testlerde ben sadece panelin sağladığı üst çözünürlüğü çıkamadım sizdeki durum farklı. son bir tavsiye de bulunayım. O çıkmayan çıktığında ise deforme olan bantları sökmeden önce 10-15 sn saç kurutma ile sıcak hava tutarsanız hem deforme olmaz hem yapışkan özelliğini kaybetmez bantı da çıkarırken koli bandı gibi bir bandı etiket ya da bandın üzerine yapıştırıp çekerseniz ilk günkü kondisyonunu korur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Free WiLL -- 5 Temmuz 2013; 17:59:07 >




  • Videonuz güzel ama en önemli seyi unuttunuz. Notebookun pilini cikarmadiniz. Panelin kablosunu cikartmaya calistiginiz kisimda kesin kisa devre yaptirmisinizdir dedim ama olmamis. Sansiniz varmisti :) Notebookta Ram,HDD gibi degistirilecek ne kadar parca varsa, ilk önce sistemin elektrigi kesilmelidir. Hatta, pili cikarildiktan sonra 10sn power tusuna basili tutulur.

    Notebooklarda panellerin cözünürlükleri ayni olmak zorundadir. Yüksek cözünürlü panelleri taksanizda calismaz. Ama düsük cözünürlü paneller taktiginizda sistem düzgün calisir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MxFxOx

    sorun casperda, kimsenin adını sanını bilmediği anakart vs bileşenleri bir araya getirince yedek parça uydurması zor

    Güldürdü. Casper kendi üretmiyor, compal vb firmalara ürettiriyor tıpkı hpnin acerin ve biimum üreticinin yaptığı gibi. Bileşenler aynı aralarında fark yok. Yanlış bilgilendirmeyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pirince giderken evdeki bulgurdan olmuşsun abi :) Videoyu başka biri yapsa 20 dk izlemekten sıkılırdım,lakin işin içinde Mesut Çevik olunca gülerek keyifle izledim :) Panel çalışmadiğı içinde üzüldüm. Para verip riske atmak istemeseydiniz bu seferde aklınızdan çıkmayacaktı.Bu yüzden buda sizin için bi deneyim olmuş. Video için teşekkürler,iyi forumlar.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.