Şimdi Ara

İşyeri Bilgisayarları Arası Network Yardım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak. Şimdi 6 bilgisayarlı bir iş yerimiz var. Bir odamızda kullandığımız bi cihaz ve onun verilerini dönüştüren bir server bilgisayarımız var. Bu bilgisayar ve diğer 6 bilgisayar arasında bir ağ bağlantısı kurmamız gerekiyor. Ayrıca bu 6 bilgisayarı internete bağlamamız gerek(hatta server olacak olan da dahil 7). Bir de modemimiz var ve bu anlattığım herşey ayrı odalarda dolayısıyla mümkün oldugu kadar az kablo kalabalığı olsun istiyoruz. Yani modemden bilgisayarlara ayrı ayrı kablo istemiyoruz.

    Yani kısaca özetleyeyim. Modem ve server(pc) bir switch e bağlanacak. Diğer 6 bilgisayar bir cat6 kablosuyla hem servera hem de internete bağlanmış olacak. Bu şekilde olur mu?

    Soru 1- Hub, swtich, router? ne ile bağlamalıyız?

    Soru 2- İnternet hızında bir düşme olur mu?

    Soru 3- Bağlantı problemleri yaşar mıyız?


    Şimdiden teşekkürler



  • Hocam bu konuda teknik bir yerinde desteğe ihtiyacınız var gibi.

    Server Pc gerçekten bir server bilgisayarı ise , mecbur modemden kablo çekilmesi lazım ve kablo ile internete bağlanması gerekli.

    Diğer 6 client pc ise notebook ise kablosuz olarak zaten internete bağlanabilirler. Mesafe uzak değilse hız düşüklüğü çok olmaz , eğer bu clientlara kablo çekemeyiz derseniz ve bunlar kasa ise o zaman her pc için usb wifi aparatı alınabilir o zaman bir tık da olsa hızınız düşer aslında çokda iyi bir bağlantı olmaz.

    Eğer tüm bağlantılar yukarıdaki anlattığım gibi olursa bağlantıda ve server erişiminde sorun yaşamamanız gerekiyor.

    Aslında bir diğer önemli nokta ise modeminizin markası ve aldığınız internet hizmetinin kalitesi , eğer fiber yada vdsl hizmeti alıyorsanız min.25Mbit hızınız var demektir bu 6 kişinin İŞ için kullanımında yeterli ama yok adsl ile 8mbit alıyorsanız internet hızınızda yavaşlama olacaktır ama server erişiminde vs çok da etkisi olmayacaktır.

    Modemin kaliteli olması önemlidir bunu unutmayın...
  • Kablo falan gerekmez hocam bakma sen diğer arkadaş bilmeden sallamış

    Bilgisayarların hepsine kablosuz ağ adaptörü alın (üstünde zaten varsa boşa almayın) sonra bir de access point alın oradan hepsini ağa bağlayın bitti gitti
  • Yalnız bilgisayarlar serverdan data çekecekler yani bilgisayarlar da birbirine bağlı olmalı. Cat6 altyapısı da hazır wireless a gerek yok
  • palego kullanıcısına yanıt
    Arkadaş zaten reklam yapmaya gelmiş, konulara girip bu mesajı yapıştırıp gönderip gidiyor galiba.

    Kablosuz ağ kurulacaksa ihtiyaç duyulan bant genişliğine uygun access point seçimine dikkat etmek lazım. Çok kritik bir ağ erişimi gerekiyorsa Aruba, Cisco gibi kurumsal ürünlere bakılabilir ama mesajınızdan çok gerek olduğu kanısına varamadım. TP-Link gibi bilindik bir marka da işinizi görür muhtemelen.
  • İyi bir modem/router varsa elinde server pc yi direkt modeme bağla, diğer cihazları 8'li gigabit switch'e bağla, switchi de modeme bağla. Bu kadar basit.

    Eğer sürekli gb gb dosya aktarmayacaksaniz 8-10 bilgisayar için servet harcamana gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 27 Eylül 2018; 22:59:13 >
  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle yapıcaz server pcyi modeme değil de switche bağlıcaz. Diğer pcleri ve modemi de switche bağlıcaz. Sıkıntı olmaz dimi bu şekilde?
  • Farketmez, iki türlü de kullanabilirsin.
  • Olması gereken sistem switchli sistemdir. Modemden tek çıkış alıp switche girin, diğer bilgisayarlarıda switche girin. Daha sonra hepsi bir switchte olacağı için birbirleriyle iletişim kuracaktır. Switchin gigabit switch olmasına dikkat edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.