Şimdi Ara

İzmir yeni mazda bayisinin marka değerini ayaklar altına alması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Otomatik bir araç ihtiyacından dolayı 2016 Mayıs ayında sıfır km İzmir yeni mazda yetkilisinden aldığımız aracı 2. El olarak 27 bin km de hatasız olarak fiyat belirleyip aldığımız bayiye verelim dedik. Satın alma yetkilisi Tarık bey 60 bin tl üzerinde degeri olan araç almıyoruz dedi kapattık telefonu.

    Opel ile otomatik bir astra alalim diye yapılan görüşmelerimizde aracı takasa verelim dedik, fiyat araştırması yapan opel firması izmir bayisini arayip fiyat bilgisi almak istiyor ve mazda bayisinden "biz bu aracı alamayız bu nedenle fiyat veremiyoruz" cevabı alıyor.

    Sonucun da aracıma degerinin çok altında bir takas fiyatı verdiler. Nedeni gayet net kendi satıcısının bile alamayız dediği bir aracı farklı bir marka kaça alır ki ? Adamlar ürkmüş haliyle mazda dan.

    Mazda markasını değersiz kılan bu uygulamayı genel merkezi arayarak şikayet ettim ve aracıma değerinden düşük bir fiyat vermeyecek bayi bulamalarını rica ettim.

    Bu adamlar aracı satarken ileride satacak olursanız aracınızı değerinde biz alırız demişlerdi ! Şimdi bırakın değerinde almayı, 60 bin tl üzeri mazda alamayız diyor !!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Mazda bayilerinin sifir arac konusundaki yaklasimlarida pek farkli degil. Istanbul Anadolu yakasinda 2 tane bayileri var. Gecen sene sedan 3 icin Kadikoy'dekine gitmistim. Begendigim ender sedan arabalardan biridir Mazda 3. Onceden arastirmami yaptim istedigim model kirmizi dizel otomatik power sense'i belirledim. Sevimsiz bir eleman takildi yanima. O donanim ve renk yok dedi. Klasik elindekine yonlendirme cabalari. Bayilerin havuzunda yokmu oradan cekin diyorum. Bizde oyle bir sistem yok diyor. Ozel siparise girer ve Barcelona'dan gelmesi 3 ayi bulur dedi. Mazda ilgisi de bir yere kadar dedim ciktim gittim. Bmw'ye gidiyorsun 2-2,5 ay'da istedigin araba gelir diyor bunlar satmamak icin cabaliyor. Yazik oluyor bu markaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 4 Kasım 2018; 12:33:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazdanın ülkmizdeki durumunu bildiğim için fazla şaşırmadım bayiler ile Türkiye şubesi arasında bir çok konuda soğuk savaş var birbirlerine entegre çalışıyor gibi görünselerde bir çok konuda birbirlerinin yararını düşünmeden hareket ediyorlar bu işin hakkını veren bayileri ayrı tutuyorum fakat müşteri odaklı çalışan bayi sayısı iki elin işaret parmakları kadar
  • dostum bu sırf mazdaya has bir durum değil

    arkadaşımın honda crv aracı var hondada çok düşük fiyat vermişti

    direkt japonyadan örnek vereyim, japonyada yaşayan türk var

    nissan dı galiba galeriye vermek istediği araç, aldığı fiyatın 4'te 1'ini teklif etti

    düşün mesela 8000 dolara altın 2000 dolar gibi bişey teklif vermişlerdi

    bu işler böyle malesef,

    tc de ederinde satmak istiyorsan, VW ve Mercedesten şaşmayacaksın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.