Şimdi Ara

japonca ogrenmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
4
Favori
2.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kurslara gidemem tavsiyesi olan var mi? Video, kitap, ilerleme sekli? Alfabelerin hangisinden baslamali? Kanji ye konusmayi ogrendikten sonra mi el atmali oncesinde mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İngilizce biliyorsanız eğer, anki programını, bilmiyorsanız memrise kullanarak başlamanızı öneririm. İlk olarak Hiragana, Katakana öğrenmenizi, Kanji'ye başlamadan önce ise 200 küsür adette bulunan radikalleri öğrenmenizi tavsiye ederim. Kanji öğrenmek çok kolaylaşıyor öyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • losthero15 L kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler anki ye bakacagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • losthero15 L kullanıcısına yanıt
    hocam siz japonca biliyormusunuz
  • Son 3-5 aydır başladım çalışmaya, şu an N5-N4 arası bir yerdeyim. İngilizcede A2-B1 seviyesine denk gelir. Bu seviyelerdeyken konuşmak zor. Ama dinlediğimi anlıyorum. Pasif kelime dağarcığım var yani, ama aktif kelime dağarcığım sınırlı. Geliştirmek için günlük 30-40 dk anki programı ile çalışıp, mümkün olan diğer tüm zamanımda japonca podcast dinliyorum. Çok faydası oluyor. Benim dil çalışma planım 6 ay kadar daha bu tempo ile çalışmaya devam etmek, daha sonra kitap okumaya başlayıp, telefonum, bilgisayarım ve haber okuduğum siteleri bile japoncaya çevirmek. Eğer ilk 10-12 ay anlattığım metod ile sıkı çalışıp, daha sonra en azından tüm dijital ortamınızı öğrendiğiniz dile çevirirseniz öğrenemeyeceğiniz dil yoktur. Ve bu yöntem ile öğrendiğiniz dil size doğal gelir. Bir nevi anadiliniz gibi. İngilizce seviyem pasif kelime dağarcığı olarak C2, aktif C1 ancak var, o da konuşma pratiği yapamamamdan kaynaklı. İngilizceyi ortaokul ve lisede gördüğüm derslere ek olarak film izleyerek yaklaşık 5-6 senede öğrendim. İngilizce benim için anadilimden farksız, uzun dinleme yaparak öğrendiğim için. Sorularınız olursa yanıtlayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthero15 -- 17 Temmuz 2017; 17:59:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • losthero15 L kullanıcısına yanıt
    Hocam metod güzel ben de ingilizceyi bu şekilde öğrendim (advanced), şuan hiragana ve katakana biliyorum,bir kaç basic cümle öğrendim. Okulda japonca dersleri var onları almayı planlıyorum.



    Siz podcast olarak ne dinliyorsunuz ve anki nin kullanımıyla alakalı bi video var mı? Sadece kanji için mi kullanılıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anki decks site google'da aratınca ankinin kendi sitesinde deste paylaşım bölümü var. Orda Japonca bölümünde core 2k serisini bulabilirsiniz, bu seri kelime öğretme ve cümle içinde kullanımlarından sorumlu olacak, hen kelime ve cümlenin, eğer varsa, kanji ve hiragana yazımı var, wanikani olarak aratırsanız yine burada, kanji öğrenerek kullandığım desteyi bulursunuz. Bu kanji destesi wanikani sitesinden oluşturulmuş olup, mnemonic denilen hafıza tekniği ile çalışmaktadır.



    Ankinin kullanımında bir zorluk yok, indirdiğiniz desteleri bu programa atın. Ankiye eklenen deste hemen programın ana programında belirir. Study butonu ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Size bu deste içinde kartın ön tarafı gösterilir önce. Space'e yada ekrandaki butona basınca kartın arkasıda görünür ve sizden again, good yada easy butonlarından birine basmanız istenir. Karttaki bilginin zorluğuna göre cevaplayın. Bu program SRS(Spaced Repetition System) yani, artan aralıklarla size aynı kartı tekrar göstererek sizin unutmanıza izin vermez.



    Bahsettiğim core 2k destesi kartlarla ilgili resim ve tabiki kaliteli bir seslendirmeye sahiptir. Bu core 2k 10 part halinde bulunmakta sitede. Toplamda 200 mb falan. Wanikani destesinin ise tek amacı kanji öğretmek olduğundan ses dosyası falan yok içinde. Core 2k içindede kanji öğreniliyor ama karşılaştırınca çok yavaş ve zor.



    Podcast olarak hkbk.fm sitesinde bulunabilen yayını dinliyorum. Burada 230 bölüme ulaşmış günlük hayattan bahseden, sevdiklerini anlatan iki kişinin karşılıklı diyaloğu formatında bir program. Daha fazla kaynak için koohii foruma gidip learning resources bölümünde oluşturulan konuya bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • losthero15 L kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • dil öğrenmek zor iş bende heves ettim japonca öğreneyim diye ama zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: losthero15

    Son 3-5 aydır başladım çalışmaya, şu an N5-N4 arası bir yerdeyim. İngilizcede A2-B1 seviyesine denk gelir. Bu seviyelerdeyken konuşmak zor. Ama dinlediğimi anlıyorum. Pasif kelime dağarcığım var yani, ama aktif kelime dağarcığım sınırlı. Geliştirmek için günlük 30-40 dk anki programı ile çalışıp, mümkün olan diğer tüm zamanımda japonca podcast dinliyorum. Çok faydası oluyor. Benim dil çalışma planım 6 ay kadar daha bu tempo ile çalışmaya devam etmek, daha sonra kitap okumaya başlayıp, telefonum, bilgisayarım ve haber okuduğum siteleri bile japoncaya çevirmek. Eğer ilk 10-12 ay anlattığım metod ile sıkı çalışıp, daha sonra en azından tüm dijital ortamınızı öğrendiğiniz dile çevirirseniz öğrenemeyeceğiniz dil yoktur. Ve bu yöntem ile öğrendiğiniz dil size doğal gelir. Bir nevi anadiliniz gibi. İngilizce seviyem pasif kelime dağarcığı olarak C2, aktif C1 ancak var, o da konuşma pratiği yapamamamdan kaynaklı. İngilizceyi ortaokul ve lisede gördüğüm derslere ek olarak film izleyerek yaklaşık 5-6 senede öğrendim. İngilizce benim için anadilimden farksız, uzun dinleme yaparak öğrendiğim için. Sorularınız olursa yanıtlayabilirim.

    hızlı ilerlemişsin. Ben 2,5 yıldır N4 konularını tamamlayamadım.




  • losthero15 L kullanıcısına yanıt
    Sonuç ne oldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • An itibari ile japonca çalışma hızımı azalttım, günlük 5 dk kadar bildiklerimi unutmamak için vakit ayırıyorum. Odak noktamı genişlettim, Arapça, Fransızca, Almancada dahil olmak üzere japonca ve tükettiğim tüm günlük sosyal içeriklerinde bu dilde olduğu ingilizce ile yoluma devam etmekteyim. Çalıştığım ve günlük olarak 40 dk'dan fazla vakit ayıramadığım için ilerleme hızım düşük. Kısa sürede çok yol katetmek değil amacım, 4-5 yıl gibi bir sürede b2-c1 seviyelerine gelsem bu dillerde fazlası ile tatmin olurum. En zor kısım b1-b2'ye ulaşmak yani akıcı konuşma yada yazma seviyesi. Bu seviyeden sonra ilerlemek nispeten kolay.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • losthero15 L kullanıcısına yanıt
    Verdiğin anki programına, decklere falan baktım da pek aklıma yatmadı. Hali hazırda interaktif şekilde öğreten flashcard programları fazlasıyla mevcut. Üstelik kelimeyi cümle içerisinde örneklerle gösteriyorlar. Ben de şu an için A2 seviyesinde falanım sanırım. Geçen yaz grammar konularında epey bir ilerleme kaydetsem de uzun bir müddet ara vermek durumunda kaldım. Yoksa şimdi B1 seviyesinde olmak işten bile değildi. Devamlılık dil öğrenmede özellikle Japoncada en önemli şey.
  • Öğrenmeye devam ediyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an Japonca öğrenmiyorum ama bence her dil için faydalı olacak site tavsiyelerim şunlar olur:

    -Duolingo: Eğer gramer kitaplarına para vermek istemiyorsanız (ki gramer kitapları kötü değildir) gramer kurallarını ve temel kelime haznenizi Duolingo ile geliştirmenizi öneririm. Ama Türkçe üzerinden Japonca kursu henüz olmadığı için İngilizce bilmeniz gerekiyor.

    -Memrise: Alfabeyi ve karakterleri ezberlemenize, ayrıca kelime öğreniminize çok yardımcı olacak bir site. Birçok dilde kullanıcıların ve ayrıca Memrise'ın kendisinin oluşturduğu kurslardan istediğinizi seçiyorsunuz. Bir seansta size 5-10 kelimeyi tekrarlama yoluyla öğretiyor. Memrise'ı yapan kişilerin bizzat "hafıza uzmanları" olduğundan siteye güvenebilirsiniz.

    -Clozemaster: Bu site biraz daha gelişmişler, en azından temel grameri halletmiş olanlar için olduğundan daha sonra kullanmanız önerilir. Size içinde farklı farklı ifadeler, kelimeler ve gramatik öğeler bulunan cümleler veriyor, bilmediğiniz kelimenin/ifadenin açıklamasına bakıyorsunuz ve cümleleri çevirerek öğreniyorsunuz.

    -Anki: Bu da Memrise gibi bir kelime ezberleme programı/uygulaması, yalnız bunda Memrise gibi istediğiniz kursu seçip çalışmaktansa kendi kelimelerinizi seçip kendiniz liste oluşturuyorsunuz. Memrise'ın yanında güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum.

    -Wiktionary: Kelimelerin kökenini, nereden geldiğini bilmek kelimelerin hafızanızda daha kalıcı olmasını sağlar. Bizzat Vikipedi'nin yaptığı sitenin yaptığı iş de bu. Bir Etimoloji sitesi. Ayrıca bence kelimeler üzerinde araştırma yapmak eğlenceli ve bazen ilginç şeyler bulabiliyorsunuz.

    -EtimolojiTürkçe: Wiktionary'nin yaptığı işin aynısını yapıyor, fakat Türkçe dilinde ve sadece Türkçe dili için yapıyor.

    -LingoDeer (Mobil): Özellikle Hiragana, Katakana ve karakterler için bir hazine gibi. Yalnız küçük bir ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz, üstelik sadece bir kere ödüyorsunuz ve süresiz erişim sağlıyorsunuz.




  • Hiragana/Katagana/Kanji, tamam bunların hepsinin bir karşılığı var anlıyorum ancak tek alfabede işi bitiremez miydi bu insanlar, sebebi neydi ki

    Konuda paylaşılan bilgi ve bağlantılar için teşekkürler, hatta bu ara romaji'si de olan hikaye kitapları arıyorum her türlü tavsiye de bulunabilirsiniz

    Yaklaşık 1.5 haftadır uğraş içindeyim hadi bakalım, 1 yıl gibi bir süre verdim kendime bakalım hangi noktaya geleceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 28 Mart 2019; 20:1:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazmayı_Severim

    Hiragana/Katagana/Kanji, tamam bunların hepsinin bir karşılığı var anlıyorum ancak tek alfabede işi bitiremez miydi bu insanlar, sebebi neydi ki

    Konuda paylaşılan bilgi ve bağlantılar için teşekkürler, hatta bu ara romaji'si de olan hikaye kitapları arıyorum her türlü tavsiye de bulunabilirsiniz

    Yaklaşık 1.5 haftadır uğraş içindeyim hadi bakalım, 1 yıl gibi bir süre verdim kendime bakalım hangi noktaya geleceğim

    Hocam ne yaptın peki şuanda nasıl Japoncan?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.