Şimdi Ara

Kablo TV FX, Fox Crime, Fox Life, Nat Geo Kanalları Sorunu [ÇÖZÜLDÜ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
9.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bişey yapmadan şimdi baktım ngler açık, teşekkürler
  • 3-4 kere aradım çıkmadı kanallar. Sonra eski kanal listesinin üzerinde değişiklik yaptım. Ama enteresan yani kanalları bulamaması..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: CrazyzEHiR


    quote:

    Orijinalden alıntı: Xnet

    Arkadaşlar Fox grubu kanallarını LG televizyonda modülünüz çözmüyor ise lütfen bu işlemi yapınız. Bu işlemden sonra kanallarınız çözecektir. (Önceden bu işlemleri yapanlar bu mesajımla birlikte tekrar yapmalı.)

    * Televizyonu fabrika ayarlarına döndürünüz.
    * Yeniden kurulumda ülke ayarı olarak varsa Almanya yoksa Finlandiya'yı seçiniz.
    * Kanal taraması adımlarını geçiniz ve hiçbir tarama yaptırmayınız.
    * Televizyonu İnternet'e bağlayınız. (İnternet'in çalıştığından emin olunuz)
    * Yazılım güncelleme adımına geliniz ve yazılım güncellemeyi sorgulayınız.
    * Yazılım güncellemesi yok veya zaten aynı sürüm dese bile yeniden kurmaya izin veriyorsa kurunuz.
    * Yarı smart TV olan 2014 öncesi LG televizyonlarda NetCast uygulamasını çalıştırıp hala çalışan Accu Weather veya benzeri bir uygulamayı seçiniz.
    * Smart olan 2014 sonrasındaki modellerde hala çalışan Youtube veya diğer bir uygulamayı çalıştırınız.
    * Oto ayarlamaya giriniz ve elle frekans ayar kısmına giriniz.

    Frekans kısmına : 530.000 MHz
    Sembol kısmına : 6900
    Modülasyon kısmına : 256

    Yazınız. Network ID isteyen modellerde bu kısım otomatik olacak.

    Başlangıç frekansı girilebilen modellerde bu kısım 330.000 MHz olacak.
    Bitiş frekansı : 530.000 MHz olacak.

    * Bu bilgileri girdikten sonra kanal araması yapınız.
    * Otomatik sıralama destekleyen modellerde bu sıralamayı aktif ederseniz Kablo TV liste sırasına göre kanallar gelecektir ve sıralama değiştirme izniniz olmayacaktır. Seçmezseniz kanallar karışık gelecektir ve elle sıralamanız gerekecektir.

    LG modellerinde sorun çözülmüştür. Hepimize hayırlı olsun.

    Ustad o kadar çok uğraştın ki sana dünde söylemiştim. Türksatla alakalı yada conax modül sürümü ile bir alakası olmadığını daha öncede söylemiştim. işlemin televizyonla çözüleceğini belirtmiştim. Sorunun gidermene sevindim (:

    Mecbur uğraştık. Sadece ben değil sorunu yaşayan bir ton insan uğraştı. Fox grubu ile iletişime geçtik, televizyon üreticileri ile iletişime geçtik, bu kanalların dağıtımını yapan firma ile iletişime geçtik, kablo tv ile iletişime geçtik, bu kanalların uluslararası yabancı dağıtımcıları ile iletişime geçtik v.s.

    Birçok koldan birçok kişi ile iletişime geçtik ve büyük bir sorun olduğunun farkına vardıkları için üreticiler, dağıtımcılar, pazarlamacılar ve kablo tv kafa kafaya verip sorunu çözdü.

    Forumda da paylaşıldığı gibi çift şifreleme denen bir işe girişilmiş televizyonların çözmemesi doğal. Televizyon conax modülü görünce conax şifreleme ile açmaya çalışıyor. Bunun yanına ek bir şifreleme daha koyarsanız (forumda ek şifrelem irdeto deniyor, diğer forumda da tandberg denilmiş) televizyonların açmaması doğal.

    Biz uğraşana kadar, sosyal medya da birlik oluşturana kadar, üreticiler ile, dağıtıcılar ile, pazarlayıcılar ile görüşene kadar kablo tv bu soruna klasik cevap verdi. Kanal tarayın demekten öteye gidemediler. Eve gelen servislerde televizyonu veya modülü değiştirin demekten öteye gidemedi. Yine Allah razı olsun şifreleme ve aktarma sistemini yöneten kablo tv personelleri konuyla ilgilendi.

    Bunun bizim yapmamız mı gerekirdi? Bu kadar çok mağdur olmasına rağmen bizim mi harekete geçmemiz gerekirdi yoksa bu işten para kazanan kablo tv hiç bize bırakmadan direk kendisi mi harekete geçmeliydi orası tartışılır.

    Hadi bizim yabancı markalı modüller neyse kablo tv'nin kendi sattığı ve logosunu barındıran kendi conax modülü de kanalları açmıyordu. Hatta bu modülü bazı televizyonlar hiç tanımadı görmedi bile, takınca tepki vermediğini söyleyen aboneler oldu. Kendi modülünde de sorun olduğu için bu işi kablo tv hiç yaygara çıkmasına gerek kalmadan bana göre kendisi halletmeliydi ama öyle olmadı.

    Bu işte bize destek olan ve destek olmakta hiçbir çıkarı olmayan sosyal medya gruplarına, uydu uzmanlarına ve sektör temsilcilerine ayrıca teşekkür ederim. Türk insanı birlik olamıyor deniyor ama çok güzel bir şekilde birlik olduk ve çok şükür bu sorunun üstesinden geldik.

    Herkese hayırlı olsun. Benzer bir durum tekrar olursa konu burada, benimde PM'im her zaman herkese açık durumda.

    Evet tekrar baktım cihazdan çift şifreleme olayı kalkmış irdeto artık görünmüyor sadece conax olarak şifrelenmiş tüm kanallar... Yani dediğiniz gibi turksatın hatası sonucu çift şifreleme sonucu bazı kanallar bazı tv ve cihazlarda açılmıyordu bu düzeltilmiş şu anda tek şifreleme mevcut...




  • Cihaz Samsung. Şimdilik böyle kalsın bakalım. Daha sonra tekrar deneyeceğim..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cihaz eski olduğu için güncelleme desteği bitti. Güncelleme denediğimde server'a bağlanamıyor hatası veriyor. Ülke seçimi Türkiye olmadığı için diğerleri seçili. Güncellemeyi elle yüklemeyi deneyeyim ben bir ara o zaman. Teşekkür ederim ilgine👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.