Şimdi Ara

KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
772
Cevap
31
Favori
126.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakgoz79

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mellkor

    @charmlander
    Evet gümrükten kurtulmanın yolu yok malesef. O para senden alınıyor gümrüktekiler sorun çıkartırsa o para ödeniyor naklyeyi yapan firma tarafından eğer ilgilenmez istemezse satıcının cebine giriyor malesef ilginç bir sistem.

    Evet malesef netmaster toplama bir modem çinden sipariş üzerine yapılan bir modem ve piyasayı ele geçirmiş bir durumda çünkü oldukça ucuz. Maliyetide ucuz karıda yüksek adamlar piyasada tekel malesef. Uydunet ilgilenmez çünkü adamlar netmaster ile anlaşma imzalamış vede ihale yöntemi ile yapılıyor bu sistem . İhaleye giren firmalar zaten belli ve kimse netmaster marka modem ile rekabet edemez hem ucuz hemde marka yok zaten. Gelipte arris yada netgear burda ihaleye girmez zaten distribütörü bile yok bu firmaların. Dolayısıyla bu marka gitse yerine yeni isimde başka dandik bir modem gelicek birşey değişmeyecek. Aynı teknolojiyi başka firmadan başka isimde alıcaz.

    Evet malesef senin isteklerini netgear cevap veriyor. Şuandaki durumundan iyi olucağını tahmin ediyorum ama çok üstün performans bekleme. Amerikadaki o modem hakkındaki yorumları incele çok güzel cevaplar bulursun.


    @dincburhan
    Evet o 3.0 modemle sorunların çözülecek yerine yenileri gelicek kesin çözüm için başka markalara yönelmelisin. Yoksa sende sürekli şikayet yazan arkadaşlardan olursun. Hepsi sorunlu o cihazların routerlar dahil buna onlar geçici çözüm

    @IsO6
    O modemle hiçbir sorun yaşamazsın taş gibi bir modemdir. Teknolojisi eskidir ama wireless yok sadece tek bir makina bağlamak için ideal. Sende wirelless istiyorsan yanına büyük ihtimal router alıcaksın ondan sonrada ip çakışması sorunu başlıyacak ve modemi beğenmiyceksin. Birden fazla cihazla ve kablosuz istiyorsan ona göre bir modem almanı tavsiye ederim.

    @Zordion
    Kısa süreli çözümde doğru bir tercih yada ekonomik bir tercih. Kablo modem sistemi adsl gibi çalışmadığı için o ikili muhtemel ping performans ve ip çakışma sorunlarınıda yanında getiricek. Hadi aldığın router çok iyi diyelim ama netmaster iyi bir modem olmadığı için zaten sorunlar tamda bitmiş sayılmaz çünkü dediğin gibi o cihazın modem kısmıda sorunsuz değil malesef. Bu ikili zaten işin içinden çıkamadıkları için bu kadar yaygınlaştı. Kimse gidipde burada olmayan modemi alın diyemiyor yemez zaten firma olarakta bunu demek

    @SysEdit

    Bu senin modemin resmi ise benim modemden öndeki baskı olarak farklı. Daha önce güncelleme olayını konuşmuştuk hatırlarsan. Modem log larını incelediğimde ocak ayında gelmiş güncelleme. Senin modem de aldı mı acaba?


    Üstatlar size sormak istediğim bir durum var 1-2 ay içinde ciddi ciddi uydunete geçmeyi planlıyorum sizler motorola modem kullanıyorsunuz o nedenle size sormak istedim. Ben Uydunete geçince Amerikadan Motorola ARRIS SBG6782 getirtmeyi düşünüyorum bu modemi aldığımda hiçbir sorun yaşamadan uydunet kullanabiliyorum değil mi? birde son sorum evim iki katlı alt kata bu motorola modemi koyduğumda üst katta şu linkteki cihazı router olarak kullanma şansım olabilir mi? yoksa kablo netin routerları da kendine özgü mü?

    TP-LINK Archer VR900

    http://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-vr900-ac-1900-wireless-dual-band-usb-3-0-wps-ewan-fiber-destekli-gigabit-vdsl2-adsl2-modem-router-p-BD803890?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=CJum4YyE7M8CFQ4R0wodQ3oOSg

    Hiçbir sorun demeyelim ama şuan ki mevcut netmaster modem den daha iyi çekiyor ve daha kaliteli. Elbette bu modem de sorun olabiliyor. Ana makia giden bilgi frekansında 2. kanalın bağlanmasına izin vermiyor ama bu modemin değil sistemin hatası. Tahminen evin malikane değil ise 2 kata tek başına yeter diye düşünüyorum. Router da istersen sanırım bağlayabilirsin ama yöntem nasıl bilgim yok
  • Beyler bugün fark ettim. Amazon.com da Refurbished Netgear N600 kablo modem ( model no: C3700) var ( yani elden geçmiş ürün veya tamir olmus ürün)

    fiyat 45 usd diyor, +12 usd de kargo ücreti.
    docsis 3.0 olduğundan bence TR de çalışır fakat sorumluluk kabul etmem.

    Üründe Wifi de mevcut

    değerlendirmek isteyen olursa baksın

    https://www.amazon.com/Netgear-DOCSIS-Router-Refurbished-C3700-100NAR/dp/B013CV95J0/ref=sr_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1477771112&sr=1-2&keywords=C3700
  • xxlboy kullanıcısına yanıt
    çalışmasına çalışır ama uydunet destek vermiyor en fazla 36 megabit falan alabilirsiniz.
  • apespecter A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım tamamen yanlış biliyorsunuz!

    Bu alet 340Mbps destekler

    en az 8 kanal ile kilitleme yapar.
  • xxlboy kullanıcısına yanıt
    denediniz galiba. ben motorola modem tecrübemi söylüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apespecter

    denediniz galiba. ben motorola modem tecrübemi söylüyorum.

    Arkadaşım denemeyle ne alakası var? Açıklamalar açık ve net .



    adam kocaman yazmiş docsis 3.0 diye

    ve yaninada yaziyo 340Mbps kadar destekler diye.



    Marka yazip desteklemiyor demek kadar sacma birsey olamaz. Motorola desteklemiyor yazmissiniz. Sizdeki Mamut cagindan kalan model desteklemiyor olabilir bende ki sb6141 modeli 343Mbps kadar destekler.



    Bilmediginiz birseyi biliyormus gibi yazip insanlari yanlis yonlendirmeyi birakin. bilmiyorsaniz sorun, seve seve cevaplariz, fakat siz buraya bilgi alma amacli gelenleride yanlis yonlendirmis oluyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxlboy kullanıcısına yanıt
    Ben uydunet servisinin bana söylediği bilgiyi aktarıyorum. Ben nitro hizmeti ile ancak 72 megabit hıza eriştim. Servis de motorola modemlerin ancak tek kanaldan bağlanabilmesine bağladı. Elimdeki modem de docsis 3 destekli sbv6120dir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apespecter -- 30 Ekim 2016; 10:09:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apespecter A kullanıcısına yanıt
    Madem uydunet MH sana bunlari soyluyor , o zaman buraya gelip kendin soyluyormus gibi yazmamalisin.



    Sana kim bilgi verdiyse sallamis. sb6120 de 4 kanal var. 150 Mbps kadar destekler.



    Senin router da sıkıntı olabilir. En sağlıkli testi 6120 nin ethernet portundan kablo ile GIGABIT ethernet portu olan herhangi bir pc ye baglayip hiz testi yapman. o zaman 90-100Mbps gorursun.



    yasadigin sorun genelde routerlarin ayar ve wifi ayarlari ile alakalidir.



    benim evde 50Mbps bagli. kablo baglasam 49-50Mbps goruyorum wifi ile 45-49 Mbps gorurum.



    modem sb6141 ..router ise Fritzbox 7390

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxlboy kullanıcısına yanıt
    Üstad Fritzbox bu işin mercedesi nasıl memnunsunuz değilmi?
  • sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    Frizbox bende bagimlilik yapti. Daha onceleri cok kurcaliyordum ama artik sadece resmi yazilimi ile kullaniyorum. Adamlarin yazilim destegi super 4-5 yillik aletlere halen yazilim veriyorlar. En son yazilimda 3g usb modem uzerinden Sms almayida getirdiler. Halen yenilikler geliyor. Fakat her adamin yapacagi isler degil. Biraz ilgi ve bilgi gerekli :-)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu arada hiç Arris 6782 kullanan var mı aranızda? genelde kullananlar 6580 kullanmışlar cihaz yazılım desteğide almış hatta uydunetten ama 6782 ilişkin birşey bulamadım Türkiyede kullanan var mı alsak kullanabilirmiyiz veya uydnetten yazılım desteği alabilirmiyiz merak ediyorum. Zira markanın en üst modeli olan 6900ac alan birinin destek alamadığından modemi kullanamadığına ilişkin bir yazı var internette aynısı olur mu almadan sormak istedim.
  • xxlboy kullanıcısına yanıt
    gigabit router kullanıyorum ve kabloyla 72 megabit alabildim en fazla. bu da 100 megabit alamadığımı doğruluyor.
  • Benim gibi 5 yıldır CBW-700V kullanan fakirler ne yapsın Şaka bir yana kablolu bağlantısı çok iyi ama modemi direkt gören 2,5 mt mesafedeki dizüstü DH'i açarken zorlanıyor.

    10/75 bağlantı olarak 2017 Mayıs'a kadar taahhüdüm var, şimdiden araştırırken Amazonda TP-Link N300 DOCSIS 3.0 (8x4) Wireless Wi-Fi Cable Modem Router gördüm.
    79 + 10 nakliye toplam 89 USD. Vergi yok:

    KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ?

    Link: https://www.amazon.com/dp/B01EO5A3RQ/ref=psdc_284715_t2_B01H1IDNPM?th=1
  • Uydunet Modem ler üzerine forumda konuları görünce araştırma yapmaya başladım. Vardığım sonuç şöyle.

    - Eğer film müzik vb. çok fazla download yapacaksanız download ı ethernet portuna bağlantı yaparak yapmak mantıklı. Aksi halde gereksiz wifi manyetik kirliliği oluşacak ve wifi de bağlantı zayıflığı olabilir.
    - Uydunet in verdiği netmaster modemleri beğenmez iseniz modemi bridge mode a alarak modemin arkasına iyi bir router alarak daha hızlı bir ağ yapısı oluşturabilirsiniz.
    - Eğer Netmaster modem yerine farklı marka bir modem kullanacaksanız Uydunet in modem üzerindeki yazılım güncellemelerinden yararlanamayacağınız anlamına gelir ve aldığınız modemin yazılım güncellemelerini kendinizin yapması gerekiyor.

    Ben film vs. indireceğimde modeme ethernet portu ile bağlayıp indirmeyi başlatıyorum. Böyle çok mantıklı ve ne oyunlarda ne download da herhangi bir problem yaşamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

    Benim gibi 5 yıldır CBW-700V kullanan fakirler ne yapsın Şaka bir yana kablolu bağlantısı çok iyi ama modemi direkt gören 2,5 mt mesafedeki dizüstü DH'i açarken zorlanıyor.

    10/75 bağlantı olarak 2017 Mayıs'a kadar taahhüdüm var, şimdiden araştırırken Amazonda TP-Link N300 DOCSIS 3.0 (8x4) Wireless Wi-Fi Cable Modem Router gördüm.
    79 + 10 nakliye toplam 89 USD. Vergi yok:

    KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ?

    Link: https://www.amazon.com/dp/B01EO5A3RQ/ref=psdc_284715_t2_B01H1IDNPM?th=1

    https://www.amazon.com/gp/product/B00HC0ZDOE/ref=ask_ql_qh_dp_hza
  • usorguncu kullanıcısına yanıt
    Merhaba, mesajınızı görünce iki linkinde müşteri yorumlarını inceledim.
    İkisinde de wi-fi çekiminin problemli olduğunu yazan çok sayıda alıcı var.
    Mesela benim verdiğim linkte 1.623, sizin linkte 1.063 bir yıldızlı yorum var. Elbette buna karşılık binlerce 5 yıldızlı yorum var ama yine de gözüm korktu.

    Acaba Modem/Router bir arada diye mi problem oluyor diyeceğim ama biraz önce Uydunet MH'lerine marka belirtmeden "Amerika'dan modem getirtsem kullanabilir miyim?" diye sorduğumda "Router özellikli olan bir modemi getirtip Mac adresini bize ilettikten sonra 1 saat içerisinde kullanmaya başlayabilirsiniz" diyerek açık çek verdi.

    Bu durumda şikayeti daha az olan kaliteli ve güncelleme alan bir modeme bakmam gerekecek sanırım.
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    onlar benim de dikkatimi çekti ancak binlerce yorum var dediginiz gibi. birde bir yıldız vermiş ama neye göre? orada herkes profesyonel kullanıcı değil. adam iki bina öteden çekmiyor diye aaa ama bu çok kötü diyip de yorum yapabiliyor. benim görüşüm her halükarda netmaster modeme bin basarlar. tp link router var bende her allahın gini ip çakışması oluyor ne yaptıysam çözemedim. o yüzden bende bu iki modem arasında kaldım muhtemelende ikisinden birini alırım. acaba tp link alsam router ile aynı marka problem olur mu diye düşünüyorum. çünkü tek sıkımlık hakkım var :)
  • usorguncu kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi, "uzak mesafeden çekmiyor" diyenler olduğu gibi, "Salonda modemi gördüğü yerden çekmiyor" diyenler de var benim Netmaster gibi.
    Ha, çekiyor da, mesela DH sıcak fırsatlarda 10 sekma açıp gidip çay demlemeye kadar zaman tanıyor.

    Problem o ki aynı sonuçla karşılaşırsak, aslında kanaatimce servis açısından en mükemmel olan Uydunet elemanları ki, gecenin bir saati sorun yaşayıp telefonla merkeze bildirdiğinizde ertesi gün mutlaka belirttikleri saatte gelen elemanların "Biz bu modemi bilmiyoz abey" deme ihtimalleri ki haklı olabilirler, üstelik 5 yıldır hiç ücret talep etmemeleri de takdire şayan.

    Geri göndermeye kalkar isek ABD'ye kargo parasıyla pahalıya patlar bizim için.

    Bilemedim, sanki biraz daha üste çıkıp Arris (Eski Motorola) edinmek gerekir belkide?
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    @TP-Link Türkiye

    ben tp linkin TR distribütörlüğü oldugunu bildigimden az önce sipariş geçtim. netmastere daha fazla dayanamayacagım... umarım bir sorunla karsılastıgımızda bize yardımcı olurlar çünkü ülke içinde bu ürünü satan yok!!

    https://www.amazon.com/gp/product/B01EO5A3RQ/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: usorguncu

    @TP-Link Türkiye

    ben tp linkin TR distribütörlüğü oldugunu bildigimden az önce sipariş geçtim. netmastere daha fazla dayanamayacagım... umarım bir sorunla karsılastıgımızda bize yardımcı olurlar çünkü ülke içinde bu ürünü satan yok!!
    https://www.amazon.com/gp/product/B01EO5A3RQ/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

    Hocam hayırlı olsun

    Siparişiniz geldikten sonra deneyiminizi paylaşırsanız aynı siparişi veririm, olumlu ise



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 5 Kasım 2016; 1:3:23 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.