Şimdi Ara

Kablonet İçin Yeni Docsis 3.0 Kablosuz VoIP Modem: Ubee - EVW32C (Konu Dışı Yazmayınız) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
15
Favori
81.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Unutmadığınız için teşekkürler.

    Özellikle wi-fi konusunu merak ediyorum. Çalışan ama herkesin yaşadığı kablosuzda hız düşmesi, sayfaların geç açılması veya hiç açılmaması gibi sorunlar olan Netmaster 383zn modem yerine bunu almak mantıklı olur mu diye soruyorum.

    Yoğun kablosuz kullanım sonrası yorum alırsam sevinirim.
  • okircali O kullanıcısına yanıt
    Bu modeme geçtim geçeli evin hiçbi yerinde çekme sıkıntısı yaşamadım infinity 401in çekmediği odalarda artık çekme sıkıntısı yaşamıyorum gayet iyi o konuda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bugia

    Bu modeme geçtim geçeli evin hiçbi yerinde çekme sıkıntısı yaşamadım infinity 401in çekmediği odalarda artık çekme sıkıntısı yaşamıyorum gayet iyi o konuda.
    Bağlantı hızınızı ve odalarda aldığınız hızları da yazabilir misiniz? Örneğin en az çeken yerde ne kadar hız kaybı var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okircali -- 30 Aralık 2017; 0:21:48 >
  • okircali O kullanıcısına yanıt
    Telefondan telefona değişiyor, 3 oda yani modemle arada bi oda var yaptığım testlerı atayım. İnternet hızı 25mbit

    iphone 5s telefonumdan yaptığım testte;
    Kablonet İçin Yeni Docsis 3.0 Kablosuz VoIP Modem: Ubee - EVW32C (Konu Dışı Yazmayınız)

    Sony xperia z3+ telefonumdan da böyle değerler cıktı;
    Kablonet İçin Yeni Docsis 3.0 Kablosuz VoIP Modem: Ubee - EVW32C (Konu Dışı Yazmayınız)




  • Forumun yavaşlığından dolayı yanlışlıkla 2 defa aynı post gitti sanırım. silinebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugia -- 30 Aralık 2017; 1:37:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bugia

    Telefondan telefona değişiyor, 3 oda yani modemle arada bi oda var yaptığım testlerı atayım. İnternet hızı 25mbit

    iphone 5s telefonumdan yaptığım testte;
    Kablonet İçin Yeni Docsis 3.0 Kablosuz VoIP Modem: Ubee - EVW32C (Konu Dışı Yazmayınız)

    Sony xperia z3+ telefonumdan da böyle değerler cıktı;
    Kablonet İçin Yeni Docsis 3.0 Kablosuz VoIP Modem: Ubee - EVW32C (Konu Dışı Yazmayınız)

    anlık değerler her zaman aynı olmayabilir. 1 saniye önces ile 1 saniye sonrası bile farkedebilir.




  • ByBaterist kullanıcısına yanıt
    en uzak noktadan ne hız alıyorsun dedi arkadaş attım. saniye saniye hızla da alakası yok iphone 5s de hiç 20mbit üstünü görmedim diğer telefonlada hep 23-25mbit arası aynı noktada.
  • O benim talebimle olmadı aslında eski modemim bozulduğu içim mecburen değiştirdiler, kiralık olduğu için değişimi kolay oluyormuş gelen arkadaş sıkıntı modemden dedi bi resetliyelim gene aynı olursa yarın gelir modemi değiştiririz dedi aynı olunca ertesi gün değiştirdiler.

    Modemin sıkıntısı yazılımı resetliyim derseniz manuel frekans giremiyorsunuz ve frekans bulması 4-5 saat civarında sürüyor bu sorun yazılım güncelleme ile düzelecekmiş ama ne zaman olur bilmiyorum. kablosuz arada 1 oda var diger odada genellikle annem kullanıyor 2 laptop bağlı biri tvye bağlı netten film felan izliyor digeriyle kendince oyun oynuyor candy crush felan:) kablosuzdan yana bi şikayetim yok 3 telefon 2 laptop 2 konsol bağlı kablosuzdan hepsını aynı anda denemedım ama 2 telefon 1 laptop kablosuz ve benım oyun oynadıgım bilgisayar landan bağlı oluyor genelde ben oyun oynarken annem film açınca haliyle oyunda ping cıkıyor onun dısında bi sıkıntı olmadı.
  • Bugia B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Sanırım ben de modemi yenileyeceğim.
  • kiralanan modemler sanırım il müdürlüğüne iade ediliyor sonrası ne oluyor bilmiyorum ama ekibin elinde kullanılmış bişey yok öyle olsa stok sorunu yüzünden geç bağlama sorunu felan yaşayanlar olmazdı bence. hatta bu ubee modemın yazılımından dolayı frekansı gec bulmasını cozemedıklerı ıcın bozuk sanıp 3 kere goturup goturup yenısını getırdıler hepsı sıfırdı. sanmıyorum yanı öyle bisey yapacaklarını
  • Eskilere bi bakmak lazım hiç 2ci el getirdikleri olmuşmu acaba sanmıyorum ama bilmiyorum yani bana infinity 401 ide sıfır getirmişlerdi. Ubee nin trde ulaşılabilecek bi teknik serviside var ben aramıştım sorunun farkında olduklarını yazılımla düzelteceklerını söylemişdi.
  • Bugün bende analog tv vardı kullanmıyordum dedim temel paket yaptırıyım bide şu yeni akıllı kutudan kiraliyim online müşteri chatinden yazdım ek olarak 12 lira ekleniyor faturanıza dedi iyi dedim tamam yapın, sonra telefondan aradılar yanlış bilgi verilmiş internet tarifenizin fiyatıda artıyor toplam 23 lira ek oluyor faturanıza 24mbit 75akn pakete gecersiniz felan bişeyler söyledide cok anlamadım, dedim benim suan zaten aknsiz 25mbit niye üstüne para verip kotalıya geceyim istemiyorum dedim iptal ettirdim tarife fiyatlarınıda arttırıcak sanırım bunlar

    Modemi kirala ya hem bozulursa felan uğraşmıyosunda ben 2 lira ödüyorum aylık modeme
  • galiba ekstra indirimli cihaz kiralama kampanyasıymış, bendede sözleşmede 6 tl yazıyor ama modem kiralama indirim bedeli 4 tl aylık bedel 2 lira olarak görünüyo anlaşmada. geçen bi arkadaş da yazdı bu ekstra indirimli cihaz kampanyası "Uygulama 03.04.2017 – 30.04.2017 tarihleri arasında geçerli olacaktır. " yazıyo sitede ama ben interneti bağlattırdığımda haziran ayıydı o nasıl oldu bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugia -- 1 Ocak 2018; 5:6:14 >
  • Evet bence siz 240 lirayı nasılsa gözden cıkardıysanız 2.ci el bi kablo modem alın forumdan felan geri kalınanada güzel bi router alırsınız daha guzel olur bu kablonetın modemınden 300tlye kımsenın bunlardan modem alıcagını sanmıyorum ben
  • Valla madem öyle interneti vermediği noktaya kadar devam edin bence hiç masrafa gerek yok:)
  • Bu modemin varsayılan kablosuz ağ adı nedir?
  • Bugia B kullanıcısına yanıt
    Bende de netmaster 383zn var. Cihazın Wifi sorunları nedeniyle kaliteli bir router alıp bridge modda mı kullansam yoksa ubee modemi mi alsam bilemedim. Her türlü masraf olacak sonuçta. Bir de zam gelmiş..
  • Arkadaşlar merhaba.

    Şu modem işlerinde yetkin biri değilim. Anlaşılan o ki, bu durumda olan sadece ben değilim. Yıllardır uydunet abonesi olduğum için netmaster'ın bütün modemlerine sahibim. Malumunuz her abonelikte ve/veya hız artışında xxx mbps hız alabilmeniz için üst modem modelinden almanız lazım şartıyla yıllarca bizi sövüşledikleri için. Velhasıl şu an elimde 383ZN modeli var ve yine taahhüt sürem bitmek üzere. Piyasada infinity'den çok ümitliyken (ac desteği olması nedeniyle) şimdi bir de görüntü olarak çok da farklı olmayan UBEE modemi çıktı.

    Aslında uydunet internet servis sağlayıcıları arasında en makul olanı. Diğerlerinin eline düşünce anlarsınız farkını (Çevremden biliyorum). Uydunetin sorunu, modemleri yetersiz, router bağlamak çzöüm değil. Anladığım kadarıyla onun da teknik gerekçeleri var, biz kullanıcılar biraz imkansızı istiyoruz. Aslında fiber bir altyapı, üst seviye modem +router bulmadan, ikisini bir arada yapan netmaster ile fibere yakın bir sonuç bekliyoruz.

    Uydunet'in ana sorunlarından bir tanesi birden fazla cihazı, hele ki aralarında iptv benzeri cihazlar da varsa, bağlayıp internetin kopmamasını umuyoruz. Mümkün değil. Teknik olarak yetkin değilim ama yıllarca çok deneme yaptım. Son kurgum şu şekilde. Evdeki tüm ortalama cihazları (TV, ipad, telefon) ana modem kanalına, bana her zaman sorun çıkartan nvidia sield tv'yi ise GUEST (kendim tanımladım) kanalına bağladım. Diyeceksiniz ki, ne fark eder, ikisi de 2,4GHZ'den yayın yapıyor. Ama bağlantı kopma ve hız düşme sorunumu çözdü. Özetlersem, sorun uydunet veya netmaster modeminden değil, kullandığım cihazların protokollerinden kaynaklanıyor. Uydunet kullanıcılarının %70'i bir tane laptop ile internette sörf yapmak için kullanıyordur. Geri kalan siz ve ben gibi cihaz çeşitliliği olan grup ise sıkıntı yaşıyor.

    NVİDİA SHİELD TV dediğim cihaz, modemi kilitliyor, modem arayüzünü bile işlevsiz hale getiriyordu. UYdunet servisi bile konuyu çözemedi, abi bu cihazdan kurtul dediler. Ama vazgeçmem mümkün değil, o cihaz benim hayatım. Ben kendi çözümümü şimdilik yukarıda anlattığım gibi buldum. Yeni döneme ilişkin hayalim; netmaster infinitiy veya UBEE modemi alıp, sorunlu cihazlarımı 5GHZ'den ac destekli yayın yapan kanala bağlarsam maksimum fayda elde ederim. Eğer işe yaramazsa süpersonline'ın fiber çözümüne bakarım. VDSL değil bu arada, fiber çözümüne. Zaten hiçbir yerde altyapısı yok, çok nadir, bizim oraya da yeni döşediler ama hayata geçiremediler.

    BİRAZ fazla uzattım. Sizlerle paylaşmak istediğim konuyu özetlersem: Uydunet modemlere router (zaten çalışmaz), köprü vb çözümler getirmeyiniz, bağladığınız cihazları gözden geçiriniz, sorun çıkartabilecek olanları Ethernet ile bağlayınız. Alternatiflerin hepsinde veriminiz düşer.

    BİR DE SORUM VAR: Netmaster İnfinity kullanan ve bu konulardan anlayan birisi, ac destek konusu ile 5GHZ yayın tarafındaki verim tecrübesini biraz paylaşabilir mi?

    Teşekkürler,




  • Bu arada bu konu yanlış bölümde açılmış. Sanırım bir yönetici farkettiğinde Kablonet bölümüne alacaktır. Konu devamlılığı nedeniyle buraya yazmaya devam ediyorum.

    Tavsiyeniz için teşekkürler @maczone

    Aslında benim durum şöyle: Evin salonunda IP kameraların kaydı ve film-dizi izleme amaçlı olarak TV'ye bağlı bir NAS cihazı var. Elektrik kesintilerinde kameraların kaydı devam edebilsin diye bunu bir UPS'e bağladım. Netmaster modemi de buraya koydum, yine UPS'e bağladım ve NAS'ın tam hızla bağlanabilmesi için modeme ethernet ile bağladım. Son olarak alacağım yeni kablo tv kutusunu da yine ethernet ile modeme bağlayacağım.

    Yani salonda kablolu bağlantı yapan iki adet cihaz var ve salon evin bir ucunda. Yeni alacağım router'ı salona koyarsam evin yarısının kablosuz bağlantı alamayacağını düşünüyorum. Evin her yerine kablosuz yayın yapmam için router'ın koridorda olması gerekiyor. Ama salonda da kablolu bağlantıya ihtiyacım var. İki çözüm düşündüm:

    1-Netmaster modemi bridge moda almak yerine sadece kablosuz özelliğini kapatıp, yeni alacağım bir access point'i koridora tek kabloyla götürürsem salonda kablolu bağlantı, evin tamamında kablosuz bağlantım olacak ve istediğim şey olacak. Buradaki sorum, bu şekilde çalışırsa netmaster "sorunsuz" olarak kullanılır mı? Sizce modemin sorunu sadece kablosuzda mı yoksa router kısmında mı? Ayrıca kabloyla bağlanan access pointte hız düşümü olur mu?

    2-Yeni alacağım router ve modemi koridora koyup salona tek kablo ile gelip burada switch ile dağıtmak. Bu durumda hem router hem switch almam gerekecek. Sorum, Routerdan tek kablo çıkıp switchte dağılacağı için hız kaybı olur mu?

    Başka çözüm önerisi olan var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okircali -- 2 Ocak 2018; 18:43:51 >




  • @maczone CONAX Modül sitesinde hala 120 TL görünmekte, siteyi mi güncellemediler, yoksa tekrar eski fiyata mı çektiler. Site güncelse bilginiz olsun 120 TL
    Saygılar..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.