Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
63.344
Cevap
386
Favori
3.375.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Charm

    pire için yorgan yaktın ne diyim.
    son bir haftadır HALKALI VE AVCILAR de ne ADSL ne de TELEFONLAR düzgün çalışıyor. o civardan arkadaşlar var sa bilirler.
    Kurttan kaçarken ayıya yakalanmak diye bi laf vardır ya ona doğru koşuyosun şu an öyle diyim.




    atakoydeki servis saglayicinda problem varmis.adsl ve kablonet o yuzden kesik v eya pingler kotu
  • ya haklı olabilirsin ama acele etme bende anadolu yakasında kablonet in üyesiyim senin yazın üzerine gidip bende destek i iptal ettirdim ve ordan kurtardığım paranın üzerine bir miktar daha ekleyip 128 i 256 yaptım, senin söylediğin gibi sorunlar henüz çıkmadı, belki başka bir sorun vardır biraz bekle derşm.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: klonajinsky
    quote:

    Orjinalden alıntı: Charm
    valla kardeş allah kolaylık versin. Keşke bu 9 lira fazla diyip iptal ettirmeden önce bi araştırsaydın.
    neyse Hayırlısı olsun.

    yahu senin gibi okumadan yazıp duran adamlara uyuz oluyorum.9 lira fazla mı dedim ben??neyi araştırıcam?senin bildiğin kadarını bizde biliyoruz.madem böyle bir hakkımız vardı bunu kullanmak istiyorum.para sorun değil,tasarruf yapılabiliyorsa telefon ile teknik destek almamaya,evede servis yollamamalarına razıyım diye yukarıda yazdım.vakti zamanında ortalama 6kb lık dial up bağlantının maliyeti olan ortalama 100 ytl (isp ve tel faturası) ye sesimiz çıkmıyordu....ama burada kurnazlık yapıp sinyal yollamayan zihniyete uyuz oluyorum ve eşek gibi sinyal gelmesini bekleyemem.siler atarım.isteyen bekler uğraşır.

    bazı arkadaşlarca rahat anlaşılması bakımından tekrar kalınca yazayım.9 ytl fazla bir para diye değil.bu zihniyete uyuz olduğum için bağlantımı iptal ettiriyorum.adsle 2 katı parada veririm ancak bu zihniyete prim vermem.verene de saygım sonsuz.


    Valla arkadaşım doğru diyorsun ama zannetmeki ADSL'de ki zihniyet daha iyi. ADSL'de hiç ipleyen yok. Daha en baştan zaten kendi başınasın. Bağlantı kopması falan bazı yerlerde kablo nete göre daha fazla. Pingler çok kötü. Geçiş yapmadan önce tekrar düşün.
  • arkadaşım "bizden destek mestek alamazsınız, elektrikçi bilgisayarcı çağırın" sence ne demek?benim tarafımdan bu beni unut başının çaresine bak demek, aynı yazıya alıntı yaparak destek verildiğini sadece önceliğini kaybettiğini yazmışsın. demekki biraz araştırma yapan ben doğru biliyormuşum ve diğer bir yazımda da demişimki, arıza bizim tarafımızda değilde ISS tarafında olursa durum ne olacak? ayıplı mal satar duruma düşüyorlar. herhalde elimize tornavidayı alıp ISS e gidip kendi işimizi kendimiz göreceğiz. Bana kalırsa bir tüketici heyetine filan başvurmak gerekir bu durumda, sonuçta arıza karşıdan kaynaklı ise bile bile ayıplı mal satıyorlar demektir.


    quote:

    Orjinalden alıntı: klonajinsky


    quote:

    Orjinalden alıntı: DaVinci

    bir kaç satır yukarıda yazmıştım kablonet a.ş. nin destek bedeli ödenmediği taktirdeki tavrını, ancak şöyle bir durum var, kablo internet firmaları sadece bakım hizmeti veren bağlantı himetine karışmayan bir durumda ise, o zaman bu desteği vermemesi normal sonuçta destek bedeli ödenmiyor, ve desteği türksat ın vermesi gerekiyor, yok eğer destek dışında internet in dağıtımıylada ilgileniyorsa bu firmalar her halükarda bir destek vermesi gerekiyor belki ancak şunu yapabilirler kendi taraflarını kontrol ederler ve sorun kendilerinde değilse topu size atarlar, yok sorun kablo internet firmasından kaynaklanıyor ise ister istemez sorunu düzeltmeleri gerekiyor çünkü bile bile ayıplı mal satar durumda oluyorlar, bu da yanlış bilmiyorsam ticaret hukukuna aykırı bir durum oluşturyor.

    saygılar

    birkaç satır yukarıda yazdığın şey.kablonetin hizmet bedeli ödenmediği takdirde bilgisayarcı çağırır yaptırırsınız şeklindeki deklaresi idi ancak benimde bir kaç satır yukarıda yazdığım gibi teknik destek değil sinyal istiyorum.sinyal gelmezse bilgisayarcı ne yapacak diye bir sorsaydın adamlara....bu arada sinyal geldi çok şükür....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DaVinci

    arkadaşım "bizden destek mestek alamazsınız, elektrikçi bilgisayarcı çağırın" sence ne demek?

    bence bu "sinyal göndermeyiz" demek değil.destek vermeyiz demek.daha doğrusu öyle olmalı...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Charm

    sen elinden geldiği kadar karşındaki ile dalga geçercesine konuş. Problemin yokken kendine problem yaratmışsın. Burda insanlar kendilerine göre yorumluyolar bu problemi ve neden olabileceği hakkında fikir yürütüyolar. neticede burdaki hiç kimse senin sorununu çözmeye hasıl insanlar değiller. Çok basit bi mantık aritmetiği ile kendine şunu sor. TURKSAT internet hizmeti veriyosa bunun kurlumu için niye TURKSAT tan değil de farklı firmadan geliyorlar?
    Her neyse uzatmayacağım. Okuyorum ama okuduklarımdan senin sorununa çözüm çıkaracak bişeyler bulamıyorum. Senin sorunu çözmek gibi bi misyon da üstlenmedim kimse de üstlenmemiştir sanırım hala çözülemediğine göre. Bu işlem herkeste aynı olsaydı EVET KABLONET yanlış yapıyordu dicem ama ÖRNEKLEMELERİNDE de gördüğümüz üzere diğer arkadaşlarda böyle bir sorun yok. BENCE BU DURUM kişisel bi problem.



    Bana karşı olan alaycı yaklaşımından vaz geçmeni tavsiye ediyorum. Çünkü burda sadece sen değilsin yazılanları okuyan bak herkes yazdıklarını okuyor. Alay edeyim derken alay edilecek hale düşme.

    herkes kendi yaptığından mesuldür.

    "okumadan yazıyorsun" dedim diye seninle dalga geçtiğimi düşünüyorsan yanılıyorsun.kendine göre anlam çıkartmışsın.halbuki ben okumadan yazıyorsun derken,okumadan yazıyorsun demek istedim.bence kendi eksikliğini yüzüne vurduğumda "benimle alay etme" diyerek forumdaki arkadaşların önüne beni atacağına kendini düzeltmeye çalışsan senin kişisel gelişimin için daha iyi olur.benim bu forum için neler yaptığımı bilen bilir...


    dikkat ettiysen bu topic bile forumdaki arkadaşlara yardım amacıyla açılmış bir topic.tabii burada kabloneti değil forumdaki topiği okuyan kullanıcıların çıkarını düşünüyorum.nasıl topiğin başında kabloneti övdüysem,böyle bir handikapı olduğunda kurallar dahilinde sövmek hakkım.yani fanatik taraftar gibi kabloneti tutarsam,sadece iyi yönlerini anlatırsam,forumdaki arkadaşlara karşı görevimi yapmamış olurum.unutma fanatiklik her konuda zararlıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klonajinsky -- 6 Haziran 2006; 16:29:59 >
  • Bu arada kablo internet kullananlara tavsiyem DNS ayarlarını yapmaları.http://www.kablonet.com/knet/duyuru/dns.htm?sayfa_id=317 adresine bakarsanız nasıl yapılabileceği yazıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: shekwan

    Bu arada kablo internet kullananlara tavsiyem DNS ayarlarını yapmaları.http://www.kablonet.com/knet/duyuru/dns.htm?sayfa_id=317 adresine bakarsanız nasıl yapılabileceği yazıyor.

    bir önceki sayfada bu konuyu anlatmıştım ancak resimli açıklama daha iyi olur.ilk mesajıma bunuda ekliyorum.
  • Herkeze Selam.
    Arkadaşlar sizden bir isteğim olacak özellikle de cable üstadlarından.
    Ben bu değerler meselesinden anlamıyorum da acaba sahip olduğum değerler normalmi acaba?
    İnteraktifteki eleman narmal olmasında direterek devamlı rooterımda sorun oldugunu söylüyor.
    İlginize Teşekkürler.
    [img=http://img407.imageshack.us/img407/5009/17ig1.th.jpg]
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DangerMaster

    Herkeze Selam.
    Arkadaşlar sizden bir isteğim olacak özellikle de cable üstadlarından.
    Ben bu değerler meselesinden anlamıyorum da acaba sahip olduğum değerler normalmi acaba?
    İnteraktifteki eleman narmal olmasında direterek devamlı rooterımda sorun oldugunu söylüyor.
    İlginize Teşekkürler.
    [img=http://img407.imageshack.us/img407/5009/17ig1.th.jpg]


    senin probleminle ilgili forumun başında arkadaşımız bir link vermiş ve değerleri yazmış. yazdılarını ve linki aynen yapıştırıyorum.
    LİNK i tıkladığında açılan sayfa da CM STATÜS ü tıkla. sayfadaki değerlerle benim aşağıda verdiğim resimdeki değerler arasında orantı kur.

    "kablonette sinyal değerlerinizin normal değerler arasında olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız;

    adres çubuğunahttp://192.168.100.1/ yazıp (yada direk linke tıklayıp ),burada signal bölümündeki değerlerin şu şekilde olmasına dikkat edilmeli.

    downstream power : -15 ila +15 arasında ise normal,-8 ila +8 arasında ise iyi demektir.
    upstream power : +8 ile +55 arası olmalıdır.

    değerler bu aralıklarda değilse en kısa zamanda kablonet müşteri hizmetlerini aramanızı tavsiye ederim.kendileri ücretsiz teknik servis yolluyor"


    bak ben kendi bağlantımla ilgili yaptım bu sınamayı ve değerleri aşağıdaki resimde gösterdim.
    ona göre kontrol et senin verdiğin resimdeki site farklı.

    umarım işine yarar.

    KABLONET [ANA KONU]
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DangerMaster

    Herkeze Selam.
    Arkadaşlar sizden bir isteğim olacak özellikle de cable üstadlarından.
    Ben bu değerler meselesinden anlamıyorum da acaba sahip olduğum değerler normalmi acaba?
    İnteraktifteki eleman narmal olmasında direterek devamlı rooterımda sorun oldugunu söylüyor.
    İlginize Teşekkürler.
    [img=http://img407.imageshack.us/img407/5009/17ig1.th.jpg]

    sinyal seviyen normal değil.downstream power : -15 ila +15 arasında ise normal,-8 ila +8 arasında ise iyi demektir.seninki +37.sinyali telefon başından iyileştiremiyorlarsa teknik servis gelmesi lazım.umarım hizmet bedeli ödüyorsundur...

    KABLONET [ANA KONU]
  • Hizmet bedeli özdüyorum tabiki aydan aya geliyor 12 YTL.
    Fakat bugun benim internet gidip geldiğinde interaktif teki teknik eleman değerlerin normal oldugunu gelip gitmelerin benim rooter dan kaynaklandıgını söylemişti. Ben arayınca benim değerim +37 bunu -8+8 aralıgına çekin desem hakikaten yaparlarmı yoksa sallama ihtimalleri herzamanki gibi yüksek mi olur acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DangerMaster -- 6 Haziran 2006; 20:59:46 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DangerMaster

    Hizmet bedeli özdüyorum tabiki aydan aya geliyor 12 YTL.
    Fakat bugun benim internet gidip geldiğinde interaktif teki teknik eleman değerlerin normal oldugunu gelip gitmelerin benim rooter dan kaynaklandıgını söylemişti. Ben arayınca benim değerim +37 bunu -8+8 aralıgına çekin desem hakikaten yaparlarmı yoksa sallama ihtimalleri herzamanki gibi yüksek mi olur acaba?

    modemin yazılımı ile alakalı o.önemli değil.sinyalin zayıf.teknik servis gelmesi lazım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Charm


    quote:

    Orjinalden alıntı: DangerMaster

    Herkeze Selam.
    Arkadaşlar sizden bir isteğim olacak özellikle de cable üstadlarından.
    Ben bu değerler meselesinden anlamıyorum da acaba sahip olduğum değerler normalmi acaba?
    İnteraktifteki eleman narmal olmasında direterek devamlı rooterımda sorun oldugunu söylüyor.
    İlginize Teşekkürler.
    [img=http://img407.imageshack.us/img407/5009/17ig1.th.jpg]


    senin probleminle ilgili forumun başında arkadaşımız bir link vermiş ve değerleri yazmış. yazdılarını ve linki aynen yapıştırıyorum.
    LİNK i tıkladığında açılan sayfa da CM STATÜS ü tıkla. sayfadaki değerlerle benim aşağıda verdiğim resimdeki değerler arasında orantı kur.

    "kablonette sinyal değerlerinizin normal değerler arasında olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız;

    adres çubuğunahttp://192.168.100.1/ yazıp (yada direk linke tıklayıp ),burada signal bölümündeki değerlerin şu şekilde olmasına dikkat edilmeli.

    downstream power : -15 ila +15 arasında ise normal,-8 ila +8 arasında ise iyi demektir.
    upstream power : +8 ile +55 arası olmalıdır.

    değerler bu aralıklarda değilse en kısa zamanda kablonet müşteri hizmetlerini aramanızı tavsiye ederim.kendileri ücretsiz teknik servis yolluyor"


    bak ben kendi bağlantımla ilgili yaptım bu sınamayı ve değerleri aşağıdaki resimde gösterdim.
    ona göre kontrol et senin verdiğin resimdeki site farklı.

    umarım işine yarar.

    KABLONET [ANA KONU]




    bu yazdığın doğru değil , sen kablonet çalışanımısın bilmem ama ben ineraktife iki kez telefonda durumu anlattım. benim downstream level 37 dbmv falan dedim, o önemli değil senin modemle ilgili dediler , ben de şimdilik sınavlar vs. ve günde 1 gb download yapabildiğim için ses çıkarmadım ama en son uğraşıp getirtcem.

    hizmet bedeli konusunda topici açan @klonajinsky arkadaş haklı fakat ifadesi kızmasın ama biraz fevri. bu tesadüf olamaz. şirketin kastı var muhtemelen. hizmet bedeli bağlantının stabil olması için değil, biz parayı veriyoruz diye araya makine takmıyolar bağlantı için, hizmet bedeli, herhangi bir arıza da ücretsiz hızlı müdahale için ve sitede yazılan mail adresi vb. seyler cabası. çok da gerekli değil.
  • Benim Aldığım teknik destek Turksat tan değildi. ağ bağlantısı ile işyerindeki pc lere internet dağıtmam gerekiyordu. sorun yaşadım. aradım. ilk önce Modemimin direk hub la bağlantılı çalışma özelliğinin olmadığını söylediler ve bende bi makinayı server yaptım. sonra tüm ip ve dns ayarlarını tek tek tüm pc lerde uygulamamı sağladılar. Turksat ın müşteri hizmetlerinden böyle bi yardım albileceğimi sanmıyorum. denemedim gerçi ama yarın denicem.

    uslup problemi olan arkadaşla kesinlikle muhattab değilim yokmuş gibi davranıyorum.
    DangerMaster isimli arkadaşa yardımcı olabilmek adına yazdığım ve resmini koyduğum bölüm ise şu an konuştuğumuz forumda bizlere verilen bilgilerin kısaca o arkadaşa anlatımı idi. yani kendim doğrudur ya da yanlıştır demiyorum. Yanlış sa doğrusunu zaten bilenler söyleyecektir.

    Niyeyse arkadaşlar sizlere karşı uğraştırmacı olan bu kablonet teknik destek ekibi bana karşı hiç sorun çıkarmadılar. Sanırım bu birazda iletişimle ilgili bir problem olsa gerek.
    Maksimum down hızım 256 k bağlantıda 27 k. bence çok iyi çünkü adsl de bu rakamı rüyalarımda görüyodum.
    her neyse arkadaşlar. Ben Teknik Servisimle ( içime sine sine AYDA 9 lira ödediğim) ve Kablo Net im le çoook mutluyum. Kendinize problem yaratmayın sora çözemiyosunuz.
  • @dasdasq : haklısın hareketim fevri olabilir.o da benim sorunum olsun.sinyal değerleri ile ilgili bu yazılanların yanlış olduğunu yazmışsın ancak yazdıklarımın aynısını sende başka bir topicte benden daha evvel yazmışsın.sonra bende araştırarak bu bilgilere ulaşınca yok onlar doğru değildir diyorsun.bir kendi yazdıklarına da bak istersen.bu arada bana upstream powerın 8 ila 55 arasında olması gerektiğini evime gelen bir kablonet servis çalışanı söylemişti.bende o gittikten sonra araştırmak maksatlı aşağıdaki topiği açmıştım ve sonuçta elde ettiğim bilgileri foruma yazdım...

    http://forum.donanimhaber.com/m_6758089/mpage_1/key_//tm.htm#6758089

    @charm : benim açtığım başlıkta,bana itafen bir ton yazı yazıp,arkasından da ben seninle muhattap değilim demen abesle iştigal.

    bu arada bağlantım 2 gündür gayet stabil.üslubumdan dolayı bir takım problem olmuş olabilir bağlantımda bilemiyorum ancak yine üslubumdan dolayı düzelmişte olabilir.bunu kimse bilemez.her neyse 12x9= 108 ytl cepte
  • klonajinsky geçmiş olsun, senin başına gelenler bu şekilde bağlantı almayı düşünenler için bir örnek teşkil edebilir. ben Kablonet a.ş. nin desteğini arayıp konuştuktan sonra cesaret edememiştim, işin birde tüketici kanunu boyutu var sanırım, destek vermemeleri normal olmakla beraber kendi taraflarında bir sorun varsa ve bunu çözmek için bir işlem yapılmıyorsa ayıplı mal satar duruma düşmüyorlarmı acaba? bunun türksat a.ş. ve kablo servis sağlayıcıları arasında çözümlenmesi gerektiğini düşünüyorum ve bir kaç ay önce sanırım ultratv nin web adresinden kontrol ettiğimde de mail servisinden ve estek önceliğinden yararlanılamayacağı yazıyordu, yani gene destek vereceğiz ama öncelik destek bedeli ödeyende diyordu sanırım destek ödememe taraftarı sayısı çoğalınca başınızın çaresine bakarsınız yolunu seçtiler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DaVinci

    klonajinsky geçmiş olsun, senin başına gelenler bu şekilde bağlantı almayı düşünenler için bir örnek teşkil edebilir. ben Kablonet a.ş. nin desteğini arayıp konuştuktan sonra cesaret edememiştim, işin birde tüketici kanunu boyutu var sanırım, destek vermemeleri normal olmakla beraber kendi taraflarında bir sorun varsa ve bunu çözmek için bir işlem yapılmıyorsa ayıplı mal satar duruma düşmüyorlarmı acaba? bunun türksat a.ş. ve kablo servis sağlayıcıları arasında çözümlenmesi gerektiğini düşünüyorum ve bir kaç ay önce sanırım ultratv nin web adresinden kontrol ettiğimde de mail servisinden ve estek önceliğinden yararlanılamayacağı yazıyordu, yani gene destek vereceğiz ama öncelik destek bedeli ödeyende diyordu sanırım destek ödememe taraftarı sayısı çoğalınca başınızın çaresine bakarsınız yolunu seçtiler

    zaten bende birileri karar verirken bunu da bilsin diye burada yazıyorum.yani tamamen kullanıcıların çıkarına açılmış bir başlık ancak bazıları yukarıda da bahsettiğim gibi işi fanatikliğe döküyor.iyisinide kötüsünüde yazarım,isteyen kaale alır isteyen almaz.

    ayıplı mal olayına gelince olayı ben anlatamıyorum burada sanmıştım ama sen anlamışsın.birileri anlayabiliyorsa sorun yok.pek tabii ayıplı mal satmak oluyor bu.neyse ki sorun çözüldü....daha fazla uzatmanın alemi yok.
  • Ya peki bunca zaman niye kendini bu kadar paraladın onu anlamadım ben ya.
    Madem memnunsun madem şimdi hizmetleri süper ne bilim arkadaş ben tezat yaşıyorum muhattab değilim dedikce, sen kendi kendine ortalığı velveleye verdin söylemediğin şey kalmadı kablonet için şimdi memnunun diyosun.

    Sorunun çözüldü ise ne mutlu sana hakkaten bitmezdi bu muhabbet yoksa.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: klonajinsky

    @dasdasq : haklısın hareketim fevri olabilir.o da benim sorunum olsun.sinyal değerleri ile ilgili bu yazılanların yanlış olduğunu yazmışsın ancak yazdıklarımın aynısını sende başka bir topicte benden daha evvel yazmışsın.sonra bende araştırarak bu bilgilere ulaşınca yok onlar doğru değildir diyorsun.bir kendi yazdıklarına da bak istersen.bu arada bana upstream powerın 8 ila 55 arasında olması gerektiğini evime gelen bir kablonet servis çalışanı söylemişti.bende o gittikten sonra araştırmak maksatlı aşağıdaki topiği açmıştım ve sonuçta elde ettiğim bilgileri foruma yazdım...

    http://forum.donanimhaber.com/m_6758089/mpage_1/key_//tm.htm#6758089

    @charm : benim açtığım başlıkta,bana itafen bir ton yazı yazıp,arkasından da ben seninle muhattap değilim demen abesle iştigal.

    bu arada bağlantım 2 gündür gayet stabil.üslubumdan dolayı bir takım problem olmuş olabilir bağlantımda bilemiyorum ancak yine üslubumdan dolayı düzelmişte olabilir.bunu kimse bilemez.her neyse 12x9= 108 ytl cepte



    hocam ben @charm arkadaşın dediğinin yanlış olduğunu söylüyorum. yanlış anlamışsın.senin söylediğine katılıyorum. o topici biliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.