Şimdi Ara

kablonet tarife geçişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese,

    Yeni üye oldum ve kablonet teknik destekten sorumun cevabını alamadım. Son dönemlerde yapılan yazışmalarda da göremedim.

    25 Mb 50 GB kotalı tarife kullanıyorum taahhütsüzüm ve hız düşünce 16 Mb'e düşüyor. Yani 16 Mb sınırsız tarife diyebiliriz. 2019da 90 TL ödeyeceğimi görüyorum.

    Bunun yerine 100 Mb AST'ye geçmeyi düşünüyorum her türlü daha avantajlı. Ama oyun oynayan ve download eden birisi olarak her gün 19.00 ve 24.00'da modemin resetleneceğini düşünüyorum. Bu da hiç hoşuma gitmiyor.
    Şu ana kadar ne zaman hız değişikliği yaşasam modeme uzaktan restart atılıyor. Örneğin Turbo aldığımda 100 Mb'e geçiş yaparken defalarca oldu bu veya 25 Mb hızdayken limitim 16'ya düşerken de bunu yaşadım. Destek hattında telefonda görüştüğüm kişi böyle bişey olmayacağını söyledi ama inanmadım haliyle. Bunu test etmiş veya etme imkanı olan var mı?

    Teşekkürler.







  • Modem resetlemeyi nerden uydurdun?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reset belki yanlış ifade ama her zaman yaşadığım şey şu: Bağlantı kesiliyor, IP vs gidiyor, modemin ışıkları resetlenmiş bir şekilde en baştan bağlantıyı sağlıyor. Bu yüzden reset dedim, elektrik kapatıp açınca olan şeyi yaşıyorum. Oyundaysam oyundaki bağlantı kopuyor, downloadlar duruyor. Tekrar bağlanmam 3-5 dk alıyor.
  • senin için 3-5 dakika önemliyse full sınırsıza geç

    o dediğin pakette 19-24 arası hızın 25 e kadar düşüyor

    o dediğin gibimi oluyor modem resetlenıyor mu dikkat etmedim duymadım da

    ve çok merak ediyorum cidden o 3-5 dakika çok mu önemli ? yani 3-5 dakika gecikme download yada oyun için büyük bir sıkıntı mı ? benı yanlıs anlama dalga diye değil cidden merak ettiğimden soruyorum
  • Full sınırsız çok pahalı o yüzden o pek mümkün görünmüyor.
    20-30 dk'lık oyunun 5 dk'sı olmayınca sıkıntı büyük. Yenilme nedeni oluyor, üstüne bi de ban. Ölmeyiz tabi ama keyif almak için oynarken geceleri sürekli yaşayacağım bişey olur bu.

    250 GB kotalı olanları düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuti cono

    Full sınırsız çok pahalı o yüzden o pek mümkün görünmüyor.
    20-30 dk'lık oyunun 5 dk'sı olmayınca sıkıntı büyük. Yenilme nedeni oluyor, üstüne bi de ban. Ölmeyiz tabi ama keyif almak için oynarken geceleri sürekli yaşayacağım bişey olur bu.

    250 GB kotalı olanları düşünüyorum.
    eyvallah cevap için

    dediğin kampayada 50 mbs 250 gb var aynı fiyata sana uyar
  • Kablonet'te abonenin tarife hızı modemde sınırlanır, bu da modeme bir konfigürasyon dosyası gönderilerek yapılır. Yani siz 25/2Mbps tarifesindeyseniz konfigürasyon dosyasında 25/2 Mbps yazar ve modem bu ayara riayet ederek hızınızı sınırlar. AKN sonrası hız düşümüyse konfigürasyon dosyasıyla yapılmaz, Kablonet'in router'ındaki trafik biçimlendirme yazılımyla yapılıyor. Yani akıllı sınırsız tarifelerde akşam 19-24 arası hız düşümü yine trafik biçimlendirme yöntemiyle yapılacaktır. Nitro turbo aldığınızda ise hızınızı düşürmüyor, arttırıyorlar. Bunu yapmanın tek yolu da modeme konfigürasyon dosyası yollamak, siz de bunun reset atmaya benzer bir işlem olduğunu gözlemlemişsiniz. Yani hız düşümü için modeme ayar yollanmıyor, hız yükseltmek için ayar yollanıyor. Akıllı sınırsız tarifelerde modeme reset atmaya benzeyen bir şey yapılmayacak, modemin bağlantısı kesilmeyecek.




  • şu tarifeyi düşünebilirsiniz

    25 Mbps'ye kadar Sınırsız 79,99 tl
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.