Şimdi Ara

Kaliteli Dogal gazlı şohben tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
2
Favori
150.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben de almayı düşünüyorum ama konu hortlamış sanki. neyse kullanan ve fikirlerini paylaşmak isteyen arkadaslara teşekkürler. demirdöküm hermetik kombinin artı ve eksileri nelerdir. teşekkürler
  • merhabalar...
    ben amasyadan yazıyorum... Amasyda doğalgaz gelmesi ile birlikta bizlerde kombi şofben arayışına girdik. Ancak bizim ısınma sistemi için merkezi sistem seçimi yapıldığı için kombi yerine şofben arayışına girdim. Şofben olarak DAXOM marka üzerinde biraz araştırma yaptım İnce yapılı 12lt/dk bir ürün. fiyatı 600 / 700 tl arasında değişiyor. Hermetik olarak geçiyor.
    Acaba bu ürünü kullanan yada bu Daxom markası ile ilgili bilgisi olan var mı?
    Ayrıca Hermetik şofbenleri eski usul bacalara bağlayabiliyormuyuz ? (yani şu an eski tip lpg li sofbende kullandığımız bacaya )
    cvplarınız için şimdiden tşkkürler...
  • evde kullanabileceğim doğalgaza uyumlu şofben arıyorum.en iyisi en kalitelisi ancak fiyatıda makul olanı hangisi.ltf.şofbenim bozuldu hemen almam lazım..
  • piyasada hermetik kombi yok gibi

    bu yüzden tekel durumundalar ve fiyat hiç kırmıyorlar

    arçelik 723tl 275 kcal

    dd 275 f 585 tl
    dd 350f 875tl

    proterm 275kcal 475 tl

    ve başkada hermetişk satan yok

    acaba bunlar montaj ücretide alıyorlarmıdır
  • hepsini aradım şimdi

    arçelik hariç diğerleri alıyormuş

    ve fiyatınıda bayilere sorun diyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egé


    quote:

    Orjinalden alıntı: Osmanselim

    ................................
    Şohbenimiz alındı Demirdöküm marka,


    Tam olarak hangi modeli aldınız. Ayrıca soğuk su musluğunu hiç açmadan, ılıştırma yapmadan sadece sıcak su musluğundan sabit sıcaklıkta su alabiliyormusunuz..


    böyle bir şofben varsa bende arıyorum yakın zamanda alacağım..Çünkü şofbende en sevmediğim şey ve kaliteyi belli eden suyun sabit sıcaklıkta klamsıdır..Şimdiye kadar şofben ve kombilerde görmediğim bir durum..
  • Arkadaşlar yazılarını okudum. Bilgi veriyorum..BAYMAK sizler için bu yıl hermetik sofben üretimine başladı.Ve beş yıl garanti veriyor..Arayıp bulun..Fiyatını ve özelliklerini bilmiyorum..Saygılarımla..
  • ECA hermetik şofbenin adı geçmemiş burada.Kombisi fena değildi şofbeni nasıl acaba? Fiyatı da uygun görünüyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizumur

    GoldTherm, Fontana.

    http://www.goldtherm.com/urun_detay.asp?grup_no=3&urun_no=2

    Bu nasil.


    Evet ben de merak ettim..Suyu sabit tutuyor diyor..fiiyatı da uygun görünüyor..Kullanan var mı acaba?
  • İtalyan Daxom un da sıcak suyu sabit verdiği söyleniyor..Demirdöküme göre su kapasitesi 12 lt ve pazarda hatırı sayılır bir yeri var..Fiyat olarak 500-550 civarı..Ücretsiz kurulum ve garanti süresi içerisinde serviste diğer artısı olarak görünüyor..Ben şimdiye kadar demirdöküm düşünüyordum fakat daha suyu sabit tutamayan bir şofbene şofben diyemeyeceğim..
  • Dogal gazla ısınmak için eve kombi almak zerre akıllı işi değildir,

    gittim sordum eve herşey dahil orta şeker 5500 tl mal oluyor bunun yanında birde yazın serinlemek için klima al hepsi 8500 - 9000 tl mal olsun, mallık gibi geliyor bana bu kadar para vermek benim için,
  • Doğalgaz yemek pişirme ve su ısıtma için çok karlı ama ısıtma konusunda size katılıyorum.

    Bizim milletimiz araştırma yapmaz, başkasından ne gördüyse direkt onu uygular. Hakikatten güncel ısıtma şekilleri nedir diye hiç araştırma yapmıyoruz.

    Biz de en baştan hazır daire alınca (ki çoğu kişide durum böyle)kombi kullanmak durumunda kaldık. Müteahitler ezbere iş yapınca Türkiye'de herkes aynı durumla yüz yüze kalıyor.

    Ben şu an sıfırdan bir ev yapsam/yaptırsam kombiye alternatif ürünler düşünürdüm. Peteklerin kapladığı alan, kombi arızaları vs ile uğraşmazdım.

    En iyisi doğalgazlı ocak ve şofben. Yanında da kaliteli ve verimli çalışan kendini kanıtlamış bir inverter klima almak gibi görünüyor. Dediğiniz gibi uygun bakım ve kullanımla klimalar problem çıkarmıyorlar. En mantıklısı.

    Bu işin olmazsa olmazı ise yalıtım. O kadar çok önemli ki, iyi bir yalıtım yaptırırsanız bazen hiç kombi yakmanız bile gerekmeyebiliyor. Klimada da aynı durum söz konusu.




  • Ben termodinamik diye bir şofben taktırdım su yetersiz geliyordu.arkadaşım fizik mühendisi ölçüm yaptı meğer şofben 9 litrelikmiş.kataloğunda 11 litre yazıyordu.aldığım yere söyledim ilgilenmediler.kesinlikle termodinamik almayın mağdur olursunuz
  • Daxom aldım ben de. 12 lt hacimli. 550 TL/11 taksitle. pahalıya aldığımı biliyorum ama çok aceleye geldi. henüz kullanamadım. evde tadilat var. bir 15 güne kadar kullanmaya başlarım. bu başlığı görmemiştim forumda. epey sürüncemede kaldım ne alsam diye. hatta ayrı başlık açarak da sordum ama hiç cevap gelmedi.
    şofben ararken seçeneklerim demirdöküm, gold therm ve daxom.du. demirdökümü koçtaşta gördüm ve hemen vazgeçtim. hem tipi hoşuma gitmedi hem de kocaman kombi gibi bişeydi. gold therm ve daxom.a düşürdüm seçenekleri. gold therm satanlar gold therm.ü, daxom satanlar da daxom.u öve öve biritemiyordu doğal olarak. her ikisini de gördüm. ikisi de fena durmuyordu. tetsitaçım da daxom iyidir deyince, gidip aldım. umarım sorun çıkartmaz. bu arada dzxom için bi arkadaş italyan demiş ama, benim adlığım cihazın üzerinde "made in PRC" yazıyordu. Çin malı yani. gayriresmi yollardan öğrendiğim kadarıyla, ECA, demirrdöküm gibi markalar da Çinde üretiyormuş şofbenleri. gold therm.ün de yarısı yerli yarısı yabancıymış.




  • arkadaşlar merhaba,
    eve doğalgazlı hermetik şofben alıcam, iki marka arasında kaldım,
    demirdöküm c275f mi yoksa baymak bh13 mü?
    ikisi arasında pek bi fiyat farkı yok ve baymağın 7 yıl garanti avantajı var.
    servis kalitesi, arıza yapmama durumu ve su sıcaklığını sabit verme konularında hangisi daha avantajlıdır?
    fikir verenlere şimdiden teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solar apex -- 23 Eylül 2011; 23:22:05 >
  • kullanan yok mu baymak veya demirdöküm?
    baymak daha mantıklı geliyor bana..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Daxom aldım ben de. 12 lt hacimli. 550 TL/11 taksitle. pahalıya aldığımı biliyorum ama çok aceleye geldi. henüz kullanamadım. evde tadilat var. bir 15 güne kadar kullanmaya başlarım. bu başlığı görmemiştim forumda. epey sürüncemede kaldım ne alsam diye. hatta ayrı başlık açarak da sordum ama hiç cevap gelmedi.
    şofben ararken seçeneklerim demirdöküm, gold therm ve daxom.du. demirdökümü koçtaşta gördüm ve hemen vazgeçtim. hem tipi hoşuma gitmedi hem de kocaman kombi gibi bişeydi. gold therm ve daxom.a düşürdüm seçenekleri. gold therm satanlar gold therm.ü, daxom satanlar da daxom.u öve öve biritemiyordu doğal olarak. her ikisini de gördüm. ikisi de fena durmuyordu. tetsitaçım da daxom iyidir deyince, gidip aldım. umarım sorun çıkartmaz. bu arada dzxom için bi arkadaş italyan demiş ama, benim adlığım cihazın üzerinde "made in PRC" yazıyordu. Çin malı yani. gayriresmi yollardan öğrendiğim kadarıyla, ECA, demirrdöküm gibi markalar da Çinde üretiyormuş şofbenleri. gold therm.ün de yarısı yerli yarısı yabancıymış.

    ben daxom aldım ve çok memnunum. Demirdöküm ve baymaktan daha şık kibar ve küçük. 12 lt dakikafa sıcak su verebiliyor. Su sıcaklığı da sürekli sabit ve digital ekrandan ayarlayabiliyorsunuz. Tavsiye ederim. Servis de gayet düzgündü.




  • arkadaşlar ben de doğalgazlı şofben almak üzereyim.
    Baymak ın 7yıl garantisi bana çok cazip geldi.

    Deneyimlerinizi lütfen esirmeyin....fikirlerinizi bekliyorum
  • Ben Baymak Bh-13 aldım ama henüz kurulmadığından bi 10 gün sonra izlenimlerimi yazabileceğim. Balkonuda kapattıracağım için kurulum biraz uzun sürecek. Garantisi 7 yıl biliyorsunuz şofben, kombi gibi uzun seneler kullanılan ürünlerde servis + garanti süreside çok önemlidir.

    Not: Daxom oldukça şık, ama ben hem balkona taktıracağım için hemde Daxom satan tüm yerler Baymak üzerine bi +200 koyduğu için Baymak aldım. İçeri taktıracak ve yeri müsait olmayanlar için (şofben çok ortada bir yerde ise) Daxom almalarını tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.