Şimdi Ara

Kamp Malzemeleri ve Öneriler (30.07.2016 güncellendi) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
27
Favori
15.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 180cm 110kg için sandalye önerebilir misiniz ?
  • katlanır kürek arayan olursa şurdan alabilir kargosu içinde 35 lira:https://www.arabaaksesuari.com/urun/katlanir-portatif-kurek
  • Aliexpress'ten alınabilecek minik mutfak malzemeleri için şöyle bir yazı buldum. Belki işinize yarar.

    https://www.savageandfree.com/aliexpressten-alinabilecek-guzel-kamp-malzemeleri/
  • Bot,mont ve pantolon olarak tavsiyeniz nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AppleFB kullanıcısına yanıt
    Selamlar Outdoor botlarla ilgili bilgilendirme videosu yayınladım, ihtiyacı olan faydalansın :)) iyi seyirler

    https://www.youtube.com/watch?v=PY2Z263hQ4I
  • Orçun Bostancı kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize uzun vadeli güzel ürünler tavsiye edebilir misiniz ? Yani aldıgımız kamp sandalyeleri olsun diğer ürünler olsun 2. yılı bile görmüyor. Teşekkürler.
  • madenci66 kullanıcısına yanıt
    Uzun vadeli ürünler genelde pahalı oluyor, ayrıntılı araştırmak gerek, ama özel olarak bir ekipman için tavsiye isterseniz yazabilirim, burada başka bilgili arkadaşlar da oluyor, eminim yardımcı olur onlar da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirme için çok teşekkürler dostum harika olmuş. Bende yeni bir güncel liste hazırladım. Kamp Malzeme Listesi yazısını okuyarak güncel listeye erişim sağlayabilirsiniz.
  • Gölgelik olarak ne kullanıyorsunuz arkadaşlar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fensinn kullanıcısına yanıt
    Ben ağaç kullanıyorum, ağaç olmayan yerde bir defa kamp yaptım, ilk ve son oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bıçak için Fiskars veya Bahco.. Bahcolar daha uygun fiyattır.
    Balta da Bahco ve Fiskars.. Yine Bahco daha ucuz.
    Kürek olarak gardol veya Fiskars... Çok sağlam ikisi de.
    Yanımda tek göz dürbün taşıyorum. 20 m kadar 6mm çapta ip.
    Ateş çubuğu ve çakmak. Fener. Kafa lambası. 1 takım kuru kıyafet ( su geçirmez torba içinde)
    Düdük
    Eğer ateşli silah almıyorsanız bence 4-5 tane torpil işe yarayabilir. ( Eğer çığ tehlikesi olan bir yerde değilseniz) bazen istenmeyen misafirlere güzel bir uyarı oluyor torpil sesi.

    Ateşle yemek pişirecekseniz biraz odunlarla ilgili de bilgi olmalı ve ateş nasıl yakılır bilmelisiniz. İlk başlarda ateş yakmak ve bnu besleyip ısı verecek yemek pişirecek kalitede bu ateşi tutmak çok zor olabilir. Mesela çamlara zarar vermeden reçine toplayıp mum gibi kullanabilirsiniz. Ayrıca kozalak çok iyi ve kalorili bir yakacaktır. Dolu kozalağı yakmaya kalkarsanız azıcık gürültü yapıp patlayabilir. Zaten bulduğunuz kozalak da büyük ihtimalle kuru ve boş olur. ( Kesinlikle çıra vs için çam ağacına zarar vermeyin) zaen ormanlık alan ise pekçok yakacak bulabilirsiniz. Ben yaylada tezek yakmışlığım da vardır.

    Aslında en güzeli alışkanlık ve kamp yaptığınız mekana şartlara iklime göre ekipmanı kendiniz belirlemek.. Zamanla herkesin kendine göre bir stili oluyor. Siz siz olun eğer gerçekten yerleşimden uzak yerde kamp yapıyorsanız mutlaka kaliteli malzemeler alın. Ucuz bir botun, sağlam olmayan bir bıçağın, Çürük bir ipin, hasarlı bir çantanın sizi çok zorda bırakabileceğini unutmayın...




  • Ben kafa dengi arkadaş bulamadığım için genelde kampları tek başıma ıssız yerlerde orman derinliklerinde yaparım. En son kampımı ıssız orman içinde hamak üstünde geceledim.
    Issız yerler insanlardan gelebilecek tehlikelere karşı çok güvenlidir.


    - Yazın kamp yapıyorsanız kesinlikle ateş yakmayın, orman yangınına sebep olabilirsiniz.
    Nurgaz'ın portatif kamp ocakları ve kartuşları mevcut ben kullanıyorum kartuşları uzunca bir süre gidiyor çok memnunum.

    - İçme suyu çok önemli, uzunca bir süre yürüyüş yapacaksanız en az yanınıza 4 litre su alın. Susamasanız bile her saat başı 1-2 yudum için.

    - Telefonun çekmediği ıssız yerlere doğru, orman içlerine doğru gidiyorsanız mutlaka yanınıza elde taşınabilen kalem pil ile çalışan bir GPS cihazı alın (yedek pilleri ile birlikte), amatör telsiz belgeniz varsa yanınızda UHF/VHF telsiz taşıyın.

    - Geçtiğiniz yerleri temiz bırakın, peçeteleri çöpleri bir çöp poşetinde biriktirin doğaya, ormana zarar vermeyin.

    - Tuvaletinizi (büyük/küçük) çukur kazarak içine yapın ve daha sonra kapatın.

    - Ormanda yürürken, yapraklı otlu zeminlerde bastığınız yerlere dikkatli basın bastığınız yeri yapraklar otlar kapatmış olabilir çukura düşebilirsiniz.

    - Gideceğiniz güzergahı bölgeyi tahmini gidiş ve dönüş zamanını mutlaka bir yakınınız ile paylaşın.

    - Gideceğiniz yer ile ilgili tanımadığınız kişilere bilgi vermeyin.

    - Güzergahta karşılaştığınız tanımadığınız kimselere güvenmeyin.

    - Etkinliğe tek başınıza gidiyorsanız, sizi yol üzerinde gören ve tek başınamısınız gibi soru soranlara grup arkadan geliyor ben önden geldim gibi kelimelerle karşılık verin sizi yanlız sanmasınlar.

    - Çobanların olduğu bölgelerdeki ve köy giriş çıkışlarındaki köpeklere çok dikkat edin, bölgelerine girerseniz sizi taciz edeceklerdir, kesinlikle köpeklerden kaçmayın ve korksanız bile belli etmeyin, köpeklere karşı yükses sesli komutlar verin git, geri git, yürü gibi yüksek sesli ve kararlı komutlar verin köpekler ile göz teması kurmayın, köpekler ile aranızdaki mesafeyi koruyun, sizi ısırmalarına fırsat vermeyin ve yavaşça köpeklere arkanızı dönmeden bölgelerinden uzaklaşın.


    Yazdığım yazı birebir tecrübelerime dayanarak yaşayarak oluşan izlenimlerimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 29 Temmuz 2019; 10:10:3 >




  • Kamp Malzemeleri genel anlamda kişiye özeldir. Çadır mat uyku tulumu olmazsa olmaz ama diğer seçenekler gerçekten sıkıntılı. Kimisi konfor arayışında olur kimisi önemsemez. Bu yüzde kamp yapmaya karar verdikten sonra bol bol bloglara, forumlara göz atıp seçenekler arasından size uygun olabilecek ekipmanları değerlendirmek. Donanım HAber bu konuda tecrübe sahibi birçok kampçıya ev sahipliği yapıyor. Ürün inceleme noktasında da blogları göz atmanızda fayda var.

    Kamp Malzeme Listesi
  • Öncelikle kamp yapacağınız bölgede en tehlikeli canlının İnsanoğlu olduğunu unutmayın. Hayvanların size zarar vermesi için öncelikle sizin onlara zarar vermeniz gerekir. En büyük tehlike insan olduğu için eğer tek başına kamp yapıyorsanız kamp bölgenize yaklaşan güvenmediğiniz insanlara karşı orada tek başına kamp yapmayı göze almış derecede bir manyak olduğunuzu belli etmeniz gerekir zaten önce onlar sizden korkup çekinecektir. Bunun haricinde yukarıda bir arkadaş zaten çok güzel özetlemiş konuyu. Giysi ve malzeme konusunda ise her şeyin en iyi ve pahalısını almak yanlış bir yol olmakla birlikte becerikli biriyseniz orta seviye malzeme ile dahi çok profesyonelce bir kamp yapabilir ve keyif alabilirsiniz. Kamplarda en önemli diğer konu ise kesinlikle temizlik, çevrenizi ve kendiniz temiz tutmalısınız ki hem gece yabani hayvanlar kamp bölgenize yanaşmasın hem de sizden sonra o bölgeye gelecek kişiler rahatca kamp yapabilsin. Sürekli kamp yapan ve doğayı seven biriyseniz en kaliteli malzemeleriniz botlarınız, bıçağınız, çadırınız ve çantanız olmalıdır. Kış kampçılığı ise bambaşka bir mecradır, tüm giysi ile ekipmanlarınız çok dayanıklı ve kaliteli olmak zorundadır. Gece sıcaklıklar aniden -15 -20 'ye düşebilir buna karşın uyku tulumunuz, içliğiniz, montunuz bu şartlara karşı sizi sıcak ve kuru tutmalı kullandığınız ocak rüzgarda sönmemeli ve donmamalıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.