Şimdi Ara

KANSERİ YENDİM SS'Lİ (EDİT) 21.10.2018 (EDİT 2) İNSTAGRAM ADRESİM (EDİT 3) NASIL BAŞLADI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
566
Cevap
9
Favori
80.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
703 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2004 Yılında yakalandığım kanseri yendim.

    Bir aksam yemek yerken sofrada ağızdan ve burundan aniden kan gelmesiyle şişli etfal eğitim ve araştırma hastanesine yatırılmam sonucu ile kanser teşhisi konulmuştu.

    yaklaşık 2 sene kadar hastanede yattım ara ara eve gönderdikleride oldu ama tedavi zamanlarım benim için çok zor geçmişti

    aradan zaman geçtikten sonra ayakda tedavi görmeye başladım ve ufak ufak atlattım :)

    ilaç aldığım zaman vucudum tedaviye yanıt vermıyordu ama o son seans herşeyi değiştirdi aksi halde olsaydı şuan aranızda olmucaktım.

    Aradan tam 14 sene geçti.

    KANSERİ YENDİM SS'Lİ (EDİT) 21.10.2018 (EDİT 2) İNSTAGRAM ADRESİM (EDİT 3) NASIL BAŞLADI

    tedavi zamanlarımdan bir kare

    KANSERİ YENDİM SS'Lİ (EDİT) 21.10.2018 (EDİT 2) İNSTAGRAM ADRESİM (EDİT 3) NASIL BAŞLADI

    çapa hastanesinde radyo terapi ışın tedavisi alırken doktorlarım tarafından çekilen resim ^^

    KANSERİ YENDİM SS'Lİ (EDİT) 21.10.2018 (EDİT 2) İNSTAGRAM ADRESİM (EDİT 3) NASIL BAŞLADI

    KANSERİ YENDİM SS'Lİ (EDİT) 21.10.2018 (EDİT 2) İNSTAGRAM ADRESİM (EDİT 3) NASIL BAŞLADI

    güncel olarak şuan ki halim.

    KANSERİ YENDİM SS'Lİ (EDİT) 21.10.2018 (EDİT 2) İNSTAGRAM ADRESİM (EDİT 3) NASIL BAŞLADI

    Buda o zamanlarda yavaş yavaş toparlandığım bir foto knight online oynuyorum 1299 :D

    Arkadaşlar bu konuyu ekşi sözlükte paylaşırsanız ben ve benim gibi insanlara ulaşıp onlara bu konuda moral kaynağı olabiliriz.

    Bir arkadaşımız sağolsun ekşi sözlükte bu konuyu paylaştı.
    https://eksisozluk.com/kanseri-yendim--5760707?focusto=80418452

    -EDİT 2-

    Ekşi sözlükteki bir arkadaş daha detaylı bilgi istemiş bu süreçle ilgili.

    Aslında lenf kanseriyle ilgili ne söyleyebilirim inan hiç bilmiyorum anlatılmaz yaşanır desem kafidir.

    2004 yılında hastaneye yattığım 1 hafta kadar sadece serum aldım o süre zarfında sanırım alıcağım kemoterapinin seansları ve ilaçları ayarlanıyordu hangi tarihte alsın şeklinde. Bu süreç içerisinde doktorum tarafından tuzlu yemek yemek yasaklanmışsın tuzlu hiç birşey yiyemiyordum. İlaçları ufaktan almaya başladığımda bir sabah uyandığımda kafamdaki bütün saçların yastığa döküldüğünü fark ettim tabi ilaçlar etkisi göstermeye başlamış bütün vucuda yayılmıştı. 1. ve 2. fotoğrafdaki gibi bir hali almıştım tabi görüldüğü gibi değildi ilaçlar bildiğiniz balon gibi şişirmişti diğer hastalar gibi kemik gibi kalmadım. aradan aylar geçti doktorum revire geldiğinde bana eve gitmek ister misin diye sordu bende tabi ilk 6 ay hastanede yatıyorum eğer dedi koridorda yürüyebilirsen seni eve göndericem dedi tabi hevesliyim yürüdük ama ne yürüdük. eve geldim o akşam ateşim 39 a çıktı tabi ev ortamı bir hasta için hastane ortamı gibi değil hijneyik olması gerekiyor. eve geldiğimiz gibi hastaneye dönmemiz bir oldu gene yattık mı hastaneye çıkış yok sonra ilaçları almaya bu şekılde devam ettim ve arada 1.5 2 sene kadar geçti.


    eee artık radyo terapi alma zamanı gelmişti. çapaya gittik işlemler halloldu felan derken ışın tedavisine başladık. kitle kafada olduğu için (genizle damak arası) kafadan bütün radyasyonu yedik 1. resimde fark ederseniz sağ kulağımın altında kan ve kulağımın altı radyasyondan sonra yara olmuştu aynı şekılde kulağımın içinde yara olmuştu hala duruyor (şuanda normal bir insana göre %20 daha az duyuyorum) gece evde şarkı dinlerken görmeniz lazım ışın tedavisi dişlerimide öldürdü 2.kez diş tedavisi görücem sonra ağzımın içinde yanaklarımın duvarlarındaki deriler yara olup dökülmeye başladı onlar içinde ufak ufak spreyler kullanmaya başladım. tedavinin 2. senesinden sonra artık hastanede 6 ay yatıyorsam 4 ay oldu 3 ay oldu ve haftalara doğru azaldı 4 5 sene geçtikten sonra ayakda ilaç almaya başladım ve bu zaman kadar kontrollerim halen devam ediyor sadece 3 senedir mr çekilmiyorum.

    Hastane Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi.

    Doktorum. Sema VURAL Allah ondan razı olsun.


    İnstagram adresim -https://www.instagram.com/kadir.basarmak/

    konumuz ekşi sözlükte paylaşıldı ve 10 sayfa kadar entry girildi

    herkesten tekrar tekrar teşekkür ediyorum eksik olmayın.


    EDİT 3 : Nasıl birden kendimi hastanede yatar vaziyette buldum. Konuyu açtığım tarihte alel acele açmıştım insanlarla bunu paylaşmanın heycanını yaşıyordum. Lakin söylemeyemediğim veya konuyu açtığım tarihte bu yazıları yazarken aklıma gelmeyen birçok yaşadığım şeyden bahsetmek o an aklıma gelmemişti. Hasneye ilk giriş yaptığım tarihi tam bulamamış olsamda 2004 2005 arasıydı.

    Bir aksam yemek yerken birden ağız ve burundan kan gelmesiyle kendimi poliklinikte buldum. doktor tarafından her gün 1 iğne olmak üzere 14 tane iğne verdi. gel zaman git zaman 14 gün geçti ebeveynlerin ne olur ne olmaz diyerekten hastaneye götürdüler hastanedede birşey çıkmadı. Derken haseki eğitim ve araştırma hastanesine kadar gittik röntgen felan çekildik derken genizle damak arasında kitle olduğu tespit edildi. Ameliyat tarihi verildi ve o tarih geldi. Biopsi alımı için operasyon geçirdik felan derken o süre zarfında HASEKİ'de 1 ay yattım. Burnumda gazlı bez ve tamponla sonra tedavinin o hastanede imkanlarının olmadığını ve bizi ŞİŞLİ ETFAL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE sevk ettiler. Hastaneye gittik felan derken lan noluyor dedim gittiğim gibi yattık hastaneye aha çık çıkabiliyorsan bende ki de o zaman çocuk aklı işte hastaneye gidicez dönüşte sürtmeye gidicez zannediyorum.
    İki tane doktorum vardı birinin adı SEDA diğerinin adı SEMA idi SEDA olan doktorum ayrıldı hastaneden felan derken oda sanırım bir hastalığa yakalanmış geçmiş olsun dilerim her ne kadar bu yazıyı okumasa bile kendisini çok severim. Çünkü hayatımda gördüğüm en havalı kadındı bir gözlükleri vardı EFSANE dersiniz.

    Neyse felan serum taktılar 1 hafta serum yedim artık vucuddan birşeyler atmam gerekiyor sanırım. Sonra kemoterapi ilaçlarını almaya başladım. İlaçların rengi SARI ve KIRMIZI idi bu ilaçlar güneş ışığı görmemesi gerekiyordu. ilaçları aldık felan derken bir sabah kalktım her yatıp uyuyor birden kalktım ve kalktığım gibi bütün saçlarımın yastığa döküldüğünü gördüm vucudumda adeta bir tüy bile yoktu yeni doğmuş bebekten farkım varsa neyim. Artık vucud direncim düşüyordu derken hiç aklıma gelmicek şeyi yaptım o gün hiç unutmam hava mevsimlerden yaz afedersiniz gavur şeyi derler ya onun gibiydi. Bir gün pencederen bakarken hastanenin bahçesinde top oynayan çocukları gördüğümde afalladım anladım ki burdan çıkış yok yaprağı yedik. derken felan yeni arkadaşlar edindim fakat beni görmeniz lazım dilimi yutmuş gibiyim. Ulan konuşmak istemiyorum tek istediğim şey eve gitmek ( ÜSTTEKİ YAZIDA GÖRÜCEĞİNİZ ÜZERE EVE GİTTİĞİM GİBİ ATEŞİMİN 39 A ÇIKTIĞINI YAZMIŞIM xD ) Görmeniz lazım tam bir evcimenim Ama yazıkki bu beni yıldıramadı tam karşınızdayım ^^.

    Ya daha yazamadığım bir ton şey var inanın bunları yazarken sağlıklı düşünemiyorum nereden başlasam bilemiyorum. Birini yazsam diğerini yazamıyorum çünkü o sırada aklıma gelmiyor. Aklıma geldikçe ara ara böyle editlicem beklemede kalın.


    Selamlar yine ben Yaklaşık olarak geceden beridir kanseri araştırıyorum bilindiği üzere çok çeşidi olduğunu sizlerde biliyorsunuzdur.

    Bu yazıyı ilgili bir siteden aldım ve okumanızı çok isterim. :)


    --Lenf Kanserinde Moral Çok Önemli--

    Hastanın olumlu bir bakış açısına sahip olması ve iyileşeceğine inanması, lenfoma tedavisine yardımcı olacağı için moral doktor açısından da önemlidir. Moral tek başına lenfomayı yenmede etkili olmasa da hastanın tedavi sürecine uyumunu sağlamaktadır. Hasta lenfoma tedavisine ne kadar uyarsa ve iyileşeceğine, hayatta kalacağına ne kadar inanırsa başarı şansı doğal olarak artmaktadır.

    Lenfoma Tedavisinde Kemoterapi

    Lenfoma tedavisindekemoterapi önemli bir yere sahiptir. Kemoterapinin nasıl ve ne şekilde uygulanacağı, hastalığın durumuna göre farklılık göstermektedir. Standart yani ayaktan uygulanabilecek ilaç yöntemlerinin yanı sıra; hızlı seyirli ve yüksek riskli hastalarda da yatarak takip gerçekleştirecek şekilde yüksek doz kemoterapi uygulanmaktadır. Lenfoma tedavisinde kemoterapiaralıkları genellikle 3- 4 haftadır ve 6 kür gerçekleştirildikten sonra tedaviden kesin sonuç alınması beklenir. Bu dönemde, ara değerlendirmeler ile alınan yanıt da gözlemlenmektedir. İkinci ya da üçüncü kürden sonra bu takipler yapılmaktadır.

    Kemoterapi, kan kanserlerinde özellikle de lenfoma tedavisinde en çok başvurulan tedavi yöntemlerinden biridir. Her hastalığa göre farklı ilaç kombinasyonları kullanılmaktadır. İlaçların şiddetleri de standartların üzerine çıkıldığında ve yüksek doz uygulandığında artmaktadır. Bu ilaçların sağlıklı hücrelere de zararı olduğu için, klasik birçok kemoterapide görünen; tedaviden sonra saçların dökülmesi, mide bağırsak sistemindeki bozukluklar, ağız içinde yaralar, hastanın iştahının kaybolması, kilo kaybı, halsizlik, araya giren ciddi enfeksiyonlar nedeniyle problemler yaşanabilir. Bu tip tedavilerde olabilecek komplikasyonlar önceden öngörülebildiği için gereken tedbirler alınıp, hastanın tedavi dönemini en risksiz şekilde atlatması sağlanmaya çalışılmaktadır. Lenfoma tedavisinde kemoterapinin yanında bazen ışın tedavisi yani radyoterapi de destek olarak kullanılmaktadır. Hastalığın yaygın olduğu durumlarda herhangi bir alanda çok büyümüş olan lenflerin yapabileceği basıyı ortadan kaldırmak için hastalığı tedavi amaçlı olmasa da o bölgeyi rahatlatmak için radyoterapiden yararlanılabilir.


    Lenfoma Yaşam Süresi Ne kadardır?

    Lenfomaların klinik seyri hızlı ve yavaş olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Hızlı seyirli lenfomalar çok kısa sürede ortaya çıkmaktadır. Kitle çok kısa sürede büyüyerek, aylar hatta haftalar içinde kendini gösterebilir. Yavaş seyirli olanlarında ise kitlenin büyüme hızı oldukça yavaştır. Aylar hatta yıllar sürebilen bir süreci kapsayabilir. Lenfoma yaşam süresi de değişkendir. Hızlı seyirli lenfomalar tedavi edilmediğinde hasta aylar ya da haftalar içinde kaybedilebilir. Yavaş seyirli olanlarında ise hiç tedavi olmasa bile hasta uzun süre hatta 15-20 yıl yaşayabilir. Bu nedenle iki farklı lenfoma grubunda hastaya uygulanan tedavi yaklaşımı da farklı olmaktadır. Hızlı seyirli lenfomalarla birlikte bir yaşam mümkün olamayacağı için, hedef mutlaka hastalığı yok etmek ve tam iyileşme üzerine kurulmalıdır. Yavaş seyirli olanlarında ise çoğu zaman düzenli takip yeterli olmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10D285547 -- 21 Ekim 2018; 9:17:10 >







  • 1. ve 4. fotoğraf yüklenmemiş hocam.

    Sizin adınıza çok sevindim, harikasınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhtemelen mobil olduğu için gözükmüyor ^^ :)

    teşekkür ederim ^^
  • Azimli olmanın sonucu. Diğer arkadaşlara umut olsun bu konu.

    Pes etmediğin için tebrik ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zodiac Killer Z kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ^^
  • Ne hayatlar var be çok geçmiş olsun,
  • Robinson_Crusoe kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ^^
  • zor şeyler yaşamışsın helal olsun kardeşim
  • Cesurluğunu azmini tebrik ederim kardeşim.
  • sağolasın kanki ^^
  • Geçmiş olsun kardeşim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adalande kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kanki ^^
  • Saykunn kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim eksik olmayın ^^
  • İyileştiğini ilk öğrendiğin an ne hissettin ? Ölümle dans etmek nasıl bir duygu ?
  • geçmiş olsun , sınav dönemini nasıl atlattınız
  • Kendim atlatmış gibi sevindim inan. Çok geçmiş olsun kardeşim. Şifayı veren Allah...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SıradanCanlı kullanıcısına yanıt
    -iyileştiğimi öğrendiğim zaman normal hissettim çoğu zaman arkadaş ortamında farklı muamele gördüğüm oluyordu bir tek farklı hissettirdi.

    -Canımı yaktı ama öldürmedi.
  • düzeldi hocam

    bu güzel haberi bizimle paylaştığınız için gerçekten çok teşekkürler; birçok insana umut oldunuz, hayata dair birçok kişinin bakış açısını değiştirdiniz belki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BKR-C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    Allah herkese şifa versin inşAllah
  • sınav dönemi birşey değildi zaten denemelık girdim.

    bu sene çalışıyorum ^^
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.