Şimdi Ara

kara kule serisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
4
Favori
10.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kara Kule, Stephen (Edwin) King'in yaratmış olduğu mitosun adıdır. 7 kitaptan oluşan Kara Kule serisi, aslında King'in yazmış olduğu neredeyse her öyküyle kıyısından köşesinden ilintilidir. Hatta başka yazarların, şairlerin ve diğer sanat dallarıyla uğraşan birçok kişinin eserlerinden izleri Kara Kule serisinde rahatça görebiliriz. Kara Kule başından sonuna göndermelerle doludur. King'in hikayeyi direk olarak esinlendiği Robert Browning'in "Childe Roland to the Dark Tower Came"(Roland Adında Bir Çocuk Kara Kule'ye Geldi) adlı uzun şiirinden, tolkien in Yüzüklerin Efendisi Serisi'ne kadar.

    KARA KULE SERİSİ

    Seri, King'in yarattığı fantastik bir paralel evren olan orta-dünya'da, hayatta kalmış son silahşor olan Roland'ın, "ilerlemiş" dünyanın kötü gidişatını durdurmak için, varlığın merkezi olan Kara Kule'ye yaptığı tehlikeli yolculuk anlatılıyor. Bizim dünyamıza benzer dünyasıyla, bizim dünyamızdan "çektiği" ve silahşor yaptığı unutulmaz karakterler ile, yüzyılları bulan geçmişi ve ağır ama sağlam işleyen beyni ile Roland Deschain, unutulmaz karakterler arasına çoktan girdi bile.

    Zaman ve mekan kavramı tam bir bilmece. Romanda geçen kişiler ise yardımcı kahramandan çok ana kahramana yakın. İlk başta kendi başına çıktığı Kara Kule yolculuğunda yanına bir kaç yoldaş daha edinen Roland çeşitli meknalardan ve zamna tünellerinden geçerek büyülü ve sıradışı dünyalarda bir çok savaşa girer. Aslında oldukça kararlı bir yapıya sahip olan silahşor bazı yerlerde kendini tutamayacak kadar duygusallaşıyor. Bir çok zorluklardan geçerek kendisini yetiştirmiş, eğitmiş, zeki ve kıvrak bir silahşorun amacıana ulaşması yolunda verdiği savaş ve bu savaşın okuyucuya aktarımı inanılmaz.

    Savaş derken sürekli savaşıyor sanmayın. Kitapta arada sırada geçmişe dönerek silahşorun sır olan hayatına bir göz attığımız da oluyor ve böylece yaratılmış kişiliği çözme imkanımız da doğuyor. Okuyucuya azmi ve sabrı gösteren bu roman, zorluklara, tersliklere ve sırlara akılcı çözümler sunarak görüş açısını ileri seviyeye, hayal gücünü ise her zaman zorlayan bir yapıya da sahip aynı zamanda. Okunulmasını şiddetle tavsiye ederim. Bir Stephen King sever olarak değil bir okur olarak size tavsiye ediyorum.
    _____________________________________________________________________________________________________________

    Seri toplam yedi kitaptan olusuyor:
    1)Silahşör (The Gunslinger)
    2)Üçün Çizgileri/Çekilişi (The Drawings of the Three)
    3)Çorak Topraklar (The Waste Lands)
    4)Büyücü ve Cam Küre (Wizard and Glass)
    5)Calla'nın Kurtları (Wolves of The Calla)
    6)Susannah'nın Şarkısı (Song of Susannah)
    7)Kara Kule (The Dark Tower)



    1.)SİLAHŞÖR

    Gizemli kahraman son Silahşor Gilead' lı Roland tek başına büyüleyici bir iyilik ve kötülük yolculuğuna çıkar. Siyahlı Adam' ı ararken Alice adında çekici bir kadın ve Jake adında New York' lu bir çocukla arkadaşlık etmeye başlar. Ama bizimkini yansıtan kendi iç dünyasında aslında oldukça yalnız ve mutsuz bir tiptir.

    Silahşor(Roland) ün gerçek kimliği ve ilgi çekici karakterini keşfedebileceğiniz, baş döndürücü hayali görüntüler ve karakterlerle bezeli inanılmaz yolculuga baslıyorsunuz ilk kitapta.

    bazı cevapların pesinde olan roland ımız siyahlı adamın peşinde kosarken onun hakkında ve paralel evreni hakkında yeni cevaplar ve sorular elde ediyorsunuz okudukça.


    2.)üçün çekilişi

    "3'ün çekilişi" Kara Kule dizisinin ikinci kitabı. Stephen King büyük bir ustalıkla fantezi ve yaşamın soğuk gerçeklerini birbirine katarak kitabın dokusunu oluştururken romanın baş kişisi son silahsör Roland, "3'ün çekilşi"nde hızla yirminci yüzyıla savrulmakta, Kara Kule'ye uzanan yolda serüvenlerini yılmadan sürdürmektedir. Roman kahramanı, dünyamızını çarpıtılmış bir aynadaki insana karabasanlar yaşatan görüntülerine sahip kendi dünyasında avare avare dolaşırken, yazar onu birdenbire 1980'lerin Amerikasına açılan büyülü bir kapının önüne getirir. Burada Roland, küstah genç Edie Dean, zeki, yürekli güzel Oldetta Holmes ile karşılaşır. Onlarla gücünü birleştirip yer altı dünyasının kötü kişileri ve kendi dünyasının düşman yaratıklarıyla çatışır. Büyüleyici yeteneği ve soluk kesici hayal gücünü son haddine kadar kullanan Stephen King kule yolunun bu asamasındada bize cevaplar ve sorular vermeye devam ediyor.


    3.)çorak topraklar

    bu kitap okuyucuya diger 2 kitaba göre nazaran daha akıcı geliyor.artık kule yolunda arkadaslarıyla birlikte yol almaya baslayan silahörümüz her sayfada kuleye biraz daha yaklaşıyor.ve bizede biraz daha fazla cevap ve yeni sorular veriyor:)

    ylculuklarına devam ederken arlarına bir arkads daha katıp bir tür tren olan blaine le karsılasmaları ,tehlikeli yolculukları anlatılıyor.kitabın sonu birçok okuyucu tatmin etmicek cinsten:)tam yolculugun ortasında kesiliveriyor...


    4.)büyücü ve cam küre

    Bu kitapta Roland’ın geçmişine doğru bir seyahate çıkıyoruz, onun Mejis’teki amatör silahşörlük günlerini görüyoruz. Ayrıca Roland yıllardır içinde sakladığı aşkını, penceredeki güzel kız Susan Delgado’yu anlatır. Aynı zamanda Roland’ın ilk ka-tet(grubu)’i hakkında da bilgiler ediniyoruz. Cuthbert Allgood, Alain Johns ve çok sonraları hepimizi şaşırtan özürlü Sheemie Ruiz’i tanıyoruz.
    Roland ve Ka-teti bu kitapta ilk savaşını verir.....


    5.)calla nın kurtları

    Calla, doğunun bereketli topraklarında görünüşte kendi halinde yaşayan bir yerdir. Ama kasaba tarihinde yaşanan korkunç tekrarlardan biri yine gelip çatmıştır. Yakında Kurtlar gelecek ve her şey yeniden başlayacaktır.
    Bu sırada Kara Kule'yi arayan Gilead'l Roland önderliğindeki silahşorların yolu, bu kasabadan geçmektedir ve Calla'nın çiftçileri kendilerini Kurtlar'dan korumaları için onlardan yardım isterler.
    Artık Roland bir seçim yapmak zorundadır. Ya vicdanının sesini dinleyip çiftçilere yardım edecek ya da Kara Kule'nin izini sürecektir.
    Orta-Dünya'da sürdürdüğü bu yolculuk sırasında beklenmedik tehlikeler ve ölüm, ne yazık ki Roland'ın yakın takipçisi olacaktır.


    6.)susannah ın sarkısı

    6. kitsp bir çok sürprizle dolu.ve bunların merkezinde grubun bir üyesi olan susannah var. Susannahın Şarkısı, Kara Kule gizemini ortaya çıkaracak büyülü bir anahtar....


    7.)KULE

    ve efsane sona eriyor.iyi veya kötü,herşeye ragmen bir efsane.)

    ___________________________________________________________________________________________________________

    Kara Kule Serisiyle Doğrudan Bağlantılı Eserleri
    Kemik Torbası (Bag of Bones)
    Ejdarhanın Gözleri (Eyes of the Dragon)
    Mahşer (The Stand)
    Sis (Skeleton Crew)
    Hortlak/Korku Ağı (Salem's Lot)
    Düzenleyiciler (The Regulators)
    Yaratık (Desperation)
    O (It)
    Uykusuzluk (Insomnia)
    Buick 8 (From a Buick 8)
    Maça Kızı (Hearts in Atlantis)
    Eluira'nin Küçük Hemşireleri/Karanlık öyküler (The Little Sisters of Eluria)
    Tılsım (The Talisman)
    Kara Ev (Black House)
    Çılgınlığın Ötesinde (Rose Madder)

    Not: Aslında Stephen King'in bütün kitaplarını buraya yazmak gerekiyor. Yazarın neredeyse her öyküsünü ister uzun ister kısa olsun, kendi adıyla veya Richard Bachman takma adıyla yazmış olsun, bir şekilde Kara Kule mitosuna bağlamak mümkün. Herhangi bir hikayesindeki herhangi bir karakterin delirme sebebi (!!Medyum!!'da olduğu gibi) Kule'nin düzenindeki bir dengesizleşme olarak tanımlanabilir. Yine aynı şekilde yoğunlukla ele aldığı doğaüstü yetilere sahip olan karakterleri (ilk kitabı Göz'de olduğu gibi) Kara Kule'de ki ışın kırıcılardan başka bir şey değildirler.
    _____________________________________________________________________________________________________________

    KİNG İN KİTABIN SON SÖZÜNDE YER VERDİĞİ DÜŞÜNCELERİ......
    roland ın öğretmeni COrt u yenip Gilead ın pekde hoş olmayan bir mahallesinde eğlenmeye gitme sahnesi 1970 baharında yazıldı.ertesi sabah Rolan ın babasının gelmesiyle ilgili bölüm ise1996 yazında.hikayenin geçtiği dünyada iki olay arasında sadece 16 saat vardı.oysa hikayeyei anlatanın yasamında 26 yıl geçti.ancak o an sonunda geldi.bir fahişeninkaryolasının iki yanında kendi kendimle kaşılaştım.bir yanda uzun siyah saçlı sakallı işsiz güçsüz bir okul çocugu vardı.öbür yanda ise basarılı popüler bir romncı.
    bundan sadece sunun için söz edyorum.çünkü bu benim için kara kule deneyiminin asıl büyüsünü özetliyor.ben hayal gücünün güneş sistemini dolduracak kadar roman ve kısa hikaye yazdım.ama roland ın hikayesi benim jüpiterim.diğerlerini cüceleştiren bir gezegen,en azından benim görüş açımdan.yabancı bir atmosferi,çılgın bir görünümü ve vahşi yerçekimi olan bir yer."digerlerini cüceleştiriyor mu dedim?"aslında bundan daha da fazlası var...........

    ____________________________________________________________________________________________________________










     kara kule serisi


     kara kule serisi




     kara kule serisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20burak1991 -- 15 Temmuz 2008; 17:16:31 >







  • Özellikle üçüncü altıncı ve yedinci kitap favorim.
  • ilk 2 kitabı okudum ama gerisi gelmedi :$ yarım bıraktığım nadir serilerdendir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .Fatih:Sultan:Mehmed.

    ilk 2 kitabı okudum ama gerisi gelmedi :$ yarım bıraktığım nadir serilerdendir

    keşke bırakmasaymışsınız.herkese sıkıcı gelir ilk iki kitap ama 3,den itibaren hızla artar temposu ve sürükleyiciliği.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: S3ZGEK

    Özellikle üçüncü altıncı ve yedinci kitap favorim.

    ben 4, üyü daha çok sevmiştim:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 20burak1991


    quote:

    Orjinalden alıntı: .Fatih:Sultan:Mehmed.

    ilk 2 kitabı okudum ama gerisi gelmedi :$ yarım bıraktığım nadir serilerdendir

    keşke bırakmasaymışsınız.herkese sıkıcı gelir ilk iki kitap ama 3,den itibaren hızla artar temposu ve sürükleyiciliği.


    Bırakmamın sebebi sıkıcı olması değildi de ..

    8. sınıftaydım başladığımda seriye o zamanlar haftada bir 20 milyon çok paraydı sonra elime daha fazla para geçince de almadım nedense..
  • acaba film olarak ne zaman sinemaya aktarılacak..kesinlikle olacaktır bence..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bonser24

    acaba film olarak ne zaman sinemaya aktarılacak..kesinlikle olacaktır bence..

    şu an böyle bir durum yok gibi ama olursa mutlaka haberimiz olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bonser24

    acaba film olarak ne zaman sinemaya aktarılacak..kesinlikle olacaktır bence..


    From a Buick 8 (2009) (in production) (novel)
    Cell (2009) (announced) (novel)
    "The Talisman" (2009) TV mini-series (pre-production) (novel)
    Bag of Bones (2009) (pre-production) (novel)
    Creepshow (2008) (pre-production) (short story)
    Dolan's Cadillac (2009) (post-production) (novel)

    bunlar önümüzdeki sene gelecek olanlar.yazar sanki yzar degil senarist.tüm hikayeleri ve romanları senaryoya uyarlanacak nitelikte oluyor:)
    kara kule yide bekliyoruz bakalım ne zaman gelecek.çok iddaalı bir iş olacagını düşünüyorlar desek yazarın ismi yeter bu riske ama bilemiyorum neden bu kadar beklediler.




  • benim kara kule çekilirse görmek istedigin başroller:)

    roland(silahşör)- Clint Eastwood
    Eddie- Emile Hirsch
    Susannah- Gabrielle Union
    Jake- Chris O'neil




     kara kule serisi
  • Kara kule serimi satıyorum arkadaşlar. Full ve tertemizdir. İlgilenen olursa PM atsın lütfen
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 20burak1991


    quote:

    Orjinalden alıntı: bonser24

    acaba film olarak ne zaman sinemaya aktarılacak..kesinlikle olacaktır bence..


    From a Buick 8 (2009) (in production) (novel)
    Cell (2009) (announced) (novel)
    "The Talisman" (2009) TV mini-series (pre-production) (novel)
    Bag of Bones (2009) (pre-production) (novel)
    Creepshow (2008) (pre-production) (short story)
    Dolan's Cadillac (2009) (post-production) (novel)



    desene 2009 da King dolu geçicek




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Last_Patryn



    desene 2009 da King dolu geçicek


    evet öyle görünüyor:)
  • evet ya en son King filmi 1408 di.. umarım bu filmler de en az o kadar güzel ve kaliteli olur..
    ama sizce kara kule film olursa kitaptan çok şey kaybetmez mi? sonuçta yedi kitaplık muhteşem bir seri ve bir çok ayrıntı hikayeyi süslüyor.. bunlardan en önemlileri izleyiciye yansıtılsa bile serinin kendisi kadar başarılı olabilir mi? açıkçası benim bşraz kuşkum var bu konuda....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bilge_bilge

    evet ya en son King filmi 1408 di.. umarım bu filmler de en az o kadar güzel ve kaliteli olur..
    ama sizce kara kule film olursa kitaptan çok şey kaybetmez mi? sonuçta yedi kitaplık muhteşem bir seri ve bir çok ayrıntı hikayeyi süslüyor.. bunlardan en önemlileri izleyiciye yansıtılsa bile serinin kendisi kadar başarılı olabilir mi? açıkçası benim bşraz kuşkum var bu konuda....


    evet haklısınız ama yüzüklerin efendisi bu konuda örnek teşkil ediyor.zira o filmlerde kitaplarından çok çok eksikti.hatta kitabı okuyanlar yarısı bile olmadıklarını söylüyorlardı ancak film yine oskar a oskar demedi ortalığı kırdı geçirdi ve harry potter ya da eragon gibi başarısız çevrimleri gibi eleştirilmedi.bence kara kulenin yarısından biraz fazlasını vizyona yansıtırsa yönetmen,herşey çok güzel olur:)

    (the mist i tavsiye ederim.en son king uyarlamasıdır)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: 20burak1991
    (the mist i tavsiye ederim.en son king uyarlamasıdır)

    evet pardon en sonuncusu oydu.. şaşırdım çünkü iki gün önce kuzenimle 1408 i tekar izlemiştim de... dvd de var mı bu film şuan?
  • @bilge_bilge

    1408 in varda sis in olup olmadığı bilmiyorum.
  • neyse bakalım bir sorarım artık..izlemem lazım mutlaka.. sağ ol
    quote:

    Orjinalden alıntı: 20burak1991

    @bilge_bilge

    1408 in varda sis in olup olmadığı bilmiyorum.
  • Ben bu serinin ilk 5 kitabını okudum mükemmel bir seri ama 6. ile 7. kitabı daha okuyamadım.Öyle yarım kaldı.Hiç zamanım olmadı.Umarım zaman bulurumda bu güzel seriyi tamamlarım.
  • çizgi romanın okuyan yokmu ya.
    bi gelmedi türkiyeye
    çok merak ediyorum valla.

    koca seri bi çırpıda bitivermişti hemde öss ye hazırlanırken okumuştum .hiç tavsiye etmem tüm zamanımı alıyordu.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.