Şimdi Ara

Karadeniz Turuna hangi ay gidilir? ve hangi tur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
3
Favori
66.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Her sene deniz, kum, güneş dedik. Bu sene farklı bir şey olsun istedik ve Karadeniz turu düşünüyoruz. Ama Karadeniz turuna hangi ay çıkılır?

    Diğer bir sorum ise daha önce böyle bir tur yapanlar hangi tur şirketini kullandınız ve tavsiye ediyormusunuz? Ben Ets ile Klasik karadeniz Batum turu düşünüyorum ama tavsiyeler önemli tabiki..

    Gitmiş olanlara son sorum ise yanımızda mutlaka götürmemiz gereken eşyalar nelerdir?

    Şimdiden teşekkür ederim :)



  • Yaylalar soğuk oluyor...Temmuz, Ağustos uygun...Tur meselesi arzunuza bağlı....Ben kendi aracımla ve ailece Safranbolu dahil, oradan Karadeniz turu 10 günde gezdim......Sahil boyu....Yeşilin her tonu var...Cennetten bir köşe....Ayder yaylasının hemen altında bir köy var...ORADA SÜTLÜ AŞ YEMEDEN GELMEYİN..... Birde Sümelaya çıkarken sağda derenin üzerinde köprüden geçip giriliyor bir Turistik lokanta var...Kollama kazık atıyorlar...Fiyat sormadan hiç bir yemek istemeyin...Turla giderseniz sorun yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 8 Mart 2016; 11:14:47 >
  • Çok teşekkür ederim cevap için Ets ile 7 günlük bir tur aldık Ağustosta yola çıkıyoruz inşallah :) Yazdıklarınızın hepsini not aldım :)
  • Tarih iyi...Ama Ağustos ayı diye güvenmeyin,Karadeniz'de her an yağmur yağabilir,buna göre hazırlıklı olun...Gerçi tur otobüsünde olacağınız için pek sorun olmaz...

    İyi gezmeler...
  • ben 19 mayısta karadeniz turu düşünüyorum şirketlerin bu tarihe özel organizasyonları var ama çok mu soğuk olur bilemedim
    hangi turla gitmemi önerirsiniz birde batumdan içki sigara alınabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyrocu

    ben 19 mayısta karadeniz turu düşünüyorum şirketlerin bu tarihe özel organizasyonları var ama çok mu soğuk olur bilemedim
    hangi turla gitmemi önerirsiniz birde batumdan içki sigara alınabilir mi?

    Adı bilindik bir turla gitmeniz iyi olur...Hava biraz soğuk olabilir,tamamen şans işi...
    "Batum'da 3 gün kalmayan kişiler içki sigara alamazlar" şeklinde sınır bölgesinde her yere yazı yazmışlar...Ayrıca Batum'da gezip ülkeye giriş yapanların hepsinin çantalarını tek tek kontrol ediyor gümrükçüler...(Geçen hafta gidip geldim)...
  • Temmuz ayında gidebilirsiniz, uçaklı turları tavsiye ederim.
  • Biz arkadaşlarla Jolly Tur ile gittik sanırım telefon numarası 444 0 644 ve 0212 296 70 60 idi uçak , otobüs ve rehber hizmetlerinden çok memnun kaldık kaldığımız otellerde çok güzeldi mutlaka tavsiye ederim.
  • 17 kişilik arkadaş grubumuzla kendimiz ayarladık 19-20-21-22 mayısta gittik ve çokta güzel oldu. samsundan başladık sahil boyunca kafamıza göre terme ordu giresun akçabat trabzon rize...maalesef artvine vaktimiz yetmedi. gitmeden araştırdığımız için nerede ne yenir nerede güzel manzara var hepsini uğradık yedik içtik fotograf çektik. en beğendiğim kısma gelince ordu boztepe, giresun kalesi,uzungöl e tepeden bakmak için yarım saat tırmandığımız tepede galo omat isimli derme çatma mekanda muhlama,kuymak yerken uzungölün eşsiz manzarası,ovit dağı yaylasında karlara uzanmak,tar deresi boyunca 2 km yürüyüp bulut şelalesinin manzarası ile soluklanmak,zil kalesi surlarından yemyeşil orman ve gürül gürül akan dereyi izleyip huzur bulmak,KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE ayder yaylasına gitmenizi tavsiye etmiyorum yaylanın sadece ismi var. Kaçkar dağları milli park alanında yer alan bu yayla kaçak ve düzensiz yapılaşma yüzünden kaybolmuş otel,motel,pansiyon,restaurant,kafelerden başka birşey yok. fırtına deresinde rafting yapmak istiyorsanız yanınıza şort ya da mayo alın. he birde yaz aylarında paralı arap turistleri bölgeye akın ediyor esnaf arap turistlerin kulu kölesi olmuş durumda. levhalar,menüler arapça...maalesef paralı arap yüzünden karadenizin o güzelim doğasını kaybetmek üzereyiz çünkü aşırı derecede plansız,kaçak yapılaşma devam ediyor...




  • mba55 kullanıcısına yanıt
    Dostum gidilecek yerleri görülmesi gerekenleri ve görmesekde olabilecek yerleri listeler misin

    Ben tamamen karadenizi gezmeyi düşünüyordum ama süre yetmeyeceği için 2 parçaya böldüm geçen hafta programın şöyle idi.

    1. gün bursa yola çıkış 16:00 gibi abanta varış, daha sonra akkaya travertenleri daha sonrası ise bolu öğretmen evine konaklama ie bitirdim.
    2. gün sabah 10 kahvaltı sonrası yedi göller çıkışı saat 3 e kadar yedi göller gezisi dönüş mudurnu üzerinden iniş safranbolu kristal cam teras takolatlı kanyonu, incekaya kemeri ve bulak mencilis mağarası konaklama bartın merkez öğretmen evi.
    3. gün bartın kahvaltı amasra merkeze gidiş ( müze kapalı, kale üzerine ev yapmışlar, sahil halk plajı hoşumuza gitmedi) biz bir kaç incir reçeli aldık daha sonra boztepe plajına baktık çok dalga vardı oradan çakraza geçtik dalga çok vardı denize girmedik dönelim ereğli de denize girelim dedik ama yol üzerinde inkumu plajına baktım ve orası hoşumuza gitti 4 saat kadar orada kaldık ve sonra güzelce hisara gittik orada lav sutunlarını ziyaret ettik güzelce hisarın plajıda hoşumuza gitti bir sürede orda takıldık sonrası dönüş

    sizin geziniz nasıldı ?




  • biz istanbul dan 18 i akşamı samsuna indik daha önce bir tur firmasından ayarlamış olduğumuz yarım otobüs havaalanından aldı gece tekkeköyde hilton da kaldık 19 mayıs sabahı kahvaltıdan sonra samsun merkeze geldik 19 mayısın samsun için anlamı büyük olduğundan her herde kutlamalar,törenler vardı. bandırma vapurunu ziyaret etmedik çünkü bakımdaydı onun yerine meşhur atatürk heykelini gördük yine ilkadım da yabancılar pazarının yanında bulunan atatürk ün samsuna çıkartmasının canlandırmasını gördük sonra amazon kadın heykellerinin olduğu yeşil alanı gezdik fotograflar çekindik sonra düştük yola termede kısa bir mola verdik meşhur karadeniz pidesinin tadına baktık orduya kadar durmadık orduda teleferikle boztepeye çıktık çaylar kahveler...eski sahil yolundan devam ettik denize hakim bir tepe de ismini hatırlamıyorum çay çekirdek molası verdik. devamında giresuna geldik giresun kalesine çıktık inişte fiskobirlikten fındık falan aldık Ordan sahil boyunca devam ettik taki akçaabatta köfte molası verene kadar, akçaabattan uzungöldeki otelimize geçtik sabah kalktık uzungölü gezdik,tepeye tırmandık muhteşem manzara eşliğinde galo omat isimli cafede kuymak,muhlama öğlen sonu karlarla kaplı ovit dağına çıktık dönüşte ikizderede bulunan otelimize geldik sabah çıktık fırtına deresinde raftingden sonra fırtına deresi kenarında balık yedik devamında zil kalesine çıktık ordan indik akşamında aydere çıktık otelimize geçtik sabah yemyeşil ayder yaylası ile uyanmayı beklerken milli park içindeki her yerin otel,motel,pansiyon,restaurant ve kafelerle dolduğunu gördük ve bizde gelip burada otelde kalarak bu sisteme destek olduğumuz için pişman olduk ayderden indik rizeye çay fabrikasını gezdik,rize merkezde yemeğimizi yedik rize kalesine çıktık trabzon havalimanına doğru yola çıktık bu arada sürmene ye uğrayarak bıçaklandık :) yolda trafik kazası olduğu için trafik oluştu az kalsın uçağı kaçırıyorduk ancak alana girdikten sonra rötarla karşılaştık. sağ salim bir şekilde istanbula döndük. gezimiz tek kelime ile muhteşemde fazla ayrıntıya girmedim :)




  • teşekkür ederim benzer bir turlu bende yapmayı düşünüyorum. konaklamayı öğretmenevinde yapacağım hangi bölgeye ne kadar zaman ayırdığınızı merak etmiştim aydınlattığınız için tekrar teşekkür ederim.
  • mba55 kullanıcısına yanıt
    Harika bir tatil geçirmişsin okurken biran gidip geldim oralara :) Benim de tatile sayılı günler kaldı umarım gördüğün tüm güzellikleri bende yaşarım heyecanlandım şimdiden :D
  • arkadaslar merhaba
    eylül basında karadeniz turuna katılmayı düşünüyorum tek başımayım ne yazıkki gelecek arkadas bulamadım
    şuan için araştırdığım ets tur hakkında iyi yorumlar var sizin bildiğiniz memnun kaldığınız başka tur şirketi varsa öenriler açığım. ETS tur da 8 gece konaklamalı tur gürcistan batuma kadar heryere gidiyor fiyat 1800 TL sizce fiyat nasıl ? daha önce karadeniz turu yapan arkadaslar kaç tl'ye katılmıştınız geçen yıla göre ne kadar zam geldiğini merak ediyorum. Turu önümüzdeki yıla ertelesem erken satın alsam ocak ayında ya da şubat ayından alsam ne kadar indirimliye gelir. Ertelemeye değer mi ? 1800 TL biraz çok geldi açıkçası.
  • en az yağış haziran sonu temmuz başında yağar
    o tarihte girmekte fayda var
    ama tabi ki gene de yağabilir biraz sanş işi
  • Karadeniz turu için en iyi zaman 15 temmuz-15 ağustos arasıdır. Diğer aylarda devamlı hava kapalı oluyor. Yağmurdan gezi yapmak zorlaşıyor.

    Aşağıdaki linklerden doğu karadeniz illerinde görülmesi gereken yerleri takip edebilirsiniz. Vakit buldukça diğer illeri eklemeye devam edeceğim. Tur ile yapılan gezilerde maalesef bu videolarda gösterdiğim yerlerin bir çoğuna gitmiyorlar.
    İyi seyirler

    SAMSUNhttp://dhbr.co/bsHE

    ORDUhttp://dhbr.co/bsHF




  • Bence doğru bir zamanda gidiyorsunuz. Bir gezgin olarak her mevsimini bilirim Karadeniz'in. Yaylalar için Şemsiye yerine yağmurluk almayı unutmayın. Ben tur şirketlerinin rotalarına uygun olarak arabamla gezmiştim. Gezi bloğu tarzındaki web sitemde Karadeniz turları hakkında yazılarım olmuştu. Bu linklerden inceleyebilirsin.

    https://turluyorum.net/karadeniz-doguanadolu-turu/
    https://turluyorum.net/araba-ile-karadeniz-turu-rota-tavsiyesi-ve-maliyeti


    Rize Fırtına vadisinde Rafting öneririm. Fiyatları da uygun. Tur paketlerinde extra olarak oluyor sanırım.

     Karadeniz Turuna hangi ay gidilir? ve hangi tur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turluyorum.net -- 9 Nisan 2019; 14:58:44 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.