Şimdi Ara

Katılım bankaları nasıl para kazanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün bir haber okudum.Ziraat bankası 29 Mayısta Ziraat Katılım adında katılım bankası açıyormuş.Bu katılım bankaları faizsiz bankacılık diye tabir ediliyor.Nasıl oluyor faizsiz banka , nasıl para kazanacak bu banka , çalışanların parası , giderler nerden karşılanıyor?Kafam basmadı bu katılım bankacılığına , kısaca özetleyebilecek var mı?



  • bankanın parası olmaz buna fon denir.alinin fon fazlasını memmede kullandırır bunu yaparken memmedden % kar payı alır.fon kullandırımı ve çeşitli ürün ve hizmetlerdende aldığı ücretler var birde bunların hepsi fazla verir giderler fonlanmış olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: labidu

    bankanın parası olmaz buna fon denir.alinin fon fazlasını memmede kullandırır bunu yaparken memmedden % kar payı alır.fon kullandırımı ve çeşitli ürün ve hizmetlerdende aldığı ücretler var birde bunların hepsi fazla verir giderler fonlanmış olur.

    hiç bişe anlamadım boşa zahmet ettin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Korkusuz Üye

    quote:

    Orijinalden alıntı: labidu

    bankanın parası olmaz buna fon denir.alinin fon fazlasını memmede kullandırır bunu yaparken memmedden % kar payı alır.fon kullandırımı ve çeşitli ürün ve hizmetlerdende aldığı ücretler var birde bunların hepsi fazla verir giderler fonlanmış olur.

    hiç bişe anlamadım boşa zahmet ettin

    Kardes normal bankalar yatirim yapanin yani vadeli hesap acanin parasini kredi cekmek isteyene veriyor krediden kazandigi faizin bir kismini vadeli hesap aacana veriyor.arada kalan bakiyede bankanin kazanci.
    Yatirim bankalarinda ise vadeli icin yatirdigin parayla ticaret yaptiklarini bunun karini muaterilere verdiklerini iletiyorlar.helal diye bir kavram yokk bence insanlar gunahi onlarin boynuna deyip islem yapiyorlae iste.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşterilerden topladıkları paraları kiralıyorlar kısacası . Normal bankalardan farkı yok şurada yazdığına görehttp://www.krediustasi.com/katilim-bankasi-nedir/
  • Klasik bankaların vermiş olduğu tüm hizmetleri Katılım bankalarında da alabilirsiniz. Araç, konut, arsa, evlilik, hac, umre, vb. bireysel finans destekleri vermektedir. Bu desteklerde faiz yerine kar oranı/payı diye adlandırılmaktadır.(Faizin aynısıdır. Sadece adı değişmiş. Faizsiz bankacılık ya).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ege..

    Klasik bankaların vermiş olduğu tüm hizmetleri Katılım bankalarında da alabilirsiniz. Araç, konut, arsa, evlilik, hac, umre, vb. bireysel finans destekleri vermektedir. Bu desteklerde faiz yerine kar oranı/payı diye adlandırılmaktadır.(Faizin aynısıdır. Sadece adı değişmiş. Faizsiz bankacılık ya).

    Ben de bunları yazacaktım siz zaten yazmışsınız :)
    +1 rep
  • Katılım bankaları nakit kredi vermiyor .

    Kredi talebin olduğunda, alacağın malın faturasını ister.

    Senin yerine ben aldım sana kiralıyorum diye kendi kendini kandırmacadan ibaret olan bir sistemdir.

    faiz yok der sana kiralarken anaparanın üstüne faizi bindirir öyle ödemeni ister
  • Faiz yerine kâr payı diyorlarmış. Yahu adam bunu demek yerine Türkiye gibi bir ülkede direk faiz dese en az 3 katı iş yapar. Mal mı bu adamlar? Yok birileride bu hizmeti istiyor ayağına yatmasın kimse. Madem adamın derdi para kazanmak bugün katılım bankaları faizli banka olsaydı en az 3 katı fazla iş yapacağına kalıbımı basarım.

    Adamlar bir ihtiyaç kredisi verecekler kart vermek için bi yerlerini yırtıyorlar. Direk para veremedikleri için neler kaçırıyorlar neler

    Ha deseki eksiği var tamam derim. Senin devletin faizi her yere koymuş sütten çıkmış ak kaşık olamazsın da ne kadar bulaşmasak o kadar iyi kafasıyla iş yapıyor adamlar.

    Bu arada konuyu açan arkadaş faiz almadıklarını söylediğinde hiç fark almıyor zannediyor sanırsam :) İstersen daha az geri öde?
    Babasının hayrına iş yapsın onlarda :D
  • Gerçek katılım bankası yani kurallara uyan katılım bankası faizden para kazanmaz zaten buna gerekte yok.

    Katılım bankaları genelde gayrimenkul alıp satmaktan veya inşaat projelerine yatırım yapmaktan para kazanıyor. Katılım Bankası gidiyor elindeki toplu para ile 500 konutluk bir site projesine ortak oluyor. Ortalıkta atıyorum 10 milyon lira yatırıyor ama proje bitince parasını 3'e katlıyor ve 30 milyon yapıyor. Bu 20 milyon kar payının bir kısmını kendilerine alıyor gerisini ise müşterilerine kar yapı olarak dağıtıyor.

    Aynı zamanda katılım bankaları piyasadan altın topluyorlar ve bu altıntan para kazanıyorlar. Yastık altındaki altınları toplayabilmek için sürekli olarak altın kampanyaları düzenliyorlar. Piyasadaki altın hareketlerini iyi takip ettikleri için büyük bir geçici artışta ellerindeki altın rezervini piyasaya sürüp para kazanıyorlar.

    Katılım bankaları genelde sigorta şirketi gibide çalışır. Neredeyse yapmadıkları hiçbir sigorta türü yoktur aklınıza gelebilecek her türlü sigortayı kendi sigorta şirketi üzerinden yaparlar. Tekâfül denilen bir sistemle çalışırlar ve ödediğiniz sigorta bedelinin bir kısmını yıl sonunda geri alabilirsiniz. Örneğin aracınız için kasko yaptırdınız atıyorum 500 TL kasko ücreti ödediniz o yıl sonunda bankaya ait kasko şirketi kar elde ederse bu kar payının bir kısmı kasko yaptıranlar arasında bölüşülüyor. Bu sayede sigorta alırken 500 TL ödersiniz ama yıl sonunda size 50 TL geri ödeme yapılabilir. Tekâfül sistemi sebebiyle katılım bankalarından sigorta yaptıran kişi sayısı da az değildir.

    Ayrıca katılım bankaları kobi tarafından da güzel kazanır. Örneğin küçük bir işletmeniz var garanti bankasından pos cihazı istersiniz ama sizi beğenmezler ve pos vermezler, verseler bile yüksek kira bedeli isterler. Bir katılım bankasına başvurup pos cihazını daha kolay bir yolla ve daha ucuza alabilirsiniz. Bu sebeple bakkallarda kasaplarda manavlarda genelde katılım bankalarına ait pos cihazları bulunur. Esnafla uzun vadeli sözleşme yaparlar yani kartlardan çekilen paraları hemen esnafa vermezler ama esnafın masrafını düşük tutarlar bu sayede her iki tarafta kazanır.

    Katılım bankalarının sıkıntılı olduğu taraflarda var. Faiz yok denir ama kar payı sisteme ile çalışır ve bu sistem faiz sistemine benzer. Tek fark kar ve zarara ortak olursunuz banka zarar ederse paranız batar. Ancak 100.000 TL'ye kadar devlet güvencesi olduğu ve zaten hiçbir bankanın zarar etmeyeceği için aslında faiz sisteminden bir farkı kalmaz. Bu sebeple faiz geliri elde edip etmediğiniz tartışma konusudur ve farklı dini görüşlere göre değişir. Ben katılım bankası kullanıyorum ama kar payı sisteminden tam emin olmadığım için kar payı sistemine girmiyorum.
  • Karpayı = Faiz

    Hiçbir farkı yok. Var diyen ispat etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuventhh T kullanıcısına yanıt
    Kardeş iddia eden sensin. Bir zahmet sen ispatla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.