Şimdi Ara

KAZA SONRASI ARAÇ DEĞER KAYBININ ALINMASINDA İZLENECEK YOL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
39
Favori
6.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Aracım Focus 1.5 titanium dizel otomatik. 2015 model. 36000 km. Sol ön kapı ve sol ön çamurluk değişti. Kusurum yok. Sizce ne kadar hasar değer kaybı talep etmeliyim?
  • Merhabalar arkadaşlar.

    3 ay önce kaza yaptım. Suç bende yüzde yüz.

    Değer kaybı olarak sigortam 3 gibi bişey ödemiş. Karşı taraf tespit vs yaptırmış mahkemeden kağıtlar geldi . Değer kaybı 4 bin hesaplanmış. Bu aradaki 1000 lirayı benden talep ediyorlar. Karşı tarafın avukatı aradı.

    Böyle bir hakları var mı? Dava açsalar kazanırlar mi? Şimdiden teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaplanturk20 -- 10 Ocak 2019; 8:37:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaplanturk20 K kullanıcısına yanıt
    Normalde sigortaya başvurmaları gerekiyor. Parayı aldıklarına göre değeri kabul etmişlerdir. Eğer yetersiz bulurlarsa sigorta hakem heyetine başvurup kararını beklemeleri gerekiyor. Bence ödeme yapmayın sigortadan alsınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Tecno06
    Konuyu hortlatmak gibi olacak da geçtiğimiz Temmuz ayında, benim de başıma karşı tarafın %100 kusurlu olduğu bir kaza meydana geldi. Zincirleme kazada en önde olan tarafım. Kamyonet, duramayıp önde duran 3 aracın hasarına sebep olmuştu. Değer kaybı bedelini nasıl alırım diye araştırma yaparken bir kaç yer ile görüştüm, başka bürolardan da aranma olayı o şekilde başlamış oldu. Arayanlar "işleminizi halledelim, %100 haklısınız kesin kazanırsınız, hatta bedel tahmini şu kadar çıkıyor biz bunu size peşin yatırıyoruz" gibi cümleler kuruyorlar. Gönderdikleri vekaletname örneklerini incelediğimde de hiçbirinde %25 karşılığı iş yapıyoruz diye belirtilmiyor. Bu belgeleri yollayanlar da İstanbul Barosuna kayıtlı avukatlar ve hukuk büroları. O sebeple bu işler güvenli midir?
    Herhangi bir sözleşme yapılmadan, vekaletname verilmeli midir? Ya da bu işler böyle mi oluyor?
    Umarım bilginizin olduğu bir yerden sormuşumdur. Şimdiden teşekkür ederim.




  • Drysdale kullanıcısına yanıt
    siz yine de temkinli olun bana mantıklı gelmiyor şartları belirlenmemiş bir sözleşme olmaksızın vekalet vermek sonra mağdur konumuna düşürmesinler isterseniz vereyim bir avukat arkadaşın numarasını arayın danışıp bilgi alın
  • bandırma10.5 kullanıcısına yanıt
    Zaten o sebeple vekalet veremiyorum Hocam. Çünkü vekaletnamede ne sözleşme oranı yazıyor ne de aktarılacak para ile ilgili herhangi bir şey...
    İzmir'de ikamet ediyorum, arayan bürolar da İstanbul'da olunca şüphe katbekat artıyor. Whatsapp'tan sözleşme gönderen de oldu ancak buradan gönderilen şeye ne kadar güvenilir bilemiyorum. Ancak bir konu çok net hocam, resmen bu kanunun ekosistemi oluşmuş durumda. Telefonda konuşurken bile müşteri hizmetleri merkezi gibi birilerinin arandığını duyuyorum. Numarayı iletirseniz de sevinirim. Çok teşekkür ederim yardım için.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.