Şimdi Ara

Kedi ve Köpekte mantar hastalığı tedavisi... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
1
Favori
128.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • agni_tr kullanıcısına yanıt
    Sprey şişesi arama bulma imkanım olmadı Ama elimle ovusturup iyice yedirdim 4. Gün misafirim vardı 5. Gün tekrar yağladım ama 1. Sefer çok yağlamıştım 2. Sefer daha az yağladım şöyle söylim 1. Sefer 3. Gün kuruyan yağ 2. Sefer de bir gün sonra kurumuştu bu kez 2. Gün biraz daha yağladım yani dün ama bugün yine kurumuştu bugün baktım tüyler dökülüyor 2. Mantar olan kedim çok kaşınıyor tüylerini döküyor diğerini kaşınırken görmedim ama oda çok tüy döküyor bende makası elime aldım tüylerini makasla kısalttım. Tabi kısalta bildiğim kadar kısalttım birde yağlamadığım günler batikon ve krem kullanıyorum. Benim anladığım en önemli iş içerden halletmek bağışıklık sistemini güçlendirmek için ne kullanmalı vitamin veriyorum ama vet. Gün-de 2 kez ver dedi ben günde 1 kez veriyorum cünkü onada itimat etmiyorum. Valla zor işmiş bu mantar başıma musallat edene musallat olsun. Başka bişe demiyorum.

    Not bu hayvanın biri geldiğinde 2 yerinde çok hafif var dı.

    Yani bana bu kedileri satana musallat olsun.



    Kedilerden resimler atıyorum bide siz görün



    Kedi ve Köpekte mantar hastalığı tedavisi...

    Kedi ve Köpekte mantar hastalığı tedavisi...

    Kedi ve Köpekte mantar hastalığı tedavisi...

    Kedi ve Köpekte mantar hastalığı tedavisi...

    Kedi ve Köpekte mantar hastalığı tedavisi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte aynen benim kedide bu kıvama gelmişti usta... götünde başında tüy kalmamıştı üstüne bir deri kemik kalmıştı gidiciydi yani anlıyacağın... ben ne krem ne bi bok kullandım o kremler falan çok zarar veriyor hayvana.. zaten yavru bunlar iki gram canı var bünye kaldırmıyordur tahminim...hatta biraz daha zorlim usta durumu sadece çay ağacı yağı ve çörek otu yağı kullan... rossman deki çay ağacı 30cc bi 50cc çörek otu yağı koy üstüne karıştır sık heryerine.. şişe dediğim gibi kolay al bi çakma parfümcüden iste verirler zaten olmadı al bi tane boşalt içini... mama olarak hills kuzu etli kullandım usta ben.. yanına vitamin olarakbeaphar ın malt paste diye bir macunu var multi vitamin onu verdim.. macun gibi zaten vitamin yalıyorlar ... eğerki yemezler ise mamanın üstüne dök elinle yoğur tüm mamaya bulaşsın istesede istemesede yerler öyle.. mantar çok pis bir hastalık abi ve tedavisi aylar sürüyor sadece sabırlı olman lazım... çeşme suyu verme kendi içtiğin sudan ver temiz olsun yani.. istersen 4 değilde 3 güne indirebilirsin sen yağlama işini yoğun bakım olur biraz daha..
  • Kedi ve Köpekte mantar hastalığı tedavisi...

    Kedi ve Köpekte mantar hastalığı tedavisi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agni_tr kullanıcısına yanıt
    Başka bi arkadaş bağışıklık sistemini güçlendirmek için şunu önerdi 'Viyo Reinforces Natural Defences şuan vet. Verdiği vitamini veriyorum o bitince vi yo reinforces ı sipariş verdim galiba bu ürün direk bağışıklık için bi deneyelim şu illetten kurtulalım. Dediğiniz gibi sabir lazım ama veterinerler 2 haftada hallolur deyince ben düzelme beklerken ilerleme oldu onun için biraz panikledim gelişmeleri paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O iğne ile oluyor usta iki hafta dediği.. hormonlara aşırı bir yükleme yapıyor iğneler kısa sürede düzelme sağlıyor gibi duruyor ama uzun vadede ya tekrar ediyor yada başka sorunlar çıkıyor... Sanırım bu ufakken anne sütü yeterince alamayan hayvanlarda oluyor usta.. bağışıklık sistemi yeterince güçlü olmuyor... Birde yüzlerce çeşit mantar var baktığında.. hepsinin iyileşme süreleri birbirinden farklı... İyileşme ihtimali olduğu gibi terside mümkün unutma abi... İnsandaki mantar tedavisi bile kurutması aylar sürüyor... Allah in izni ile düzelir usta sabır sadece...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agni_tr kullanıcısına yanıt
    Ben bişe daha öğrendim mantar sıcağı çok severmiş ben bu 2 kediyi ayrı odaya koydum gerçi cam 24 saat açık ama hava çok sıcak balkon kapısınıda açsam balkona çıkarlar bizim buralarda da karga dolu korkuyorum balkondan ya düşerler ya kargalar götürür yada hasta olurlar bugün gidip veterinerle görüşmeyi düşünüyorum yanına alıp orada kendileri tedavi ederse ne kadar para isteyecek en azından orası bizim evden serin ve devamlı gözetimde olur diye düşünüyorum.

    Mesela ben dün akşam bi geldim gri olan kedimin kulağı köpürmüş yani inanılmaz hızda yayılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • götür bakalım usta inşaAllah düzelir ... eldende birşey gelmiyor yardımcı olabilsek keşke...
  • agni_tr kullanıcısına yanıt
    Cuma günü veterinere biraktim 5 gün boyunca bağışlık için toplam 3 iğne yapacak 3 kere yıkayacak tüy için bi macun yedirecek birde bi ilaç kullanırım dedi adını hatırlamıyorum 5. Gün geri verecek bakalım nasıl olacak.

    Birde cilt uzmanı bi veterinerden destek aldığını söyledi yani onun tavsiyeleri ile bunları yapacak 4 aylık olurlarsa mantar aşısı yapalım dedi aşı yaptırma taraftarı değilim ama bi mantar gözümü çok kırdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agni_tr kullanıcısına yanıt
    Bugün kedilerimi veterinerden aldım durumları iyi bana veterinerin söylediği 1 hafta boyunca 2 günde bir banyo yaptır günde 1 kere travazol krem sür batikonla temizle başka bişe yapma dedi.

    Valla bu mantar işi göründüğü gibi değil çok zor çok

    Şunuda söyledi cilt hastalıklarının tamamı çok çabuk tekrarlar sakın tedaviyi durdurma dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen usta çok dikkatli olman lazım aylarca tedaviyi geçtim yıllarca uğraşabilirsin çok pis bir hastalık... inşaAllah düzelir de kurtulursun...
  • Şuradaki bilgilere bakmanızda fayda var. Çay ağacı yağı etkili ancak doğru bir şekilde seyreltmeniz gerekiyor. Seyreltme yapılmadığı zaman oldukça zararlı toksik etkisi var.

    Bkz:http://www.howhunter.com/pets/get-rid-of-ringworm-on-cats/
  • Su ile inceltilir diyor ama ne kadar acaba yarı yarıyamı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su an yağ kullanmıyorum veteriner ne dediyse onu yapıyorum kedilerim 4 gün veterinerde kaldı 4. Gün eve getirince geldiklerinde çok fazla su içtiler suya doyamıyorlardı ve açlardı mama yediler bu tabloyu görünce bi daha veterinere kedimi bırakmamalıyım diye düşündüm yani mecbur kalmasam bırakmak istemiyorum oradaki çalışanlara söyledim siz bunları aç susuz mu bıraktınız verilen cevap kesinlikle hayır dediler heralde ya belli saatlerde mama su verdiler yada son saatlerde vermediler bilemiyorum.

    Neyse ordan gelince mantarı ağır olan kedimin ayağında büyük bi iltihaplanma ve şişme vardı simdi birde 5 gün antibiyotik iğne tedavisi görecek evime kedi alalı hep hastalıkla uğraşıyorum ama sonunda düzelecek diye umut ediyorum. Inş Allah hepsi çok sağlıklı olacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibinin ve sizin kedilerinize geçmiş olsun, umarım sizinkiler de sağlıklarına kavuşur.
    Benim kedide de 5 yıl kadar önce mantar olmuştu, sıçrama da yapmış tüylerden de belli olmuyor, traşta ortaya çıkmış ama neyse başlangıçta yakalayıp iğne ve merhem tedavisiyle geçti ve tekrarlamadı bir daha. Tabi o zaman 5 yaşındaydı ve vücut direnci yerindeydi, sizinkiler daha yavru olduğundan vücut dirençleri tam gelişmemiş diye düşünüyorum.
    Ancak bu iğne işi gerçekten sakat hem de acıtan iğnelerden sonra kedilerde iğne korkusu başlıyor ve en munis kedi bile Veterinerde olay çıkarabiliyor sonraları.

    Kedilerinizin resimlerini görünce üzüldüm gerçekten, tez zamanda şifa bulurlar inşallah.
  • seyreltme işi saf çay ağacı yağları için geçerli usta veya sadece çay ağacı kullandığımızda...... saf olarak bulmak piyasada imkansıza yakın gibi birşey.. ben rossman den aldığım bile bir alman markası o bile limonla falan karıştırılmış halde satılıyor.. ayrıca diğer yağlarla karıştırdığımız için saf çay ağacı kullanmamış oluyoruz.. kendisinden kat kat fazla diğer yağlar ile karıştırıp veriyoruz çünkü...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agni_tr -- 5 Ağustos 2017; 19:51:49 >
  • agni_tr kullanıcısına yanıt
    Hocam hastalık tam senin dediğin gibi seyrediyor. Vet haftada 1 gün yıka başka biseye gerek yok dedi 3 gündür tekrarlamaya başladı. Dediginiz şişeyi aldım karışım tamam. Yalnız karışımı belki yüzde yüz dediğiniz gibi yapamıyorum yani çay ağacı yağı ve çörek otu yağı ni biraz fazla koyuyorum buday ve çuha çiçeği yağı ni az koyuyorum. 2 günde kuruyor. Bu sefer devam etmek niyetindeyim çay ağacı yağı bağday yağı çörek otu yağı rosmandan aldım çuha çiçeği yağı internetten sipariş ettim. Azcıkta kantaron yağı koydum. Su an 2 kez yağladım. Size sunuda sormak isterim bu tedaviyi kedinize halen uyguluyormusunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önemli olan zaten çay ağacı ve çörek otu yağı usta ... diğerleri hayvanın dökülen tüylerinin daha çabuk çıkması parlaklığı için.. çay ağacı yağı zaten bol olsun karışım içinde mantarı kurutan o... tam kıvamında yapıyorsun demek usta 2 günde kuruması lazım zaten ... ben hala haftada bir kere sürüyorum kedime ... gördüğüm hiçbir zararı yok ama bolca yararını gördüm... benim kedimde temelde mantar geçti ama sorun evin içinde hala o mantarın yaşıyor olması... ortalama 6 aylık ömürleri varmış mantarların dökülen tüy üstünde... evi ne kadar temizlersek temizleyelim hayvanın yattığı sürtündüğü yerlerde o mantar hastalığıda bulaşıyor.. kedi iyileşti gözüyle bakarken tekrar o evdeki bölgelerden veya eski tüylerinden biri yüzünden tekrar hastalığa yakalanıyor... deneyimle sabit bu dediklerim hem kendi hemde başlarının deneyimleri ile söylüyorum... gerekirse 1 sene devam edeceksin usta kedideki hastalık geçsede evdekilerinde ölmesini beklemek zorundasın... yada alternatif çözüm imkanın varsa ya evi baştan sona ütüleyeceksin yada sıcak buharla heryeri temizleyeceksin.. mantarı öldürmenin tek yolu bu...
  • Bu 11 gün önceki hali

    Kedi ve Köpekte mantar hastalığı tedavisi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karın bölgesinde boğazının altı dahil hiç tüy yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi çok geçmiş olsun cidden üzüldüm şu halini görünce hayvanın... inşaAllah düzelir kurtulur...mama olarak falan ne kullanıyorsun usta?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.