Şimdi Ara

Kediler Neden Ve Nasıl Taranır? Kedicats

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kediler Neden ve Nasıl Taranır? Bu soru birçok kedi sahibinin birbirine sorduğu ve birçok insan tarafından ihmal edilen önemli bir konudur. Kediler için tüy bakımı son derece önemlidir. Tarama ve fırçalama ise tüy bakımı içerisinde en çok dikkat edilmesi gereken işlemlerden biridir. Bu yazımızda sizlere kedilerin neden taranması gerektiği, hangi sıklıkta ve nasıl tarandığına dair detaylı bilgiler sunacağız.
    Her ne kadar kediler tüm hayvanlar içerisinde temizliklerine en çok dikkat eden ve özen gösteren canlılar olsa da tüy bakımı konusunda sahipleri tarafından da yapılması gereken bazı bakım hususları bulunmaktadır. Özellikle kedilerin tüylerinin taranması hem dış görünüşlerine hem de sağlıklarına olan faydası nedeniyle ihmal edilmemesi gereken bir konudur.

    Kediler Neden Taranır?


    Kedilerin tüyleri düzenli olarak taranmalı ve fırçalanmalıdır. Bu bakım işlemi kedilerin sağlığı ve dış görünüşlerinin güzelliği ile kedi ve sahibi arasındaki bağın güçlenmesi açısından son derece önemlidir. Düzenli olarak taranan kedilerin tüyleri gayet düzgün ve parlak olmakla birlikte deri üzerinde gözle görülemeyen pire ve diğer canlıların çoğalmasını da engellemektedir. Aynı zamanda tarama ve fırçalama işlemleri kedilerin kan akışını da düzenlediğinden birçok faydası bulunmaktadır.

    Aslına bakarsanız kediler tüy bakımlarını gerek tüylerini kaşıyarak gerekse yalayarak kendi başlarına rahatlıkla yapabilirler. Ancak özellikle yalama işleminden sonra ağız yoluyla vücuda giren tüyler bir süre sonra mide içerisinde kıl topları şeklinde birikerek kedinin sağlığını kötü olarak etkilemektedir. Bu nedenle kedilerin ihtiyaç duyulan sıklıkta sahipleri tarafından uygun ekipmanlar ile taranması ve fırçalanması gerekmektedir.

    Kediler Hangi Sıklıkla Taranır?


    Bir kedinin tüylerinin taranması ya da fırçalanması işlemi için gereken miktar ve periyot o kedinin sahip olduğu tüylerin uzunluğuna, sıkılığına ve tüy tipine göre değişmektedir. Evinde kedi besleyen insanlar bu şartlara göre kedilerinin hangi sıklıkla taranması gerektiğini zaman içerisinde deneyimleyerek bir süre sonra bileceklerdir.

    Kediler Nasıl Taranır?


    Kedinizi taramadan önce onun tüy yapısını incelemeli ve buna göre uygun özel ekipmanlar ile tarama ve fırçalama işlemini yapmalısınız.

    Uzun Tüylü Kediler Nasıl Taranır?


    Bu tür kedilerin tüylerinin zamanla birbirine dolaşması ve keçelenmesi sıklıkla karşılaşılan bir durum olduğundan uzun tüylü kedilerin mümkünse her gün veya en az haftada birkaç defa sert bir fırça ile taranması gerekmektedir.

    Kısa Tüylü Kediler Nasıl Taranır?




    Kısa tüylü kedilerin taranması ve fırçalanması uzun tüylü kedilere göre daha kolaydır. Bu türden kedilerin haftada bir kez yumuşak plastik bir fırça ile fırçalanması yeterli olacaktır.

    Kaynak : Kedicats.com - Kediler Neden Ve Nasıl Taranır







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.