Şimdi Ara

Keşfedilmeyi Bekleyen Cevher: Final Fantasy XIV : A Realm Reborn & Heavensward (MMORPG)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
8
Favori
25.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuya başlamadan küçük bir bilgilendirme ve ricada bulunayım;

    Playstation bölümündeki konudan haberdarım, oraya da yazıyorum, ancak bu oyun sadece PS 'de olan bir oyun değil, PC oyuncuları bir hayli fazla. Haliyle PC kullanan oyunseverler Playstation bölümüne pek bakmayacakları için orada bir kopukluk yaşanıyor.

    Lafı uzatmayayım, forum yönetiminden ricam bu sebepten ötürü bu konuyu lütfen birleştirmeyin, taşımayın ve kapatmayınız.


    Evet oyunseverler, keşfedilmemiş cevher gibi birşey oldu bu oyun benim için.

    Birçok MMO oynadım, buna en popülerleri de dahil, ancak son dönemde bazı firmaların oyunlardaki progress 'i iyice memuriyete dökmeleri, bazılarının da ziyadesiyle saçmalamasından dolayı bir boşlukta kaldım. Action RPG de sevdiğim için birkaç oyuna dadandım ama serde MMO oyunculuğu var tabi, dayanamadım, başladım MMO aramaya :)

    Albion Online'ın kapısından döndüm ve FF14 ile tanıştım. Açıkçası Asya MMO'larına ve Asya oyun firmalarına mesafeliyim. Ancak Square Enix ismi bana güven verdi. Bu inceden önyargı ile oyunda İlk baktığım şey üyelik sistemi oldu ki; aylık ödeme ve Expansion satın alma durumu beni rahatlattı, çünkü F2P MMO ortamındaki laçkalık ve aslında F2P'leri para tuzağı olduğunu çok iyi bilenlerdenim.

    PS forumundaki yazımdan alıntılar da yaparakl devam edeyim;

    - Oyunun dokusundan, haritalarından, şehirlerinden, karakter tasarımlarından, animasyonlardan inanılmaz keyif alıyorum. Detaylı ve hoş bir karakter oluşturma ekranı var. Henüz endgame'i bulabilmiş değilim ancak 20-30'lu levellerde bile MMO'lar için angarya sayılabilecek karakter geliştirme işi bu kadar keyifli ise... Ayrıca bu kadar hoş grafikler nasıl oluyor da orta sınıf bir bilgisayarda neredeyse full ayarlarda oynanabiliyor, şaşırtıcı bir optimizasyon

    - PS'de de olması sizi yanıltmasın, öyle 3-5 skill ile oynanan bir oyun değil. Ayrıca düşünüldüğü gibi de sadece Asya oyuncularından bir community yok. Aksine çok sayıda North America ve Avrupa sunucusu bulunuyor. Türkiye'de pek tanıtımı yapılmamış sadece, özellikle Fransız ve Alman oyuncu çok.

    - Oyuncu ortamında daha bir tane troll görmedim (abartmıyorum). Tabi endgame 'e yaklaştıkça çapaklar çıkabilir ama ortam çok nezih, oyuncular kibar ve oyun için chat ortamında gereksiz vıdı vıdı yok. Linkshell denen bir sistem ile oyunculara iletişim kanalları oluşturulabiliyor ve guild/friendlist sınırlaması olmdan iletişim sağlanabiliyor.

    - Oyunu satın almanız gerekiyor. Ancak satın aldığınızda 30 gün oyun süresi hediye veriyor.


    - Oyunun Mog Station adı verilen bir Game Shop'u var ama kesinlikle Pay2Win 'e kapı açacak hiçbirşey yok. Kozmetik vesaire barındırıyor.

    - Çeşit çeşit bireysel eventlar, Guildleve adı verilen 4 kişilik Mini Dungeon'lar (guild ile alakası yok, isim benzerliği. Zaten oyunda guild olarak geçmiyor topluluklar, free company olarak adlandırılıyor), diğer MMO'lardan bildiğimiz Dungeon, Trial, Raid Deep Dungeon adı verilen harika bir challenge sistemi ve daha nicesi. İşin güzel tarafı bunlara katilmak için chatten grup veya kişi aramanıza gerek yok, tıkır tıkır çalışan bir Group Finder sistemi var, rolünüze göre otomatik olarak gruplar oluşturuyor.

    - Oyunda class sistemi var ve bu class'ları birleştirerek job adı verilen üst seviyelere upgrade edebiliyorsunuz. Ve bir karakterde tüm class ve job'ları ilerleterek elde etmeniz mümkün. Değişimi ise çok kolay, o job ve class'ı temsil eden Weapon'u taktığınızda otomatik olarak gerçekleşiyor. ancak uygun gear 'ı bulup giymeniz de mühim.

    - Ve bir harika özellik daha. Svaşalara girmekten, group event'lardan sıkıldınız mı? Gathering veya Crafting mesleklerine geçebiliyorsunuz. "Bu bir sürü MMO'da var zaten" dediğinizi duyar gibiyim :) Burada işler daha farklı, tamamen bunlara yönelebiliyorsunuz. Huzur ve barış içinde ormanda gezinip sadece zanaatkarlık yapmak mümkün oyunda.


    - Skill sistemi çok akıcı. Ayrıca konuştuğum tüm end game oyuncuları Raid'lerin gerçekten sağlam olduğunu söylüyor.

    - Oyunda kendi evinizi inşa etme ve guild (Free Company) merkezi oluşturma var. Hatta öyle ki; mobilyala yapıp, bahçe ekip, arazinizi bile kendiniz satın alıyorsunuz.

    - Add-on'dur, ıvır-zıvırdır gerekmeden, oyunun esnek tasarlanmış HUD'u sayesinde ekranınızı istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.


    Şimdi ben yazıyorum da böyle; farkettim ki uzadıkça okuması da zorlaşıyor elbette :) En iyisi, oyundan birkaç görsel ekleyeyip, oyunu oynayan oyunseverler ve oyuna başlamaya niyeti olanların katkıları ve soruları ile devam edelim. Özcümle; kesinlikle oyunu tavsiye ediyorum herkese. Keyifli oyunlar olsun.

    Not: Oyun Steam'de de mevcut.

    Keşfedilmeyi Bekleyen Cevher: Final Fantasy XIV : A Realm Reborn & Heavensward (MMORPG)

    Keşfedilmeyi Bekleyen Cevher: Final Fantasy XIV : A Realm Reborn & Heavensward (MMORPG)

    Keşfedilmeyi Bekleyen Cevher: Final Fantasy XIV : A Realm Reborn & Heavensward (MMORPG)

    Keşfedilmeyi Bekleyen Cevher: Final Fantasy XIV : A Realm Reborn & Heavensward (MMORPG)

    Keşfedilmeyi Bekleyen Cevher: Final Fantasy XIV : A Realm Reborn & Heavensward (MMORPG)

    Keşfedilmeyi Bekleyen Cevher: Final Fantasy XIV : A Realm Reborn & Heavensward (MMORPG)

    Keşfedilmeyi Bekleyen Cevher: Final Fantasy XIV : A Realm Reborn & Heavensward (MMORPG)

    Keşfedilmeyi Bekleyen Cevher: Final Fantasy XIV : A Realm Reborn & Heavensward (MMORPG)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Totomushen -- 5 Mart 2017; 14:55:22 >







  • Bu oyun gercekten cok guzel ve detayli bir oyun. PVE oyuncularinin WoW disinda bu oyunu da bir kere denemelerini oneriyorum. Bana gore tek problemi GCD surelerinden kaynaklanan combatin diger MMO`lara gore daha yavas olmasi. Belki end gamede biraz daha hareketli bir hal aliyordur ama basta gercekten cok can sikici. Aslinda aktif olarak oynayan Turk arkadaslar bulabilsem ben de tekrardan oynamak istiyorum cunku gercekten bitmek bilmeyen bir PVE icerigi mevcut oyunun ve bunlari grupla yapmak tabiki daha eglenceli.

    Bir problem daha var malum euro ve dolarin artmasindan kaynakli aylik sure bazli oyunlarin fiyatlari cidden insani suanda cok zorluyor ne yazik ki :(
  • oyun güzelde ingiliççemiz yok kardeş ve aylık para vermek biraz sıkıntı, steamde 7-8k anlık oyuncu gösteriyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TearsForFears

    oyun güzelde ingiliççemiz yok kardeş ve aylık para vermek biraz sıkıntı, steamde 7-8k anlık oyuncu gösteriyordu.

    Steamde görünen sadece steam üzerinden bağlanan kişiler olması lazım ve pek çok kişinin steam üzerinden oynamadığını düşünüyorum.Bende 1 aydır tekrar başlasammı başlamasam mı diye düşünüyorum.Fiyat konusunda rakiplerine göre fazla görünse de aldığı her kuruşu sonuna kadar hak eden bir yapım.Daha önce oynamamış arkadaşlara bende kesinlikle tavsiye ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza53 kullanıcısına yanıt
    Steam üzeri oynamayan vardır pek tabi ama 8k rakam az değil baya iyi bir rakam eso bile steamde o rakamlara ulaşamıyor. Oyun güzel, devamlı oynadığın bir oyuna aylık ücret ödersin onda da sıkıntı yok.
  • Bu oyunun endgame'i çok sağlam diyorlar, yazın denerim belki.

    Edit: oyun 20$ şuan indirimle, vaktim olsa alıyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wirm -- 4 Şubat 2017; 12:44:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu satın almak sıkıntı değil. Ama aylık ücret benim kesinlikle girmeyeceğim bir iş.
  • Aylık ödeme konusuna birşey diyemeyeceğim tabi, sonuçta herkesin bilgisayar oyunlarına ayırdığı bütçeler farklı.

    Aylık ödeme ile ne kadar ilintili tartışılabilir olsa da; hani yıllardır oyun dünyasındayım ve bu oyundaki genel oyuncu profilindeki kaliteyi şaşkınlıkla izliyorum, sanki Square Enix mülakat yapmış oyuncuları öyle kabul etmiş gibi :)

    Biraz daha oyundan konuşalım;

    Oyunda yapacak şeyleriniz bitmiyor, güne ve vaktinize sığmıyor. Ama hepsini bir kenara bırakıp sadece oyunun tatlı fantastik dünyasını yaşabileceğiniz opsiyonlar da yanıbaşınızda duruyor. Ve bu tarzlar arasında geçiş yapmak çok kolay.

    Oyun 5 milyon subs'u aşmış ve "anlık" aktif oyuncu sayısı oldukça fazla. Öyle ki oyuncu kitlesi farklı datacenter'lara dağılmış olsa da oyundaki event alanları ve ana şehirler sürekli canlı ve kalabalık.

    Türk oyuncular olarak oyun içerisinde biraz dağınık bir durum var. Açıkçası oyuncunun düzgün karakterlisi ve iyi kalplisi mühim. Bu "iyi kalpli" lafı bazılarına romantik gelebilir ama öyle değil. Gerçekten yardıma ihtiyaç duyulduğunda, birileri hata yaptığında, birşeyler tartışıldığında, oyunda birşeyler pay edildiğinde veya bir durum paylaşıldığında iyi bir kalp ve düzgün bir karakter, her zaman çevresindekilerin oyun keyifine keyif katacaktır, tecrübe ile sabit.

    FF14 MMO dünyasının yeni yıldızı olma yolunda hızla ilerliyor. Ve Haziran'daki yeni ek pakete yetişmek isterseniz, oyuna başlamak için oldukça iyi bir zaman.

    NOT: Haziran'da gelecek yeni ek paketin Teaser Trailer'ı:





  • Totomushen kullanıcısına yanıt
    5 milyon sub yok. 5 milyon kayıtlı karakter var, bunlara botlar vs. dahil.

    Aktif oyuncu sayısı maksimum 500 bin civarında.
  • Ashina kullanıcısına yanıt
    "Oyun 5 milyon subs'u aşmış ve "anlık" aktif oyuncu sayısı oldukça fazla."

    Bu cümlede farklı olan bir husus yok sanırım, 5 milyon subs'u aşmak demek, 5 milyondan fazla kayıtlı ve benzersiz ID 'li üyeyi aşmış olmak demek. 5 milyon aktif oyuncu olduğunu kim söylüyor :)

    Ayrıca açıklanan subs rakamlarına -firmalar yasaklasalar dahi- her zaman botlar, real money trader 'lar dahildir, tüm MMO 'lar için geçerlidir bu. Hiçbir firma "efendim X milyon üyemiz var ama şu kadarı bot, bu kadarı da kurallarımıza aykırı davranıyormuş zaten" diye z raporu yayınlamaz:)


    NOT ve DÜZELTME: Bu arada rakam 6 milyona ulaşmış ve yarısından fazlası son 2 yılda yapılmış. Rakamlar gayet güzel.
  • merhabalar, bende ff xiv'e başlamayı düşünüyorum. free trail'den deneyeceğim.

    ancak satın almadan önce aklıma takılan soru var. a realm reborn ile heavensword arasında ne fark var? bunlar dlc mi? farklı oyun değil dimi? gw2 heartstone gibi sanırım.

    steam üzerinden almayı düşünüyorum. a realm reborn 36 tl. oyunun süresini ne üzerinden uzatabiliyoruz? oyun içerisinden, steam üzerinden? ve şu anda fiyatı ne kadar 1 aylık.

    bir diğer sorum ise. ben pc ile oynayacağım, pc platformundaki oyuncular ile ps platformundaki kişiler beraber mi oynuyor?

    diğer bir hususta free trailden indiriyorum şu an, ama oyunun sitesinden indirdim. steamden oyunu satın alırsam ayrıyetten steam üzerinden mi indirmem gerekecek?
  • A Realm Reborn ana oyun.

    Heavensward, expansion.

    Steamden alırsanız aylık ödemeyi steam wallet ile ödeyebiliyorsunuz. Aylık ücret Euro üzerinden ödendiğinden biraz fazla. Ancak kinguin veya g2a gibi sitelerden 60 günlük game time card alınıp daha ucuza getirilebilir.

    Evet PC ve PS oyuncuları beraber oynuyor. Cross-play.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashina -- 7 Şubat 2017; 16:43:57 >
  • Söylenildiği gibi Heavensward DLC. Eğer bunu satın almazsanız, Heavensward çıkış tarihinden sonra oyuna eklenen bir kısım özelliklerde kısıtlama olur, ve tabi ki ek paket içeriğinden faydalanamazsınız. Benzer MMO'lardaki gibi durum.

    Diğer sorulara cevap verilmiş, ben oyun ile ilgili birkaç konuya daha açıklık getireyim;

    Steam'den oyuna sahip olmanın avantajları var. İleride teknik sıkıntılar yaşamamak için önce oyunu Steam'den indirin. Zaten oyun, Steam'den indikten sonra -Launcher çalıştığında- kendi güncel gereksinimlerini tekrar download edecektir.

    Ayrıca oyunu satın aldığınızda size 30 günlük oyun süresi hediye ediyor.

    Aylık ücret, üyelik sistemi bu mantıkta olan MMO 'larla aşağı yukarı aynı. Elbette bütçeler ve tercihler konusu kişilere özgüdür ancak aylık üyelik ödemesini abartmaya gerek yok, fiyatı muadillerinden daha fazla değil ve kesinlikle değer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Totomushen -- 7 Şubat 2017; 17:53:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Totomushen

    Söylenildiği gibi Heavensward DLC. Eğer bunu satın almazsanız, Heavensward çıkış tarihinden sonra oyuna eklenen bir kısım özelliklerde kısıtlama olur, ve tabi ki ek paket içeriğinden faydalanamazsınız. Benzer MMO'lardaki gibi durum.

    Diğer sorulara cevap verilmiş, ben oyun ile ilgili birkaç konuya daha açıklık getireyim;

    Steam'den oyuna sahip olmanın avantajları var. İleride teknik sıkıntılar yaşamamak için önce oyunu Steam'den indirin. Zaten oyun, Steam'den indikten sonra -Launcher çalıştığında- kendi güncel gereksinimlerini tekrar download edecektir.

    Ayrıca oyunu satın aldığınızda size 30 günlük oyun süresi hediye ediyor.

    Aylık ücret, üyelik sistemi bu mantıkta olan MMO 'larla aşağı yukarı aynı. Elbette bütçeler ve tercihler konusu kişilere özgüdür ancak aylık üyelik ödemesini abartmaya gerek yok, fiyatı muadillerinden daha fazla değil ve kesinlikle değer.




    teşekkürler cevaplarınız için.

    bu arada steamda parantez içinde PAL version and Retail Key yazıyor. bunun anlamı nedir?




  • Hesabınız EU olacak demek.
  • Muhteşem iki trailer daha seyredelim:







  • Bu oyunun Eu sunucuları varmı ? Ben daha önceden denemek istemiştim ama sadece NA sunucuları var diye vazgeçmiştim.
  • Elbette. Hatta kalabalık bir oyuncu kitlesi var. 2015'teki Heavensward expansion pack 'i ile Chaos isimli datacenter, fiziksel olarak Avrupa'ya taşındı ve Avrupa oyuncuları buraya transfer edildi.

    Giderek genişleyen Avrupa datacenter'ı altında şu anda 8 farklı sunucu mevcut. Biz Zodiark'tayız.

    Ve son olarak, oyunda şu ana kadar henüz bir latency sıkıntısı yaşamış değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Totomushen -- 9 Şubat 2017; 12:24:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Totomushen

    Elbette. Hatta kalabalık bir oyuncu kitlesi var. 2015'teki Heavensward expansion pack 'i ile Chaos isimli datacenter, fiziksel olarak Avrupa'ya taşındı ve Avrupa oyuncuları buraya transfer edildi.

    Giderek genişleyen Avrupa datacenter'ı altında şu anda 8 farklı sunucu mevcut. Biz Zodiark'tayız.

    Ve son olarak, oyunda şu ana kadar henüz bir latency sıkıntısı yaşamış değilim.

    hiç vakit kaybetmeden denemek lazım. oyuna sıfırdan başlayacağım. hangi paket veya paketleri satın almam gerekli ? ücretsiz deneme sürümü mevcutmu ? aylık ödemesi ne kadar ? oyun içinden oyun parası ile aylık ödeme satın alınabiliyormu ?
  • Oyunun deneme sürümü mevcut. Oyunu kendisi ve bir expansion'u var şu an. tahmin edebileceğiniz gibi tüm içerikten yararlanmak için ikisini de satın almak gerekli. Oyunu satın aldığınızda, 30 günlük oyun süresi hediye olarak geliyor.

    Daha sonra devam etmek isterseniz üyelinizi aylık ödeme ile uzatıyorsunuz.

    Oyunun aylık üyelik ücreti 30 günlük 14.99$ (Euro değil), ben her sunucuda 1 karakterden fazla açmam derseniz 12.99$ olan seçeneği de var. 3 veya 6 aylık aldığınızda fiyat daha da düşüyor. Ancak oyun sitelerinden üyelik paketlerini daha ucuza bulmanız da mümkün. Steam üzerinden aldıysanız, Steam Wallet üzerinden de ödeme yapabiliyorsunuz. Oyun aylık üyeliğiniz her yenilediğinize size kozmetik hediyeler veren bir sadakat sistemine de sahip. Bildiğim kadarı ile oyun içi kazançlar ve birimler ile aylık üyelik satın alma durumu yok.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.