Şimdi Ara

Kia Carnival

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
42.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli forumdaşlar, Kia Carnival kullanan, bilgi ve tecrübesi olan var mıdır? Teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sen-Olunca-Sitem-Yok kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle teşekkür ederim. Açıkçası benim de çok fazla bilgim yok. Ben 7 kişilik geniş bir aile aracı almak istiyorum. Kia Carnival gördüğüm kadarıyla geniş, rahat ve konforlu bir araca benziyor. Ford Galaxy de güzele benziyor fakat yeni kasaların fiyatı yüksek ve az bulunuyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hector81 kullanıcısına yanıt
    4-5 aydır ben de kia carnival araştırıyorum. Ve hatta malum sitedeki satılık tüm araçlaro ezberledim sayılır.. araç hakkında az çok bilgi sahibi oldum donanım olarak ama internette bir kullanıcı yorumuna denk gelmedim ben de.. fakat geçenlerde park halindeki bir carnivali gördüm ve hemen sahibini sordum. Sağolsun sagibi arabanın motoruna kadar heryerini açtı gösterdi ve tanıttı arabayı. Adam çok memnundu arabasından ve hatta baktığım 2005 modeli satıp yeni model, yeni kasasını alacakmış. Arabayı konfor ve kullanım olarak öve öve bitiremedi. Dezavantajları ise:
    1) arabanın turu azmış. Malum sitedeki satılık araçları gördüysen şayet sen de; hepsinin tamponun köşesi sürtünmeden dolayı çizilmiş hep
    2) parçaları istanbuldan geliyormuş (ama çok pahalı değilmiş)

    Kronik arızası yokmuş. Şehir içi 35-40 kuruş yakıyor dedi ama pek inanasım gelmedi. Hem 3000 motor hem de otomatik vites bir araç için 35-40 kuruş az geldi.

    Sigortası için ise yıldan dolayı (adamın arabası 2005 modeldi) kasko indirimi sebebi ile yıllık 800 tl dedi.

    Bagajı dar gibi ama 3 tane su damacanası rahat sığar.

    Araçta cruse control ve esp yok

    Bende doblo var. Biraz daha param olsa Dobloyu 16 binliraya satıp ortalama 30binliraya temiz ortalama 100binde olan araç bulunabilir. Benim arabasına baktığım arabaya 100bin bakım yaptırmış (triger, rulmanlar, yağ vs) 1000 lira gitmiş.

    Aklımda kalanlar ve bildiklerim bunlar. Sen de bildiklerini yazarsan sevinirim kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hector81 kullanıcısına yanıt
    Yeni model ve yeni kasa araçlar çok pahalı. Benim maddi durumum müsait değil bu tür araçları almak için. Kia carnival öncesinde Renault scenic bakıyordum çok araştırdım ama vazgeçtim, ihtiyacıma cevap vermeyeceği için. Yine Renault espace var carnival benzeri ama onlarında fiyatı ortalama 37-40 bin arası. Bütçeme en uygunu kia carnival. Fakat 7 kişilik araçlarda hele hele kia carnival için de tek handikapım; satmaya niyet etsem hemen satamaö ve satarken de zarar etme ihtimalim yüksek. Maddi durumum iyi olsa sorun etmem ama acil paraya ihtiyaç duyduğum an elimden hemen çıkaramam korkusu yaşıyorum. Aöa Renault scenic temiz denk gelse, satmak istesem en fazla 2 günümü alır. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekli. Fakat kia carnival çok güzel ve tam bir aile arabası. Temiz kullanılmış ve motoru iyi birtane olsa insanın elinde, bakımlarını aksatmadan yaptırdığı sürece bir ömür binebilir. Kia ile ilgili diğer korkum ise otomatik vites oluşu. Malumundur ki ikinci el otomatik vites araba herzaman alıcısını ve kullanıcısı korkutur. Şanzımanda ufak bir sorun olsa yüksek miktarda para gidiyor tamiri için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen-Olunca-Sitem-Yok kullanıcısına yanıt
    Yıllık vergisi hakkında bilginiz var mı? Otomobil mi yoksa panelvan olarak mı tasnif ediliyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kia carnivallerin %80'i otomobil olarak geçiyor. Yıllık vergileri 2004 ve altı modellerin yıllık vergisi 800 tl. 2005 üzeri olanların ise yıllık 1600 tl civarı. Yeni kasa carnivaller (2007-2008 vs) çok daha güzel ve donanımlı (örnek: yan kapılar elektrikli, içeriden düğmeye basınca otomatik açılıyor) ama onlarında vergileri çok yüksek işte.. hem 3000 motor kategorisinde, hem de 10 yaşından küçük oluşları sebebi ile. Ben zaten bu vergisel sebepler yüzünden 2004 veya 2005 modellerine bakıyorum. Bir de 2002 modeli var daha düşük model olarak, onların kasası biraz daha basık ve küçük olduğu gibi, koltukları deri değil, ön konsolları da hiç güzel değil. Malum sitede (sahi*in*en.com) Vasıta > Minivan & Panelvan > Kia > Carnival kategorisinde satılık olanlara bir göz atabilirsin dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2003 model var 185 hp otomatik çok memnunum daha önce doblo kangoo araçlarım oldu ama bunu gümrükden ihale ile aldım yakıtı 10 litre yakmıyor otomatik vites üstünde japon malı şanzıman var rağmen tek sıkıntısı piyasası olmayan bir araç vergiye gelince vergi dairesine dilekçe vererek bir alt dilimden ödeyebiliyorsunuz. temiz bulursanız alın derim.
  • arkadaşlar merhaba,
    bende kia carnival kullanıcısıyım.aracım 2004 model yaklaşık 154000 oldu gayet memnunum araçtan.7 kişilik koltukları sökülebiliyor.bir arkadaşım yazmış ..3 damacana şişesi alır diye ama 19 lt den5 tane rahat alır...evet araç şehir içinde tam tamına 60 kuruş yakıyor gerçi ben biraz hor kullanıyor olabilirim biraz hız seviyorum...vergiside kasko değerinin altında bir dilekçeyle ödeniyor..aracım düzenli ve bakımlarını yaptıryorum ....o kadar maliyetli bir araç değil bence...vw göre ucuz...isteyen olursa satmayı düşünürüm...
  • askinemre A kullanıcısına yanıt
    Ne kadar istiyosunuz hocam araca?
  • 32000 tl
  • Mer_SL kullanıcısına yanıt
    Kazasız belasız, güle güle kullanın. Konuyu açtığımda araştırmalarım devam ediyordu, Captiva alarak noktayı koydum. Şimdilik memnunum (yakıt sarfiyatı hariç)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar,
    1 ay öncesinde aldım bende carnival,
    aynı hafta arka sol kısımdan gece vurup kaçmışlar... :) fransada kardeşim var sağolsun aynı hafta içerisinde arka stopları aldı gönderdi...
    araç mükemmel bir araç, işim gereği (reklam işiyle uğraşıyorum) içine ve üstüne hertürlü malzemeyi koyabiliyorum..
    anlatmakla bitmez, sadece gürültülü çalışıyor araç, afyondayım ve gösterecek usta bulamadım.. 2.9 motor ve otomatik oldugunu duyan usta ben anlamam diyor:) yakıt konusna gelinde bir depo ile 700 km civarı yol yapıyorum uzun yolda sanırım biraz cok yakıyor, ama şikayetçi değilim... geniş aileleler ve iş için kullanılabilecek süper bir araba...
  • dzgn_grafiker D kullanıcısına yanıt
    Kardeş selam ya bizim arabada da aynı problemler var Bi kaç parça eksik ve bulamıyoruz

    Ücreti ne kadarsa bize de alıp gönderebilir mi? Acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kia carnival aracım satlık ilgilenen olursa araçtan çok memnunum satma nedenim işi bıraktığım içindir. Resimleri atabilirim.  Kia Carnival
  • Araç ile ilgili bilgi verirmisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shbob37 S kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu zamanında ben açmıştım fakat Carnival almadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hector81

    Bende geniş aile olduğum için düşünüyorum

    Anne baba çoluk çocuk 7 kişiyiz

    Hastane ve hafta sonları binmek amaçlı senede 1 kezde 500+500 km yol yaparım herhalde memlekete giderken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trigeri de dahil olmak üzere bakımları düzenli olarak yapılmıştır. Alt takımlar, motor sıkıntısız masrafsızdır. Dosta gidecek bir araçtır. Çok kullanışlı bir araçtır. İster servis aracı olarak, isterseniz aile aracı olarak kullanın.
    Sanıldığı gibi parça sıkıntısı YOKTUR. Tüm parçaları piyasa da rahatlıkla bulunabilmektedir. Emsallerine göre çok temiz ve diri bir araçtır.

    ÖZELLİKLER
    Turbo Dizel İntercool
    1998 yazıyor ruhsatta ama 2000 model gümrükten alırken yanlış yazmışlar
    Elektrikli koltuk
    Elektrikli katlanır ayna
    Elektrikli kelebek camlar
    Çift bölge klima arka ön ayrı ayrı çalışabiliyor
    Kliması faal sıkıntı yok
    Koltukların hepsi hareketli modüler sistemdir
    Orjinal fabrika çıkışı çeki demiri var ruhsata işli
    4 Lastik yeni
    Ruhsatta otomobil olarak geçiyor muayenesi
    2 yılda bir
    1 yıl daha muayenesi var
    Şehiriçi 45-50 kr yakıyor. Kia Carnival Kia Carnival Kia Carnival Kia Carnival Kia Carnival Kia Carnival Kia Carnival Kia Carnival
  • albbil A kullanıcısına yanıt
    satıldı mı ??
  • 2004 model var bende. kalabalik aile icin super arac.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.