Şimdi Ara

kia niro hybrid aldım... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
5
Favori
46.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformu (TEHAD) verilerine göre, bu yılın ilk yarısında Türkiye'de gerçekleşen elektrikli ve hibrid araç satışı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 330,79 arttı.

    TEHAD, 2017'nin ilk 6 ayında Türkiye'de gerçekleşen elektrikli ve hibrid otomotiv satışlarına ilişkin rakamları açıkladı.

    Veriler göre, Türkiye'de bu yılın ilk ayında 33'ü elektrikli, bin 380'i de hibrid olmak üzere bu kategorilerde bin 413 araç satıldı. Elektrikli araç satışı geçen yılın aynı döneminde 35, hibrid araç satışı ise 293 olarak gerçekleşmişti.

    Geçen yılın ilk 6 ayında 328 olarak kaydedilen toplam elektrikli ve hibrid araç satışı, bu yılın aynı döneminde bin 413'e çıktı. Bu yılın ilk 6 ayı ile 2016'nın aynı dönemi karşılaştırıldığında, satışlardaki artış yüzde 330,79 oldu.




    "2025 YILI İTİBARIYLA SATILAN HER 10 ARAÇTAN 4'Ü ELEKTRİKLİ OLACAK"

    TEHAD Kurucusu Berkan Bayram, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türk otomobil kullanıcısının hibrid modellere daha fazla ilgi göstermeye başladığının görüldüğünü bildirdi.


    Yıl sonuna kadar hibrid otomobil satışlarının artarak devam edeceğini bildiren Bayram, "Geçen yıl pazarda sadece 6 markanın 9 farklı elektrikli ve hibrid modeli yer alırken, 2017 yılı itibarıyla bu sayı 11 markanın 24 farklı modeline yükseldi." ifadelerini kullandı.

    Bu yılın başından itibaren Türkiye otomotiv pazarına yeni giriş yapan markaların elektrikli modellerden ziyade, hibrid motor seçeneğine sahip modeller ile pazarda yer almayı tercih etmelerinin özellikle düşük karbondioksit emisyonu ve düşük yakıt tüketimine sahip olmayı hedeflediklerini ortaya koyduğunu vurgulayan Bayram, şunları kaydetti:

    "Türkiye'deki otomobil kullanıcısının artık daha fazla çevre bilinci ile emisyon oranı düşük, çevreyi kirletmeyen modelleri tercih etmeye başlaması memnuniyet verici. 2011 yılında dünyada sadece 45 bin adet elektrikli araç satışı gerçekleşmişken, geçen yıl itibariyle bu rakam 2 milyon adede ulaştı. Bu artış önlenemez bir şekilde devam edecek ve 2025 yılı itibarıyla satılan her 10 araçtan 4'ü elektrikli olacak. Günümüzde otomotiv markalarının da birbiri ardına yaptığı açıklamalar, bu rakamın doğruluğunu kanıtlar nitelikte. Elektrikli otomobilin göreceği bu talep karşısında ülkemiz, daha fazla otomotiv ve batarya teknolojisine yatırım yapmalıdır. Özellikle lityum bazlı batarya teknolojisi ve enerji depolama, önümüzdeki 10 yılın en önemli stratejik kalemleri olacak. Elektrikli ve hibrid otomobiller tüketici ve yatırımcı tarafında daha fazla teşvik edilmeli."http://www.hurriyet.com.tr/elektrikli-ve-hibrid-arac-satislarinda-patlama-yasaniyor-40513730



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle222 -- 15 Mart 2018; 10:24:42 >




  • Hibrid Otomobil = Benzin / Dizel Motor + Elektrik Gücü

    Hibrid kelime anlamı itibariyle Melez demektir.
    Bu ifade, otomotiv terminolojisinde ise içten yanmalı motora sahip araçta, aynı zamanda Elektrik motorunun da var olmasıdır. Hibrid sistemi, bir elektrikli aracın işlevlerini de yerine getirerek, aynı miktar yakıt ile daha fazla mesafe alınmasını ve emisyonunun düşürülmesini sağlayan yapıdı
  • 1 depoyla 1400 km. ve ortalama 3.5 lt. yapmışlar!!!enteresan...hybrid kullanım teknikleri''https://www.youtube.com/watch?v=WtjVVmj5aIU ve Doğan Kabak | Kia Niro | 1 Depoyla 1400 km Gittik | Bölüm 2 - YouTube
    www.youtube.com.
  • http://www.kianiroforum.com/#/ Amerika kullanıcıları ve yorumları. Merak edenler için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gabriel.Espaso kullanıcısına yanıt
    Selam ne yaptınız aldınız mı niro? Ben karar verene kadar 2017 lere zam gelmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gabriel.Espaso kullanıcısına yanıt
    son 4 gündür performanslı (agressive) kullanayım,bakalım tüketim değerleri ne olacak dedim.....önceki nispeten sakin kullanımlarda yol bilgisayarı, % 72 ekonomik,% 23 normal,% 5 agressive kullanım gösterirken yakıt tüketim değerleri şehir içinde (ancak yarısı çevre yolu) 4.7 litre gösteriyordu ;performanslı kullanımda ise % 46 ekonomik,% 42 normal ve % 12 agressive değerlere döndü ve yakıt tüketim 6.1 lt. (toplam 287 km) ye çıktı....sonuç olarak kullanım tarzınız her araçta yakıt değerini etkiler ancak agressive kullanımda bile (ani ivmeli kalkış, gösterge power bölümünün sonuna gelene kadar gaza yüklenme,ani duruş gibi..) 6.1 ortalama bence iyi..kullanım tarzının ekonomiye etkisi hybridlerde daha bariz...İstanbuldan Hopaya 1400 km. 3.5 lt. ortalamayla giden arkadaşın verileri ekonomik % 90 larda, normal % 10 agressive % 0....Bu araçlarda devir göstergesi olmadığından göstergeyi power yazan bölüme getirecek kadar gaza basmazsanız agressive % 0 larda oluyor gibi...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batur17

    Selam ne yaptınız aldınız mı niro? Ben karar verene kadar 2017 lere zam gelmis.

    Değerler iyimiş. :)

    Bende seyrettim Doğan Kabak'ın 1400km hopa yolcuğunu ciddi anlamda tasarrufun dibine vurmuşlar. :)


    Fiyat olarak zammlı bana premium 150.000 dediler ve hayallerimi kırdılar :)
    radarımdam çıktı artık. Qashqasi dizele bakıyorum :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Banada aynısını söylediler ancak şubeleri arayın. Beşiktaş bana eski fiyattan veririz dedi 127 ve 137 en alt donanım da yeterli benim için ama İstanbul içi yakıtta hala çekinceleri var. Sahibinden.de test araçlarını satıyorlar 128..130 arası fiyatlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batur17 -- 6 Mart 2018; 14:21:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eagle222 E kullanıcısına yanıt
    Selam. Kia niro web sayfasında donanım kısmında yokuş kalkış desteği( hac) gözükmüyor. Satış elemanları da bir bilgileri yok. Sizin bir bilginiz varmı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nikel Metal Hidrat (NiMH) Piller
    Nikel metal hidrat pil teknolojisi nikel kadmiyum pillerin
    dezavantajlarına alternatif olarak geliştirilmiştir. Kadmiyum
    elektrotu yerine metal hidrat kullanılmıştır. Nominal voltaj
    değerleri eşit iken nikel metal hidrat piller daha yüksek
    enerji yoğunluğuna sahiptir. Ancak nikel metal hidrat piller
    nikel kadmiyum pillerine göre daha yüksek özboşalım
    oranına ve aşırı şarj durumunda daha düşük güvenirliğe
    sahiptir
  • kia niro hybrid aldım...
  • Lityum İyon (Li-ion) Piller
    Lityum iyon pillerde pozitif elektrot olarak diğer materyallere
    göre düşük toksit, yüksek kapasite ve ucuz olması
    avantajı ile lityum metal oksitler kullanılmaktadır. Yaygın
    kullanılan oksitler: Lityum kobalt oksit – LiCoO2, Lityum
    nikel oksit – LiNiO2, Lityum manganez oksit – LiMn2O2.
    Lityum iyon pil teknolojisi nikel tabanlı pil teknolojilerinden
    farklı özelliklere sahiptir. Nikel tabanlı pil gruplarına göre
    daha yüksek nominal voltaj ve daha yüksek enerji yoğunluğuna
    sahiptir
  • Anlatmaya çalıştığım;nikel-metal pillerle,lityum-polimer ve li-iyon pillerin enerji yoğunlu ve diğer farkları....Bugün için en iyisi li-iyon (polimer ) gibi durmakta.Ancak bu işle ciddi ilgilenip ar-ge vb. çalışmalar yapan hibrit ve elektrikli araç üreticilerinin hedefi listenin en altında olan li-air (lityum-hava ya da lityum-oksijen) pillerini geliştirerek kullanıma sokmak.Dikkat edilirse enerji yoğunluğu li-iyon pillerden bile 10 kat daha fazla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle222 -- 20 Mart 2018; 10:2:27 >
  • Bugün test sürüşü yaptım. Yokuş destek sistemi olduğunu öğrendim. Dik yokuşta 3 saniye tutuyor. Test sürüsünü 4.7 lt ortalama ile tamamladım ve cok memnun kaldım. Preminyum için kapora verdim. Hayırlısı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • batur17 kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun...güle güle kazasız kullanın...
  • eagle222 E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Perşembe günü bir aksilik olmaz ise teslim alicam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eagle222 E kullanıcısına yanıt
    öncelikle aracınızın hayırlı uğurlu olmasını, kazası belasız mutluluk içinde kullanmanızı dilerim. bugün hyundai de ionic sonra da kia da niro baktık arkadaşla. normalde kia nın mazleme kalitesinin hyundai den yüksek olmasına alışkınım ama bu defa tam tersi oldu hyundai ionic in iç mekan kalitesi bana nirodan fazla geldi. sizin bu konudaki düşüncelerinizi almak isterdim. hatta yanında soul vardı soul bile çok daha kaliteli duruyordu. kullanan siz olduğunuz için sizin yorumlarınız almak isterim; yol, motor ve rüzgar sesi nasıl, virajda nasıl, şehiriçi dönüş çapı nasıl vs.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    iç mekan kalitesi konusunda kısmen haklısınız.Ancak ioniq le niro farklı sınıfta araçlar.Ben toyota C-HR ile kıyaslamıştım.(çünkü şu anda hibrid crossover segmentte sadece ikisi var....CHR ye binip aracın arkasına baktığım anda test sürüşü yapmadan inmek istedim.....tavan kaplaması tümünde siyah arka camlar varla yok arası,kendinizi karanlık bir mağaraya girmiş gibi hissediyorsunuz !benim hissiyatım...siz farklı gözle bakabilirsiniz...neyse...)lastik,rüzgar ve trim sesleri rahatsız edecek boyuttaydı....Gelelim Niroya ,araca bindiğim anda ferahlık hissi....kullanımda lastik sesi biraz var,çekiş ve sürüş dinamikleri mükemmele yakın (265 tork !!)...boyum 1.84...önceki aracım olan freemontta arkaya geçip oturduğumda dizlerim sürücü koltuğuna değerdi, bunda arada 5 cm. gibi mesafe kaldı !!!ben bir aracı kullanırken her sesi dinlerim..(hastalık derecesinde...bence saçmalık..aç biraz müzik sesini keyfine bak...ama yapı meselesi) lastik içlerine aracı teslim almadan özel bir izolasyon yaptırdım ve lastik sesi % 80 yok oldu...motor sesi zaten yok ( kullanma kılavuzunda yayalar için sanal motor sesi var diyor ama bizde varmı bulamadık) yani şehir içinde elektrikle gittiğiniz esnada yayaların burnunun dibinde kornaya basmak hoş olmuyor...45 yanak lastikler kullanılmış (bence anlamsız..bu performans aracı değil ki) bu nedenle kasisleri içeri kısmen hissettiriyor..viraj performansında hiç sorun yok...trim sesi 0....iç mekan kalitesini de yerden yere vurmamak lazım...gögüste yumuşak malzemeler kullanılmış,piano black kaplamalar kaliteli ve hoş duruyor..abisi sportage ile kıyaslanırsa gögüs daha ergonomik ve şık...uzun yolda kendinizi hızlı trenle seyahat ediyor gibi hissediyorsunuz,rüzgar sesi minimal ( test ettiğim kadjarda rüzgar sesinden yanımda oturan bayanla birbirimizi zor duyuyorduk...bu ses ne ya ? diye sorduğumda aynalardan dolayı bu kadar ses alıyormuş dedi !!...niro yormuyor ,kafa şişirmiyor...




  • eagle222 E kullanıcısına yanıt
    yorumunuz için teşekkür ederim soru sormaktaki amacım sizi kırmak değildi. sordum çünkü, kia nın araçlarının malzeme kalitesinin kardeş firma hyundai den iyi olmasına alışkınım o yüzden chr ile hiç kıyaslamadım bile chr konusunda söylediklerinize katılıyorum. naçizane bir gözlemim de ayakla kumanda edilen park freni çok kötü yerde. ayağı dinlendirmek için altına uzatıyorsunuz ama bir kaza anında o kol bacağa girer gibi geliyor. tekrar aracınızı mutluluk içinde kullanmanızı dilerim.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    teşekkürler...bir yanlış anlama var sanırım...hiç bir şekilde kırılmadım ..amacım objektif olmaya çalışmak..''yerden yere vurmayalım '' derken sizi değil kendi yorumumu kastetmiştimben aldığım arabaya 1-2 sene binen biraz maymun iştahlı birisiyim...bugün bu markanın aracına yarın diğer bir markaya binebiliriz....burada ne kadar objektif yorum yapılırsa okuyanlar o kadar doğru bilgiye ulaşırlar diye düşünüyorum...bu arada batur17 kardeş;pillerle ilgili güvenilir üst düzey kaynaktan bugün bilgi aldım...12-13 bin. tl arasında )) ve dahada düşecekmiş...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.