Şimdi Ara

KIA PICANTO hakkında yorumu olan!!?? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
68.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6 ay oldu picanto alali. Suspansiyonun sertligi haric her yonuyle cok iyi araba. Rampa vs bir cok aractan daha iyi, cok atik bir araba. 193 cm boyum var, babamin clio symbol'den cok daha genis is hacmi ve yuksekligi var. Km de 22 kurus yakiyor (sehir ici) Ama dedigim gibi, suspansiyonlar felaket. Cukurlu yollarda hoplata hoplata gidiyor.

    2 bisikleti bir sekilde arabaya monte edilen aparat ile tasimanin yollarini ariyorum. Bostanci-Kartal bisiklet yolunda bisiklet sporu yapacagiz . Bu tarz bisiklet tasima aparatlari nereden temin edilir? Ruhsata eklenecek bir sey midir acaba? Arabanin icine sigdiramadik normal olarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakohako

    6 ay oldu picanto alali. Suspansiyonun sertligi haric her yonuyle cok iyi araba. Rampa vs bir cok aractan daha iyi, cok atik bir araba. 193 cm boyum var, babamin clio symbol'den cok daha genis is hacmi ve yuksekligi var. Km de 22 kurus yakiyor (sehir ici) Ama dedigim gibi, suspansiyonlar felaket. Cukurlu yollarda hoplata hoplata gidiyor.

    2 bisikleti bir sekilde arabaya monte edilen aparat ile tasimanin yollarini ariyorum. Bostanci-Kartal bisiklet yolunda bisiklet sporu yapacagiz . Bu tarz bisiklet tasima aparatlari nereden temin edilir? Ruhsata eklenecek bir sey midir acaba? Arabanin icine sigdiramadik normal olarak.



    slm fenerbahçe stadının karşısında köprüye dogru giderken sagda bisikletçi var oradan bulursun/ yada bulurlar bence biraz daha ucuz aparatlarıda carrefour dan bulursun belki. bu arada benzinde fiyatlar devamlı degiştigi için tüketimler litre olarak verilirse çok iyi olur. aracını güle güle kullan.:)




  • Merhaba,

    25 litre ile 390 km yaptim. 100 km’de 6.4 litre.

    Sehir ici yaptim, ama bir kere Cengelkoy-Riva gittim geldim (70 km) bir kere de Cengelkoy-Agva gitim geldim (205 km). Buralar sehir disi gibi ama yollar bozuk ve virajli oldugundan yavas gidiliyor. Pek sehir disi sayilmaz.

    Normal mi?
  • Picanto hakkında bir yorum da ben yapmak isterim. Arkadaşımın 2006 model Picanto'sunu çok kullandım. Yaklaşık 4000km kadar... İzlenimlerimi yazayım:

    Yıl 2010, Araç alınalı 4,5 sene oldu, şu anda 173.000 kilometrede, evet yanlış okumadınız "yüz yetmiş üç bin" kilometrede ve inanırmısınız bugüne kadar bir kere bile yolda bırakmadı. Yani bir kere bile arıza vermedi. Herhangi bir kronik problemi olmadı çok şükür. Ben sadece bir kez yolda kaldım, onda da benzin almayı unutmuşum.:)

    90 bin kilometreye geldiğinde araca sıralı sistem LPG taktırıldı. Biraz performans düşüşü olsa da şehir içinde hiç sorun olmuyor. Şehirlerarası yollarda yokuşlarda bayılıyor tabi. Vitesi 5'ten 4'e ve bazen de 3'e indirmek zorunda kalıyorsunuz, o kadar da olsun. Düz yolda 165-170km hıza kadar çıktığını gördük. Yokuş aşağı 180 yapabiliyor.

    Picanto'nun bir dezavantajı virajlara hızlı girildiğinde arka tarafının savurması. Biz bu sorunu 185 tabanlı lastik alarak çoktan aştık. Yanılmıyorsam standart lastikleri 165 tabanlı, 185 taktırın ve keyfinize bakın. Yakıt tüketimi biraz artıyor haliyle... Fabrika yakıt tüketim değerlerine asla inanmayın. Ne benzinde ne de LPG'de fabrika değerleirne yakın bir tüketim söz konusu değil. Hani insan ezberden diyorki: "Benzinde fabrika değerlerine yakın tüketir, LPG'de ise %20 fazla tüketir." Ama öyle olmuyor. Karma tüketimde 100 kilometrede 8,5-9 litre civarı LPG yakıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇakırEfe -- 8 Temmuz 2010; 3:08:00 >




  • Merhaba,
    2005 Picanto sahibiyim,
    hafta sonu 500km uzun yol yaptım,
    İstanbulda şehir içi 6.3lt yakan aracım,
    uzun yolda 5.4lt yakarak beni kendisine hayran bıraktı :)
    Hep 80-100 arası gittim, bir kaç defa anlık 150km hıza çıktım, uzun yolda son derece rahat ve hiç yormadı beni.
  • Kia picanto 2006 model aldım, aldığım kişide kitapçığı felan yoktu. Bu aracın servis manuel denilen kullanım kitapçığını nereden bulabilirim.
  • Bende 2005 otomatik picanto kullanıyorum.Gerçekten çok çok memnunum.Ankara'da arabamı güvenle götürebileceğim bakım,yedek parça vs. yapan bir usta arıyorum .Yetkili Servis ücretleri çok pahalı ve devamlı arabada sorun varmış gibi anlatıyorlar.Lütfennnn acil cevap bekliyorum...
  • selam herkeze ben 1 sene önce 2006 picanto aldım alalı yalaşık 8000 kilometre yaptım gayet memnunum arabanın gidişi duruşu gayet iyi arabamda tek sıkıntı yazın kastamonundan gelirken hararet göstergesi yandı baktım su vardı araçta biraz bekledim devam ettim biraz sonra gene yandı ustayı aradım sonra direk radyatöre su koy dedi hakkaden radyotördehiç su kalmamış onu doldurdum sorunsuz geldim. istanbula gelince ustaya gösterdim ama herhangi bir sorun yok dedi fala hızlı geldiysen su devir daim yapamamıştır dedi bilmiyorum suyunu falan tamamladı şuan kullanıyorm ama genede terettütlüyüm sizin başınızada böyle bişey geldimi bilgisi oalan arkadaş varmı. birde avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz özel bir servis ve yedek parçacı varmı şimididen teşekkür ederim....
  • arkadaşlar bişey daha sorucam arabayı aldığımda satıcıdan tek anahtar aldım anladığım kadarıylayedek anahtardı bu picanto larda asıl anahtarda uzktan kumanda varmı ben servise sordum biri var diyor biri yok ama 2006 arabadada olmaması garip olur bence...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusinan

    arkadaşlar bişey daha sorucam arabayı aldığımda satıcıdan tek anahtar aldım anladığım kadarıylayedek anahtardı bu picanto larda asıl anahtarda uzktan kumanda varmı ben servise sordum biri var diyor biri yok ama 2006 arabadada olmaması garip olur bence...

    Benim picanto 2006 model, hem orijinal hem de yedek anahtarı uzaktan kumandalı. Immobilizer olduğu müddetce, uzaktan kumanda olmak zorunda. Aksi taktirde normal kilit ile açınca alarm çalıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: takac

    arkadaşlar ben trabzon bayburt arası yol yaptığım için soruyorum bu araç 200 km rampa çıkar mı performansı nasıldır. kullananlardan yorum bekliyorum teşekkürler


    Yarış arabasımı bu 200 le rampa çıksın :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selmand


    quote:

    Orijinalden alıntı: takac

    arkadaşlar ben trabzon bayburt arası yol yaptığım için soruyorum bu araç 200 km rampa çıkar mı performansı nasıldır. kullananlardan yorum bekliyorum teşekkürler


    Yarış arabasımı bu 200 le rampa çıksın :)


    Arkadaş, 200 kilometrelik rampayı çıkar mı demiş, 200 yapar mı dememiş
  • dizel kullanan var mı arkadaşlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusinan

    arkadaşlar bişey daha sorucam arabayı aldığımda satıcıdan tek anahtar aldım anladığım kadarıylayedek anahtardı bu picanto larda asıl anahtarda uzktan kumanda varmı ben servise sordum biri var diyor biri yok ama 2006 arabadada olmaması garip olur bence...


    Araç normal şartlarda 2 kumandalı anahtar ile gelir.

    Eğer sizde tek anahtar var ise ikincisi için servise gitmenize gerek yok. Immobilizer'li anahtar çoğaltan herhangi bir anahtarcıya gidin. Kumandasız anahtarı ben daha 3 hafta önce 70 TL'ye yaptırdım. Kumandalıları için ise 200-250 TL istemişlerdi.

    Yedek anahtar yaptırmanızın şöyle bir faydası var: Kayıp olan anahtarı etkisiz hale getirebilirler! Anahtarcı çoğaltma işleminden sonra yeni immobilizer'li anahtarı araca tanıtmak için direksiyon altındaki porttan bir PALM bilgisayar bağlar ve yeni anahtarı araca tanıtır. Bu sırada eski anahtarı takması da istenir. Sistem her 2 anahtarı da tanımlar ve başka anahtar kabul etmez. Böylece aracın kayıp anahtarıyla biri gelip götürebilir diye bir endişeniz kalmaz.




  • kakaraci arkadaşım bahsettiğin amortisör sistemine yapılan müdahalenin tam adı nedir.araç daha 600 km de ama lak lak sesinden illallah ettim ne kadar kulak vermesemde bozuk yollarda (ki malum istanbulda düzgün yol çok nadir olur) rahatsız ediyor sesi.sesi kesebilirsem çok süper oılacak
  • Merhaba,
    Ben 6 aralıkta dizelini aldım.aracım suanda 2400 km. istanbul, izmit arasında kullanıyorum.Araçtan genel olarak memnunum.Şuanda aracım şi ve şd karışık km de 5,1 lt eurosizel yakıyor. ilk bakımdan sonra 4,5 lt lere iner diye umut ediyorum. Araç küçük hacim ve 3 silindirli olduğu için sarsıntılı ve gürültülü. Fakat 5. vites ve 2200 devirden 3000 devire kadar olan aralıkta yani otoban sürüşünde gayet sessiz. İç malzeme kalitesi biraz kötü gacırtılar olabiliyor. Süspansiyonlar sert, bahsedildiği gibi sesli çalışiıyor fakat araca alışınca rahatsız etmiyor. Bizde birde symbol dizel var. Şuanda hemen hemen aynı yakıyorlar fakat picantonun gidişi çok daha iyi. dilovası yokuşuna bilerek yavaş giriyorum ve bayır başlayınca basmaya başlıyorum.Araç 140 ı rahat görüyor.65 bg lik symbol motorundan çok daha iyi gidiyor ailemde herkes uzun yola picanto ile gitmek istiyor:)
    Dizel kullanan arkadaslar nekadar yaktıklarını yazabilirler mi?? Birde hangi devir aralığında kullanıyorlar?
    Teşekkurler




  • Merhaba arkadaşlar,

    1 ay evvel Kia picanto 1.25 tamamen rastlantı ve hiç aklımda olmadan satın aldım. Eşime kullanabileceği ufak bir araba arıyordum 15000tl civarlarına. Modeli yüksek olması ve fiyat uygunlugu nedeniyle Kia picanto 2005-2006 model aradım 3-4 ay boyunca hatta kazasız araba diye sakaryaya gidip kandırılmaya calışılınca geri dömüşlüğüm bile oldu. Fiat Panda , Suzuki swift ,clio ,Hyundai i10 gibi bir sürü araca baktım baktım baktım. En sonunda eşim ehliyetini aldı ve artık bir sonuca ulaştırmam gerekiyordu.Neyse uzun etmiyim Kartaldaki Kiaya gittim ve ikinci el picanto sordum,yokku o arada tesadüf yeni kasaya gözüm ilişti.Bir araba hastası ve arabadan iyi anlayan biri olarak test sürüşü yapmak istedim.Alacağımdan değil tabi dedim,maksat görmek nasıl diye..Çıktık test sürüşüne arabaya bayıldım,gerekten aşık oldum..
    Kolay kolay etkilenen biri değilimdir,dizayn filan ayrı sürüş özellikleri ve en önemlisi süspansiyon focus kadar iyi(düşük jant çapına rağmen) aksesuarlar aklım başımdan gitti..(ısıtmalı koltuk,ısıtmalı direksiyon,alarm,elektirikli katlanır aynalar,far sensörü,sunroof,led far stoplar,start stop otomatigi,anahtarsız giriş,hill holder,digital klima,vs..) o aksesuarların bazıları kendi kullandıgım peugeot 3008de bile yoktu..Dedim bu nebiçim araba ,dedilerki bu aracın lansmanı türkiyede yapıldı bunlar Full++ araçlardır 25 tane getirildi türkiyeye..Yok kesin almam lazım bunlardan birtane dedim ,hemen motorsikletimi sattım ve arabayı aldım..3000km kullandım ,tek kelimeyle HARİKA bir araç.
    Peugeot servis müdürü çok yakın bir arkadaşım var,test etti ve bayıldı..oda motorsikletini satıyor şimdi..Kararı siz verin..muhahhak bi test edin ve haklı oldugumu görün.
    Inanın tamamen tarafsız bir yorumdur.. ben biraz seri kullanıyorum sehir içi 6,8 lt görüyorum..




  • Kaça aldığınızı da yazar mısınız? Veya hangi şartlarla, taksit peşin vs. Bir de otomatik mi manuel mi?
  • 27700 aldım ,benzinli ve düz.Ben ikinci el aldım 1000 kmde. Bu türkiyeye getirilen özel araçlardan, Picantonun lasnmanı hatırlarsanız türkiyede yapılmıştı.O vesileyle gelen araçlar. FULL +++ araçlar Sıfırlarıda güzel gerçi ama benim araçtaki donanımlar yok. Öyle 1000km araçlardan denk gelirse kesinlikle kaçırmayın. Sahibinden.com da otomatik gördüm birtane eğer niyetiniz varsa tabi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WhoWantSome

    Picanto nun EX , LX , HIPER , olanları var bunlar arqasındaki fark nedir bilen varsa ve buraya yazarsa sevinirim.

    açıkçası bunu bende çok merak ediyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.