Şimdi Ara

KIA SHUMA II - KİA SHUMA II ( KIA SHUMA 2 - KİA SHUMA 2 ) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
72.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yerinde olsam 2003 sonrasina bakarm deri koltuk falan hos duruyor ayrica arac benzinde bile cok yakmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,Yaklaşık bir haftadır 12-13 bin arası araba alacağım ve çok araştırdım.Sonunda Tekirdağdan 2002 shuma aldım.Arac boya fakiri özellikle tamponlar boyası çok kötü.Sağında solunda çizikler mevcut.Önce arabayı boyatacağım tavan hariç.Dün Afyon-Tekirdağ arası yaklaşık 800 km yol yaptım.Arabadan o kadar memnun kaldım ki anlatamam.Özellikle yakıtı inanırmısınız küçükçekmeceden dudulluya kadar 3 saatte geldim öyle bir trafik buna rağmen km başına sadece 22 krş yakmış.Atiker sıralı LPG mevcut üzerinde.Parça fiyatlarıda çok makul ve 13 bine alınabilecek en iyi araba.Arabada ne ararsan var.Sonuna kadar tavsiye ederim ...
  • kovboy03 arabayı öve öve bitirememişsin ve bu ilk mesajın =)
    bazen böyle mesajlar görünce aklıma sahibindene satılık ilanını girip sonra forumlarda
    milleti gazlayan arkadaşlar var onlar geliyor =) senle alakası yok konunun o arkadaşlar geliyor.
    enteresan.
  • Merhabalar,
    çok uzun zamandır üyeyim ama ilk mesajımı şu an attığımı fark ettim.


    16 Senelik Sephia ve bir o kadarlık Clarus kullanıcısıyım (iki araçta halen bizde duruyor), şimdi günde dört kez girip yeni bir shuma ilanı var mı diye ilan sitelerini takip eder durumdayım, bu marka ile tecrübelerimin üstüne buradaki yorumları da okuduktan resmen kriz halini aldı. Temiz bir araçla bu vuslata erişmeli :)

    Yorumlarda söylenenler gibi 16 yıl aynı aracı kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki bu arabalar çoğu zaman masrafsız ve sorunsuz.

    Belki katkım olabilir diye güncel piyasa da muadil araçların kritiğini yapmak gerekirse;

    Amaç yeterince geniş ve tam donanımlı orta sınıf yada giriş seviyesi üst sınıf bir araca makul paralar ödemek ise;

    5-6 yıl eski mazda 626 lar,
    yine aynı yıllara ait toyota avensis,
    Mitsubishi carisma,
    ya da Nissan Primeralar bu fiyat aralığında satılıyor.
    Honda da fiyatlar daha yüksek ve modeller daha eski kalıyor, piyasada tutulurlukla ilgili sanırım.

    Alman, italyan ya da fransızlarda bu paralara ancak küçük sınıf araçların eskileri alınabiliyor. Mevzusunu ettğimiz araçsa tasarım olarak üstte saydığım markaların 5-6 yıl eski araçlarından da daha güzel tasarımlı.Bellirli bir km yi ve yılı tamamlamış araçlarda belki de psikolojik olarak hissetiğiniz yorgunluk hantallık ve eskilik seziyorsunuz ve nedense içinize sinmiyor (Bknz mitsubishi carizma). Shuma şimdilik bu durumdan istisna. elimdeki sephiayı satabilirsem ya da takasla bu araba ile değiştirebilirsem bu mevzuda da rahata kavuşacağım. Satılık ya da takaslı shuması olan var ise irtibat kurabiliriz diyerek çok uzamış olan mesajımı bitireyim. Saygılar.




  • Ben de araştırıyorum.
  • Merhaba Arkadaşlar

    2014 sonunda araç almaya karar verdiğimden beri 16000 tl lik Max bütçemle alabileceğim bana en uygun aracı araştırırken Kia shuma yı keşfettim ve internetin bilgi havuzunda bu araç hakkında bilgi bulmak için yüzerken sizleri buldum. 2008 den beri hala bu araç hakkında çok olmasa da yorumlar geliyor olması harika. Kullananların memnuniyet mesajları ve tabi ki gerek donanım ile performansın fiyatına göre üstün olması gerekse yakışıklılığıyla bende saplantı haline gelmiş olan 2002 model 1.6 Kia shuma II ye nihayet 2015 yılının başında kavuştum. Fiyat olarak ne kadar pazarlık etsemde aracı çok gönülsüz satan araç sahibini çok ikna edemedim. Orjinal 100.000 km deki sadece sol ön kapısı değişmiş boyası orjinal kazasız hasar kayıtsız içi dışı motoru bakımlı muayenesi 2015 başında ben satın alacağım için yapılmış aracı 16.000 tl ye aldım. Sanırım biraz kazıklandım. Seneler önce 11.000 tl eden araç bana 5.000 tl pahalıya geldi. Lakin bu km de bu fiyata bu özelliklerde araç da bulamadım. Aitiker sıralı simit LPG 2014 Ün 4. Ayında takılmış ve ben satın alırken ruhsata işlendi. Ruhsat parası harç pulu muayeneyi yaptıran arkadaşın Payı derken 16.500 tl yi buldu ilk aracımın masrafları. Benim ilk arabam, araçtan anlamıyorum ama biraz interneti araştırınca fren Yağı nedir Hidrolik yağı nedir Aracın motor yağına radyatör suyuna nereden bakılır bir güne öğrendim. Anlaşılan benim aracın fren yağı şu anda minimumumun altında. Radyatör suyu da boş. Radyatörü Erikli su ile doldurdum. Ama fren hidroliği için DOT3 Yada DOT4 doldurmak gerekiyor ama bir bilene yaptırmam Lazım. istanbul trafiğine acemiyim, sanayiye ise çook acemiyim. Bana aşağıdaki hususlarda yol gösterebilirseniz duacınız olurum.
    1-Kia araç nereye götürülür en iyi kim anlar bilmiyorum. Beni yönlendirebileceğiniz birisi var mıdır?
    2-araca kumandalı anahtar istiyorum nereden temin edebilirim?
    3-arkadaki motorlu radyo anteni tamamen kırık yeni radyo anteni lazım nereden alır ve nasıl takarım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragolas -- 25 Ocak 2015; 23:39:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir senedir kia shuma 2 kullanan birisi olarak sorularinizi cevaplayabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar
    forumda sephıa 1 sephıa 2 inceleyip motor cinslerini ve tutulan modelini araştırırken
    diğer modellerede bakmak istedim ,yanlışım varsa özür dilerim ama araçlar birbirine çok yakın
    mesela ; 97 model sephıa ile clarusun içi göğsü
    99model sephıa ile shuma (bi yerde shumanın sephıanın hatchback versiyonu olduğunu)
    99 sephıa ile tüm shumaların(1-2) kapı sacları aynı gibi
    gelelim esas soruya yaklaşık 4 aydır araştırıyorum üstadlar;

    ilk olarak 93 94 bir sephıa alayım dedim ,5gün bi tanıdıktaki satlık sephıa aracı(93model 18yıl boyunca teker gibi sakalı olan bi hacı baba binmiş,türkiye gazetesi aracılığıyla sıfır almış sonra bi abimiz almış amcadan arsa takası ile araç 167000kmde lpg takılmış sıralı .10binlira istedi.)
    araç muazzam boya dahi yok ama paslanmalar başlamış eteklerde,4lastik bitmek üzere,lpg tam olmamış alt devirlrde gaz yemiyor,2500devirden sonra aslan,çok hoşuma gitti yağ gibi akıyor
    93model bi araçta beklemediğim özellikler ve performans,
    pazar günü en son test sürüşünü yaptım ve değerlendirdim şimdi bu arabayı 10bine alsam 4lastik alacam 500lira çürükler yapılıp boyanacak 500,lpg elden geçicek ıvır zıvır 500 de öyle toplam 1500lira yer ben araç sahibine 8 8,5 teklif edeyim masraflarla 10bine malolsun dedim bu sabah yanına gittim
    konuştuk abi bu araç bize ne olacak dedim maliyeti 9800dedi sana 9500 olur dedi bende abi masrafları var ikramlı söyle dedim olmaz dedi aracı istemeyerekte olsa bıraktım
    aklımı toplayıp şöyle düşününce üst model e baktım 97 98 onlarında bi kısmında 8valf bi kısmında nadirde olsa dohc 16v var,forumda bi başlıkta şehir içi 8valfin daha sağlıklı olacağı yazılmış pek aklım almadı şimdi muallaktayım dohc mu sohc mu(97lerde dohc az 94lerde bol onlarada çok isteniyor)
    99larda ( balon kasa mazda gibi olanlardada ) dohc var ama beygir düşük
    en son shumayı keşfettim 2003 model ,MOTORU nedir anlayamadım m tech yazıyo kapakta,bir alt kasası dohc
    bütce 8bindi 10bine çıkardım,shumayı gördüm 15bine tamamlıycam borç harç
    bunca anlattığım ve kafanızı ağrıttığım şeylerden sonra bana bi akıl verin ne alayım ,farkında olmadan yanlış bişey yazdıysam affola




  • şu an güncel yakıt değeri nedir shumada,sephıa nın atikliğine yakınmı, yoksa kakışlarda
    benim eski 124 kasa 230e autumatic gibi aheste mi çekiyo kürekleri...(otomatik olmasına rağmen hantallığyla çok yordu merco beni)
    kısıtlı bütçe ile rahat etmek istiyorum araç konusunda,
    çok para bağlamadan sephıamı alayım 8 9 gibi
    yoksa 99- 2000 sephıa yada 2003 shumamı
  • Yokmu temiz, uygun shuma satan arkadaş...
  • 2004 shuma II kullanicisyim. 120 binde araci aldim forumdaki ziraatci isimli arkadasin araci, 30.000 km dır bende araç. Yakıt ile ilgili cevaplıyayım arkadaşlar.

    Sehir disi: atiker sıralı sistem simit tup 360 km gidiyor. Artvinden Antalya ya gidiş gelis yaptim. Hiz 120-130 ara ara 140. 0.25 kuruş yakti...

    Şehir içi: kış aylarında kis lastigi ile simit tüp 260 km gidiyor. Bu aylar dışında yaz lastiği ile kullanımda 290-300 km gidiyor. Agresif kullanima gore 0.36 kurus ile 0.32 arası degisir... Nisan 2015 (Lt=2.60 tl po gaz)
    Bu değerler sakin kullanımda daha da iyileşiyor.
    Shuma 2 Şehir içi yakar, şehir dışı koklar :)

    Yedek parca sıkıntısı yok. Parca fiyatlari gayet uygun. Konforlu. Hb sedan karışımı kasası var. Bagaj çok geniş. Motor sesi çok hoş. C segment. Fakat daha ferah. D ye yakin. Arka koltuk diz mesafesi çok iyi. Üç kişi rahatça gider hatta dortledigim de olmuştur :) Kullanımı keyifli... Klima performansı cok iyi. yazın Antalya da araban çıkmak istemedik. Şoför ve yolcu çift hava yastığı. Frenler yeterli. Abs var. Tutulmayan bi araç o yüzden shuma ıı ile neredeyse ikiz olan hyundai 2004 elantra 25.000 lerde gezinirken shuma II 17-18lerde dolanır. Bu da bence en önemli yanı. 2012de aracı almamdaki en önemli unsur, modeli yeni, az maliyetle kaliteli güvenli ve konforlu bir araca binmiş olmaktı.

    Gelelim Eksileri:
    çok seri bir araç değil..
    Ha deyince istediğin fiyata satamazsin. Piyasa arabası değil.
    yakıt konusunda şehir içinde sizi biraz uzer. 1.6 102 hp.100 km de 11-12 lt bir sarfiyat soz konusu.
    Kia servisleri çok yaygın değil.
    Kia shuma pek bilindik değil. Anlayani çok yok. Kucuk yerlerde bunu soyle cozebilirsiniz, Hyundai elantra dan anlayan ustalar alternatif olabilir.
    Artvin ardahan vb iller dışındaki yerlerde zaten özel ve yetkili servisler gayet iyi anlıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uc yilda bana çıkardığı masraflar
    sol cam teli, direksiyon hidrolik hortumu, marş dişlisi, sarj dinamosu... (700 TL işçilik dahil)
    Bozuk yollardan dolayi da z rotlar, aks kafaları, köruklar salincak burc vs degisti bunlar da 500 TL gibi birşey tuttu.
    Rutin bakımları 10-12 binde yapıyorum. Hava polen yağ filtresi toplam 70 TL. 70 e de mobil full sentetik aldım. İşçilikle beraber 200 TLye yıllık bakım yapılıyor..
    Yani beni 3 yılda hic uzmedi...
    İnsanların seat opel VW reno citroen Ford gibi araçlarda çektikleri sikintilari görünce hic uzmedi demem baya normal...
    Bundan sonraki aracim ya 2008-2009 Subaru impreza 1.5 elegance ya da cerato 1.6 yeni kasa concept olur..
    Simdilik aracin agir bakimini bu yaz yaptırarak onu da aradan cikaricam. Triger setini 120 TLye aldım. İscilige 250 lira istedi servis. Piyasada da bu şekilde. O yüzden servise yaptırmak en mantiklisi. Triger sakaya gelmez.
    150.000 bakimini yaptiracagim. Yakıt filtresi değişme zamanı geldi. Bujilerede baktirip, LPG bakımını da yaptık mi "b"iiznillah 2016 yazına kadar tertemiz gideriz..
    Almadan önce bende baya araştırdım. Megane civic 323 626 legacy 2.0, primera, sephia vs baya baktim. Sahibinden, forum siteleri vs cikmadim. Derken nasip buymus. İlk aracimdir ve gayet memnunum...
    Düşük km ki bakımları düzenli yapılmış bulursanız hic kaçırmayın.
    Tr de tutuldugu icin piyasasi olan 95 96 model bombos araçlara 20 25 vereceğinize 17 18e shuma ya binin ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Von Allen -- 19 Nisan 2015; 15:33:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • studioworks S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;Aracı övünce satacağım zanneden arkadaşım,arabam hala duruyor ve satmayada kıyamam sanırım.Çünkü sattığım paraya böyle bir araba alabilmem mümkün değil.Bu güne kadar bana 1 lira dahi masraf cıkartmadı çok şükür.Araba sanıldığı gibi çok yakmıyor aracımda atiker lpg var ve çok memnunum.Hele bir bagajı var koltukları yatır kartalı aratmaz ;) Bu paraya alınabilecek en iyi araba diyebilirim....
  • Shuma II aranıyor. çok sıkı bir şekilde aranıyor. otomatik ya da manuel farketmez,,yeter ki bakımlı olsun

    saygılar.
  • Ihlas zamanın Kıalarındandır mııllet bu Kıa Besta lardan ıllahlah ettı ust kapak problemı v.s. Kıa nın ününü kotu eden kamyonet grubu oldu bıneklerınde kötü hıcbırsey bu güne kadar duymadım ben
  • Tekrar merhaba; Shuma mın triger setini değiştirdim.125 tl ye aldım bilginiz olsun.işçilikte 150 tl ödedim.Shuma 2 ile dostluğumuz devam ediyor çok memnunum.Selam ve dua ile.
  • Arkadaşalar merhaba,

    2003 model Shuma II ile aranızdayım. Yaklaşık bir haftadır araç bende ve açıkcası hem performans hem konfor açısından oldukça tatminkar. Fiyat kalite oranı aşısından mantıklı olan Shuma yı birçok kişinin karşı çıkmasına rağmen bilerek ve isteyerek aldım.
    Bu arada temiz bir araç bulduğumu düşünüyorum çünkü henüz 77 binde ve ilk sahibinden.
    Shuma II sahipleriyle ve araç hakkında bilgisi olan kişilerle iletişim halinde olmak için buradayım.
    Saygılarımla
  • Shuma II arıyorum varmı satan?
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-otomatik-benzin-pluslpg-piril-piril-masrafsiz-kelepir-fiyat-392921700/detay malum sitedeki arac icin tavsiye de bulanacak varmidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.