Şimdi Ara

KİA VENGA CLUB

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
627
Cevap
7
Favori
125.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KİA VENGA SAHİBİ OLAN YADA OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR BURADA TAVSİYE VE ÖNERİLERİMİZİ; YAŞADIĞIMIZ PROBLEMLERİ ;AKLIMIZA TAKILAN HER TÜRLÜ KONUYU BURADA PAYLAŞALIM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achilesos -- 17 Mayıs 2011; 14:13:30 >



  • İLK MESAJ BENDEN ARKADAŞLER

    VENGAMI 42.250 TL ANKARA MEB DEN ALDIM. 1.6 DİZEL 128 BG 260 TORK.
    VENGAM DAHA 30 KM DE. ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA 1500 KM LİK UZUN BİR YOLCULUGA ÇIKACAĞIM VENGAMI TAM ANLAMI İLE TEST ETMİŞ OLACAM İNŞALLAH YOLCULUK DÖNÜŞÜ ALLAH KAZA BELA VERMEZSE SİZE YAKIT TÜKETİMİ KONFORU YOL TUTUŞU (ÖZELLİKLEDE ESP OLMAMASI GERÇEKTEN EKSİKLİĞİ HİSSEDİLİYORMU) HAKKINDA BİLGİ VERMEYE ÇALIŞACAGIM. AYRICA SORMAK İSTEDİKLERİNİZ KONUSUNDA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞACAĞIM. KATILIMCI OLMANIZ DİLEĞİĞLE İYİ FORUMLAR.
  • Bizde Vengamızı 03.05.2011 tarihi itibariyle (128 lik dizel) 40.000 liraya aldık...şimdilik herşeyiyle harika.İnşallahta uzun zamanlar böyle devam eder...
  • HAYIRLI OLSUN BEN BİRAZ PAHALI ALMIŞIM ANLAŞILAN HANGİ İL BAYİDEN ALDINIZ ACABA GERÇİÖNEMLİ DEĞİL VERDİĞİM PARAYI HAK EDEN BİR ARABA ALMIŞIM ÖNEMLİ OLAN DA BU BENCE.
    quote:

    Orijinalden alıntı: schizoo25

    Bizde Vengamızı 03.05.2011 tarihi itibariyle (128 lik dizel) 40.000 liraya aldık...şimdilik herşeyiyle harika.İnşallahta uzun zamanlar böyle devam eder...
  • YAKINLARDA KİA VENGAYI YOLLARDA DAHA FAZLA GÖRÜRSENİZ HİÇ ŞAŞIRMAYIN COCA COLA VE BİR BİRA MARKASI KİRALIK ARAÇLARININ HEPSİNİ VENGA İLE DEĞİŞTİRMİŞ
  • vengada 1.6 128 hp crdi motor ile otomatik vites neden gelmedi. bence satış anlamında ciddi başarı elde ederdi. resimlerde pek hoşuma gitmemişti ancak trafikte gerçekten hoşuma gitti. araç yüksek ama oturaklı duruyor.
  • bencede otomatik vites gelse iyi olurdu muhtemelen zamanla onuda getirirler. bende resimlerde görmüştüm uno gibi bişey heralde dedim fakat gerçeğini görünce bayağı genişmiş dedim hatta demekle kalmadım aldım evet oturaklı yola dengeli sağlam basıyo.
    quote:

    Orijinalden alıntı: oquzdag

    vengada 1.6 128 hp crdi motor ile otomatik vites neden gelmedi. bence satış anlamında ciddi başarı elde ederdi. resimlerde pek hoşuma gitmemişti ancak trafikte gerçekten hoşuma gitti. araç yüksek ama oturaklı duruyor.
  • ARKADAŞLAR YKLAŞIŞ 1500 KM LİK BİR SÜRÜŞTEN SONRA

    YAKIT TÜKETİMİ ORTALAMA 5,7 DAHADA DÜŞECEK GİBİ YENİ OLDUĞUNDAN.
    YOL TUTUŞ GAYET İYİ VİRAJLARDA GÜVENSİZLİK HİSSİ VERMİYO HIZLANDIKÇA DİREKSİYON SERTLEŞİYOR.
    SAĞNAK YAĞMURDA 100-110 KM HIZLA GİTTİM HİÇ KAYMA YADA KIZAKLAMA GİBİ EĞİLİMLER GÖSTERMEDİ.
    YOKUŞ YUKARI ÇEKİŞ HARİKA 6 VİTESTE BİLE GAZA YÜKLENİNCE GİTMEM DEMİYO.
    KONFOR SÜRÜŞ GAYET TATMİN EDİCİ.
  • Evet dün akşam nihayetinde bende vengalandım..

    1,6 crdi 128 hp olanı aldım..41500 tl+led ekranlı park sensörü+sonax koltuk ve boya koruma+kauçuk paspas hediyesiyle..

    ilk izlenimlerimi bende aktarayım.

    Aracın içi o kadar ferah ki anlatamam, bunda biraz cam tavanında etkisi var.Ancak görüş açısı mükemmel diyebilirim.Araç yüksek olduğu için daha bi hakimiyet sağlıyor.

    Aracın arkası önceki aracımız toyota corolladan çok daha hacimli ve rahat ,arkada oturan aile fertlerinden 3 kişi bunu kesinlikle onayladı.

    aracın gidişi çekişi harika diyebilirim dün araçta 5 kişi idik (yeni araç gezmesi ) araba sanki boş gibi gidiyordu motor performansı harika diyebilirim,tork kendini hissettiryo az bi gaz ile banamısın demiyor.

    Toyotanın bayılıp kaldığı yerlerde bile vites düşürme ihtiyacı hissetmedim.(corolla 2011 1,33 motor)

    Yakıt olayında daha bi fikrim yok 60 km yapabildim..

    direksiyon corolladan çok daha hafif hatta tüy gibi sanki boşa dönüyor.pedallar tüy gibi yumuşacık toyotada da öyle idi.

    ancak 1,33 corolladan sonra çekiş performans bana mükemmel geldi.

    ses sistemi biraz ortalama olmuş kolonlar çok iyi değil.

    bagaj kısmı bir sedan araç kadar değil ,ancak oldukça yeterli ve 2 bölmeden oluşuyo bu çok kolaylık sağlamış.

    etrafımdaki insanlar ya toyotadan inilip kia ya binilirimi diyordu ,bende teredütte kalmıştım, ama bu araç en azından benim corolladan 2 gömlek üstün diyebilirim..

    çok doğru bi karar verdiğimi anladım..

    İzlenimlerimi bindikçe yazıcam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cathedral -- 26 Mayıs 2011; 13:58:33 >




  • Anadolu Grubu nun ve aynı zamanda Çelik Motor un Ceo su olan Tuncay Özilhan bir röportajında Kia Venga yı kullandığını ve çok keyifli bir araç olduğunu ifade etmişti. Demek ki patronlar bu işi biliyor. Ben test sürüşü yapmadım gerçi ama iç mekanın ferahlığı ve görüş açıları çok iyiydi. Tam bir aile arabası alan arkadaşlar gülen güle kullansınlar...
  • Araçta yeni farkettim hararet göstergesi yok,vengayamı özel, yoksa dizel araçlarda yokmu?
  • artık çoğu son teknoloji araçlarda yok uyarı lambası yanıyo yada yol bilgisayarında uyarı veriyo.
    quote:

    Orijinalden alıntı: cathedral

    Araçta yeni farkettim hararet göstergesi yok,vengayamı özel, yoksa dizel araçlarda yokmu?
  • vengam ilk arızasını yaptı sürücü camı sıkıştı servise götürdüm fitilin değişmesi gerek dediler. taaaa koreden gelecekmiş 3 haftaya kadar:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: achilesos

    vengam ilk arızasını yaptı sürücü camı sıkıştı servise götürdüm fitilin değişmesi gerek dediler. taaaa koreden gelecekmiş 3 haftaya kadar:)



    demekki kronik sorun,,bizimkide yapar herhalde yakında şimdiden siparişi verelim..


    bu arada şu an cam açılmıyormu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cathedral -- 6 Haziran 2011; 12:19:02 >
  • şu anda cam açılıp kapanıyor biz şidilik ayarladık böle kullanın ama değişmesi lağzım daha sonra sorun çıkartabilir dediler. aslında çokta kullanmadım hep klimayı kullandığım için buna rağmen arıza yaptı. demekki kullanmayla alakası yok. benim hafta sonu bozuldu cam yarıya kadar kapanıyordu. yardım numarasını aradım aracınızı çekici gönderelim servise güvenli bir yere çkelim dediler bende gerek yok dedim kapıyı duvar tarafına yanaştuırdım iyice sabaha kadar bişey olmadı şükür. kronik arızaya benziyo bakalım ne olacak.
    quote:

    Orijinalden alıntı: cathedral

    quote:

    Orijinalden alıntı: achilesos

    vengam ilk arızasını yaptı sürücü camı sıkıştı servise götürdüm fitilin değişmesi gerek dediler. taaaa koreden gelecekmiş 3 haftaya kadar:)



    demekki kronik sorun,,bizimkide yapar herhalde yakında şimdiden siparişi verelim..


    bu arada şu an cam açılmıyormu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: achilesos

    şu anda cam açılıp kapanıyor biz şidilik ayarladık böle kullanın ama değişmesi lağzım daha sonra sorun çıkartabilir dediler. aslında çokta kullanmadım hep klimayı kullandığım için buna rağmen arıza yaptı. demekki kullanmayla alakası yok. benim hafta sonu bozuldu cam yarıya kadar kapanıyordu. yardım numarasını aradım aracınızı çekici gönderelim servise güvenli bir yere çkelim dediler bende gerek yok dedim kapıyı duvar tarafına yanaştuırdım iyice sabaha kadar bişey olmadı şükür. kronik arızaya benziyo bakalım ne olacak.
    quote:

    Orijinalden alıntı: cathedral

    quote:

    Orijinalden alıntı: achilesos

    vengam ilk arızasını yaptı sürücü camı sıkıştı servise götürdüm fitilin değişmesi gerek dediler. taaaa koreden gelecekmiş 3 haftaya kadar:)



    demekki kronik sorun,,bizimkide yapar herhalde yakında şimdiden siparişi verelim..


    bu arada şu an cam açılmıyormu?




    geçmiş olsun ,fitil gelince hallolur diye düşünüyorum..yeni bir aracın bu kadar basit bir sorun yapmaması gerekiyor diye düşünüyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cathedral -- 6 Haziran 2011; 13:21:21 >




  • teşşekkür ederim yammaması lağzım bencede ama yaparsada böle ufak tefek yapsın motordan yapmasında :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: achilesos

    teşşekkür ederim yammaması lağzım bencede ama yaparsada böle ufak tefek yapsın motordan yapmasında :)



    böyle ufak tefek dediğin gibi ,büyük bir sorun teşkil etmiyor bence,motordan korkma keza benim birçok tanıdığım kia kullanıyor,oldukça memnunlar..

    bir tanesi cerrato 2007 model dizel sıfır aldılar,araç şu an tam 200 bin km de,periyodik bakım hariç servise uğramamış..aşırı memnun..

    tek sorunu cam fitili olsun,geçen ww forumunda okudum şok oldum,dsg şanzımanı eline alan, değiştiren kavrama takımı komple değiştiren, ne ararsan var..hemde sıfır 1-2 yaşında araçlar..

    benim sıfır aldığım corollada bile arka kapı kapanma fitili 3 gün sonra attı tam 2 kere değiştirdiler.içeri su alıyodu.ben bunları çok kafaya takmam,kul yapısı sonuçta.

    bu arada yakıtı nerden alıyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cathedral -- 6 Haziran 2011; 13:42:49 >




  • dediğine katılıyorun sonuçta binlerce parçadan oluşan sürekli hareket halinde olan kul yapısı mutlak aufak tefek çıkar hayırlısı. ama 24 saat hizmet numaraları gerçekten yardımcı olmak konusunda istekliler hemen çekici göndereyim servise alalım demesi hoşuma gitti adamlar bugün kapalıyız yarın gel yapçak bişey yok sonuçta cam fitili ne olacak bir gün idare et muhabbetinede girebilirlerdi. ben mazotu opetten alıyorum yada shell yada bp hangisi olursa hepsindende memnun kaldım:)
  • Bu arada efes 110 tane araç satın almış venga ,benim efeste çalışan 2 arkadaşım var,2 sinede beyaz 1,4 dizel venga vermişler..

    300 civarı daha raç alınacakmış..

    vengalar çoğalıyo..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.