Şimdi Ara

Kıbrıs Internet | WISP Ana Konu | VDSL geliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
6
Favori
25.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yildizmx Y kullanıcısına yanıt
    Girne'de oturmaktasınız herhalde? Şöyle ki Tüm sayfayı okursanız ve/veya mmcyp.com'a girip paketlere bakarsanız Lefkoşa ile Girne'ye farklı kalite ve fiyatlarda servis veriliyor (hepsini anlattım).
    Ben kısaca özet geçeyim ama yinede dediğimi bir yapın

    Ben Lefkoşa'da oturmaktayım...

    Lefkoşa paketleri Girne'ye göre pahalı ama kota yok, adil kullanım yok.. Aldığınız hız 1-2-3 katına çıkıyor belli saaatlerde. Tek sorun (ki çözülebilir) sinyal kirliliği varsa lokasyonda.. Telefon etmeniz ya da live chat le bilgi vermeniz gerekir.


    konu dışı bir not : ya bende niye girne paketleri ucuz ama hızlı diyordum meğer sebebi adil kullanımmış!... hiçte sitelerinde öyle bir şey demiyor. Hemde 3gb ve 4gb! bu hemen dolar ki hatta 00:00 den sonra "Gece Kuşu" var 50 Mbps oluyor girnede.. Bende diyordum niye Lefkoşalılar pahalı ödüyor diye, daha iyi hizmet alıyoruz da ondanmış Yani kağıt üstünde girne hızlı gözüküyor ama Lefkoşa paketleri yukarıda anlattığım gibi dahada hızlı ve sınrısız, özgür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 11 Ağustos 2014; 17:49:42 >




  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler,

    yani girnede yaşıyorsan iki paket seçeneğin var sadece;
    bunların birincisinde gün içinde sundukları 15mbps lik hız tamamen göz boyama, gündüz 12 den gece 12 ye hiçbirşey izlemeden -indirmeden sadece hız testi yapıp 15mbps lik hızı görüp kendini tatmin edebilirsin, yemişim gece 12 den sonraki 50 mbpsı , indireceğim 3-4 film için o kadar uçuk bir hıza gerek yok, gece boyu 15 mbps lik hızda insede olur, peşin yıllık paranın tadını multimax çıkarıyor, gün boyu 1 mbps lik süper internetin çilesini müşterisi çekiyor,
    diğer paket 999 tl , dediklerine göre hız gün içinde 20 mbps, eğer 4gb indirirsen hızın 5 mbps a düşüyor, eğer 8 gb indirirsen hızın 2.5 mbps a düşüyor. yani yine afedersin aynı ---un farklı rengi.
    dert yanmayada gelmiyor beğenmiyorsan başka şirkete git diyor, hız-fiyat konusunda bizden daha iyisini bulamazsın diyor.




  • yildizmx Y kullanıcısına yanıt
    anladım dostum.. paketlerden haberim vardı ama girnede oturmadığım için işin arka tarafını bilmiyordum.. demek kota koymuşlar.. sanırım girnede çok fazla kullanıcıları var o yüzden yaptılar çünkü esas market girnede turistler.. ve hepside multimax kullanıyor, kullanmayanlarda multimaxa geçiyor diğer aboneliklerini iptal edip..
    fakat inan bana mm dışındaki wisp ler (nethouse, extend vs) oldukça kötü.. bu bahsettiğin hız düşmesindende kötü.. adamlar max 2-4 mbit net veriyor ama nethouse da eco paket var sadece ve hız 1 mbite düşüyormuş extend ise aşırı pahalı... diğerleri zaten bunlardana kötü..

    multimaxın girnedeki bu kota uygulamasınada şöyle açıklık verebilirim.. turistler yoğunlukta orada daha çok onlara paket satıyorlar, çoğuda internet tv için alıyor, download yapan az.. kişi sayısı fazla.. o yüzden kota koymuş olabilirler.. dediğine görede en düşük 2.5 mbit alabiliyorsanız o fiyata diğer wisplerden yinede bu durumda dahi daha iyi hizmet veriyor demekki multimax


    Ama lefkoşada olsaydın işler farklı olurdu... bulunduğun paketin 1-2-3 katına kadar internet alabilirdin 24 saatlik günün 8er saatlik 3 kısmında (önceki sayfada bahsettim).. kota yok, akk yok ve de sabit stabil hız hiç düşmüyor. Herhalde lefkoşada daha iyi altyapıları var..


    Ayrıca katılmadan edemeyeceğim, dediğin gibi 50 mbps hıza hiç ihtiyaç yok, ben mesela 50-100 gb indirmem gereken birşey varsa geceyi bekliyorum, 30 mbps ile sabah olmadan bitiyorlar.. 50 mbps sunacaklarına kotayı kaldırıp sabit hız verseler daha iyi olurdu.. ama tamamen "en iyi biziz" üzerine oynuyorlar ki zaten bilmeyen yok bunu, fiyat ve servis belli




  • KKTC'ye sonunda FTTH geliyor http://haberkktc.com/haber/kasif-her-eve-fiber-optik-geliyor-96999.html

    Bunu bekliyordum, devlet dairelerine devlet interneti fiber veriyor... Dayıma sormuştum evlere ne zaman gelecek diye bilmiyordu sadece devlet kendisine veriyor demişti.. Bugün ise bu haber çıktı.. Sonunda millet ADSL zımbırtısından kurtulacak..
    İnsanlar en kötü ihtimalle sahaya fiber gelir ve vdsl2 e geçer, ftth olmayan yerlerde.

    Onun dışında adsl in kararsızlığı ve yüksek gecikmesinden ve birkaç wireless isp nin (nethouse ve extend) gereksiz düşük hız ve yüksek fiyatları, kota, hız düşürme ve istasyon yoğunluğu yüzünden netten düşme vs gibi uygulamalarından insanlar artık rahat edebilir hale gelecekler

    Çünkü biliyorum ki eğer ftth beklediğim gibi gelirse, WISP arenasına bomba düşmüş gibi olacak abov çok merak ediyorum ne olacak... heyecanla izleyeceğim yanımda patlamış mısır ile


    NOT: haberdede diyor ki adsl hızının bile yükseleceği, kalitesinin artacağı.. bu da yukarıda dediğim vdsl e işaret ediyor önceden bunuda düşünmüştüm. .fiber gelirse telefon için kullandıkları bakır telleri ki adsli bunun üzerinden alıyor kktc, kaldırıp fiber koyulacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 18 Ağustos 2014; 17:56:25 >




  • Şu an yeni film eklenmiş "alien abduction" aynı anda 10 mbps le indirirken 8-10 mbps aralığındada seed ediyor beklemesi bile keyifli oluyor böyle olunca

    not: bu arada 20 Mbps lik servisteki upload 20 Mbps türkiyedeki upload tutkunları kktc ye taşınmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 25 Ağustos 2014; 20:35:33 >
  • ufak not: MM size aldığınız hız ne ise 0.2-1 Mbps fazlasını veriyor.. misal 10 mbps pakettesiniz aldığınız hız 10.15 - 11.0 Mbps arası değişiyor.
  • beyler multimaxa geçecek olanlar bana haber versin 1 er ay bedava kazanalım ;)

    http://www.mmcyp.com/tr/content/arkada-n-davet-et-kazan#.VAtWqekcSHu
  • Yaptıkları işi titiz yapan tek firma şu ana kadar SMS geldi multimax tan, perşembeden beridir türkiye ile aralarında performans sorunu varmış. Bende niye dün gece tam hız alamıyorum diyordum.

    edit: şu ttnet te artık paraları harcayıp yurtdışı çıkışlarını iyileştirse diyorum... türkiye den yurtdışına minimum ping 30 ms.. almanyaya bile..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 8 Eylül 2014; 19:21:57 >
  • sanırım bölgede yeni multimax kullanıcıları olmuş ya da geln sms doğru multimax tr çıkış problemi yaşıyor.

    çünkü sadece download hızım gün içinde düşüyor tekrar artıyor.. sebep vericide verecek daha download hızı kalmıyor.. dediğim gibi ya fazla kullanıcı geldi ya da sms doğru.

    çözerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 14 Eylül 2014; 15:59:16 >
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Su an 40 ms aliyorsak almanyaya, cikislar iyilesince kac aliriz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada şöyle bir ss paylaşayım istedim.. bu aynı anda max stabil hız upload/download ı sadece wireless isp de görülebiliyor.. fiberde de mümkün belki kullanmadığım için bilmiyorum ama adsl dee mümkün değildi.


    Kıbrıs Internet | WISP Ana Konu | VDSL geliyor

    upload 10 mbps te kalmıyor.. download dan farklı şekilde limitleniyor.. routerboard lara has birşey mi bilmiyorum.. 10 mbps diye limitliyorsun ama sana 12 mbps geliyor .. download limitlediğin kadar geliyor ama orada acayiplik yok.
    tabi download 30 a kadar çıkıyor.. gece yapmış olsaydım tek fark download 30 mbps olacaktı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 14 Eylül 2014; 16:24:24 >




  • Maskeli Bilo kullanıcısına yanıt
    almanya türkiyenin dibinde neredeyse max 10 ms gecikme olması lazım fikrimce... yani 40 ms görüyorsan sen 10 ms isp den 10 ms de almanya dersen 20 ms görmen lazım. benimde 35-40 ms ben minimum 60 ms görüyorum..

    sen türkiyedesin sanırım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 14 Eylül 2014; 16:27:30 >
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Evet istanbulda 38 gormustum minimum. Simdi kocaeliye tasindim okuldan dolayi bakalim burada nasil olacak. 60i gecmezse iyidir benim icin :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upload hızı iyiymiş hakkaten bu devirde 0,75 mbit komik oluyor daha ttnet ve türevlerinin kırk fırın ekmek yemeleri lazım.İnsan 4,8,16 mbit download hızının yanında 0,75 mbit upload hızını göstermeye utanır.Anavatan yavru vatandan feyz alsın,ahkamcı babalara duyurulur.
  • Valla lefkoşada exdent kullanıyorum berbat bir pingi var kibrisonline DSL e geçiyorum daha stabil bir geçikme oranı oldugunu söylediler , Multimax Girne de iyi bir firma ama Lefkoşada diğerlerinden pek bir farkı olacagını sanmıyorum
  • SefirEmre kullanıcısına yanıt
    extend multimax tan sonra gelen 2. iyi wisp kktcde.
    nethouse da kota var hız kesiyorlar ve teknik, müşteri desteği berbat halde, hiç birşey bilmiyorlar kullanıcıyı kek yerine kokuyorlar sonrada biz biliriz sen bilmezsin işine çeviriyorlar o yüzden NETHOUSE dan uzak dur
    bunun dışındaki wispler ise yeni şirketler güven olmuyor çünkü wisp işi çok zordur, aynı anda onlarca müşteriyi tatmin etmek zorundasınız bu da kullandığınız ekipmanlar ve ekipmanalrı ayarlayan teknik elemanın kalitesinden geçiyor.

    extend de hızlar nasıl? multimax gibi happy hour ları var mı(hızı 3 katına çıkarmalar)? bir tek bunu merak ediyorum.

    adsl e geçeceksen kıbrısonline fiyat/hız konusunda en iyi isp dir kktcde. pingler adsl de aynı sabittir, 30-35 ms kayıp var sabit olarak. vdsl ve fiber gelince çok daha iyi hız ve ping alacağız ve wisp lere multimax, extend e gerek bile kalmayacak.

    multimax aslında en iyi lefkoşada internet veriyor.. girnedeki paketlerde kota var hız kesiyorlar diye söyledi bir arkadaş yukarıda. lefkoşa paketlerdeki hızlar 3 katına çıkıyor.. konu içinde bulabilrisin postlarımı.

    Ping konusunda ise, adadaki her wisp aslında iyi ping veriyor aşağı yukarı.. fakat hiçbiri multimax kadar hız ver(e)miyor.
    Pingler neden yükselir, eğer vericideki bandwidth aşırı tükenmişe sabit hız alamazsın hatta bazen 100 kbps lere kadar düşer işte burada ping coşar ya da kanallarda interference olur bağlantı tamamen dengesizleşir ama esas nedeni normalden fazla müşteri o vericiye bağlanmışsadır. Bendede olmuştu mesela bu multimaxta, söyledim ve halletmişlerdi, tabi anlamaları ve onları ikna etmem biraz sürmüştü ama olmuştu. teknik servisleri çok iyi.

    Bence extend den vazgeçmeden onlara anlat şu ping işini, vericiyle aramdaki bağlantı kaliteli değil diye söyle, birşey yapmaları lazım.

    Son olarak, şu an hiç mi bende problem yok diyecekseniz, hayır var.. birkaç önce 3 gün boyunca hızım baya düşmüştü, belli ki yeni multimax aboneleri olmuş bölgede ve verici tıkanmış bir şekilde.. fakat bunu anlayıpta düzeltmeleri günler alıyor şu an düzgün mesela ama birkaç hafta soran yine olacak aynı şey çünkü herkes multimaxa geliyor

    ADSL de böyle değildi ama aldığın hızı kesintisiz sabit pingle veriyordu sana, senelece 8 mbps adsl kullandım bir gün bile hız 7 mbpse düşmedi ping 30 dan 40 a çıkmadı . sadece bizde adsl in dezavantajı yağmur ve grevler kablolar çok eski. işte burda devreye vdsl, fiber giriyor.

    vdsl gelince yüksek hızları, düşük pingle 7/24 alabileceğiz adsl mantığı gibi (çünkü adsl, vdsl de kesnilikle hız düşmesi ve ping fırlaması olmuyor) ve büyük ihtimal işi kötü giden wispler kapanacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 24 Eylül 2014; 23:08:27 >




  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    sizin söylediğiniz kısa vaadede gelecek gibi değil sanırım , söyledim defalarca 1-2 defa değiştirdiler benim bölgemi fakat sonuç hüsran çok fazla kirlilik var sanırım , DSL sabit olsun tek derdim ping , internet hızı mühim değil benim için :D maalesef exdent sabit hatta 4mb görebilirsem seviniyorum daha 3 mb üzeri göremedim :D indirme hızımda maximum 750 Kb falan gördü oda gecenin bir yarısı :D 3,5 gibi falandı sanırım , DSL şimdilik benim için iyi bir çözüm ama söylediğiniz hizmet gelirde tam anlamı ile memnuniyet yaratırsa geçerim 3,5 yıl daha adadayım nede olsa
  • SefirEmre kullanıcısına yanıt
    dünyadaki hiçbir wisp 100% her zaman stabil hizmet veremez, tabi bunda kullanılan kablosuz teknoloji sandığınız türden telefonlardaki gibi kablosuz değil çok daha gelişmiş profesyonel kablosuz bağlantılar kullanıyorlar, değişik protokoller var nstreme, nv2 gibi vs. Fakat yinede multimax bile arada sırada dengesizleşiyor tabi hallediyorlar ama insanın canı sıkılmıyor değil..

    internet dediğin zaten has kablo üzerinden olmalı... fiber mesela, wireless son çare internetin gitmediği yerler için kullanılıyor diğer ülkelerde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 26 Eylül 2014; 0:11:36 >
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    haklısın dilerim ki DSL de oyun oynayabilecek pingleri görebilirim yok adada sosyal hayat hariici pek bir aktivitemiz kalmayacak gibi :D
  • Arkadaş durmadan üyeler artıyor herhalde, kimdir bu 7/24 download yapan? hızım 3 mbps ten yukarı zar zor çıkıyor şu yoğun öğrencilerin eve döndüğü saatlerde.. sabah ve gece yarısı sorun yok

    ticket attım dedim daha fazla verici koyun vs ama cevap vermiyorlar, sıkıldılar onlarda

    umarım sonu extend gibi olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.