Şimdi Ara

kıck boxa gıden varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yumruk (El) Teknikleri

    Streyt Punch – Direkt Yumruk: kick boksun temelini oluşturan bu teknik rakibin en tepe yani alın bölgesinden başlayarak karın boşluğu alanına kadar olan mesafeyi kapsayan bir tekniktir. Aslında bu teknikte ilk yumruğun amacı rakibi yoklamak arkasından gelen yumruk ise daha güçlü ve son noktayı koyucu bir hareket olabilir.

    Huuk Punch- Kroşe Yumruk: kroşe hareketleri yine baş kısmından şakak ve kulak arkası bölgeden başlayarak yan karın boşluğu bölgesine kadar olan bölgede etkilidir. Bu hareketin uygulama bölgesi vücudun yan bölgesidir. Çünkü tekniğin uygulanışı yan şekildedir. Oldukça etkili bir teknik olan kroşe yumruk bayıltıcı etkiye sahiptir. Fakat bu tekniğin çok seri uygulanması ve arkasından yine çok seri bir şekilde savunmaya geçilmesi çok önemlidir.

    Apırkat Punch- Aparkat yumruk: bu teknik ise çene bölgesine alttan yukarı doğru uygulanmaktadır. Çok etkili ve nadir denk gelen bir teknik olması sebebinin yanı sıra rakibin tek bir hamleyle nakavt olmasını sağlayan bir tekniktir.

    Bekfist Punch- Dış El Yumruk: çok iyi sonuçlar vermemesi nedeniyle pek tercih edilen bir teknik değildir. Fakat teknik yumruğun dışarıdan içeriye doğru hareketiyle gerçekleştirilir. Fakat bu hareketin dönerek yapılan şekli oldukça iyi sonuçlar vermektedir.

    Rich Hend- Kesme Vuruş: aslına bu teknik sağ elin sol, sol elin ise sağ tarafıyla kulak arkasına ve çeneye vurulmasıyla gerçekleştirilir.

    Klinç: kliç için birçok kişi farklı şeyler söylemektedir. Bu tekniğin gerçeği iki elin rakibin boyun çevresine konulmasıdır. Daha sonra arkasından gelen diz hareketi bu harekete dahil değildir.

    Tekme Teknikleri

    Raund Hause Kik – Dairesel Tekme: kick boksun temel tekme hareketlerinin başında yer almaktadır. Tekmenin dairesel bir yörünge izleyerek rakibe uygulanması hareketidir. Ayrıca uygulandığı yüksekliğe göre yüksek seviye, orta seviye ve alt seviye dairesel hareket olmak üzere uygulanmaktadır.

    Front Kik- Karşı Tekme: ayağın alt kısmı ile rakibin çene ve karın boşluğu bölgesine uygulanan tekme hareketi tekniğidir.

    Sayd Kick- Yan Tekme: bu hareket adından da anlaşılacağı üzere yan durarak atılan tekme hareketine verilen addır. Bu teknikte rakip artık karşınızda değil sağ yanınızda ya da sol yanınızda kalmaktadır.

    Huk Kik- Kanca Tekme: adından da anlaşılacağı gibi ayakları bir kanca gibi kullanarak yapılan tekme hareketleridir. Ayak altı ve ayak parmakları kullanılarak yapılır. Sağ ayak ile sola, sol ayak ile sağa doğru yapılan tekme hareketidir.

    Hiyl Kik- Topuk Tekme: kanca tekmeye oldukça benzeyen bir harekettir. Fakat bu harekette ayakaltı değil topuk kullanılır. Oldukça etkili ve rakibe ciddi zarar verebilecek bir harekettir.

    Puş Kik- Basma Tekme: düz bir tekme hareketinin vücuttan çıkarılarak yapılmasıdır. Aslında bu hareket vurmadan çok rakibi kendinden uzak tutmak için kullanılır.

    Eks Kik- Balta Tekme: kanca tekemeye benzer ama tek farkı sağdan sola ya da soldan sağa olarak değil de yukarıdan aşağı doğru olarak ve topuk kullanılarak yapılan bir harekettir.

    Nii- Diz: rakibe diz darbeleriyle uygulanan bir harekettir. Çok etkili ve çok kullanılan hareketlerin başında yer almaktadır.

    Svip- Süpürme: tekme atmaya çalışan ya da bu eğilim de olan rakibin hamlesini tamamlayamaması için yerden dengesini bozarak rakibi yere düşürmek için ayağına uygulanan hamledir.

    Bek Kik- Geri Tekme: çok etkili ve güçlü bir harekettir. Rakibe hafif yan ve arkanızı dönerek çıkardığınız tekme hareketidir.

    Krisınt Kik- Hilal Tekme: ayağın iç kısmı ile ya da dış kısmı ile balta tekmeye benzer bir hareket yapılmasıdır. Bu harekette ayak hilal şeklinde bir yörünge izlediği için hilal tekme adı verilmiştir.



  • 6 adet el teknıgı
    11 adet ayak teknıgı

    butun ogrettıklerı bumu 2 yılda gıtsen 5 yılda gıtsen bunları uygulatıp duruyorlarmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.