Şimdi Ara

kıdem tazminatı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba
    bedelli askerlik için işten ayrılacagım yanlız 21 gün sonra tekrar aynı işe geri döneceğim

    bu durumda kıdem tazminatı alma hakkımız oluyor mu? şimdiden teşekkürler



  • Olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lawyer066

    Olmaz
    peki kardeş devam etmesem ayrılsam tazminat hakkım oluyor mu ?

    oluyorsa nasıl hesaplaır misal ben 5 yıl çalıştım
  • kapalıkale K kullanıcısına yanıt
    Askerlik sebebiyle normalde alınabilir ama bu sene idari izinli sayılacak şeklinde düzenleme yapıldı işverenler pek yanaşmıyor davayı göze alarak askerlik sebebiyle ayrılabilirsin. Son brüt maaşini 5 le carpacaksin. Son brüt maaşının 5.500 u geçiyorsa maaş dikkate alınmaz kanuni üst sınır dikkate alınır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • normalde bedelli askerlik yapılsa dahi kıdem tazminatına hak kazanılıyordu ama son bedelli askerlik yasasında izinli sayılınacağına dair hüküm mevcut. bu sebeple çoğu hukukça farklı görüş bildiriyor. bazıları izinli sayılınılacağından bahisle sözleşme feshine sebep olunmadığından tazminat hakkı doğmaz diyor. bazılarıda mevcut düzenlemenin iş kanununun ilgili 14. maddesini değiştirmediğinden tazminat hakkı kazanılacağını bildiriyor. ilgili yargıtay kararlarına bakıldığında fiili olarak askerlik hizmeti verilmesi gerektiği görüşü mevcut yani 21 günde olsa fiili askerlik mevcut olduğundan tazminat hakkı doğabilir görüşü ağır basıyor. lakin kesin birşey söylemek çok zor . bu durum oluşacak yargılamalar sonucu belli olacak. anlaşmalı olarak çıkış yaparsanız tazminat alırsınız. birçok avukat arkadaş bedelli yaparken bürolarıyla anlaşarak tazminat alıp çıktılar. bununla beraber iş yeriniz sıkıntı çıkartırsa davalık olmanız olasıdır.
  • işyeri 21 günlük için çıkış verip askerden geldiğimde tekrar işe alacak 21 günlük için peki işsizlik maaşı alabilirmiyiz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.